KZ Acoustics ZS6 Custom-built Hybrid HiFi Zonder Microfoon (Zwart) Review

25 maart 2018, laatste update op 5 juni 2018, 5.061 views Rapporteer

Een bereik van 7Hz tot 40KHZ! Dat is iets wat ik wil en moet testen! Zijn wij in staat het verschil te horen met "normale" oodropjes? Ik ben onder de indruk van het geluid van de KZ ZS6. Geen ruis, goede bass en heel scherp. Zeer goede oordopjes!

Pluspunten

• Design
  • Geluidskwaliteit
  • Comfort

Minpunten

• Kabels
  • Manier van dragen

Een bereik van 7Hz tot 40KHz? Dat is iets wat ik wil en moet testen! Zijn wij in staat het verschil te horen met "normale" oordopjes? Ik was een beetje sceptisch toen ik ze kreeg van Gearbest, maar ik ben blij verrast door de kwaliteit van de KZ ZS6!

Introdcutie & Specificatie

Gearbest heeft mij een paar KZ ZS6 aangeboden om te testen en ik was erg benieuwd of wij het verschil kunnen horen. 40KHz is iets wat ik nog niet eerder gezien heb bij bedraade oordopjes. Normaal was ik al blij als ze 22KHz haalde. Daarnaast zien ze er stoer uit en had ik hoge verwachtingen van het geluid.

• Merk: KZ
  • Impedance: 15ohms
  • Plug Type: 3.5mm, L-Bend
  • Sensitivity: 105dB
Afmeting & Gewicht
  • Package formaat (L x W x H): 8.20 x 11.20 x 4.20 cm / 3.23 x 4.41 x 1.65 inches
  • Package gewicht: 0.0950 kg
  • Product gewicht: 0.0250 kg
Package inhoud
  • Package inhoud: 1 x Earphones, 1x Cable, 1x Ear Pieces, 1x Manual

Unboxing

De KZ ZS6 komt in een simpele doos. Er zit een plaatje met informatie aan de voorkant en, zoals gewoonlijk, de specificaties aan de achterkant. Als we de doos open maken, zien we de KZ ZS6 EarBuds, zonder kabel. De kabel zit onder de KZ ZS6 EarBuds. Als we de verpakking eruit halen, zien we niet alleen de kabel, maar ook een extra paar opzet stukjes zodat ze in ieder zijn oor passen en een soort handleiding.

[img]rnymCkVC[/img][img]TURaJWZb[/img][img]vJlrwOEh[/img][img]uvQtutck[/img]

De KZ ZS6 voelen goed aan en zijn iets zwaarder dan ik had verwacht. Niet dat ze te zwaar zijn om te dragen, maar je voelt dat je ze vast hebt. Dit heb je niet bij bijvoorbeeld de oordopjes van Apple. Het design spreekt me erg aan en het valt echt op.

Hardware & Design

Het design is anders dan we normaal zien en hoe je ze moet dragen is ook anders dan ik had verwacht, maar het is het waard! Het design is erg mooi en stoer en ze zijn iets zwaarder dan normale oordopjes. Inplaats van de standaard "saaie" look, heeft KZ de KZ ZS6 echt een facelift gegeven en zien ze er iet wat mannelijk uit. Ik vind ze prachtig!

[img]jKePp6WU[/img]

Het heeft een duurzame uitstraling en zo voelt hij ook. Door zijn gewicht en uitstraling krijg je echt een premium gevoel. Als je de muziek aan zet weet ik zeker dat je verbaasd bent over de kwaliteit.

Comfort

[img]Okh9unoA[/img]

In het begin was het even zoeken hoe je ze nou precies moest dragen, maar als je dat uit eindelijk goed hebt, zitten ze heel lekker. Het voelt een beetje gek om de draden zo om je oor te draaien, maar dat maakt het geluidskwaliteit meer dan goed.

Als je ze goed in je oor hebt zitten, zitten ze erg comfortable en kan je er zo meerdere uren mee zitten zonder dat het pijn gaat doen. Ik heb ze ruim 3 uur achter elkaar gebruikt zonder enige vorm van irritatie te krijgen. Dat heeft KZ goed voor elkaar gekregen met de KZ ZS6.

[img]VF4XCVx9[/img]

Ik ben wel een beetje bezorgd over de kabels. Ze gaan om je oor heen wat ervoor zorgt dat de kabel in een redelijk stijle hoek komt te zitten. Nou heb ik al vele oortjes van bijvoorbeeld Apple kapot zien gaan. Hopelijk heeft KZ dit ook gezien en daar rekening mee gehouden. Wel zit er een soort extra laag over het stuk wat buigt zodat het niet kapot kan gaan. Hopeijk is het genoeg om lang te kunnen genieten van de KZ ZS6.

Audio Kwaliteit

Wauw! Het geluid is echt super goed! Het voelt bijna alsof ik mijn Bose QC35 draag, welke zeker 10x duurder zijn EN over-ear! De bass is geweldig, het geluid is haarscherp en alles klinkt heel goed. Hier kan je gemakkelijk uren naar luisteren.

Ik heb zelf de KZ ZS6 geprobeerd met verschillende genres, zoals hip-hop, rap, reggae, klassiek en hardstyle. Allemaal klinken ze erg goed en hebben ze hun eigen sterke punten met de KZ ZS6. Heel vaak verlies je kwaliteit als je de oortjes harder zet, maar daar is bij de KZ ZS6 geen sprake van. Het kwaliteitsniveau blijft op een constant niveau en het is echt prettig om naar muziek te luisteren met de oordopjes.

Bel Kwaliteit

Een telefoontje plegen met oordjes kan echt een ramp zijn. Soms klinkt het alsof je in een lege tunnel staat op een paar meter van je telefoon. De andere keer is het geluid weer prima en merk je bijna geen verschil met de normale telefoon. Gelukkig valt KZ ZS6 in het tweede voorbeeld. Het geluid is scherp en je stem klinkt luid. Het klinkt misschien een beetje alsof je op speaker staat, maar dan met een betere kwaliteit dan het speaker bellen van je telefoon. Ik zou het geen probleem vinden om bijvoorbeeld een belangrijk gesprek te voeren met de KZ ZS6.

Ik ben echt verbaasd over de KZ ZS6. Als ik eerlijk ben had ik er niet veel van verwacht toen ik ze van Gearbest kreeg. 40KHz zag ik meer als een soort verkoop praatje, maar de geluidskwaliteit is echt bijzonder goed. Het voelt alsof je een premium paar oordopjes in handen hebt, voor weinig!

Het geluid is scherp, de bass is goed maar niet overheersend en alles klinkt echt heel goed. Dat gecombineerd met het prachtige design vind ik dit zeker een aanrader voor iedereen die regelmatig naar muziek luistert. Houdt wel rekening met eventuele 3.5mm port die wel vereist is op je telefoon :)

Heb jij ook een KZ Acoustics ZS6 Custom-built Hybrid HiFi Zonder Microfoon (Zwart)?

Leuk om te lezen en goed uit de doeken gedaan, zelf ben ik nog niet overgegaan naar bedraade oortjes, heb een aantal BT oortjes uit China gehaald en voor op de fiets/auto is dat voldoende maar om werkelijk goed en fijn naar muziek te luisteren is dit naar mijn idee toch wel wat fijner.

7 Hz. Is leuk om te lezen alleen horen wij mensen niet zo laag maar die lage tonen nemen wij wel waar, dus horen doen we ze niet maar waarnemen in het gehele spectrum weer wel.

40KHz. hoort geen mens zelfs maar enkele dieren, hooguit de harmonisch toon die dan dus op 20KHz. zit maar ook dat is alleen voor mensen rond hun 25e jaar, daarna neemt het bereik van het gehoor af.

Ook de muziek word niet zo laag gemaakt, in de tijd van de oude LP's werd een LP op 50Hz. of hooguit 40Hz. gesneden, maar goed de oortjes hebben mij interesse gewekt en ben al een klant van Gearbest dus ga ik er eens kijken, bedankt voor deze Review.
Nee, ik dacht al dat wij zulke frequenties niet kunnen horen. Het lijkt meer een verkoop feature dan dat het echt iets tevoegd.

Ondanks de niet te horen frequenties voor de mens, geven de KZ ZS6 toch enorm goed geluid. Zeer tevreden ermee :).

Mocht je ze gaan kopen, ben ik erg benieuwd naar je bevindingen hierover.
mwah doe maar eens een test je met een tone generator, denk dat je meer hoort dan je denk. tevens is bij hele lage noten is het inderdaad meer dat je de drukgolven voelt dan dat je het hoort
Ik heb deze ZS6 ook, het geluid vind ik goed voor de prijs. Ze zitten echter voor geen meter. Ze zijn erg groot en op die fiets (waar ik ze vaak gebruik) komen ze vaak los uit mijn oor als ik over mijn schouder moet kijken.

Wat ik ook interessant vind aan deze oortjes is dat je de kabel eenvoudig kan vervangen als deze stuk is. Ook zijn er BT kabels beschikbaar. Dit wil ik nog een keer graag testen :)
Dat is erg jammer! Heb je al de andere formaat opzet stukjes geprobeerd? Bij mij blijven ze prima zitten zelfs als ik ga rennen, fiets of springen.

Met BT kabels zou het inderdaad nog prettiger zijn, daar ga ik eens naar kijken. Goede tip!
Ja ook andere formaten geprobeerd, maar dat mag allemaal niet baten helaas. Volgens mij heb ik wel moeilijke oren, want lang niet alle oortjes passen mij helaas. Had goede hoop door het systeem om je oor, dus vandaar weer een gokje gewaagd :P

Ben benieuwd als je de BT kabels geprobeerd hebt!
Zelf gebruik ik de KZ ZS5 al een lange tijd en die bevallen mij erg goed. De weergave over het gehele spectrum is erg goed maar het voornaamste voor mij is dat er detail in het laag zit. Vond de manier van dragen in het begin wel wennen en het kost wat meer tijd om in te doen maar blijven daarintegen wel erg goed zitten. De bouwkwaliteit van die oortjes oogde wat minder maar in gebruik heeft het zijn tegendeel bewezen.

Wat ik wel gemerkt heb is dat mijn S7 Edge toen in de tijd redelijk naar zijn max volume moest voor stevig geluid maar dan kwam er ook weer wat vervorming in het geluid. Is dat met deze ook zo? (Ben inmiddels wel overgestapt naar een V30)

Door deze review heb ik net de nieuwe KZ ZS6 besteld. Bedankt voor de review!

[Reactie gewijzigd door djrefor op 25 juli 2024 06:26]

Ik zelf vind niet dat ze erg hard hoeven om stevig geluid te geven, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Goed dat je er eentje besteld heb! Ben benieuwd wat je ervan vind!
Waarschijnlijk zal de AMP/DAC van de S7 gewoon te kort komen voor de ZS6.
Heb dit op een Xperia toestel vroeger ook gehad. koptelefoon ruk op de smartphone en perfect op de iPod Classic
Op mijn LG V30 moet ik het volume nog best wel hoog zetten maar wel iets minder als toen bij de S7. Er is sowieso een heel stuk minder of geen vervorming op hoger volume met mijn huidige telefoon.

Het betreft trouwens de ZS5, de ZS6 moet nog binnenkomen.
Heb ook een paar weken de ZS6 in gebruik en ze klinken prima, helemaal gezien de prijs. Net iets gebalanceerder en wat minder sisserig dan de ZS5. Ze zitten bij mij prima, maar ze zijn wel een stuk lomper dan bijvoorbeeld mijn oude SE215 van Shure (ZS6 klinkt echt beter voor 30% van de prijs :D ). Toen ik ze in gebruik nam had ik wel verwacht dat na een paar weken de verf er wel af zou zijn en krassen goed zichtbaar , maar ze zijn best wel lomp stevig en houden zich tot nu toe goed, zonder zichtbare krassen of minder wordende kleuren. Mijn ZS5 was na een paar weken wel duidelijk gebruikt.
Tot nu toe ben ik ook erg tevreden over de kwaliteit van de KZ ZS6. Ze blijven inderdaad goed en het geluid is echt geweldig. Goed om te horen dat je ook tevreden bent erover :)
Gisteren setje ontvangen. Ik ervaar verschil in volume tussen links en rechts (ook wanneer ik beide bij linker- of rechteroor houd). Na verwisselen snoertjes heb ik het idee dat het daarin zit. Heb de versie met microfoon. Ervaring mee?
Ah dat lijkt me heel vervelend om te hebben!
Ik heb dat probleem zelf (gelukkig) niet. Wat je kan doen is een nieuw kabletje bestellen. Gelukkig kan je die gemakkelijk vervangen bij de KZ ZS6. Dat zou het probleem moeten oplossen, lijkt mij.
Leuk dat je deze oordopjes gereviewed hebt! Ik heb met de laatste sale bij AliExpress de ZSR dopjes besteld. Kwaliteit is gezien de prijs echt top, moet nog wel een beetje wennen aan de heftige bas. Zal nog eens testen met andere ear tips.

Je kan de ZSR dopjes overigens ook draadloos maken door de kabel te vervangen door een bluetooth module, zie o.a. deze verkoper op AE. De module is er zowel met rechte als haakse stekkers zodat ze op veel KZ dopjes werken, en kost rond de 6 euro. Voor de KZ5 moet je de haakse versie hebben. De module ondersteund helaas geen AptX maar dat mag je voor die prijs ook niet verwachten. Echter ook met de SBC codec is op zich best goede kwaliteit mogelijk. Bekabeld aansluiten zal echter altijd beter klinken.

[Reactie gewijzigd door musicfreak op 25 juli 2024 06:26]

Ja klopt! Ik heb zo een module besteld om te kijken hoe dat werkt :)
Hoop hem volgende week binnen te krijgen. Erg benieuwd naar de prestaties als ze wireless zijn.
Ben met de KZ 6 dopjes begonnen, was er erg enthousiast over. Daarna de KZ ZS 10 geprobeerd, die zijn nog beter (wat evenwichtiger) maar met een plastic behuizing. Tenslotte de juist uitgekomen KZ BA 10, opnieuw een metalen behuizing en voor mij het beste geluid.
De metalen behuizing vond ik inderdaad erg prettig. Op dit moment gebruik ik de BGVP DMG, welke perfect passen en welke een heel "schoon" geluid geven. (De review komt zeer binnenkort online :))

De KZ BA10 heb ik nog niet geprobeerd, maar ze zien er wel mooi uit!
Nice review.
Heb net vandaag de KZ ED16 ontvangen , supersnelle levering overigens , besteld op 27 oktober en vandaag 5 november binnen!.
En dan......wat een geweldige geluidsweergave. Meestal luisterde ik via mijn reguliere hoofdtelefoon van Philips , maar ja daar ga je niet mee fietsen , cosmetisch niet verantwoord :) . Maar dit zijn echt de vervangers van...voor gebruik buitenshuis en voor het slapen gaan nog even genieten van deze earphones.
Mooie weergave van laag , niet te bombastisch maar strak en ruim aanwezig in verhouding met het midden en hoog gebied. Echt te gek dat deze kwaliteit voor die prijs mogelijk is!.
Het omgevingsgeluid wordt tevens goed gefilterd , mogelijk door de grootte en vorm van de earphones.
Koop van de maand zou ik zeggen.....

[Reactie gewijzigd door prinsvlad op 25 juli 2024 06:26]

De KZ ED16 zien er ook erg mooi uit. Ik blijf me inderdaad ook verbazen over het geluid van de KZ oordopjes, erg fijn!
Veel plezier ermee :)