Iiyama ProLite X436S-S (17", 8ms, D-sub/DVI-D, Zilver) Review
26 december 2005, laatste update op 26 december 2005, 499 views
Rapporteer
Om mee te beginnen: deze monitor is een echte aanrader! Ik heb deze monitor een week in gebruik, gekocht bij Paradigit. Géén dode (sub)pixel kunnen ontdekken na een week intensief gebruik. De monitor voelt goed stevig aan, is netjes afgewerkt. De DVI, VGA, USB naar PC en audio IN aansluitingen zitten aan de achterkant. De kabels kun je via een kabelgootje wegwerken en afsluiten met een kap, de voedingskabel moet je iets knikken maar dit is geen probleem (een haakse 90graden aansluiting gebruiken lost het probleem al op). Aan de rechterzijkant bij de knopjes zit een USB aansluiting. De vormgeving is erg mooi, persoonlijk zou ik liever een zwarte hebben maar die was er niet. Uiteindelijk is dit eigenlijk niet belangrijk want het...
Pluspunten
- Erg mooie afwerking
- Hoog contrast/helderheid
- Snelle response tijd
- Net wegwerken van kabels
- USB
Minpunten
- Geen DVI kabel meegeleverd
Aan de rechterzijkant bij de knopjes zit een USB aansluiting.
De vormgeving is erg mooi, persoonlijk zou ik liever een zwarte hebben maar die was er niet. Uiteindelijk is dit eigenlijk niet belangrijk want het gaat om de kwaliteit van de monitor en die is subliem!
De speakertjes in de monitor geven een minimaal geluid maar daar moet je ook eigenlijk nooit teveel van verwachten vind ik (en zie ik dus ook niet als minpunt). Daarvoor heb ik hem ook niet gekocht, mocht van mij wel weggelaten worden. Als je goed geluid wilt, sluit je externe luidsprekers aan op je PC. Punt. Dit geldt ook voor een eventuele koptelefoonaansluiting en microfoon aansluiting, onbelangrijk. Daar heb je je PC voor.
De kleurweergave en helderheid van dit scherm zijn fantastisch, aangesloten via een DVI kabel (niet meegeleverd en dat is ook het enigste minpunt!). Van ghosting heb ik nog niets kunnen ontdekken. Ik heb DVD's bekeken met snelle effecten en NFS Most Wanted zitten spellen. De kleuren en helderheid zijn dus geweldig en de refreshrate van 8ms is perfect!