Nvidia Shield TV (16 GB, 2017) 16GB Review

Oscar F 17 maart 2018, 1.379 views Product gekocht

Nvidia Shield TV (16 GB, 2017) 16GB

Slechte UI en veel te weinig apps

Pluspunten

• hardware

Minpunten

• UI waardeloos
  • AB veel te minimalistisch
  • Veel te weinig becschikbare apps

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb de Shield tv gekocht als vervanging van mijn oude Ugoos ut1, omdat die gestopt zijn met android updaten en ik de laatste Kodi versies wil draaien.
Ik schrok in eerste instantie van de belabberde UI van Android TV. Dat was ik niet meer gewend, omdat ik op mijn oude box gewoon Android had draaien en dus ook de beschikking had over her complete aanbod van Android apps.
Dat is bij Shield TV dus absoluut niet zo.
Je hebt drie colommen met apps, video en games. Daar mag je het mee doen. Heel minimaal aan te passen. En de bloatware blijft natuurlijk staan.
En in de Playstore staat er 28! waardeloze apps.
Je moet Zelf ergens anders Aptoide vandaan halen om er meer bij te krijgen.
Dan is er nog de minimalistische afstandsbediening.
Daar voel je je in eerste instantie flink gehandicapt mee.
3 knoppen. Home, back en ok. (geen cursor of touchpad of menu knop)
Ze willen dat je alles met spraak controle doet, wat 2 op de 3x niet goed werkt

Ik heb er een Logitech K830 keyboard bij gekocht om een beetje uit de voeten te kunnen met een touchpad (werkt beter via Bleutooth dan dongle)

Alles wat er wel wel op staat werkt verder prima.
Onder de motorkap is dus alles in orde. Het is nu dus wachten op de mogelijkheid om er comfortabel gebruik van te kunnen maken.

Heb jij ook een Nvidia Shield TV (16 GB, 2017) 16GB?

Vraag & Aanbod

Niet echt een review, meer bashen van een product.
Nou het is dan misschien wel een korte "review" maar ik kan mij de frustratie wel voorstellen.

Ik heb de Shield geadviseerd aan vrienden na het lezen van alle lovende verhalen. Het is zeker een mooie media speler die alles afspeelt. Het betrof een iets oudere tv, dus Netflix ook direct geinstalleerd.

Een eenvoudige manier om de nas te benaderen kon ik niet vinden, dus uiteindelijk via Kodi gedaan. Dat is ook gelukt maar ik vind Kodi dan toch al een redelijk uitgebreide app. Een simpele toegang met mapstructuur tot de nas was ook prima geweest.

Daarnaast ben ik het wel helemaal eens met de waardeloze ab. De spraak functie is grappig, maar beperkt. Ik kon zo wel switchen tussen de apps, bij het zoeken van een titel werd ik meteen doorverwezen naar Youtube terwijl de titel op zowel Netflix als Nas ook aanwezig waren.
Tevens is voor het instellen van de speler een google account vereist, het invullen en doorscrollen is met deze ab echt geen pretje.

Al met al vind ik de mediaspeler wel oke, de game-functies niet getest. Maar verder strak, snel, duidelijk. En heel erg klein qua formaat.

Groet.
Als mensen geld uitgeven aan een product moeten ze dit weten. Daar hebben ze meer aan dan al de juich en jubbel reviews, die vertellen dat het allemaal fantastisch en geweldig is.
Dat het apparaat probleemloos video afspeelt zal best. Maar dat doen de meeste tv boxen.

Ziggo go, kun je bijvoorbeeld vergeten op de Shield tv. Dat is niet de schuld van Nvidia, maar van de laksheid van developers.
Het is wel de keus van Nvidia geweest om alleen android tv te pre-installeren.
Een dual-boot zou aardig zijn geweest op zo'n "top" box.

[Reactie gewijzigd door Oscar F op 18 maart 2018 17:44]

Volgens mij doet het apparaat precies wat de fabrikant zegt dat hij moet doen. Dat bepaalde zaken het niet doen omdat jij ervan alles mee wil doen waar het niet standaard voor gemaakt is maakt het nog niet een
"belabberd", "minimaal", "waardeloos" of "gehandicapt" product.
Het is een Android tv box
NPO start werkt niet
Ziggo go werkt niet.

Ik krijg NPO gemist aan de praat via de webversie op Chrome, dat ik via Aptoide heb moeten installeren.
Met de standaard AB gaat je dat nooit lukken

De Nas heb ik via VLC benaderd. Dat werkt ook aardig.
Wat een onzin review.

Na het lezen van je review kom ik tot de conclusie dat jij niets heb gelezen of nagekeken wat je kan doen (software- en hardware-matig)
Dus een "ik snap het niet dus is het bagger" review.

De ziggo go en NPO apps zijn eigenlijk voor telefoons en tablets en de makers van de Ziggo app willen niet dat het werkt op een android tv ( ziggo loopt dan hun verkoop van extra tv kastjes mis )

Maar had je wat meer gelezen had je ook geweten dat je Full android erop kan zetten en dat heb je wat je gewend bent.
Alles kan inderdaad. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
En Ziggo loopt geen verkoop van media boxen mis. Want voor Ziggo go heb je een inlog nodig die je alleen bij een abbo krijgt. Ik heb bij Ziggo gewerkt namelijk en ik snap dus precies hoe het werkt.

AB en meegeleverde software zijn en blijven slecht.

Leg jij anders maar uit wat je zo goed aan de AB vind en waar de optie "Full Android" staat zonder te rooten.
Voor Ziggo, als je een extra tv hebt, zal je een extra tv box moeten huren ( 4 euro per maand ).
De ziggo go app is alleen voor telefoons en tablets bedoeld en de AB werkt hierdoor niet met deze app en zal je dit met een muis moeten doen.

De AB is prima mee te werken, de knoppen hebben meerdere funkties, bijvoorbeeld voor de "Stop" knop:
- kort enkel indrukken = Ga naar hoofd menu
- kort 2 keer indrukken = menu om apps af te sluiten.
- lang indrukken = Stream/screen shot menu.
De AB werkt heerlijk in apps zoals KODI, Youtube en andere AndroidTV apps.

Je moet natuurlijk wel de OS-en verschillend zien, AndroidTV OS is anders dan Stock Android.
Je kan het zien als het verschil tussen Windows HOME en Windows PRO, voor de leek geen verschil, maar onder de motorkap aardig wat verschillen.

En ja, je moet je box rooten om full android erop te krijgen, maar je zet er dan ook een ander OS op net zoals je dit moet doen bij telefoons of tablets ( XDA of Nvidea Shield Zone )

Een aparaat slecht vinden omdat de ontwikkelaars van een app expres een OS niet ondersteunen, geen enkels android TV kan de ziggo app native draaien, is wel kort door de bocht.
Maar misschien zijn jouw wensen gewoon niet weggelegd voor een AndroidTV OS en zal je naar een China box moeten gaan.

De ShieldTV is uit 2015, en nog steeds krijgt deze updates, dat zie je niet bij de China boxen, niet eens bij highend telefoons/tablets.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren