Tweakers

Prijs
€ 220,21
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Sony WH-1000XM2 (Zwart) Review

Solid Works 16 maart 2018, laatste update op 20 maart 2018, 644 views Product gekocht

Sony WH-1000XM2 (Zwart)

Erg fijnproduct!
De noise cancellation werkt goed genoeg om in een kantoortuin te werken, als je in een woonkamer zit hoor je de TV nog zachtjes (4 meter afstand, volume op 14 op een samsung tv) Maar dit stoort niet.
Geluidskwaliteit is erg goed!

Pluspunten

• Hoge kwaliteit geluid
  • Intuïtieve bediening
  • Accuduur 30 uur (makkelijk een werkweek)
  • Verbind snel via bluetooth
  • Zit heel fijn, zonder problemen hele dag te gebruiken
  • vliegtuig adapter meegeleverd (zelfs al gebruikt)
  • Google assistent (android)
  • Touch schelp (rechts) werkt enorm fijn

Minpunten

• Prijs
  • Als men mic wilt gebruiken moet bluetooth gebruikt worden

Ik heb deze koptelefoon nu ongeveer 4 maanden en heb me nog nergens aan gestoord. Persoonlijk vind ik het geluid beter dan de sennheiser en bose koptelefoons uit hetzelfde segment. Erg fijn om mee te werken in een kantoortuin! Of bijvoorbeeld studeren in een ruimte waar mensen net iets te hard praten.

Gebruik:
De Sony is in gebruik enorm intuïtief, het touchpad werkt ook naar behoren. Alhoewel mijn vriendin de swipe bewegingen niet altijd vind registreren.
Op android kan je het batterijniveau op je telefoon zien, wat opzich handig is (high/medium/low), je kan hiervoor ook op een knop op de koptelefoon drukken (dan krijg je audio feedback dmv een stem die verteld welk niveau).

NC (noice cancellation)
Dit moet wel een van de redenen zijn dat deze koptelefoon gekocht wordt, het werkt ontzettend goed! Maar als dit niet nodig is zijn er legio mogelijkheden die goedkoper zijn. Zodra er muziek gespeeld wordt in combinatie met NC hoor je bijna niets meer van je omgeving, ik vind dit echte en verademing.
Om tijdelijk de NC uit te zetten, je muziek zacht te zetten en het omgevingsgeluid te versterken is het mogelijk jouw hand op de rechter schelp te leggen. Ook dit is direct, en werkt heel goed. Daarnaast is het mogelijk de koptelefoon in drie standen te zetten, namelijk:
NC, uit (dat wil zeggen gebruiken als normale koptelefoon) en omgevingsgeluid mengen met muziek. Nadat de modus geswitcht wordt krijg je ook audio feedback dmv een vrouwenstem die dit bevestigd.

Settings
Via de bijpassende app zijn aardig wat instellingen te wijzigen, je kan hierin de NC van tien verschillende manieren voorzien (zoals bijv ruis onderdrukking, als in buiten fietsen is zonder deze functie niet te doen).
Dan kan men nog een knop ingedrukt houden, hiermee kan de gebruiker de NC af laten stemmen op persoonlijke vorm van oren etc. Doordat er ook microfoons in de schelpen zitten. Persoonlijk voegde dit voor mij geen verschil toe, maar leuk dat het er is.

Google Assistant
Ook google assistant kan niet ontbreken, even tappen in het midden van de oorschelp en je hebt je assistent te pakken. Hoe deze werkt is uiteraard niet anders dan met je telefoon.

Vergelijking tov conucrrentie (in mijn ogen):
De bediening van de Bose is waardeloos is mijn ogen, die van sennheiser heeft 1 functie meer (slide 1 earpiece back to pause) maar werkt minder intuïtief (tap to pause ipv hand op schelp leggen zoals bij sony).
Vooral deze feature is geniaal. Als ik aan het werk ben en een collega vraagt mij wat, hoef ik slechts mijn hand op m'n rechter oor te leggen en daarna te zeggen: Yes, wat is er?
De Noice Cancelation van bose is beter, mar die van sony beter dan die van sennheiser (maar niet enorm veel beter).
De sennheiser build quality voelt niet al te best, Bose vind ik minder mooi. Maar dat is altijd persoonlijk

Op/aanmerkingen?
stel gerust een vraag, ik beantwoord die graag :)

Heb jij ook een Sony WH-1000XM2 (Zwart)?

Ik heb de headset afgelopen vrijdag binnen gehad en ik kwam toch tot een spijtige otndekking;
Ik kan met het gebruik van Spotify niet swipen tussen mijn muziek. Heb jij hier toevallig ook last van? Of is het een Android (in mijn geval Huawei) issue?
Hai, ik heb een OnePlus 5 hiermee werkt Spotify swipen gewoon! Dus ik ben bang dat het aan je Huawei zou kunnen liggen, ik ken zo snel niemand met een Huawei dus ik kan het niet voor je testen.
Thanks! Was ik al bang voor. :(
Vertel even wat meer.... welke android versie...gebruik je Developer opties?
Daar kan je namelijk welke AVPR versie android moet gebruiken.

en hier een link om developer opties te actieveren.

Huawei Mate 10 Pro. Android 8.0.
Dev. options staan aan, maar ik zie geen AVRCP.
Wel kan ik de codec aanpassen.
Net even gekeken naar 10 pro en zie veel problemen met BT en instellingen vasthouden.
Wat je kan doen is de hoofdtelefoon eerst proberen op een andere gsm en zo vast stellen of het geen probleem met de hoofdtelefoon is of als laatste redmiddel je netwerk instellingen resetten.

Dit wilt ook wel eens helpen....

Anders zou ik het ook niet weten....
Wat mijn netwerk instellingen ermee te maken hebben, snap ik niet helemaal. :P

Afijn, op andere apparatuur werkt de headset naar behoren. Het is echt een Huawei issue ja.
Ik heb de telefoon eergisteren opnieuw opgestart en toen deed alles het. De dag erna waren de functies weer verdwenen, aldus de instellingen zijn vergeten.

Bedankt voor het meedenken.:)

Hetzelfde heb ik ook in/met de auto carkit. Hij herkent mijn toestel niet altijd op de juiste manier zonder dat ik 1000 keer opnieuw moet opstarten en de BT instellingen moet verwijderen.Ondertusen heb ik Android Auto geinstalleerd en dat werkt wel!
Hallo,

Is het jou gelukt de WH-1000XM2 te verbinden met een Android TV? Ik heb een KD-55XD7005 maar de tv ziet de koptelefoon niet ( in pairing mode).

Mischien kan het niet maar ik dacht adroid is android dus moet het lukken.

Alvast bedankt,
Zelf heb ik geen Android TV dus dat heb ik helaas niet kunnen testen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren