Ik heb Bixby nog niet genoeg geprobeerd om er iets van te vinden. Ik ben er een beetje mee aan het spelen geweest, en vind het best aardig. Maar nog niet meer dan dat. Het overzicht dat je krijgt als je de Bixby knop indrukt van je dag, je LinkedIn nieuws en ander nieuws, mails, Spotify, Samsung Health etc vind ik best gaaf. Daar kijk ik regelmatig even op. De spraakassistent is lastiger, omdat ik niet helemaal doorheb wat zij/hij/het kan, en hoe dan. Het is de eerste spraakassistent die ik tot nog toe heb geprobeerd (dus ik heb geen Siri of Cortana oid ervaring), en ben onder de indruk wat er allemaal mogelijk is. Het kan zijn dat dat veel minder is dan andere, maar daar kan ik niet iets over zeggen.
Wat ik leuk vind aan Bixby is dat je antwoord terugkrijgt, ook gesproken, en dat ie best veel begrijpt. Je kunt hem vragen om Waze te openen en je naar je werk te navigeren, bijvoorbeeld. Dan kun je tijdens het rijden je handen aan het stuur houden. Of om Spotify te openen en te spelen. Dat soort dingen. Hoeveel ik dit ga gebruiken of dat het de nieuwigheid is en daarna de lol eraf is durf ik nu niet te zeggen.
Iets anders: Ik heb gisteren de slow-motion feature van de camera geprobeerd, en dat is echt wel heel gaaf. Iets laten vallen in een glas water, en in slow mo kunnen zien wanneer het wateroppervlak gebroken wordt, de druppels die opspatten zien ontstaan, de luchtbelletjes in het water: heel indrukwekkend!