Review Xiaomi Huami Amazfit Bip

De Amazfit Bip is geïntroduceerd in februari 2018 en is de goedkoopste smartwatch die Amazfit aanbiedt. De merknaam Amazfit is van Huami en dat zegt de meeste wellicht niet zoveel, maar Xiaomi is een grote partner van deze fabrikant. Xiaomi kwam die eerder met de populaire Mi Band-serie. Waarbij de Mi Band serie voornamelijk fitness accessoires zijn, zijn de apparaten van Amazfit veel meer bedoeld als smartwatch.
De introductieprijs van Amazfit bip is ongeveer 100 dollar, maar is bij diverse china-shops al te krijgen in de aanbieding voor zo'n 50 euro. Echt spot goedkoop als je bedenkt dat het een lange accuduur combineert met 'groot' scherm, GPS, hartslagsensor, notificatie ondersteuning en nog veel meer.
Is de Bip zijn geld waard en kan deze dienst doen als volledige smartwatch? Dat lees je in deze review.
| Huami Amazfit Bip |
Kleur | Zwart, Rood, Wit, Groen |
Ondersteuning voor | iOS 9.0, Android 4.4 en hoger |
Specificaties | Website |
De introductieprijs van de Bip is 99 dollar en is voor dat geld te koop op de
website van Amazfit. Het toestel is ook te koop bij de verschillende Chinashops voor ongeveer 70 euro en best vaak in de aanbieding voor ongeveer 50 euro. Het kan dus lonen om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Op Tweakers is een speciaal
topic voor het bespreken van dit soort zaken.
Zelf heb ik het toestel gekocht bij Geekbuying voor 46 euro inclusief verzending. Het pakket was binnen één maand binnen en ik hoefde gelukkig geen douanekosten, btw of invoerrechten af te dragen.
De volledige trackgeschiedenis:

Besteld op: 5 februari
Aangezien het pakket uit china kwam, zat de Bip verpakt in een zwarte vuilniszak. Na het openen van de zak komt er, voor Chinese begrippen, een vrij sjiek doosje tevoorschijn:
Op de bovenkant staat alleen Amazfit en op de onderkant een aantal specificaties in het Chinees.
Tijd om de doos te openen. Zoals met veel verpakkingen tegenwoordig, is het eerste wat te voorschijn komt het apparaat zelf.
Vervolgens komt er nog een handleiding en het laaddock uit de doos. De handleiding was in het Chinees en in het Engels en dat laatste is ook een fijne bijkomstigheid.
Om een idee te krijgen hoe de Bip er in het echt uit ziet, hieronder een aantal foto's:
De Bip was bij aankomst helemaal leeg en moest dus direct opgeladen worden. Dat heb ik gedaan door de Bip te verbinden met mijn laptop en na ongeveer 30 minuten was deze klaar voor gebruik.
De Bip dient gekoppeld te worden aan je smartphone door middel van de Mi Fit app en die is te krijgen voor
Android en
iOS. De Mi Band gebruikers zal deze app bekend voorkomen, het is namelijk exact dezelfde app als die van de Mi Band 2. Als er al een Mi Band gekoppeld is aan de Mi Fit app, dient deze eerst verwijderd te worden, alvorens de Bip gekoppeld kan worden. Bestaande (Fitness) gegevens blijven hierbij wel behouden.
Na het installeren en openen van de app moet er een Mi Account aangemaakt worden, inloggen met Facebook of Gmail account is eventueel ook mogelijk:
Na het aanmaken en activeren van het account kan de Bip gekoppeld worden. Hiervoor moet er genavigeerd worden naar het tabblad 'Profile' en daar moet geklikt worden op 'Add device'.

Daarna spreken de stappen eigenlijk voor zich.
Na het koppelen zal de firmware mogelijk bijgewerkt moeten worden. In mijn geval was de Bip hier bijna 30 minuten mee bezig en heeft die verschillende updates gedaan: Firmware, Resources, GPS en A-GPS. Op gegeven moment tijdens het updaten was de firmware even in het Spaans.
Klaarblijkelijk is dat een bug in een oude versie, een nieuwe versie om dit op te lossen is beschikbaar en wordt erna automatisch geïnstalleerd.
In de app zie het updaten er zo uit:

En op de Bip als volgt:
Na het updaten is de Bip gereed voor gebruik en kan er via de Mi Fit app van alles ingesteld worden. Dat wordt besproken in het volgende hoofdstuk.
De Mi Fit App is de officiële app die bij de Bip hoort. Er zijn nog een hoop andere apps te verkrijgen, maar die worden besproken in en ander
hoofdstuk. De app heeft drie tabbladen: Status, Activity en Profile. Na het openen van de app worden eerst altijd de gegevens van de Bip gesynchroniseerd, zoals stappen, hartslag en workout gegevens.
Status
In het Status venster kan snel de laatste gegevens ingezien worden. Er is een overzicht te zien van het aantal stappen, slaapgegevens, laatste workout, hartslag, gewicht en laatste streak.

Activity
In het tabblad Activity kunnen er workouts gestart en bekeken worden. Er is een week, maand en volledig overzicht. Wanneer er via dit tabblad een workout gestart wordt, zal de interne GPS gebruikt worden.

Wanneer er op een van de workouts geklikt wordt, kunnen de volgende gegevens bekeken worden: route, snelheid, afstand, tijd, hoogteverschillen, hartslag en verschillende grafische weergaven van deze gegevens.

Profile
In het tabblad Profile zijn de instellingen van het profiel te vinden, ook kan daar de Bip naar wens ingesteld worden.

Amazfit Bip settings
Nu kan dan eindelijk de Bip naar wens ingesteld worden.

Het is mogelijk om het volgende in te stellen: Screen unlock (Smartlock), Inkomende oproepen, Evenementen reminder, Alarmen, App alerts (notificaties), Idle alert, Inkomende SMS, Goal notificatie, Disconnect reminder, Band locatie, Heart rate detection, Watch Display settings. De meeste instellingen spreken voor zich, maar een aantal onderdelen zijn toch het nader bekijken waard.
Watch face settings
Via dit venster is het mogelijk om een Watchface te selecteren. Het is standaard niet mogelijk om zelf watchfaces toe te voegen of aan te passen, maar via een omweg of via een andere app kan dit wel. Meer daarover in
dit hoofdstuk.

Er is standaard keus uit 10 watchfaces en via de Bip zelf is er nog keuze uit 12, waarbij sommige opties overlappen.
App alerts
Op de Bip kunnen ook notificaties worden ontvangen. Er kunnen apps gekozen worden waarvan notificaties op het horloge worden weergegeven, maar verder valt er helaas niks in te stellen. Er kan niet gekozen worden voor losse contacten of het aanpassen van het vibratiepatroon.

Heart rate detection
In tegenstelling tot de Mi Band 2 is het bij de Bip wel standaard mogelijk om 'continue' de hartslag te meten. Er kan gekozen worden voor: meten alleen tijdens slapen of constant met een interval van 1 minuut, 10 of 30 minuten.

De Bip wordt niet geleverd met een bekend OS, zoals Android Wear, Tizen of watchOS, maar komt met een OS gemaakt door Huami zelf. Het ondersteund notificaties, workouts, weer, alarmen, timers en kompas. Ook is er op de Band zelf het een en ander in te stellen.
Dit heeft wel als nadeel dat er geen apps op geïnstalleerd kunnen worden, zoals Spotify, muziek control of Google Maps.
Doordat het scherm maar een beperkte kleurrange ondersteund, is de interface relatief simpel. De bediening is verder wel heel intuïtief en is gebaseerd op swipes. Een swipe naar links is voorruit en een swipe naar rechts is achteruit, de knop kan ook gebruikt worden voor het teruggaan. Verder kan er dieper in het menu gegaan worden door simpelweg op de tegels te drukken.
De Bip heeft een always-on display en dat betekend dat het ingestelde watchface altijd in beeld is. Met een druk op de knop wordt de achtergrondverlichting en het touchscreen geactiveerd, vervolgens kan naar onder geswiped worden en dan wordt het statusscherm getoond. Daarin is het batterijpercentage en verbindingsstatus te zien, ook is het daarop mogelijk om DND (do-not-disturb) aan te zetten. Bij DND zijn er twee opties: Now en Auto. Bij Now wordt DND meteen ingeschakeld voor onbeperkte tijd en bij Auto wordt DND automatisch ingeschakeld tijdens het slapen.

Met een swipe naar links wordt er verder gegaan in het menu. In dat menu zitten allerlei verschillende opties die hieronder allemaal besproken worden. De volgorde en opties van het menu kunnen aangepast worden in de Mi Fit app.
Note: De foto's van het scherm zijn erg blauw. Dit komt door het maken van de foto's, in het echt is het scherm veel zwarter.
Notificaties
Zoals al aangegeven wordt met een swipe naar boven het notificatiecentrum geopend, hier kan de meest recente notificatie bekeken worden. Met een swipe naar boven wordt er naar de volgende notificatie gegaan en met een swipe naar links kan die verwijderd worden.

Wanneer er helemaal naar onder wordt geswiped is, kunnen alle notificaties verwijderd worden.
Dit gebeurd dan wel alleen op de Bip en niet in het notificatiecentrum op de telefoon. Andersom worden notificaties die al op de telefoon gelezen zijn niet automatisch verwijderd op de Bip.
Status
De eerste tegel in het menu is Status. Deze optie is enigszins te vergelijken met de Status
pagina in de app.

Het is daar mogelijk om de huidige (dag) statistieken te bekijken. Aantal stappen, hoeveelheid KM, calorieën en laatste hartslag.
Activity
Bij deze tegel kunnen er verschillende activiteiten gestart worden, er kan gekozen worden voor: Outdoor running, Treadmill, Cycling en Walking.

Wanneer er een buitenactiviteit gestart wordt, zal de Bip eerst op zoek gaan naar een GPS signaal Dit kan ook genegeerd worden, maar dan zal er uiteraard geen locatie bijgehouden worden. Tijdens de workouts kunnen er verschillende gegevens op het scherm weergegeven worden, zoals tijdsduur, hartslag, aantal km, aantal minuten/km, km/h, hoogteverschil, aantal stijgingen en dalingen. Deze gegevens verschillen per workout.

Verder kan de workout geschiedenis bekeken worden en zijn er wat kleine dingen in te stellen voor tijdens de workouts, zoals Heart rate alert, Pace alert en Distance alert.

Weather
De volgende tegel bevat het weer. De huidige weersvoorspelling wordt weergegeven en op de volgende pagina's kan de voorspelling worden bekeken voor 4 dagen voorruit. De locatie kan ingesteld worden op een vaste plek of wordt automatisch bijgehouden via de Mi Fit app. Hiervoor heeft de Mi Fit app wel locatiepermissies nodig en dient de locatievoorziening aan te staan.

Alarm
Alarmen kunnen aan-/uitgezet worden op de Bip, het is echter niet mogelijk om de alarmen in te stellen. Dit dient in de Mi Fit app te gebeuren.

Timer
Onder de timer tegel zitten twee opties: Stopwatch en Countdown. De namen spreken waarschijnlijk al voor zich, maar het is dus mogelijk om een Stopwatch te starten of een Countdown timer in te stellen. Na het aflopen van de countdown zal de Bip even trillen.

Compass
De Bip heeft ook een ingebouwd kompas, voordat die gebruikt kan worden moet die eerst gekalibreerd worden. Hoewel de afbeelding voorstelt om een achtje te maken, werkt ronddraaien een stuk beter. In het volgende scherm kunnen ook de coördinaten , hoogte en luchtdruk bekeken worden.

Settings
Op het horloge is zijn ook een aantal dingen in te stellen. Zo kan de watchface, het gedrag van de knop en de helderheid ingesteld worden. Daarnaast is het mogelijk om de gekoppelde telefoon te zoeken, een factory reset te doen, de Bip uit te schakelen en informatie weer te geven over de Bip.

Wanneer de gekoppelde telefoon in de buurt is zal deze een geluid maken, ook wanneer de telefoon op stil staan. Het notificatiegeluid kan aangepast worden via de app.
Watchfaces
Zoals al eerder aangegeven is het op de Bip zelf ook mogelijk om Watchfaces in te stellen. Sommige van die Watchfaces zijn hetzelfde, maar er zijn ook een aantal andere. Het kan dus lonen om ook even de watchfaces op de Bip te bekijken.

Brightness
De brightness kan ingesteld worden op 5 verschillende niveau's. Zelf heb ik de brightness op standje twee staan en dat is in alle gevallen meer dan voldoende. Met stand 0 is de backlight geheel uit te schakelen. Om een idee te krijgen van de verschillende standen staan hieronder een aantal foto's. Links is minimale brightness (stand 1) en rechts is de maximale brightness (stand 5).

Nu alle verschillende features en opties zijn besproken, is het tijd om eens te gaan kijken naar de ervaringen in praktijk. Ik heb nog weinig ervaring met smartwatches en heb alleen een Mi Band 2 gehad. Ik heb dus wellicht geen goed beeld van wat een 'echt' smartwatch moet kunnen, maar ik kan wel aangeven hoe de Bip een verbetering is op de Mi Band 2. Er zal dan ook veelvuldig vergeleken worden met de Mi Band 2.
Er waren een aantal redenen dat ik opzoek was naar een vervanging voor de Mi Band 2. Het scherm van de Mi Band 2 was erg klein, stond niet constant aan en notificaties waren niet lekker leesbaar, daarnaast zat de Mi Band soms niet erg lekker. De rest van de functies was ik wel tevreden over. Maar eens kijken of de Bip dit wel allemaal goed doet.
Scherm
De eerste twee 'problemen' zijn met de Bip in ieder geval opgelost. Het scherm is mooi en goed leesbaar, ook buiten en zelfs wanneer de achtergrondverlichting niet aanstaat. Daarnaast valt mij het niet tegen hoeveel informatie er op een 1,28" scherm past. Ik heb namelijk niet het idee dat ik overdreven veel moet scrollen om meer informatie weer te geven of dat er informatie ontbreekt.
Bediening
De bediening werkt voornamelijk met gestures en dat is enorm gebruiksvriendelijk en intuïtief. Er wordt met behulp van kleine pijltjes weergegeven of er nog vensters boven of onder de huidige pagina zitten, dus je hoeft niet blind te gaan vegen in de hoop dat er nog schermen komen. Daarnaast is de interface lekker vlot, al heeft de Bip soms moeite met het combineren van navigeren en het ontvangen van (veel) notificaties.
Notificaties
De notificaties daarin tegen zijn nog steeds erg basic. Vergeleken met de Mi Band past er wel een volledige notificatie op het scherm, maar er is geen optie om notificaties in te stellen per contact of om een ander trilpatroon in te stellen. Hierdoor trilt de Bip dus bij elke notificatie. Door alle Groeps-whatsapp's, werd dit vooral met Whatsapp echt te gek. Ik heb dan ook al snel de DND modus aangezet. Daarnaast is het jammer dat Whatsapp notificaties weergegeven worden als <bericht>, <2 nieuwe berichten>, <volgende bericht>, etc. Hierdoor ben je erg veel aan het scrollen wil je alle Whatsapp berichten lezen. Overigens is dit het standaard gedrag van de notificaties, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een 3rd-party app , kan er wel van alles ingesteld worden. Hierover meer in het komende
hoofdstuk.
Draagcomfort
Bij de Mi Band 2 had ik op gegeven moment last van het feit dat de hartslagsensor begon te irriteren in mijn huid, daarnaast voelde de onderkant nogal hard aan. De Bip daarin tegen zit echt heel erg comfortabel, het meegeleverde bandje is lekker zacht en goed af te stellen. Daarnaast steekt de hartslagsensor niet zo uit en drukt deze daardoor niet in de huid.
De locatie van de knop is wel een klein minpuntje. Van mijn Mi Band was ik gewend om deze rechts te dragen, de knop op de Bip zit aan de rechterkant. Wil je die dus indrukken, dan is het nodig om met je hele linker-hand om de Bip heen te gaan. Het was makkelijker / mooier geweest als je de band simpelweg 180 graden had kunnen draaien, dat kan echter niet want dan staan het Amazfit logo verkeerd om en er is geen mogelijkheid om de interface 180 graden te draaien.
Workouts
Omdat de telefoon altijd gekoppeld moest zijn, deed ik met de Mi Band 2 nauwelijks Workouts. De Bip werkt wel stand-alone en synct de gegevens later. Vanwege een aantal blessures heb ik maar weinig Workouts uitgeprobeerd, maar ik ben wel twee keer gaan fietsen en heb dat bijgehouden.
Tijdens het fietsen kan er op de band gekeken worden naar de huidige snelheid, hartslag, hoogte en afstand. Na de workout kan via de app teruggekeken worden en toen bleek de snelheid en de afstand erg nauwkeurig, de GPS werkt dus heel erg goed. De hartslag en stappen moet ik voor waarheid aannemen, aangezien ik geen manier heb om dit te vergelijken met iets anders.
Een van de kleine minpuntjes van Workouts is wel dat er niet gedetecteerd wordt dat je klaar bent, zonder dat je hiervoor iets instelt. Hierdoor heeft de Bip een hele nacht de workout bijgehouden. (en dus de GPS aan gelaten). Om dit wel automatisch te laten gebeuren zal je bij Activity settings de optie 'Auto pause' even aan moeten zetten.
Accuduur en oplaadtijd
Een van de hoofd features van de Bip is de enorme standby-tijd. Xiaomi claimt dat de Bip 30 tot 45 dagen stand-by kan zijn. Dit is een claim die tijdens de review-periode maar lastig is om te testen en te bewijzen. De Bip is zo'n leuk ding, dat ik het moeilijk één maand op tafel kan laten liggen.
Wat is dan de ervaring? De Bip heb ik nu 6 dagen en heb nu nog 37% accu over, dus 63% verbruikt. Dat klinkt misschien niet heel indrukwekkend, maar besef wel dat mijn scherm tijdens het maken van de foto's voor de review bijna 3 uur aangestaan heeft. Daarnaast heb ik wat Workouts geprobeerd en heeft een van die Workouts een keer de hele nacht aangestaan, dat koste zo'n 50% batterij en was dus een enorme belasting op de batterij. De workout heeft zo'n 8 uur aangestaan en omgerekend is dat dus 6,25% per uur, dat valt dan wel weer heel erg mee.
Om toch een idee te krijgen van de accuduur tijdens een aantal activiteiten heb ik het eea. bijgehouden en omgerekend naar hoelang je de activiteit kan doen voordat de band leeg is. De meeste metingen zijn gebaseerd op +/- 8 uur verbruik.
Wat? | %/h | Accuduur (h) | Accuduur (d) |
Workout | 6.25% | 16 h | 0,7 dag |
Sleeptracking (Sleep as Android) | 0,375% | 266 h | 11 dagen |
Standby | 0,125% | 800 h | 33 dagen |
Wanneer de standby-tijd wordt geëxtrapoleerd, dan komt er een standby tijd uit van zo'n 33 dagen en dat komt vrij overeen met de claim van Xiaomi.
Opladen
Het opladen van de Bip is heel eenvoudig en is een kwestie van de Bip in het laaddock stoppen en vervolgens komt er op het scherm de laadmelding te voorschijn. Het laaddock heeft een usb-b aansluiting en moet gevoed worden met minimaal 5V/0,5A.
Opladen heb ik tot nu toe nog maar één keer hoeven doen en toen was de Bip binnen 30 minuten weer volledig volgeladen. Dat klopt ook met de laadspecificatie en het formaat van de accu. Van het laaddock wordt aanraden om er een lader aan te sluiten van minimaal 500mA, mijn laptop kan 500mA leveren. Wanneer er met 500mA geladen wordt, is een accu binnen 1u 500mAh voller geladen. in 30 minuten is dat dus 250mA.
Voor de Mi Band 2 waren door een hoop 3rd-party developers apps uitgebracht om wat meer uit het bandje te halen. Voor de Bip is dit gelukkig niet anders, onder andere
Play Store: Notify & Fitness for Amazfit,
Play Store: Tools & Amazfit en
Gadgetbridge zijn er voor beschikbaar. Daarnaast zijn er vele website te vinden om custom Watchfaces te downloaden, bijvoorbeeld via
Amazfitwatchfaces.com en
Play Store: Amazfit Bip WatchFaces.
Notify & Fitness for Amazfit
De Notify & Fitness app gebruikte ik voor mijn Mi Band 2 ook al, met deze app zijn er een stuk meer dingen in te stellen. Zo is het mogelijk om bepaalde contacten te filteren en/of custom trilpatronen in te stellen, acties toe te wijzen aan de knop en heeft het Tasker en Sleep As Android support.
Verder zijn de functionaliteiten van Notify & Fitness aardig te vergelijken met de normale Mi Fit app. Workouts, hartslag, slaapgegevens e.d. kunnen ook bekeken worden.
Veel functionaliteiten zijn gratis te gebruiken, maar voor bepaalde dingen zal er een eenmalig in-app aankoop gedaan moeten worden. Om een idee te krijgen van alle opties en schermen van de app, hieronder een aantal screenshots:

Het bespreken van alle features en opties gaat iets te ver voor een review, maar de handigste features worden hieronder wel uitgelicht.
Notificaties instellen
Via de N&F app kunnen ook app notificaties ingesteld worden. Het grote voordeel van het instellen via N&F is het feit dat er allerlei opties zijn, zo is het mogelijk om bepaalde contacten of groepsgesprekken te laten doorsturen of juist te negeren en notificaties niet door te sturen wanneer de telefoon op stil, prioriteit of alarmen staat. Als voorbeeld staan hieronder de opties van Whatsapp.

Het is mogelijk om een ander icoontje in te stellen, welke tekst en de volgorde kan worden ingesteld en er kan geselecteerd worden of en hoe vaak de notificatie moet worden herhaald.

Hier kan een custom tril patroon ingesteld worden, dit zijn wel trillingen die voor en/of na het standaard patroon komen. En kunnen er filters toegepast worden, hierdoor kunnen groepswhatsapps in zijn geheel worden uitgeschakeld en kunnen bepaalde groepen of contacten uitgesloten of juist alleen geselecteerd worden.

Het is mogelijk om notificaties te negeren in bepaalde omstandigheden, zoals tijdens 'Niet Storen', 'Belmodus' en 'Vibratiemodus' en de notificaties kunnen op bepaalde tijdstippen genegeerd worden.
Het gebruiken van N&F neemt meteen de eerdere frustratie weg van het gebruiken van de standaard notificatie-functie van de Mi Fit app en met de N&F laat ik de notificaties wel lekker aanstaan.
Knop aanpassen
Standaard is het alleen mogelijk om in te stellen wat er moet gebeuren als de knop lang ingedrukt wordt, maar met N&F zijn er veel meer mogelijkheden.

Het is mogelijk om in te stellen wat er gebeurd wanneer de knop 1x, 2x of 3 keer ingedrukt wordt. Zo kan het onder andere: muziek starten/pauzeren, volgend of vorig nummer selecteren, geluid harder/zachter zetten, een tasker actie of timer starten of een foto maken.
Om te voorkomen dat muziek spontaan begint te starten, is er een optie om in te stellen dat de acties alleen plaatst vinden wanneer de muziek app draait.
Voor inkomende oproepen is er de mogelijkheid om met de knop op te nemen, te muten of weg te drukken.
Custom watchfaces downloaden
Via N&F is kunnen er op eenvoudige manier Watchfaces gedownload en geïnstalleerd worden. Hiervoor moet er genavigeerd worden naar het tabblad 'Extra' en geklikt worden op 'Amazfitwatchfaces.com' onder 'Custom watchface'.

De website wordt vervolgens geopend en daar is het mogelijk om een watchface te kiezen, te downloaden en te installeren via N&F. Het is dan een kwestie van op 'Start update' te drukken en de Watchface wordt geïnstalleerd.

Tools & Amazfit
Dit is een betaalde app en het heeft ongeveer dezelfde functionaliteit als Notify & Fitness. De app zal niet gereviewd worden, omdat de voorkeur uitgaat naar Notify & Fitness. Op
XDA echter staat een heel uitgebreid stappenplan om allerlei functies in te stellen, zoals Tasker, Muziek control en opnemen van calls.
Custom watchfaces
Er zijn verschillende methoden om custom watchfaces toe te voegen. Het kan
handmatig, via
Notify & Fitness en via
Gadgetbridge. Handmatig werkt prima, maar is vrij omslachtig, Gadgetbridge wilde niet koppelen met de Bip, dus daarmee is het niet gelukt. Maar de meest gebruiksvriendelijke en makkelijkste methode is via Notify & Fitness.
Daarnaast is het ook mogelijk om zelf watchfaces te maken en op dezelfde manier toe te voegen aan de Bip,
gallery: NuKeM heeft daar op het
forum een post aan besteed.
Voor de Bip kunnen verschillende accessoires besteld worden en deze zijn voornamelijk te vinden bij de verschillende chinashops. Ook loopt er op Tweakers een speciaal topic over de Accessoires van de Bip:
[Xiaomi Huami Amazfit Bip] Accessoires.
Bandjes
Aangezien de Bip met standaard 20mm bandjes werkt, kunnen er andere bandjes op gezet worden. Het wisselen van bandjes is heel eenvoudig, bij het bandje zit een clipje waarmee de band los komt. Op dezelfde manier is het mogelijk om een nieuw bandje vast te zetten.
Cases
Daarnaast zijn er bij verschillende shops ook cases te krijgen. Er is tot op heden maar één type te verkrijgen en die valt geheel over de rand heen en beschermt daarmee de zijkanten. Ze zijn in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen en zelf heb ik een zwarte besteld. De case doet totaal geen afbreuk aan de Bip en het is nauwelijks te zien dat deze erop zit:
Screenprotector
Hoewel de Bip Gorilla Glass 3 heeft, kan het toch verstandig zijn om een screenprotector aan te schaffen, een krasje is immers zo gemaakt. Ik heb er ook een besteld, maar die moet nog binnenkomen.
De Bip is een smartwatch met veel mogelijkheden. De prijs is goed, het scherm is duidelijk, er zijn veel sensoren en instelmogelijkheden. Als fitness/sport horloge werkt de Bip out of the box goed, hartslagsensor is aanwezig, GPS is zeer accuraat, workouts worden goed bijgehouden.
Als smartwatch werkt de Bip out-of-the-box echter net wat minder goed. De notificatieopties zijn waardeloos, er is geen mogelijkheid om custom Wachfaces in te stellen en het is niet mogelijk muziek te beheren of er apps op te zetten.
Echter wanneer er gebruikt wordt van de vele 3rd-party apps wordt het ineens net een echte smartwatch. Notificaties zijn goed in te stellen, muziek is (deels) te beheren via de knop en er kunnen custom Watchfaces gedownload en gemaakt worden. Het is dan echter nog steeds niet mogelijk om apps te installeren.
Is dat erg in mijn ogen? Zeker niet. De Bip is gewoon een eenvoudige smartwatch die goed als aanvulling op een telefoon gebruikt kan worden, dat gecombineerd met een sublieme accuduur van zeker 15 dagen en een aanschafprijs van 50 euro maakt het voor mij echt echt de perfecte smartwatch.
Ben je tevreden met deze review en wil je mij bedanken?
Nomineer dan mijn review voor review van de maand.
Mochten er nog vragen, op-/aanmerkingen zijn, laat dat dan weten in de reacties hieronder of stuur mij een
DM.