Een late reactie maar lijkt me toch nuttig voor geïnteresseerden in deze kaart.
De processorbelasting van de FloppyDTV is een stuk lager dan bij deze kaarten. Dit komt omdat het decoderen van de encryptie bij deze kaarten hardwarematig gebeurt, door de AlphaCrypt CAM. Wanneer je een actuele videokaart hebt zal deze het volledige decoderen van het videosignaal op zich nemen. Conclusie de processor zal in de praktijk vooral staan te nietsen.
Bij de Anysee kaarten ligt dit anders. Deze werken op basis van een softcam. Dat betekend dat het verwijderen van de encryptie door de processor gebeurd ipv door een hardwarematige oplossing. Dit is ook terug te zien in de processorbelasting die de reviewer aangeeft. Bij niet-encrypte zenders is deze nihil, terwijl bij gecodeerde zenders de processor flink actief is.
Mijn inziens hoeft dit voor moderne pc's geen probleem te zijn. Voordeel van de Anysee is dat hij op USB werkt. Dit betekend dat je niet per se op zoek hoeft naar een moederbord variant met FireWire. Wat tegenwoordig toch vooral nog op luxe (duurdere) moederborden te vinden is. Door een tv-kaart met USB aansluiting te nemen kunnen er goedkopere media center pc's in elkaar gezet worden. Tevens is het makkelijker in combinatie met laptops, waar de FloppyDTV geen optie is, en de FireDTV ook FireWire eist.
Sinds de laatste software updates lijken de "kinderziektes" verholpen te zijn. Ik overweeg langzaamaan om ook over te stappen op de Anysee ipv FloppyDTV. Ook gezien het beleid van Ziggo wat betreft CI+. Nu werkt de FireDTV nog prima, maar het is mogelijk dat dit in de toekomst "per ongeluk" geblokkeerd gaat worden. Waar de Anysee eenvoudig geupdate kan worden.