Acer Travelmate Timeline 8371-353G32N Review

m3ngi3
25 februari 2010, laatste update op 25 februari 2010, 891 views

Acer Travelmate Timeline 8371-353G32N

Allereerst moet ik uiteraard aangeven dat ik niet zeer veel verstand heb van laptops zoals de meeste mensen op Tweakers dit wel hebben, hetgeen ik weet heb ik vaak van dit forum of vrienden meegekregen.
Ten tweede is dit niet een Laptop waar de allerzwaarste applicaties op gedraaid moeten worden. Dit is dan ook niet de reden dat ik deze kocht, ik kocht hem namelijk omdat ik een mobiele laptop wilde die niet al te veel ruimte in mijn tas inneemt en toch naar behoren kon omgaan met meerdere webbrowsers tegelijk in combinatie met meerdere Microsoft Office activiteiten. (voor deze doeleinden functioneert de laptop boven behoren)
Wilde toch nog een ander toelichten over mijn beoordelingen:
De Intel Core 2 Solo SU3500 processor is beneden de...

Pluspunten

• Dunne Laptop met strak Design
  • Robuuste bouw met aluminium feel
  • Genoeg Geheugen
  • Vingerafrduklezer werkt goed en biedt eigenlijk meer dan verwacht
  • Acer Software heeft nuttige toevoegingen
  • VGA-aansluiting + Dockingstation-aansluiting + 3 USB 2.0 + Bluetooth 2.1 + alle WLAN protocollen + Gigabit Ethernet

Minpunten

• Processor past qua eigenschappen niet bij de rest van de features
  • Ietwat meeverend toetsenbord
  • Windows Vista Business is niet de nieuwst OS(overigens tot nu toe in combinatie met een aantal Tweaks geen slechte ervaringen mee)
  • Geen optische drive (CD/DVD)
  • Kaartlezer leest slechts SD + Memorystick Pro + XD
  • Niet standaard Windows Mobile Device Center(opvolger ActiveSync) geïnstalleerd

Wilde toch nog een ander toelichten over mijn beoordelingen:
De Intel Core 2 Solo SU3500 processor is beneden de maat voor een Business Laptop en dit was de enige reden dat ik lang getwijfeld heb over deze Laptop; het was echter de prijs/kwaliteit verhouding van de laptop in het algemeen die mij overtuigd had.
De 3 GB DDR III geheugen is meer dan voldoende voor hetgeen ik hem gebruik want heb tot nog toe nog nooit op de max. gezeten.
De 320 GB harde schijf met 5400 RPM had ik natuurlijk liever op een hogere RPM gezien maar gezien de prijs is dit zeker voldoende
Het 13,3 inch beeldscherm met een 16:9 verhouding en een 1366x768 (WXGA Wide) resolutie werkt zeer aangenaam.
De verbindingseigenschappen behoren zeker tot de positieve eigenschappen zoals beneden toegelicht alleen al omdat ze aanwezig zijn. Aangezien ik de laptop niet overal voor gebruik mis ik de HDMI-aansluiting niet maar het is wel noemenswaardig dat deze er niet op zit. Ik mis echter wel de Kaartlezer die tevens Memorystick Pro Duo kan lezen voor al mijn Sony apparaten.

Zoals aangegeven presteert hij voor wat ik hem gebruik zeer goed met uitzondering van de processor die naar mijn mening beter had gemoeten.

Bouwkwaliteit is zeker voldoende en toch voelt de laptop met accu erin zeer licht. De layout van het toestenbord is aangenaam en logisch ingericht met de bekende FN-toets MAAR het meeveren van het middendeel van het toetsenbord tijdens het typen doet de rest van het Design zeker weten tekort.
De aanwezigheid van een aparte EURO en DOLLAR toets weegt niet op tegen de te kleine richtingtoetsen.
Tevens jammer is het dat de 3 sneltoetsen bovenaan het toetsenbord gewijd zijn aan:
WLAN aan en uit
BackupJob uitvoeren
Energiebespaarmodus aan en uit
Met uitzondering van de WLAN begrijp ik deze keuzes niet. Persoonlijk had ik liever een Bluetooth aan en uit gehad in plaats van dat deze via de FN+F3 toest werkte.
Het grootste voordeel in het toetsenbord, wat ik overigens nooit verwacht had, was de vingerafdruklezer. Deze werkt heel vaak(jaja heel soms niet helemaal) zeer goed en Acer heeft zelfs een stukje software toegevoegd die ervoor zorgt dat je snelkoppelingen kan toewijzen aan elke vinger die je hebt. Een persoon met tien vingers kan dus 10 programma's starten door alleen maar één van de vingers over de afdruklezer te halen. Tenslotte een aparte button om je touchpad uit te schakelen vind ik een nuttige toevoeging voor iemand die veel typt en op een gegeven moment de duimen over het touchpad haalt dat er normaliter voor zorgt dat de cursor opeens heel ergens anders is.

Warmte en geluidproductie valt reuze mee en omdat de luchtkoeling aan de zijkant zit is het geen probleem de laptop veel op je schoot te hebben.

De 6 cels accu gaat lang genoeg mee, maar uiteraard niet zo lang als Acer ons zou willen doen geloven.

Prijs is de voornaamste reden waarom ik de laptop kocht: een kleine(maar niet zo klein dat je je irriteert aan het beeldscherm vol met schuifbalken) laptop met goede specificaties om te surfen en werken.

Mocht iemand nog meer willen weten of foto's zien, ben ik altijd te bereiken.

Heb jij ook een Acer Travelmate Timeline 8371-353G32N?

Als ik je conclusie zo bekijk had je beter voor de 3810T kunnen gaan bijv. Had je de windows 7 upgrade gehad + wat zwaardere specs (Su9400 + 4GB ram) etc..

Geen optische drive vind ik geen negatief argument, je kiest daar ten eerste zelf voor en buiten dat past het beter bij de compactheid van de laptop, klein, licht etc.

Verder over de accu, als ik geen wifi gebruik kom ik aardig bij de 8 uur gebruikstijd die acer beloofd.. Als je dan nog wat andere zaken inschakelt zoals low performance en aero uitzet e.d. moet het wel haalbaar zijn. Maargoed, met 6 uur accu vind ik het prima :)