Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

BenQ EX3501R Zilver, Zwart - Reviews

Prijs
Specificaties 35" • 3440x1440 • 100Hz • VA • 4ms - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

BenQ EX3501R Zilver, Zwart Review

+1
Consigliere 27 februari 2018, laatste update op 28 februari 2018, 3.960 views Product geleend

BenQ EX3501R Zilver, Zwart

De EX3501R Zit net zoals zijn voorganger bomvol met functies. met zijn 3440x1440 via dp is het een dijk van een scherm voor een goede prijs. Door de Eyecare technologie is dit scherm ook snachts jou beste vriend.

Pluspunten

  • De grootte en afwerking van het scherm
  • De prijs is zeker goed vergeleken bij zijn concurrenten
  • De Eye care helpt echt je ogen ontstressen
  • Vast systeem dus neerzetten en knallen

Minpunten

  • Helaas kan het scherm niet los van de poot. of in iedergeval lastig
  • Kleuren compo moet je van houden en ruimte hebben voor de poot op tafel

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Vormgeving Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Pixeldefecten Score: 5
Ghosting Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Featureset Score: 5
Na de XR3501R heb ik nu de EX3501R in handen. Dat BenQ rete strakke schermen maakt is een ding dat zeker is . Maar kunnen ze ook de XR3501R verbeteren? Hieronder zullen we dat eens gaan bekijken

Uitpakken en Bouwen:

Zoals altijd moet je zelf na het sjouwen van de doos dat scherm ook nog eens in elkaar zetten ;) Nou vooruit dan doos open en eens bekijken wat er allemaal bij de EX3501R geleverd word.
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162427-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162432-600x339.jpgDe Powerkabel en HDMI kabelhttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162619-600x339.jpgBoekjes. Altijd al die boekjes en garantie verklaringenhttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162622-600x339.jpgDisplayport kabel voor de echte hoge resolutieshttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162627-600x339.jpgUiteraard de adapterhttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162638-600x339.jpgEn het kapje om alleste verbergenhttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162652-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162709-600x339.jpg

Dan het grootste onderdeel eruit. Ja precies scherm met voet en al. Dit had ik kunnen weten dit was namelijk bij de XR3501R ook al zo. Wat een gevaarte die 35 inch met poot en al. Enige keer dat ik een groter scherm vast heb gehad was bij de LG 38UC99-w. Die was ook enorm. Vooral vergeleken met mijn 2x 24 inch schermpjes.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162742-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_162809-600x339.jpg

Strakke afwerking en niet teveel poespas laten zien dat de BenQ EX3501R al qua uiterlijk een stuk strakker en cleaner is. Maar is hij niet te clean en saai geworden?

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163233-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163235-600x339.jpgDezelfde poot constructie vinden we terug bij dit scherm. Waar de XR3501R nog een rode doorvoer ring had is deze bij de EX3501R gewoon chrome. Wat ook opvalt is de plaatsing van de benen. deze staan in een kleinere of grotere hoek ( hoe je het bekijkt )dan die van de XR3501R.http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163240-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163243-600x277.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163246-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163301-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163306-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163458-600x339.jpg

De EX3501R Minder dik dan zijn voorganger maar dikker dan menig ander scherm laat zien dat BenQ zeker niet stil heeft gezeten en een heel net scherm op de markt heeft neer gezet. Strak design en bomvol met technologie om de gamer te pleasen.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_163544-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_164422-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_164555-600x339.jpg

Bij de review van de XR3501R had ik de knopjes afzonderlijk laten zien en door de menu's gescrold wat de functies zijn die je aan en uit kunt zetten. Dit keer niet gedaan, maar kan zeggen dit spreekt voor zich en je kunt net zoals de XR het e.e.a. instellen.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_165218-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_165230-600x812.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_165253-600x853.jpg

Bovenstaand laat een aantal standen van het scherm zien op welke manier je hem kan positioneren.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Hoogte-600x389.jpg

Hieronder wat verschillen als je kijkt naar de zelfde game maar op een ander formaat scherm.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_192837-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_192856-600x339.jpghttp://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_192908-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_194709_008-600x339.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_194718-600x339.jpg

Ondanks dat de resolutie tussen die 2 echt wel anders is lijkt het toch dat alles wat is opgerekt i.p.v. meer zichtbaar. kleine schermen draaide op 1920x1200 en de EX3501R op 3440x1440.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171205_194724-600x339.jpg

Specs:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Specs1-600x476.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Specs2-600x483.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Specs3-600x590.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Specs4-600x80.jpg

Technologie:

De EX3501R Beschikt over een aantal technologien om het scherm zo te maken dat dit het scherm is dat de gamer zou moeten hebben, of natuurlijk die ene die verliefd is op curved schermen.

HDR10:

De BenQ EX3501R beschikt over de HDR10 technologie. Dit houd in dat de helderheid en de contrasten extra geaccentueerd worden tot in het meeste kleine detail: HDR10http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-HDR-1-600x337.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-HDR-2-600x401.jpg

AMD Freesync:

Amd Freesync zorgt ervoor dat je geen last hebt van kapotte pixels en tearing tijdens het gamen zodat je geen last hebt van "lag" in je beeld frames. Met de 100hz beeldverversing krijg je een extreem soepele gameplay.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/AMD-Freesync-600x213.jpg

Eye Care Technologie:

Net zoals in de XR3501R beschikt ook de EX3501R de Eye care technologie. Dit houd in dat er een aantal technologieŽn zijn verwerkt in het scherm die jou ogen moeten gaan beschermen op welk moment van de dag / nacht dan ook .http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Eyecard-600x281.jpgDit doet de EX3501R met:

Brightness Intelligence Plus-technologie;

De omgevings lichtsensor die gestuurd word door de Brightness Intelligence plus-technologfie word de kleurtemperatuur en het helderheidsniveau aangepast voor betere kijkcomfort. Zo zullen de donkere delen altijd goed zichtbaar blijven en de kleuren worden automatisch bijgesteld voor de beste kijkbeleving
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-licht-en-schaduw-effect-600x349.jpg

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Licht-ogen-600x253.jpg

Geintegreerde omgevingslichtsensor;

Door de geintegreeder lichtsensor. Hierdoor word de helderheid realtime aangepast aan de gebruikerstijd. Waardoor je altijd het best mogelijke beeld krijgt die meest efficient is voor de ogen. Waardoor je vermoeidheid kunt voorkomen

Low Blue light;

Door de Low blue light technoligie word het "blauwe" licht gefiltert zodat het niet meer schadelijk is voor het menselijk oog. Door deze technologie zul je geen hinder ondervinden maar word wel het blauwe licht weggehaald

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Low-light-600x319.jpg

Zo heeft de EX3501R nog meer snufjes in zijn behuizing om het e.e.a. te optimaliseren tijdens het werk / gamen.

Flicker free;

De stabiele geÔntegreerde resonantietechnologie beschermt je tegen alle schadelijke invloeden op je gezichtsvermogen, die vaak ontstaan doordat conventionele beeldschermen voortdurend flikkeren. Dit heb ik zelf nooit echt gezien.. ja vroeger vond ik de schermen flickeren.. maar tegenwoordig zie je dit niet lijkt mij? Ze doen het er niet voor niets in lijkt mij .


http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-flicker-600x344.jpg

Universele multiplatform connectiviteit;

De EX3501R past de nieuwe en eenvoudig te gebruiken USB-C™-aansluiting toe. Daardoor zijn video's met hoge resolutie, een uitstekende audiokwaliteit mogelijk en kunnen gegevens supersnel worden uitgewisseld via een compacte en bi-directionele verbinding.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-USBC-1-600x369.jpgDe EX3501R beschikt niet alleen over een USB-C™-aansluiting, maar ook over HDMI-, DisplayPort- en USB 3.0-aansluitingen. Daardoor is het een echte expert voor het weergeven van multimedia-content uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld set-topboxen, Blu-ray, spelcomputers of smart-devices.(bron: benq)

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-USBC-2-600x404.jpg

Uitgebreide ondersteuning van eigen videoformaten;

De EX3501R ondersteunt hardwarematig alle gangbare cinematografische beeldsnelheden (24 fps, 25 fps en 30 fps). Door de verdeling van afzonderlijke beelden over maximaal 10 frames kunnen bij conventionele displays storingen, zogeheten artefacten, ontstaan die het kijkplezier behoorlijk verslechteren! De EX3501R voorkomt het “pulldown artifacting” volledig en levert u het echte bioscoopgevoel van een adembenemende kwaliteit! (bron: Benq)

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-eigen-formaten-600x239.jpg

En zo beschikt de EX3501R net zoals zijn broertje over een enorm beeld

Beeldverhouding van 21:9 als in de bioscoop, met een ultrahoge resolutie;

De EX3501R proportioneert de beeldverhouding van 2,35:1 die ook voor de bekende Cinemascope-producties wordt gebruikt. Door de adembenemende achtergrondafbeeldingen in panoramaformaat wordt elke gamingervaring pas echt perfect! De enorme resolutie van 3.440 x 1.440 pixels geeft zelfs de kleinste details met een indrukwekkende helderheid zichtbaar beter weer dan conventionele Full-HD (1.920 x 1.080). Ik kon mijn beeld instellen op 2160 echter werd ik er net opgewezen door een oplettende tweaker dat dit niet kan. Als je scherm de max hoogte van 1440 heeft kan het niet de 2160 laten zien waar ik hem op in kan stellen. Dit geeft dan een vertekend beeld.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-beeldverhouding-600x291.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/BenQ-Dunne-bezel-600x349.jpg

Het enige wat ik graag anders gezien had bij de EX3501R is dat de poot losneem baar was om zo een mooie hangende montage te maken. Zelf kreeg ik de poot niet van het scherm af. Maar gok dat dit volgens de specs wel mogelijk is.

Conclusie van de EX3501R:

Na de XR3501r gehad te hebben en een aantal andere curved schermen is het nu de beurt geweest aan de EX3501R van BenQ die met zijn eeldverhouding van344-x1440 goed voor de dag komt. De nette misschien wat saaie kleuren compo heeft BenQ weer een 35 inch scherm op de markt gebracht alleen deze keer met nog meer snufjes die goed zijn voor een hele range aan gebruikers. Zo zit er ook de USB-C aansluiting op om alle toestellen erop aan te kunnen sluiten en naadloos verder mee te werken. De bouw en de prijs zijn zeker een goed pluspunt op deze EX3501R. Met zijn 35 inch 3440x1440 res en zijn strakke afwerking is de BenQ EX3501R zeker een aanrader op je bureau.

Heb jij ook een BenQ EX3501R Zilver, Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (14)

Wijzig sortering
Je noemt overal in de review een resolutie van 3440 bij 2160, terwijl het om een 21:9 scherm gaat met een maximale resolutie van 3440 bij 1440. Die 720 pixels in de hoogte krijg je er echt niet zomaar ineens bij als je dat op je computer instelt...
De overclock functie of iets. Ik kan dit ook niet thuis brengen.
Aangezien ik het kon instellen in Pubg en kon gebruiken . En zeker ook verschil zag ik scherm als ik hem wel op 1440 zetten.

Ik kan hier helaas zelf niets over vinden. Echter weet ik wel wat ik zelf ingesteld heb. en dit was zeker 3440x2160. lijkt mij niet dat je het wel in kan stellen maar je scherm ondersteund dit niet.

[Reactie gewijzigd door Consigliere op 27 februari 2018 09:00]

Je scherm kan 3440x1440 laten zien, die overige 720 pixels in de hoogte zijn er simpelweg niet, dus kan ie ook niet laten zien. Het verschil dat je ziet is omdat het beeld nu "ingedrukt" wordt, je probeert meer pixels in een kleiner oppervlak te krijgen. Meestal is dat juist geen vooruitgang.
Dat je videokaart 3440x2160 er uit kan persen, wil nog niet zeggen dat je ze ook allemaal kan zien.

De functie om 3440x2160 als input te hebben, kan handig zijn in erg specifieke applicaties waarbij alleen 16:9 4K output gegenereerd kan worden en het niet mogelijk is om een andere resolutie te kiezen. Dan is dit scherm alsnog bruikbaar. In jouw geval win je er niets mee.

Edit: Downscalen is trouwens de term waar ik naar op zoek was. Het scherm is dus in staat om 3440x2160 te downscalen naar 3440x1440 (de werkelijke resolutie). Een GoPro Hero 6 heeft bijvoorbeeld een Micro HDMI uitgang en kan rechtstreeks 4K outputten op 3440x2160, maar kan geen 3440x1440 output genereren. Jouw scherm kun je dan toch aansluiten, omdat ie zelf de output van 3440x2160 kan downscalen naar 3440x1440.

[Reactie gewijzigd door Raling op 27 februari 2018 09:36]

Horizontale resolutie bij 4K (UHD) output is 3840 ipv 3440 👍🏻

Verder mooie review met genoeg grafisch werk. Voor mij is het gedoe me de voet een no-go, omdat ik een monitorarm gebruik. Echt zonde dat de vesa adapter niet incl is.

Edit typefout

[Reactie gewijzigd door Spunky25 op 28 februari 2018 12:52]

Dank je !.

En ja klopt helaas is dit een hekel punt. had hem het liefst ook willen ophangen. Echter verbeterpuntje voor het volgende scherm :)
Dank je wel ik ga dit er zeker in verwerken dan is dit mijn fout !
Goede unboxing en beschrijving van de specs en functies maar ik mis een beoordeling van de beeldkwaliteit, kijkhoeken etc.
Deze 'review' krijgt van mij een 0, omdat ik er geen -1 voor kan geven.

Ik kan het niet eens een review noemen, het is meer een unboxing met wat commentaar op de (gekopieerde) product pagina.

Het geleverde commentaar getuigd overigens niet van expertise of enige kennis van monitoren, of hoe deze te testen en te beoordelen. Los van het feit dat het vol zit met type/taal fouten.

Hoe ik dit weet? Ik heb dit model zelf gekocht (en weer geretourneerd) en mijn bevindingen hiervan op het 21:9 forum topic gedeeld.

Dit paneel is slecht. De bouwkwaliteit is ok. De product specificaties zijn vals (niet uit doos vesa compatibel, werdt wel beweert). De freesync implementatie is slecht.... Enzovoorts.

Voor hetzelfde geld (toen) waren er betere alternatieven van de concurentie op de markt. 5 sterren voor dit model gebaseerd op de inhoud van de review slaat dan ook kant nog wal.
Bedankt voor je antwoord echter had ik een andere ervaring met dit scherm.
Over taalfouten gesproken. Lees jouw review nog een keer en dan krijg je "rode oortjes".
Is het een idee om zelf een korte review te plaatsen over deze monitor? Je noemt goede punten, in een review zijn die beter zichtbaar dan in het 21:9 topic of hier in de comments.
(Niet verplicht he, ik heb zelf ook nooit een review geschreven :) )

[Reactie gewijzigd door alwinuzz op 4 maart 2018 18:23]

Edit: dubbel

[Reactie gewijzigd door Raling op 27 februari 2018 09:35]

Zoals andere mensen al aangeven is dit niet een echte review, maar toch mooi dat je de tijd en moeite er voor hebt genomen.

Voor de fans van VESA mount:
https://shop.benq.eu/stor...03500/productID.326078700

Je kan de poot er dus wel afhalen en deze adapter er aan monteren om vervolgens een monitor beugel te gebruiken.
belachelijk dat je moet dokken (en niet weinig ook) voor een metalen plaatje bij een monitor van 650. Ze hadden de poot gewoon moeten aanpassen naar vesa 100 want kennelijk is de behuizing er stevig genoeg voor.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True