Waar besteld:
Smaken verschillen maar het design van de Beelink GT1 Ultimate vind ik erg fraai. Het is een kleine TV Box die 96 bij 96 millimeter is. Het is dus een box die je makkelijk kwijt kunt naast de televisie. De box heeft een fraai patroon en een glanzende kleur. Dat de TV Box een fraai design heeft is leuk. Belangrijker is of de tv box de prijs waard is. Ik betaalde rond de zestig euro voor de box. Dit is geen megabedrag maar wel een bedrag waarvoor je verwacht dat de box goed werkt.
Geen standaard afstandsbediening
In de verpakking vinden we naast de TV Box een stroomkabel, een HDMI-kabel, een beknopte handleiding en een afstandsbediening. Dit is vergelijkbaar met andere TV Boxen. Wat wel anders is dat is de afstandsbediening. Normaal krijg je een standaard afstandsbediening meegeleverd. Het model wat bij de Beelink GT1 Ultimate geleverd wordt is anders. Deze ziet er solide uit en heeft meer mogelijkheden dan alleen de TV Box bedienen. Het is ook mogelijk om je televisie te bedienen. Dit zijn dan de standaardfuncties zoals het harder en zachter zetten van het geluid en het aan- en uitzetten van de televisie. Voordat de afstandsbediening kan worden gebruikt op de televisie dient deze eerst gekoppeld te worden. Dit kan worden gedaan door een code in te voeren. Deze codes zijn makkelijk via Google te vinden.
De specificaties van de TV Box
De TV Box draait op Android 7.1 en is voorzien van Bluetooth. Er is een ethernetpoort maar er kan ok van 5G wifi gebruikt gemaakt worden. Er is 3 gigabyte aan DDR4 Ram geheugen aanwezig. De opslagcapaciteit is 32 gigabyte. Deze kan uitgebreid worden door een SD-kaart te plaatsen. De opslagcapaciteit kan dan worden vergroot met 64 gigabyte. Er zijn 2 twee USB 2.0 poorten aanwezig. Daarnaast is er de SPDIF poort, de HDMI out en de stroomaansluiting. Voor de prijs zijn het goede specificaties en deze zijn ruim voldoende om de moderne apps te draaien. Dit komt ook door de krachtige processor dit is de Amlogic S912 2.0 GHz Octa Core.
De interface van de Beelink GT1 Ultimate
De interface is overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Er is een sectie waar je al je favoriete apps in kunt plaatsen. Dit maakt het makkelijk om deze te gebruiken. Via de Google Play Store kun je uiteraard de apps downloaden. Standaard is er Kodi op de TV Box geïnstalleerd. De naam is echter anders en je ziet op het scherm 'Qodi' staan. Wanneer deze aangeklikt wordt zie je echter Kodi opstarten. Daarnaast is er nog Qodimate. Dit is een app waar makkelijk addons voor Kodi mee kunnen worden gedownload. Dit is leuk maar als je Kodi zou willen gebruiken zou je deze ook gewoon via de Play Store kunnen downloaden.
De eindconclusie
Na ruim een week de TV Box intensief te hebben gebruikt kan ik niet anders zeggen dat ik zeer tevreden ben. Het streamen gaat zonder problemen. Mijn ervaring met andere TV Boxen was dat het streamen via wifi problemen met zich meebracht. Dat is met de GT1 Ultimate niet het geval. De fijne afstandsbediening maakt het dat de box makkelijk te bedienen is. Daarbij ziet de interface er fraai uit en heb je binnen een klik al je favoriete apps bij de hand. Natuurlijk is geen TV Box perfect. Het is bij deze box niet mogelijk om de icoontjes op het startscherm te bewerken of verwijderen. Het is een klein minpunt maar wel het vermelden waard.