Gebruikers

JBL Cinema SB450

Prijs
Specificaties 2.1-kanaals met 440W vermogen - Bekijk alle specificaties

JBL Cinema SB450 Review

kw_nl 19 februari 2018, laatste update op 19 februari 2018, 1.237 views Product gekocht

JBL Cinema SB450

Geluid voor films en TV dik in orde. Gebruikersgemak een tegenvaller.

Pluspunten

• Krachtig geluid
  • Voldoende aansluitingen
  • Diepe bass

Minpunten

• HMDI cec is een drama
  • Afstandsbediening is veel te klein

3 van 5 sterren (Voldoende)
Voorop gesteld, ik ben geen audiofiel. Ik ben redelijk snel tevreden.

Ik heb de soundbar gekocht ter vervanging van mijn Pioneer 5.1 set. Mijn vrouw was de boxen al langer zat met de daar bij horende kabels. Met de aanschaf van een nieuwe TV besloten we direct van de 5.1 set af te stappen.

De soundbar kon ik krijgen voor een scherpe prijs bij Foka. Voor "slechts" 333 euro kon ik hem niet laten staan.

Ik koos o.a. voor deze soundbar omdat er meerdere HDMI aansluitingen beschikbaar zijn. Het leek mij wel fijn om de TV ontvanger van KPN en de Blu-ray speler op de soundbar aan te sluiten. Er is ook een HDMI poort gelabeld met de naam TV, die doet de ARC tussen de televisie en de soundbar.

Aansluiten was kinderspel, de draadloze subwoofer was al gepaired. Gemakkelijker kan eigenlijk niet.

Als eerste getest met de film Dunkirk, ik was behoorlijk onder de indruk van het geluid tijdens de openingsscène op het moment dat er geschoten werd. De bass deed behoorlijk goed zijn werk. Na verloop van tijd begon de bass me wat tegen te staan. Die is namelijk behoorlijk aanwezig, met de afstandsbediening kan je hem zachter zetten. Maar let op, aan de achterkant van de subwoofer zit nog een volumeknop... Die behaald de volume van de subwoofer. Ik vind het persoonlijk wat onhandig...

De afstandbediening is erg klein, en moet heel precies worden gericht. Ik heb gelukkig een universele afstandsbediening... Ik vind het een min punt.

Het geluid voor series en films is voor mij echt meer dan prima. Beter dan mijn Pioneer 5.1 geluidsset. Actiemomenten zijn door het geluid echt wel indrukwekkend. Voor muziek is het wat minder, ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar het klinkt wat minder fraai.

Dan mijn grootste frustratie, de HDMI poorten. Helaas werkt het niet zoals ik had gehoopt. Wat gaat er mis? Mijn Logitech Harmony regelt het aanzetten van de TV, TV ontvanger en soundbar. Dan stelt hij ook gelijk de juiste poorten in. Dat gaat in eerste instantie goed, maar na seconden of twee bedenkt dat de soundbar dat er een signaal op de HDMI poort naar de TV zit en schakelt hij over naar die HDMI poort. Resultaat: TV ontvanger geeft geen beeld en geluid meer door naar de TV. Ik moet het dan weer handmatig terugzetten naar de HDMI poort van TV ontvanger.
Het kan een combi zijn met mijn Sony 49xe9005, maar daar kan ik BraviaLink uitschakelen, dat helpt niet.

Na heel lang proberen en testen heb ik mijn TV ontvanger maar aangesloten op de Sony. Het gaat nu wel goed.

Voor de rest gebeurd het weleens dat de soundbar vast loopt, hij reageert dan nergens meer op. Enige wat dan nog rest is de stekker eruit trekken. Dit is twee keer in een maand gebeurd.

Ik heb dus gemende gevoelens, het geluid is in orde. Alleen gebruikersgemak is matig. Dit kan best worden veroorzaakt door de combinatie van mijn TV. De HDMI poorten hebben immers allemaal HDCP 2.2 waardoor je 4K en HDR kan doorgeven. Het zou raar zijn dat het bij iedereen zo slecht zou werken.

Heb jij ook een JBL Cinema SB450?

Zelfde probleem loopt regelmatig vast

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren