Ik mis de bespreking van digitale tv middels de ingebouwde DVB-C tuner. Op elke kabel is Nederland 1 ongecodeerd aanwezig...
Ik kan je hierbij vertellen dat de ingebouwde DVB-C tuner erg goed is, natuurlijk van de HD zenders, maar ook van de SD zenders.
Ik heb ook een Cisco HD PVR. Deze is met HDMI op mijn tv aangesloten. Deze STB is goed, maar de kwaliteit van de ingebouwde DVB-C tuner is zichtbaar beter!
DLNA is leuk, maar met DLNA kan ik niet door een film heen skippen, dus gebruik ik het niet; je zet een film in een minuut op een USB stick, en dan werken al die "features" (pause/play, vooruit en terug zijn eigenlijk geen features, dat is basisfunctionaliteit) wel.
Uit je review merk ik dat je geen BD speler hebt. Dat geeft niks, alleen mis ik wel de kwaliteit van HD content. Aangezien je wel DLNA hebt besproken, zou een oordeel over 720p/1080p video via DLNA of USB stick wel mooi zijn.
Ik heb al verschillende 720p video's via USB bekeken, en kan je vertellen dat dat de meeste DVD's ver overtreft! Kanttekening is wel dat deze tv alleen Dolby Digital (2.0, 5.1) geluid aan kan. Dus bij een DTS soundtrack blijft het stil, ook op de digitale optische uitgang. Dat Samsung daar geen DTS pass through heeft gemaakt vind ik onbegrijpelijk.
Ik heb ook een 1080p film gezien via USB stick. Dat zag er (natuurlijk) perfect uit, maar ik zag geen wereldschokkend groot verschil met de vele 720p films die ik gezien heb. Dat kan natuurlijk aan de codering van deze specifieke film liggen.
Qua video kan de Medi@Play (zo heeft het afspelen van DLNA of stick) concurreren met BluRay, qua audio niet, daar ligt de top op DD 5.1.