Amazfit Bip Zwart (Zwart) Review

Techrvw
28 januari 2018, laatste update op 5 februari 2018, 57.302 views Product gekocht

Amazfit Bip Zwart (Zwart)

Een smartwatch die goedkoop is maar toch veel features heeft. Kan deze Apple Watch clone zich mengen in de strijd? Hij is waterdicht, heeft GPS, kan een maand op één lading doen en je kan de Watch Face aanpassen. Ik ben onder de indruk!

Pluspunten

• Design
  • Batterij duur (+- 1 maand)
  • Features (GPS, Waterproof)
  • App (Mi Fit)

Minpunten

• Geen eigen software
  • WhatsApp Notificaties

De Amazfit Bip is een geweldig stukje techniek. Een goedkope, goed presterende, lang uithoudende, waterdichte, smartwatch! Dat klinkt te goed, toch? Laten we kijken hoe de Amazfit Bip het doet!

[img]8awbUM6b[/img]Hier is de Amazfit Bip te koop.

Introductie & Specificaties

Apple heeft de Apple Watch geintroduceerd met een design waar ik nog niet bekend mee was. In het begin moet ik er erg aan wennen, maar nu vind ik het een heel mooi design. Ik zou het altijd boven een ronde watch kiezen. De Amazfit Bip heeft dezelfde uitstraling als de Apple Watch en het is erg persoonlijk of je het mooi vind of niet. Sommige mensen vinden het een afschuwelijk design en andere willen niet anders meer.

De features van de Amazfit Bip zijn geweldig. De batterij houdt het heel lang vol en dat is het grootste pluspunt als je het mij vraagt. Net als de Xiaomi Mi Band 2, houdt de Amazfit Bip het meer dan een maand vol op één enkele lading. Dit is natuurlijk zonder de GPS functie. Met GPS aan gaat de batterij aanzienlijk sneller achteruit. Als je het gebruikt, gaat de batterij ongeveer 50% sneller leeg.
  • Hardware
  • Brand: Xiaomi
  • Bluetooth Version: Bluetooth 4.0
  • Waterproof: Yes
  • IP rating: IP68
  • Functions
  • Bluetooth calling: Phone call reminder
  • Messaging: Message reminder
  • Health tracker: Heart rate monitor, Pedometer, Sedentary reminder, Sleep monitor
  • Alert type: Vibration
  • Compatible OS: Android, IOS
  • Compatability: Android 4.4 / iOS 8.0 and above systems
  • Weight and Size
  • Product size (L x W x H): 24.00 x 2.50 x 1.30 cm / 9.45 x 0.98 x 0.51 inches
  • Package size (L x W x H): 15.00 x 15.00 x 15.00 cm / 5.91 x 5.91 x 5.91 inches
  • Product weight: 0.0320 kg
  • Package weight: 0.1420 kg
  • Package Contents
  • Package Contents: 1 x Smart Watch, 1 x Charging Cable, 1 x English User Manual

Unboxing

De boos van de Amazfit Bip is heel simpel. Geen poespas of plaatjes, gewoon simpel de naam aan de voorkant en verder alleen nog de specificaties aan de achterkant.

[img]i4FA0o74[/img]

Als we de doos open maken zien we meteen de Amazfit Bip met een sticker over het schermpje. Op die sticker zit één van de vele Watch Faces die je zelf in kan stellen. Als we de Watch eruit halen, zien we dat er nog een doos aan de onderkant vast zit. In de kleine doos vinden we de oplader, wat een soort docking station is voor de Amazfit Bip. Je klikt hem erin en hij laadt automatisch op. Verder zit er nog een handleiding in, welke in het Engels is. (Gelukkig!)

Hardware & Design

Zoals ik al in de introductie zei, er zijn mensen die het design geweldig vinden, maar ook mensen die het afschuwelijk vinden. Ik vind het persoonlijk een erg mooi en praktisch design. Je kan het in je vrije tijd dragen, maar tijdens een zakelijke meeting ziet er ook goed uit.

Het materiaal is misschien niet het beste. Het is gemaakt van polycarbonaat (kunststof) gemixt met plastic. De band is gemaakt van silicone. Dit zorgt er wel voor dat de Amazfit Bip erg licht is en je bijna niet merkt dat je hem om hebt. Het heeft daarom zo zijn voor en na delen.

[img=620]meq2NEnb[/img]

Er is maar één knop op de Amazfit Bip. Met deze knop kan je het scherm ontwaken als hij ins slaap modes is. Je kan nog steeds alles lezen op het scherm als hij in de slaapstand is, je hoeft dus niet op de knop te drukken als je de tijd wilt zien. Je kan ook instellen dat hij automatisch "wakker" wordt als je je pols optilt.

Aan de achterkant vna de Amazfit Bip vinden we de hartslag meter en de pins om de watch op te laden. Zelf gebruik ik de hartslag meter niet zo vaak. Heel af en toe om te kijken of hij nog werkt. Hierdoor spaar je batterij en kan je nog langer op een enkele lading doen. Zelf vind ik de manier van opladen erg prettig, veel beter als de Lenovo HW01 bijvoorbeeld!

Software

De Amazfit Bip werkt samen met de Mi Fit app. Dat is een soort Google Fit, maar dan van Xiaomi. De app geeft je een duidelijk overzicht van de dag en nacht en je kan alles makkelijk instellen, per apparaat.

[img]DXVbPgak[/img]
Watch Face kiezen
Je kan, net als de Apple Watch, zelf je Watch Face kiezen. Erg fijn dat je je Watch zo nog persoonlijker kan maken. Er zijn twee manieren om Watch Faces aan te passen, de eerste optie is via de Mi Fit app en de tweede manier is via de Amazfit Bip zelf.

De eerste manier, de Mi Fit app, werkte in het begin niet bij mij. Ik leg beide manieren even uit:
Methode 1: In de Mi Fit app
In de Mi Fit app selecteer je eerst de Amazfit Bip. De eerste keuze die je in het menu krijgt, is dan "Change Watchface" zoals je kan zien in de foto hierboven. In de lijst ide naar voren komt, kan je één van de standaard Watch Faces kiezen.

[img]7yH30567[/img]
Methode 2: Via de Amazfit Bip
Op de Amazfit Bip kan je ook naar de instellingen gaan. Als je het scherm unlocked door op de knop te drukken kan je van rechts naar links op het schermpje vegen. Na een paar keer vegen krijg je dan een tandwiel icoontje te zien. Als je er op klikt, kom je in de instellingen van de Amazfit Bip. De eerste optie in dat menu is "Set The Watch Face". Als je dat selecteert, kan je weer uit voorgeladen Watch Faces kiezen en selecteren.

Features

Er zijn vele verschillende smartwatches beschikbaar, waarom heb ik dan gekozen voor de Amazfit Bip? Ik ben zelf een enorme fan van Xiaomi. Alle producten spreken me aan en de prijs waarvoor ze het beschikbaar maken spreekt me nog meer aan. Ze zijn veel betaalbaarder dan Samsung of Apple bijvoorbeeld. De Amazfit Bip heeft zelf ook veel features die ik zoek in een smartwatch.

[img=620]v4M59fgt[/img][img=620]c48DxPk2[/img]
Batterij duur
Zelf vind ik de batterijduur een van de belangrijkste punten voor een smartwatch. Ik wil een smartwatch die ik maar één keer in de minimaal twee weken hoef op te laden, maar de Amazfit Bip doet het nog beter. Je houdt het ongeveer een maand vol als je wilt. Normaal gesproken als je GPS 2x per week gebruikt voor maximaal een uur, kan ik er ongeveer 3 weken mee doen. Dat is veel meer dan ik hoopte toen ik de Amazfit Bip kocht. Zeer groot plus punt!
Waterbestendig
Het andere belangrijke punt is dat de smartwatch water en stof bestending moet zijn. De Amazfit Bip heeft een IP68 rating, wat inhoudt dat hij stof en water dicht is. Voor sommige mensen is dit misschien geen vereiste maar ik wil slapen en douchen met mijn smartwatch. Als ik ga zwemmen, wil ik me geen zorgen hoeven te maken over mijn horloge. Gelukkig kan je met de Amazfit Bip zwemmen, douchen en de afwas doen zonder problemen.

[img=620]Cq7kimwk[/img]
Hartslag monitor
Dit is voor mij geen vereiste, maar het is leuk als het erop zit. Ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen wel een vereiste is, helemaal tijdens het sporten. Ik check zelf mijn hartslag bijna nooit, maar als ik het wil, kan ik het wel doen met de Amazafit Bip. Het geeft me een duidelijk overzicht van mijn hartslag. Dit is een hele handige feature voor de sporters onder ons.
Slaap monitor
Dit is ook een echte MUST voor mij. Daarom wil ik ook een grote batterij. Ik wil elke dag mijn slaap kunnen meten. Gelukkig kan dat makkelijk met de Amazfit Bip. Je kan nu op een enkele lading ongeveer één maand aan slaap data verzamelen. Dat geeft mij in ieder geval een goede kijk in mijn nachtrust en waar ik dat eventueel kan verbeteren. In de app krijg je nog een rating hoe je het tegenover de rest van de gebruikers doet en kan je aangeven hoe je je voelt na je nachtrust. Dat is een leuke extra feature maar voor mij was het belangrijk dat ik kan zien of ik licht of diep slaap en wanneer ik 's nachts wakker wordt.

[img]1PjdSCHm[/img]
Notificaties
De Xiaomi Mi Band 2 laat zien wat voor applicatie er een notificatie geeft, maar met de Amazfit Bip kan je ook zien wat de inhoudt van die notificatie is. Dat kan in sommige gevallen erg handig zijn! Nu kan je zien wie er belt, wie je een WhatsApp berichtje stuurt en wat ze zeggen. Je kan ook direct op "ignore" drukken als je gebeld wordt, wat erg handig is als je in een meeting zit.

Als het een belangrijk bericht is, kan je dat direct vanaf je pols zien. Mocht het echt noodzakelijk zijn, kan je direct je telefoon pakken om te antwoorden. Niet dringend? Dan kan je dat ook direct zien.

MAAR... Er is één grote maar. De standaard instellingen voor notificaties van WhatsApp zijn enorm vervelend. Hij geeft sowieso twee notificaties voor één bericht. De eerste is: "Er is een bericht op WhatsApp" en de tweede laat het bericht zien. Daar kan je nog aan wennen, maar mocht je een tweede WhatsApp bericht krijgen, is dit het enige wat je te zien krijgt: "There are 2 messages from WhatsApp".

Onhandig. Misschien is het aan te passen met appjes of instellingen, maar ik kreeg het niet voor elkaar. Erg jammer en een enorm min punt.

Gebruikers Software

Helaas is het niet mogelijk om zelf software te installeren zoals Google Maps of iets dergelijks. Dat heeft bijvoorbeeld de Apple Watch wel, wat toch wel een voordeel is. Eerst dacht ik dat dit echt een groot min punt van was de Amazfit Bip, maar nu ik de Amazfit een paar weken gebruik kom ik er achter dat ze eigenlijk al heel veel software standaard erop hebben gezet. Het kan het wel gemakkelijker maken, maar alles wat ik nodig heb, zit standaard al op de Amazfit Bip.

Gelukkig zijn de features van de Amazfit Bip goed uitgewerkt en werkt het allemaal heel goed. Een activiteit starten, een timer zetten, welke app wel of niet notificaties mogen geven.. Alles zit goed in elkaar en is makkelijk in te stellen, ook is het standaard beschikbaar! Echt goed gedaan van Xiaomi!

Batterij Duur

De batterij duur is echt geweldig van de Amazfit Bip! Je kan het meer dan een maand volhouden en dat is beter dan ik had verwacht. Je kan al je notificaties krijgen, activiteiten starten met GPS en al je slaap bij houden voor een maand lang, op een enkele lading. Dat klinkt niet alleen geweldig, maar dat is het ook! Ik hoef me nooit meer zorgen te maken over het opladen van mijn horloge, wat ik wel had bij mijn Apple Watch.

Als ik een feestje had in de avond of ik ging ergens heen waar het later werd, was ik bang dat mijn Apple Watch het niet vol zou houden en leeg zou gaan. Gelukkig heb ik die zorgen niet bij de Amazfit Bip. Ik kan overal naar toe, voor een maand lang, zonder op te laden. Love it!

Het is natuurlijk wel afhankelijk van de gebruiker. Als je de hele dag je hartslag meet, elke dag 2 uur met GPS aan zit, dan ga je het geen maand vol houden. Dan denk ik dat je het ongeveer een week, maximaal, vol zal houden.

Opladen

Het opladen is erg simpel, maar duurt wel eventjes voor hij weer helemaal opgeladen is. Als hij helemaal leeg is, duurt het ongeveer 2 tot 2,5 uur voor hij helemaal vol is. Dat is niks vergeleken met de maand die hij dan mee gaat, maar als je erop moet wachten is het best lang hoor!

Je krijgt er een soort oplaadt dock bij waar je de Amafit Bip in moet klikken, waar hij maar op één manier in past. Dat maakt het opladen erg makkelijk en het ziet er nog goed uit ook. Dat is wel even anders bij de Lenovo HW01, waar je een klepje open moet maken voor hij op kan laden.. Dit is gewoon erin klikken en klaar!

[img=620]dMCKvtkL[/img]

Ik ben heel tevreden met de Amazfit Bip! Het beste is de batterij duur. Meer dan een maand op een enkele lading is echt geweldig. Hij meet mijn stappen en slaap voor een maand wat ik erg belangrijk vind. Je kan er mee zwemmen of douchen, dat maakt het alleen nog maar beter.
Het jammere is de manier hoe de notificaties van WhatsApp worden laten zien. Je hebt er niks aan als je meer dan één berichtje krijgt.
Ook is het jammer dat je niet zelf software kan installeren, maar gelukkig zit bijna alles er al standaard op.

Is dit de beste smartwatch voor het geld? Ja, dat denk ik wel. Hij is goedkoop, maar heeft toch veel features.

Hier is de Amazfit Bip te koop.

Heb jij ook een Amazfit Bip Zwart (Zwart)?

Via de app gadgetbridge kan je onofficiële watchfaces installeren. In de Google play store kan je bijvoorbeeld de "amazfit bip watchfaces" app downloaden van een fanatieke Italiaan. Hierin staan honderden custom watchfaces. Je kan uiteraard de apps ook al bekijken voordat je het horloge zelf hebt gekocht, al is het alleen om je een idee te geven.
Dat is een hele goede toevoeging! Daar was ik nog niet bekend mee, hiermee kan je hem helemaal maken zoals je zelf wilt.
Anoniem: 1094907 @Techrvw16 juli 2018 09:20
Lees mijn reactie.. Wat vinden jullie?

Your original question is "Hello can i download watchfaces that are made for the amazfit bib on a website?"

Here is the answer from Our Customer service Team:

"

Hello Tam,

We are sincerely sorry that you are unable to download watchfaces that are made for the amazfit bib on a website.Hope you may understand us.
Anoniem: 1094907 @Nitrogun16 juli 2018 09:19
Dit schreef gearbest naar mij toe, toen ik hun vroeg of het kon.

Here is the answer from Our Customer service Team:

"

Hello Tam,

Eindelijk een degelijke review voor deze smart-watch, dank! Heb hem inmiddels ook in bestelling staan. Kun je aangeven hoeveel watchfaces er standaard ongeveer beschikbaar zijn?
Ik heb hem inmiddels verkocht, volgens mij heb je ongeveer 10 default watch faces.
Verkocht? Waarom dan? Je geeft dit product 4 sterren in je review en dezelfde dag heb je hem verkocht? Dat lijkt me toch minstens het vermelden waard in je review.

Edit: Ah. Ik zie dat Kiswum hieronder dezelfde vraag had...

[Reactie gewijzigd door slow whoop op 23 juli 2024 23:10]

Waar heb jij hem besteld en voor hoeveel?
Wow dat is wel een heel mooie prijs.

Hij is alleen wel behoorlijk dik zie ik, met 1,3cm. Net als de Apple watch. Klopt dat wel? Op de foto ziet hij er veel dunner uit.

Ik zou zelf heel graag iets heel duns zien, een beetje zoals de swatch. Dikkere horloges vind ik vervelend aan mijn pols. Zelfs mijn originele Pebble was veel te dik.
Voor me gevoel is hij dunner dan de Apple Watch. Ik heb het niet gemeten, maar dat is mijn gevoel.
Zou je kunnen aangeven hoe je de hartmeting op continu heb gezet? Ik zie namelijk geen instelling daarover terugkomen. Waarom is de Bip eigenlijk weer direct verkocht als je zo onder de indruk bent? Dat klinkt een beetje vreemd namelijk.
Ik snap dat het vreemd klinkt. Ik koop de producten zelf en dan is het behoorlijk duur om telkens alles te kopen en te houden. Daarom heb ik de Amazfit Bip ook weer verkocht.

Ook het weergeven van de notificaties vond ik dusdanig vervelend dat ik op zoek ben gegaan naar een watch die wel alle inkomende WhatsApp berichten leesbaar laat zien. Het blijft een goed horloge waar ik ook lang over heb getwijfeld om te verkopen.
Ok bedankt voor je antwoord!
Maar hoe heb je de hartslagmeting ingesteld, want het is mij nog niet gelukt. Tenzij ik een sport kies en de gehele dag zou laten lopen.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 23 juli 2024 23:10]

Als het goed is kan je het instellen op deze manier:

-> Ga naar het hartslag scherm
-> Druk op het scherm
-> Helemaal boven in zou je het aan moeten kunnen zetten.

Hier leven je wel veel batterij mee in dan :)
Ja het is gelukt!
Echter lijkt je omschrijving op die van de Amazfit Pace, dat is net een andere smartwatch en gebruikte een andere app:

Hier kun je de hartslag instellingen inschakelen vanuit de Mi Fit app:
Ga naar Profile.
Klik op My Devices -> Amazfit Bip
Scroll naar beneden en klik op Heart rate detection.
Druk op Heart rate detection en kies in het pull-down menu voor: Automatisch heart rate detection.
Kies de gewenste frequentie (1,10 of 30 minuten). Ik heb hem nu zelf op 10 minuten staan.

Gebruikte versie:
Amazfit Bip: V0.1.0.44
Mi Fit app: 3.2.6
Mooi & betaalbaar horloge en mooie review. Voor mij de eerste smartwatch die een vervanger van mijn Pebble steel kan zijn. Deze begint namelijk veel kuren te krijgen.

Kun je op dit horloge ook muziek van je mobiel middels bluetooth afspelen? Ik heb een slordige 20 Gb aan muziek en vind het fijn dat ik daarvoor niet mijn mobiel uit de zak hoef te halen.
Voor zover ik weet niet. Ik heb het niet voorbij zien komen toen ik hem nog in mijn bezit had.
Op internet kan ik ook niet vinden dat dit er in zit. Wel hebben verschillende users het aangegeven bij Xiaomi om toe te voegen als feature.
Vraagje ;

in het artikel gaat het over de de 'nomale' bip, onder de link ondergaande staat op gearbest een 'bip lite'
zit hier verschil in ?
Nee, hier zit geen verschil in. (voor zover ik weet)
De review is geschreven aan de hand van het product uit het linkje.
Mooie en duidelijke review. Zit zelf nog te twijfelen. Na een verkeersongeval is mijn MiBand 2 kapot gegaan, totaal niet te wijten aan de MiBand 2. Nu ben ik op zoek naar een "upgrade". Aangezien ik al veel van Xiaomi heb en mij dit uitermate goed bevalt ben ik nu ook weer aan het kijken naar een Xiaomi. Waar en voor hoeveel heb jij hem gekocht?

[Reactie gewijzigd door Flyingdm op 23 juli 2024 23:10]

Ik heb hem bij Gearbest gehaald voor €50.
Hij wordt bij Gearbest snel verstuurd en komt redelijk snel aan. Ongeveer een week of 2.
Bedankt beiden. Ik had vooral interesse in de groene maar die is nog weer iets duurder bij GB. Ik zag de groene ook bij geekbuying voor net geen 49 euro. https://m.geekbuying.com/...t-Watch-Green-388064.html
Ik twijfel nog even verder.
Geekbuying heb ik geen ervaring mee. Zou je niet kunnen vertellen of het snel aankomt :)
Net voor 36,25 besteld (GBpoints ingezet) op GB via Belgium registered. Ben benieuwd.
Dat is een goeie prijs! Hopelijk bevalt hij!
Ik ben aan het overwegen om hem aan te schaffen en dan met name voor de GPS om mijn runs bij te houden. Maar ben nieuw in de smartwatch markt, hoe werkt dit dan? Ik zet de GPS aan, ga rennen, en synchroniseer het dan naar een/mijn telefoon-app?
Ja klopt. Je start een activiteit op je watch, doet je ding en zodra je weer bij je telefoon bent kun je hem syncen :)
- Whatsapp/SMS/Email Alle berichtten krijg ik twee keer te zien. Ik moet eerst doorscrollen totdat er een erase symbool komt om de berichtten te verwijderen.

Ga nu toch over op de alternatieve software... de Mi-Fit app van Xiaomi is niet heel erg doordacht. :+
Vind je die slaapmonitor goed genoeg? Ik heb nu net een mi band 2 en vind het toch niet zo accuraat. Als ik een uur in bed wakker lig voor ik in slaap val stond er 'light sleep', en wanneer ik dacht dat ik ongeveer in slaap was gevallen stond er dan deep sleep. Als ik 's ochtends opsta en direct voor mijn computer ga denkt hij dat ik verder doe met mijn light sleep. 5min naar beneden gaan in het midden van de nacht merkt hij ook niet.

De mii fit app vroeg ook allerhande permissies, en voor ik kon pairen met mijn band moest ik aanvaarden dat het mijn gps locatie wist!?
Ik ben tevreden over de slaapmonitor. Als ik het vergelijk met mijn Mi Band 2 dan komen ze ongeveer overeen. Ik zelf ervaar dan ook minder foute informatie, als ik naar de WC of laptop loop, registreerd hij dat meestal wel als wakker.

Ja, over de toestemmingen maak ik me nooit zoveel zorgen. De Watch heeft je locatie nodig omdat hij bijvoorbeeld het weer laat zien, aan de hand van de locatie. Maar ook voor het starten van een activiteit is je locatie nodig.