Freecom Mobile Drive XXS 320GB Zwart Review

20 februari 2010, laatste update op 20 februari 2010, 1.613 views Rapporteer

Freecom Mobile Drive XXS 320GB Zwart
320GB, USB, 2.5", Zwart
SKU: 31266, EAN: 4021801312662, T.net ID: 222071, Prijs: € 61,90
Ik heb egekocht omdat ik wel behoefte had aan een externe HDD, ivm school ED.
Voor deze review heb ik het dingetje onder meerdere besturingssystemen getest, door de meegeleverde software te testen en hem te torpederen met bestandsoverdrachten.
Ik vind het een prettig, compact en handzame harde schijf. Alles wat overbodig is zit er niet aan.
Nog meer positieve kanten zijn vermeld in het veld 'positieve eigenschappen'.
Het belangrijkste nadeel is het USB-kabeltje...

Pluspunten

• Stil, wordt niet echt warm, compact gebouwd, zie ook de nadelen hiervoor.
  • Klein, hoesje heeft grip.
  • Ook is hij snel.

Minpunten

• Wat mindere puntjes zijn er ook, zo krijg je een USB-kabeltje meegeleverd van welgeteld 5 centimeter lang (incl, koppelingen), en is software meegeleverd waarmee je dingen kunt installeren (zoals turbo USB 2.0) alleen is dit enkel te gebruiken in Windows en Mac, en niet in mijn besturingssysteem (ubuntu).
  • Wel is hij gevoelig voor druk, als je er een beetje kracht op zet hoor je dat de onderdelen tegen elkaar komen tijdens het werken, wel gevoelig dus.

Freecom Mobile Drive XXS 320GB Zwart

320GB, USB, 2.5", Zwart
SKU: 31266, EAN: 4021801312662, T.net ID: 222071, Prijs: € 61,90

Ik heb egekocht omdat ik wel behoefte had aan een externe HDD, ivm school ED.

Nog meer positieve kanten zijn vermeld in het veld 'positieve eigenschappen'.

Het belangrijkste nadeel is het USB-kabeltje van wel 5 centimeter. Meer hierover in het veld 'negatieve eigenschappen', waar nog meer negatieve kanten vermeld zijn.

Heb jij ook een Freecom Mobile Drive XXS 320GB Zwart?

Kabeltje is juist fantastisch! Die lange draden heb ik er toch al teveel van. Zo'n korte kabel maakt 'm juist draagbaarder.
Het maakt hem draagbaarder, maar je hele HDD komt er aan te hangen.
Korte kabeltje is perfect om hem aan een laptop te hangen.
Maar aan een PC hangt hij met volle gewicht. In het begin creëert de USB nog wel wat wrijving, maar later glijd de USB er zo uit, zo leert de ervaring van gebruikersgenoten.
Misschien kan je de uitgebreide negatieve punten uitwerken in je review. Nu is die lijst bijna groter dan de review zelf ;)

Zou je toevallig ook wat benchmarks neer kunnen zetten? Dat geeft een echt goed idee van hoe snel de schijf is, in plaats van alleen iemands ondervindingen.
Wat voor benchmarks had je verwacht?

[Reactie gewijzigd door op 23 juli 2024 02:37]