€ 1.099,- bij Proshop.nl

Siemens EQ.6 Plus S700 TE657313RW RVS Review

RoosW
23 januari 2018, laatste update op 18 oktober 2019, 2.686 views Product gekocht

Siemens EQ.6 Plus S700 TE657313RW RVS

Prima koffie, apparaat fijn in gebruik, bouwkwaliteit is gewoon slecht.

Pluspunten

• Goede koffie
  • Veel instellingen

Minpunten

• Bouwkwaliteit

2 van 5 sterren (Slecht)
Tja, na onze vorige Siemens deze dus gekocht. Twee jaar (en een paar maanden) weinig problemen, behalve dan dat na 1 1/2 jaar we steeds de mededeling kregen dat het waterreservoir gevuld moest worden (dat was hij). Vlotte service na een telefoontje, en 3 dagen later gerepareerd terug. Dat het bonen vak slecht ontworpen is, en de bonen regelmatig niet goed doorvallen zie je maar over het hoofd.
Waarom die twee jaar en een paar maanden dan genoemd?
Toen floepte bij de schoonmaak van de plek waar de brouwgroep zit een ring los, die je zelf met geen mogelijkheid terug kunt zetten.
En geloof mij, de woonplaats van de brouwgroep heeft echt een regelmatige schoonmaak nodig!
Siemens direct gecontacteerd aangezien de vorige maal zo soepel ging, maar nee, helaas twee jaar garantie en zo..
Nee dat onderdeel hoort er niet af te vallen.
Hmm ga maar uit van 125 Euro, moet ik de koerier lang sturen om hem te halen?
Nou nee dus, winkel gebeld, verhaal gehouden, nee dat vonden zij ook niet kunnen, breng hem maar langs.
Zou volgens hun toch echt niet eruit mogen vallen, dus opgestuurd met uitleg en clementie gevraagd.
Nee hoor, gewoon dik 50 euro reparatie (ok minder als de eerdere 125) of ongerepareerd terug voor 60 euro (onderzoek kosten)
Dure grap voor iets dat je met een blik kunt constateren.

Ik zoek voor mijn volgende apparaat wel een ander merk in de hoop dat die niet net voorbij de fabriek garantie uit elkaar valt.

Toevoeging oktober 2019

Sinds laatst genoemde reparatie lekt het apparaat dus, heel kleine beetjes in het begin, maar ondertussen hebben we een handdoek onder het ding gelegd om een knoeiboel te voorkomen. Het lekken is best laat opgemerkt omdat het heel klein begon, en pas opgemerkt werd toen het maanden later ook onder de machine uitkwam. De geconstateerde vochtigheid weet ik voorheen aan onzorgvuldig plaatsen van het water reservoir.
Lezend op Internet ben ik duidelijk niet de enige met dit probleem, sommigen kregen het al na een 1/2 jaar.
Ik zal wegblijven van dit merk in de toekomst, spijtig het oude model heeft heel lang prima gefunctioneerd, maar de nieuwe modellen ondanks een flitsend uiterlijk zijn inferieur in kwaliteit.

Heb jij ook een Siemens EQ.6 Plus S700 TE657313RW RVS?