Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties Tower/desktop met Ryzen 7-1700X en 8GB ram - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Acer Aspire GX-281 A7XRX580 NL Review

Acer Aspire GX-281 A7XRX580 NL (Product geleend)

Jaar en dag maakt Acer computers en monitoren. Ik weet zelfs nog goed dat ik in mijn tijd als guppie door de MediaMarkt heen liep en een grote oranje PC van Acer zag staan. Dit was destijds een Acer Aspire G, de Predator. Hoe doet Acer het vandaag de dag?

Pluspunten

  • Monitor is niet duur en heeft 1080p en 144Hz
  • Computer is vrij snel - zeker voor normaal/licht gaming gebruik
  • Computer heeft draadloze mogelijkheden waardoor niet iedereen vast moet zitten aan een kabel
  • Service van Acer; bij problemen wordt de PC naar Acer verstuurd, gefixt en teruggestuurd!
  • USB 3.0 Type-C aansluiting aan de voorkant van de PC
  • Met een GTX 1060 is prima te gamen op een full-hd monitor - niet alles ultra, maar dat is vaak ook niet nodig
  • Computer is nog uit te breiden (HDD/SSD, geheugen etc.)
  • Toetsenbord en muis standaard meegeleverd

Minpunten

  • De computer is niet goedkoop - met rond de 1000~1200 euro is het een kleine investering
  • Computer heeft plastic aan de voorkant wat vlekken achter laat.
  • Geen reset-button?

Eindoordeel

Score: 5
Acer Aspire GX-281-AG6W1 & Acer KG271Abmidpx

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-34.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-137.jpg

Inleiding

Jaar en dag maakt Acer computers en monitoren. Ik weet zelfs nog goed dat ik in mijn tijd als guppie door de MediaMarkt heen liep en een grote oranje PC van Acer zag staan. Dit was destijds een Acer Aspire G, de Predator. De Aspire naam bestaat nog, alleen de vormen zijn wel wat aangepast. Hoe goed is deze reeks nu eigenlijk? Via Acer kreeg ik een PC en monitor aangeboden ter review.

Specificaties

Operating System
Windows 10 Home

Processor
AMD Ryzen 7 1700X 3.4 GHz; Octa-core

Memory
DDR4 16 GB (standard)
Up to 64 GB (maximum)

Card Reader
SD Card

Storage
2 TB hard drive
DVD-Writer
256 GB SSD

Drive Interface
SATA 6 Gbps

Graphics
NVIDIA® GeForce® GTX 1060 Up to 3 GB Dedicated graphics memory

Connectivity
802.11ac wireless LAN & Bluetooth

PCI Slots
1x PCI Express® X16

Ports & Connectors
4x USB 2.0
2x USB 3.1 Gen 1
Network (RJ-45)

Power Supply
500 W

Dimensions (W x D x H)
6.89" x 18.24" x 15.67"

Package Contents
Aspire GX-281 Desktop Computer
USB Keyboard
USB Mouse


Environmental Certification
RoHS
------------------------------
Monitor specificaties:
Screen Size
27"

Resolution
Full HD (1920 x 1080)

Aspect Ratio
16:9

Response Time
1 ms

Refresh Rate
144 Hz

Colour Support
16.7 million

Contrast Ratio
100,000,000:1

Brightness
400 cd/m²

Backlight
LED

Panel Type
Twisted Nematic Film (TN Film)

Stand
Tiltable (-5° to 15°)

Speakers
2 Speakers

Ports & Connectors
DVI-in
HDMI®-in
DisplayPort™

Power
21 W (ENERGY STAR® rating)
230 mW (standby)
140 mW (off)

Environmental Certification
MPR II

Dimensions (H x W x D)
14.45" x 24.17" x 2.40" (without stand)
18.3" x 24.2" x 9.1" (with stand)

Weight (Approximate)
11.7 lbs. (without stand)
12.8 lbs. (with stand)

Package Contents
KG271 Widescreen LCD Monitor
1 x DVI Cable
1 x Displayport Cable
Power Cord

Uitpakken

Tijd om het setje uit te pakken! Wat wel even meegegeven moet worden, dit betreft demo-apparatuur, waardoor er vlekken/krassen e.d. op de dozen/producten kunnen zitten. Normaliter is dit natuurlijk niet het geval ;).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-3.jpg

Wat gelijk al opviel, is dat Acer een toetsenbord en muis meelevert zodat bij het eerste gebruik er direct met de PC kan worden gespeeld. Ik heb vaker meegemaakt dat ik een PC kocht, maar dat was dan ook gelijk alles.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-16.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-18.jpg

Niet te vergeten levert Acer ook een handleiding en support document mee (met de nodige telefoonnummers). Eveneens wordt er uiteraard een kabel meegeleverd zodat de PC ook op het lichtnet kan worden aangesloten.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-20.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-23.jpg

Een nette kast al zeg ik zelf.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-34.jpg

De computer heeft een SD-cardreader, USB 3.1 Type-C, koptelefoon-aansluiting en een USB-2.0 poort.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-37.jpg

Om de DVD-drive te openen, dient er aan de zijkant op een knopje te worden gedrukt.
Wat wel ergens jammer is, is dat vettige afdrukken redelijk achterblijven op de kast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-40.jpg

De bovenkant heeft een nette afwerking, de vormgeving is ook erg makkelijk waardoor er nog wat spullen in een soort ‘bakje’ kunnen worden gelegd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-42.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-43.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-45.jpg

Wat opmerkelijk is van deze Acer computer, is dat de ‘rechterkant’ van de kast niet open kan. Kortom, er kunnen niet kabels worden geplaatst die achter het moederbord langslopen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-47.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-48.jpg

Aan de achterkant van de computer zitten de volgende aansluitingen:
4x USB 2.0
2x USB 3.0
1x Ethernet aansluiting en 3 aansluitingen voor een speakerset/koptelefoon en microfoon.

1x HDMI
3x DisplayPort
1x DVI

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-52.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-63.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-65.jpg

De klep onderin zorgt er voor dat de grafische kaart op de juiste plek blijft liggen. Onder de kaart zit ook een steun die er voor zorgt dat de kaart niet doorzakt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-67.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-69.jpg

Er is nog een mogelijkheid een tweede harde schijf/SSD toe te voegen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-71.jpg

Acer maakt met de GX gebruik van 16GB DDR4 geheugen van Kingston.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-74.jpg

De 256GB M.2. SSD van Intel (600P series) zorgt er in iedere geval voor dat de PC lekker snel doorstart. Eveneens is met 256GB een aantal games op de SSD te installeren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-79.jpg

Voordeel van de PC is dat er geen externe antennes worden gebruikt voor de wireless verbindingen. De kabels lopen namelijk (zoals in de volgende foto te zien is (wit en zwarte kabel) door de PC heen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-89.jpg

Er zit overigens ook alleen maar één PCI-E slot in de PC, en die is uiteraard voor de grafische kaart.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-91.jpg

Het moederbord heeft in totaal 4 aansluitingen, waarvan twee worden gebruikt (HDD en DVD-drive). Kortom, hier kan nog worden uitgebreid.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-92.jpg

Voor de Acer Aspire wordt een 500Watt 80plus bronze award voeding gebruikt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-94.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-101.jpg

Deze build maakt gebruik van een Nvidia GTX 1060. Er zijn uiteraard ook andere kaarten in soortgelijke builds te kiezen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-107.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-108.jpg

Acer monitor

Mijn verloofde keek mij gek aan toen ik zei, de pizza is hier! De monitor zit tussen twee lagen piepschuim.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-110.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-112.jpg

Aan de onderkant van de poot zit een schroef die aan moet worden gedraaid om de poot vast te maken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-114.jpg

De poot wordt eigenlijk zo in het scherm geschoven. Door het knopje boven de poot in te drukken, kan deze weer los worden gehaald.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-115.jpg

Zoals eerder aangegeven gaat het in dit geval om demo-producten die veelal door de reviewers/techbedrijven worden gebruikt/misbruikt. Zo zitten er vlekken op monitoren of pc’s. Normaliter zie je dit natuurlijk niet terug! :)

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-116.jpg

Full-HD, 1MS en 144Hz, ik vind het een prima schermpje! Zeker voor het bedrag waarvoor deze over de toonbank gaat (278 euro - op tijd van schrijven).

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-117.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-119.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-120.jpg

Het scherm kan alleen naar voren en achter worden aangepast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-121.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-122.jpg

De volgende aansluitingen zitten op het scherm:
DVI-D, HDMI, DisplayPort en de audio aansluitingen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-123.jpg

Uiteraard ontbreekt de poweraansluiting en kensington slot niet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-124.jpg

Voor degene die zijn monitor erg graag aan een arm ophangt, er is een vesa aansluiting mogelijk!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-126.jpg

Bij de monitor worden de volgende kabels geleverd:
Stroomkabel, DVI, DisplayPort en HDMI.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-127.jpg

Uiteraard missen de handleidingen en overige info niet!
Er wordt eveneens een speakerkabel meegeleverd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-130.jpg

De achterkant van het monitor ziet er verder netjes uit.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-134.jpg

Ik moet bekennen dat ik dit best een net setje vind maken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-137.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-148.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-152.jpg

Even voor de beeldvorming; op de kast zit aan de voorkant een rood verlichte V.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-153.jpg

Excuses, op dit moment was mijn camera kapot waardoor ik dit met een telefoon heb moeten maken.Dit ging niet altijd zo handig als ik had gewenst.
Hoe dan ook, ik loop even snel het menu door zodat zichtbaar is wat de mogelijkheden zijn.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-154.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-155.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-156.jpg

Het scherm kan in overdrive worden gezet om het vloeiender te laten lopen. Eveneens is er een AimPoint mogelijk om de games die geen aimpoint (bijvoorbeeld bij het spelen van hardcore mappen op bijv. Battlefield), toch een richtpunt te geven.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-157.jpg

Wanneer het

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-158.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-159.jpg

Tijdens de installatie van de meegeleverde Windows 10 stond het scherm nog op 60Hz, wees gerust, het scherm kan daadwerkelijk op 144Hz.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-160.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-161.jpg

Via PiP/PbP kan er een tweede input source worden weergegeven op het scherm.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-162.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-163.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-168.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-166.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-169.jpg

Bios/Software

Aangezien ik de bios niet kon screenshotten, heb ik dit met foto’s opgelost.
Hoe dan ook gaat het om een ‘standaard bios’.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-181.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-182.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-183.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-184.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-185.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-186.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-187.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-4.jpg

Acer Care Center is software die een overzicht geeft aan apparatuur, support, updates, herstelbeheer e.d. Een erg fijne en overzichtelijke applicatie al zeg ik zelf.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-5.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-6.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-7.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-8.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-9.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-10.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-11.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-12.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-13.jpg

Benchmarks

Uiteraard ben ik ook wel een beetje nieuwsgierig wat de Acer zoal kan bewerkstelligen, dus zet ik het op een paar benchmarks. Aangezien dit de eerste echte PC is die ik benchmark, kan ik weinig van de eerste paar benches zeggen, de games spreken wel voor zich. De TimeSpy en PCMark zijn meegenomen voor hen die het interessant vinden.
Alle benches zijn full-screen en full-hd getest.

Op TimeSpy krijgt de Acer PC een score van 4039.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-14.jpg

PCMARK 10 geeft een score van 4870.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/3-18.jpg

Dirt 3 zorgt voor ultra voor een opmerkelijke score, namelijk:
Average FPS: 172.56
Minimum FPS: 103.36
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/4-1.jpg.jpg

En op ultra presteert de GTX 1060 als volgt:
Average FPS: 164.21
Minimum FPS: 89.84
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/4-2.jpg.jpg

Batman Arkham City haalt de volgende statistieken op ultra:
Minimum FPS: 51
Maximum FPS: 143
Average FPS: 97

Op high was dit continue 144FPS.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/4-3.jpg.jpg

Metro 2033 is getest op verschillende settings. Het gekke van deze benchmark is, is dat de minimum FPS elke keer rond de 3 tot 8 kwam. En dat terwijl (heb naar het beeld gekeken tijdens het benchen), ik zelf geen lag of vertragingen terug zou komen. Dus ik heb niet snel doorgehad waar dit vandaan komt, maar dat kan een fout in de software zijn geweest. De framerate is niet lager dan 60 gekomen.

De benchmark op very high geeft de volgende scores:
Average Framerate: 75.67
Max. Framerate: 204.42
Min. Framerate: 3.16

Op high geeft het de volgende scores:
Average Framerate: 100.33
Max. Framerate: 234.25
Min. Framerate: 8.11

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/4-4.jpg.jpg

Ook had ik interesse hoe Tomb Raider het doet in de benchmark:
Op high werden de volgende FPS behaald:
Average Framerate: 131.6
Max. Framerate: 146
Min. Framerate: 102

Op high was dit als volgt:
Average Framerate: 144
Max. Framerate: 144
Min. Framerate: 144

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/4-7.jpg.jpg

Kortom, normaal gebruik is prima te doen, maar gaming is al helemaal prima te doen op full-hd. De GTX 1060 is in dit geval sterk genoeg om meerdere games op high/ultra te spelen.

Conclusie

Zoals in de intro aangegeven maakt Acer jaar en dag al PC’s, en dat is in mijn optiek te zien. De computers en monitoren werken fijn. De software die Acer meelevert is handig en geeft genoeg overzicht en mogelijkheden. Het gamen op de PC in combinatie met deze monitor geeft daarnaast ook nog eens veel speelplezier. Zelf heb ik een stuk Metro en Dirt gespeeld, wat er nog eens erg goed uit zag. In sommige games is ultra ook net te veel van het goede, maar op high heeft de GTX 1060 in de games die ik heb getest weinig of geen moeite gehad.

Natuurlijk zijn er vaak discussiepunten over wat goedkoper/beter is (zelfbouw of niet). Maar uiteindelijk draait het bij vele mensen ook om gemak. Je bestelt een PC en verwacht dat die het doet. Niet meer of minder. In geval van Acer wordt er ook nog eens goede support geleverd, waarbij in geval van issues de PC of dergelijke naar hen wordt verstuurd. Daarbij krijgt de gebruiker continue updates van de status en zorgt Acer er voor dat er binnen een korte tijd weer een werkende PC voor je neus staat. Voor iemand die zelf geen PC wil of kan bouwen is dit ideaal.
Sterker nog; ik zou bijna mijn ouders zo’n PC aanbevelen, als er wat mee is dan komt de postbode de PC ophalen en brengt het na een korte tijd weer terug, en dat scheelt mij een ritje van anderhalf uur.

Persoonlijk vind ik rond de 1000 à 1200 euro niet gigantisch duur (zo ver ik kon zien staat deze echter niet op Tweakers en HWI (kan zijn dat deze uit is gefaseerd, zodoende dat er ook een 1050Ti in het ‘nieuwe systeem zit’)) voor een computer met deze specs (en de bijgeleverde service). Het systeempje is snel en heeft redelijk wat pit - om games mee te spelen. Zelfs als normale werk/huis-tuin-en-keuken PC is er goed op te werken. De 1050

De monitor was ook best fijn om mee te spelen, de 144Hz zorgde ervoor dat het beeld er smooth uitzag, wat eveneens ook niet vermoeiend voor de ogen was. Eveneens is het een warm welkom dat er toch wel wat aansluitingen op het scherm mogelijk zijn en dat er PiP/PbP mogelijk is, waardoor er twee input sources gelijk kunnen worden weergegeven. Leuk als je even wilt browsen en via een HDMI decoder even tv wilt kijken.

De Acer computer en Acer monitor krijgen beide van mij 5 van de 5 sterren!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-34.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/acer-pc-scherm1/1-137.jpg

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Acer Aspire GX-281 A7XRX580 NL?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (3)

Wijzig sortering
In Nvidea Control Panel moet je Sync even op fastSync zetten. Omdat de monitor geen Gsync ondersteund en jij wel graag je max smoothness wil halen. PiP is trouwens wel een vette feature in de monitor :*)

Verder mooie review, veel plaatjes en veel detail :)
Dank je wel! Kijk dat zijn nog eens goede toevoegingen! Thanks!
Goeie review alleen ik heb nooit wat met kant en klare PCs. Je betaald er zo makkelijk 400¤ meer voor en wat je er voor krijgt is gewoon zo slecht.

Gewoon zelf samenstellen en en in elkaar zetten. Goedkoper, makkelijker enige nadeel is dat je geen garantie heb op het bouwen zelf. Mocht er iets kapot gaan krijg je er niks voor, of je moet het zelf oplossen.

maar voor jou dutchiee +3 omdat het woensdag is en daarvoor bijna weekend :P


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S9 Google Pixel 2 Far Cry 5 Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*