De Konica Minolta 5D is een camera die zich met gemak kan meten met de EOS 350 of de Pentax D*ist. Het lagere aantal pixels is geen reden om minder kwaliteit te leveren en dat doet de 5D ook niet. De kleine broer van de 7D mist niets wat de gemiddelde amateur fotograaf nodig heeft en zit vol met functies.
De camera heeft verschillende standen en kan in de volledig handmatige stand ook nog qua contrast, kleur, witbalans en helderheid ingesteld worden. De auto-focus kan verschillende standen van continu tot eenmalig en aan/uit. De camera laat mooi de scherpte diepte zien door de lens heen, zoals je gewend was bij de analoge camera's.
De camera is klein gebouwd, maar ligt goed in de hand (Natuurlijk niet zoals een camera van 2.000 euro).
Al met al een zeer goede SLR
Mag je mij een aantal dingen uitleggen:Na 3 maanden heb ik één minpunt gevonden, de focusfunctie reageert zo snel en werkt zo precies, dat ik soms het object net mis en dus een onscherpe foto krijg. Door gebruik te maken van de cursor op de achterkant kan ik de focuspunten bepalen.