Het is normaal dat bij de meeste apparaten de bios nu en dan eens moet geupdate worden. Tevens ook Firmware & Drivers. Je kunt ze hier downloaden:
https://downloadcenter.in...62/Intel-NUC-Kit-NUC6CAYH Software applications kunnen ook geïnstalleerd worden, maar dit heb ik maar gedaan na enkele weken en de werking is hetzelfde.
Ik heb pas alles geupdate nadat ik eerst Windows 10 had geïnstalleerd vanaf de USB-stick. Dit deed ik zelfs met een oud toetsenbord en muis die via PS2 werkt. Ik had zo'n kabeltje waar je beide op de PS2 kunt aansluiten die verloopt naar USB. Ik had ook direct beeld op mijn oude monitor met VGA-aansluiting. Mijn hdmi-tv gaf geen beeld in het begin. Ook ging het beeld soms 1 seconde uit om de 45min. (een gekend fenoneem), alsook was de snelheid van de USB3.0 maar USB2.0, maar na de update van de bios was dit alles opgelost. Ik raad dus aan om eerst de BIOS te updaten VOOR de Windows installatie (dit kun je vanuit de bios zelf installeren).
UPDATE: Ik denk er opeens aan dat de reden waarom mijn TV eerst geen beeld gaf een kapotte HDMI-kabel was. Dit had dus niets met de BIOS te maken. En de snelheid van de USB3.0 die trager was: dit gebeurde pas nadat ik de BIOS had geupdate in de voorlaatste versie. In de laatste versie hadden ze dit rechtgezet. Het is dus niet nodig om de BIOS eerst te updaten. Windows mag je gerust eerst installeren zoals ik heb gedaan.
[Reactie gewijzigd door Kristoffelus op 25 juli 2024 18:10]