Tweakers

Score: 4
36 reviews

Nokia 8 (4GB ram) Grijs

Prijs
Specificaties 5,3" • 2560x1440 (Quad HD) • 64GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Nokia 8 (4GB ram) Grijs Review

Ankona 8 januari 2018, 2.510 views Product gekocht

Nokia 8 (4GB ram) Grijs

Op alle vlakken een goed en degelijk toestel maar helaas is de camera nagenoeg onbruikbaar.

Pluspunten

• Lekker vlot
  • bijna stock
  • goede accuduur

Minpunten

• onbruikbare camera
  • geen notification led

3 van 5 sterren (Voldoende)
Heb dit toestel gekocht als opvolger van de Nexus 5. In zijn algemeenheid is het een flinke vooruitgang. Lekker vlot en overzichtelijk door stock os. Accuduur is geweldig! Na een dag aan (ik ben niet iemand die dat ding constant in zijn hand heeft, maar gebruik hem wel regelmatig kort en bluetooth staat altijd aan) is er gewoon nog ongeveer 75% over. De Nexus moest de laatste tijd minimaal een keer per dag bijgeladen worden.

Na al het goeds, ook twee duidelijke min punten.

De eerste: het toestel heeft geen notification led. Je zult dus altijd even het scherm moeten openen om te zien of er Whatsapp berichten (of andere meldingen) zijn. Simpel, niet onoverkomelijk maar wel een gemis. Dat kleine gekleurde lampje voegt echt wel iets toe en jammer dat er toestellen gebouwd worden zonder.

Ten tweede, dit is echt een grote misser: De camera. Het toestel heeft 3 camera's. Waarom is me niet helemaal duidelijk maar goed, het zal marketing technisch wel werken.
De frontcamera werkt prima, daar geen klachten of opmerkingen over.
Dan de achterkant. Daar bevinden zich twee camera's. De een is voor kleur, de ander voor zwart-wit. En dan claimt Nokia dat je door ze te combineren nog betere kleur opnames krijgt.
De zwart-wit camera werkt in elk geval prima en snel, daar dus ook geen klachten over.
Maar de "normale" camera dan. Die is meestal onbruikbaar. De autofocus werkt zo slecht. Vaak doet hij niets of op zijn best pendelt hij een beetje maar blijft het wazig. Heel soms bij veel licht wil hij wel scherpstellen. Ik heb veel zitten spelen met de enkele en dubbele camera maar niet een instelling gevonden waar je op kunt rekenen.
Dit is echt een onbegrijpelijk gemis. Elke budget phone heeft deze techniek al jaren onder controle, dit toestel zelf ook bewijst de front camera. Maar om een of andere reden gaat het (hopelijk softwarematig en komt er snel een update) met de belangrijkste camera goed mis.

Heb jij ook een Nokia 8 (4GB ram) Grijs?

Heb deze zelf ook. Camera is inderdaad out of the box niet geweldig. Schijnt wel vooral de software te zijn die daar niet optimaal is. Ik zit stiekem nog even te hopen op een update vanuit Nokia op deze camera app, maar lees goede verhalen van mensen die gewoon een andere camera app uit de store hebben geplukt. Nog niet de tijd gehad dat zelf te testen.
De software is inderdaad ver onder de maat.
Ikzelf gebruik inmiddels de Google camera app.
De APK is niet via de play store te vinden, maar is o.a. hier te downloaden;

Deze presteert vele malen beter, maar bevatten nog wel enkele bugs.
+1 over de camera ervaring. Die is echt zeer teleurstellend. Sleep mijn L950 nu mee naar feestjes etc om foto's mee te maken
@ankona is een andere camera app zoals die van Google in dr praktijk beter ?
Sinds 20 november de Nokia 8 blauw in huis waar deze direct een update kreeg naar 8.1.
Ook de camera update. Nu een juweeltje in huis.
Niet twijfelen maar kopen zou ik zeggen.
Ik heb eerlijk gezegd geen minpunt.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren