Plantronics GameCom 388 Review

JackDaniel 6 januari 2018, laatste update op 7 januari 2018, 882 views Product gekocht

Plantronics GameCom 388

Hét "waar-voor-je-geld" product in de categorie gaming gaming headsets. Voor deze prijs kun je, naar mijn mening, geen beter product kopen. De GameCom 388 concurreert met headsets zoals de Logitech G430 en Kingston HyperX Cloud II.

Pluspunten

• Absoluut geweldige microfoon
  • Goed geluid voor het geld
  • Stevig product, mooie afwerking voor het geld
  • Simplistisch design
  • Zit comfortabel
  • Microfoon erg verstelbaar
  • hardware knoppen (mute, volume)
  • Een koopje

Minpunten

• Kabel is niet vervangbaar
  • Plastic materialen gebruikt
  • Niet geluid isolerend
  • Microfoon niet afneembaar

Inleding
Als gamer ben je niet altijd op zoek naar het allermooiste en duurste product. In sommige gevallen is een goed, degelijk, product voor een scherpe prijs precies goed. Voor veel mensen zal de Plantronics GameCom 388 precies dit zijn. Ik gebruik dit headset nu een aantal weken en ben er erg tevreden over.

[img]kIr3K3UL[/img]

[img=620]VduXOuZF[/img]
Bron: CaseKing
Verpakking
De verpakking van de GameCom 388 is niets bijzonders. Een kartonnen doos met wat plastic om het headsetje vast te houden. Meer verwacht ik ook niet van een doos voor deze prijs. Verder wordt ook niets extra bijgeleverd met dit product. Geen extra kabels, verlengstukken of adapters.
Pasvorm en comfort
Hoewel de 388 er voor sommigen niet erg comfortabel uitziet, kan ik zeggen dat deze mij zeer aangenaam heeft verrast. De Plantronics is prettig om te dragen en zit goed op je hoofd. Het is een vrij licht headset, dit is even wennen als je zwaardere en strakkere modellen bent gewend.

De oorschelpen zijn van stof en zijn voldoende gewatteerd. Ook na uren gamen voel je nauwelijks dat je een headset op hebt. De vierkante vorm van de oorschelpen lijkt raar, maar werk heel goed.
Bouw
Voor een headset in deze prijscategorie is de bouw goed te noemen. Het plastic voelt niet goedkoop aan en hoewel de 388 erg ligt is, voelt deze toch stevig aan. Vooral de ijzeren stangen die naar de oorschelpen lopen zijn een mooie toevoeging. Dit zorgt voor wat extra stevigheid.

Daarnaast hebben de oorschelpen hardware knoppen voor het regelen voor het volume en het muten van de mic. Op de linker oorschelp zit een schuif knopje voor het muten van de mic en een klein rollertje voor het regelen van het geluidsvolume.

De kabel is vrij dik maar niet van een premium materiaal zoals stof. Waar de plugs voor geluid en microfoon gesplitst zijn is de kabel een stuk dunner. Dit stukje voelt wat minder degelijk.

[img]sIEVgdbb[/img]
Microfoon
De microfoon van de 388 is een absoluut highlight. Ongeacht in welke prijscategorie je kijkt, de microfoon is van zeer goede kwaliteit. Het geluid is luid, duidelijk en klinkt helder. Er is ruis op de achtergrond hoorbaar maar in veel mindere hoeveelheden dan je bijvoorbeeld bij de Kingston HyperX Cloud II hoort. Als ik de GameCom 388 gebruik in combinatie met mijn Aukey USB audio adapter is het geluid uit de microfoon zelfs nog beter. Luid, helder geluid en zo goed als geen ruis hoorbaar op normale volumes.

De microfoon zit op een goede afstand van je mond. Niet te dichtbij om in de weg te zitten maar wel dichtbij genoeg om weinig omgevingsgeluid op te pikken. Je kun de microfoonarm 90 graden draaien en de arm zelf buigen zoals je zelf prettig vindt.

[img]FHcDgzu5[/img]

[img]3VV0Eh7e[/img]
Geluid
Ook op de afdeling van geluid scoort de GameCom 388 erg netjes. Simpel gezegd, het geluid is helder en gedetailleerd. De highs en mids zijn goed, maar niet uitstekend. In vergelijking met andere headsets zul je geen verschil merken. Als je een mid-range premium koptelefoon erbij pakt zoals de Audio-Technica ATH-m40x (€90) kun je het verschil wel duidelijk horen.

Vooral op de bas afdeling moet dit headset inleveren. Mede omdat er nauwelijks sprake is van geluid isolatie hoor je maar weinig bas. Ook de neutrale m40x koptelefoon heeft duidelijk meer bas. Desondanks denk ik niet dat je hiet last van zult hebben. Ook met de mindere bas is het geluid ruim voldoende. Ik verwissel mijn headset alleen als ik naar nieuwe muziek ga luisteren, welke ik op de hoogst mogelijke kwaliteit wil horen. Wil je echter een Beats By Dre-niveau bas? Dan moet je niet dit headset kopen.

Zoals gezegd isoleert dit headset het geluid nauwelijks. Dit houdt in dat mensen om jou heen het geluid uit de oorschelpen vrij goed kunnen horen. Mijn vriendin die 5 meter verderop een boek leest op de bank, kan vrijwel woordelijk gesprekken volgen (Discord/TeamSpeak).
Al met al heeft dit product vooral pluspunten. Goed geluid, goede bouw, mooi uiterlijk, geweldige microfoon en geweldige prijs. Het is uiteraard minder premium dan duurdere producten en heeft alleen de essentiële features, zoals je zou verwachten.

In deze prijscategorie ben ik nog geen betere keuze tegen gekomen. Dit headsetje van €30 concurreert met headsets zoals de Logitech G430 en Kingston HyperX Cloud II, welke dubbel zo veel kosten. Een echte underdog en aanrader!

Heb jij ook een Plantronics GameCom 388?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren