Voorwoord:
Deze review is speciaal geschreven naar aanleiding van een spectaculair lage verkoop prijs op dit moment bij het Kruidvat. In een later stadium zullen de specifieke items met betrekking tot deze actie uit de review worden verwijderd.
De stuntprijs:
Op dit moment, dat wil zeggen
alleen nog vandaag heeft het Kruidvat een actie waarbij de Braun Series 5, 530 S4 verkrijgbaar is met in ieder geval dubbele korting en mogelijk zelfs drie dubbele korting via nog eens een extra cashback actie via Braun zelf.
Met de standaard korting is deze Braun al terug gebracht qua prijs van
140 euro voor slechts
69 euro. Daar komt nog eens tijdelijk 30 procent korting bovenop wat het totaal bedrag op
49 euro brengt. Deze korting is zeker en gegarandeerd.
Dan is er dus ook nog sprake van de Braun Cashback actie. Deze geeft voor de Braun middenklasse 5 serie nog eens 30 euro korting. Daarmee zou het aanschaf bedrag op slechts
19 euro komen !
Volgens sommige boze tongen is deze Cashback actie niet geldig icm dit product.
Uit de actie voorwaarden blijkt echter het tegendeel. Zonder opgaaf van reden meent het Belgische bedrijf dat de cashback moet afhandelen voor Braun mensen de extra korting te kunnen ontzeggen. Zo werkt dat natuurlijk niet.
De aangegeven redenen op pepper zijn tot dusver dat er geen twee acties tegelijk gebruikt mogen worden. Dat deze Braun een verouderd type zou betreffen en dus ook geheel zonder opgaaf van reden cashback weigeren door het promo bedrijf.
Geen van de bovenstaande
"redenen" komt overeen met de actie voorwaarden zoals je deze onder aan de review nog kan nalezen.
Je kan er meer over lezen in de onderstaande linkjes:
[Aanbieding] Kruidvat Opruiming
In een later stadium zal ik mijn eigen ervaringen toevoegen tav de Cashback afloop.
Vooralsnog ga ik er vanuit dat de cashback gewoon gaat lukken......
De Braun Series 5, 530 S4:
Om precies te zijn gaat het om de Braun Series 5, 530 S4.
S4 wil in dit geval zeggen de vierde uitvoering van dit type, lees: HW V 4.0
EAN code: 4210201061731

Toebehoren:
Hiernaast zitten er nog twee boekjes bij. Een is de gebruiksaanwijzing en de ander is een garantie en onderhoud boekje. De garantie is een vaag punt. Op de doos staat 5 jaar maar in het boekje staat 2 jaar.
Marketing bla bla bla:
Ga voor een langdurig glad resultaat met het Braun Series 5 530s Scheerapparaat. Uitgerust met een unieke combinatie van kracht en precisie, zodat je perfect glad kunt scheren zonder in te leveren op het huidcomfort.
Door het OptiFoil scheerblad met ergonomische gaatjes worden de haartjes dieper afgeschoren. Samen met de Activelift technologie die er voor zorgt dat platliggende haartjes worden opgetild worden zelfs de meest lastige plekken bereikt wat zorgt voor een langdurig glad resultaat.
Specificaties van het Braun Series 5 530s Scheerapparaat:
• Bereik de meest lastige plekken door de Activelift technologie
• Langdurige gladheid door het OptiFoil scheerblad
• Presicion comfort, scheren zonder een trekkend gevoel
• Beweegbare scheerkop die zich aanpast aan de gezichtscontouren
• Volledig afwasbaar
• Oplaadbaar
De garantie is vaag met op de doos
5 Year Warranty en in de handleiding bij de EU landen
2 jaar garantie. Ik verwacht het nooit nodig te hebben maar vaag is het wel.
Het Scheren:
Scheren met de Braun 530 S4 geeft geen irritatie en ook geen hinderlijke haartjes die ongeschoren blijven hangen in de kop wat evt pijn kan veroorzaken. De scheerkop voelt boterzacht op de huid. De tondeuse voelt strak maar niet scherp.

Ergonomie:
De ergonomie is prima, dit scheerapparaat heeft een uitstekende grip. In combinatie met het lichte gewicht geeft dat zekerheid en controle. Wanneer de accu leeg is kan er geschoren worden op het netsnoer maar dat is volledig uitgerekt slechts 75 centimeter lang en daardoor minder goed bruikbaar tenzij je een zogenaamd scheer stopcontact hebt direct naast je spiegel. Dan nog zal het snoer in de uitgerekte stand de neiging hebben om terug te trekken. Dit is wel een klein minpuntje.....
Het scheer resultaat:
Het scheren geeft een zeer glad en betrouwbaar resultaat. Bij de rondingen geeft de kop goed mee wat ook instelbaar is naar smaak. Ook voor (baard/stoppels) trimmen werkt de Braun goed mee en geeft zekerheid voor de lengte.
Hoe goed of slecht het zogenaamde "Active Lift" systeem werkt is mij in ieder geval niet bekend, dus ook niet of ik het zou missen wanneer deze shaver dat niet zou hebben ? Het zou de haartjes actief omhoog moeten zetten om zodoende een beter scheer resultaat te geven.....
De mogelijkheden:
De Braun heeft maar 1 scheer stand en dus geen instelbare mate van scheren (bv licht of zwaar). Dit is voor zover ik weet standaard: alles scheren met dezelfde intensiteit. Wel kan de tondeuse eventueel worden meegenomen tijdens het scheren met de scheerkop zelf. Ik kies er zelf altijd voor om of het een of het ander te doen zodat ik me beter kan focussen. De tondeuse werkt ook prima en kan ook fijne randjes maken. Geen noodzaak dus voor een aparte (betere) tondeuse aanschaf.
De scheerkop is in 3 verschillende standen in te stellen op bewegelijkheid. Mijn keuze is de meest bewegelijke stand. Deze lijkt ook het meest op die van mijn vorige Braun.
Deze Braun kan in tegenstelling tot mijn oude worden afgewassen in water.
Ik verwacht echter niet dat ik dit ga gebruiken.
Dit type heeft een aparte LED indicatie voor het moment waarop bepaalde onderdelen dienen te worden vervangen. Ook hier zal ik geen gebruik van gaan maken. De LED indicatie reset zichzelf na een aantal scheerbeurten te hebben aangegeven dat er iets vervangen moet worden volgens de gebruiksaanwijzing.
De scheer snelheid:
Scheren gaat bij mij sneller dan in 5 minuten voor een volledige scheerbeurt.
Voor alleen trimmen ben ik binnen 2 minuten klaar.
Goed nieuws dus voor mensen met haast in de ochtend.....
De accu:
De accu laadt van volledig leeg naar volledig vol in 60 minuten.
Dit opladen gaat in 2 fasen: Fase 1 van ongeveer een 40 minuten op 5,2 Watt, daarna slechts nog 0,1 Watt voor ongeveer 20 minuten. Waarom er is gekozen voor deze laad strategie is mij niet bekend.
Bij onbelast gebruik gaat hij ruim een uur mee op de volle accu.
Bij scheren zal dit ongeveer 45 minuten zijn (+/- 10 scheerbeurten).
Is de accu leeg dan kan er geschoren worden op het netsnoer.
Bedenk wel dat dit snoer slechts 75 centimeter lang is waardoor dat lastig scheert.
Het snoer is inclusief specifieke voeding en inkeping en
dus niet uitwisselbaar !
Vergeleken met mijn vorige Braun 7 Series 7630:
De Braun 7 serie is richting de twintig jaar oud en de tijd heeft nu eenmaal niet stil gestaan. Opmerkelijk genoeg heb ik het scheerblad nooit hoeven te vervangen en gaat de accu nog steeds bijna een uur mee. Vraag me niet hoe dit kan maar behalve de aanschafkosten destijds heb ik verder dus nooit kosten aan gehad behalve dan de stroomkosten. Dit maakt de 7 serie opmerkelijk gunstig qua gebruikskosten.
De 5 Serie is een heel stuk lichter in gewicht en heeft een veel modernere scheerkop met meer mogelijkheden dan de inmiddels bejaarde 7 serie.
De verwachting is dat deze 5 serie ook heel erg lang zal meegaan voor wat betreft de accu en de scheerkop. Toegegeven, in de conclusie neem ik daar alvast een voorschot op. Niet helemaal netjes van me maar ik heb geen enkele indicatie dat Braun in de afgelopen 2 decennia ineens veel slechtere accu is gaan toepassen of scheerbladen is gaan gebruiken die snel kapot gaan.....
Mijn oude Braun had een reiniging set er standaard bij zitten die heb ik echter nooit gebruikt. Goed dat deze dat dus niet heeft.
De ergonomie is sterk verbeterd. Deze 5 serie heeft een echte grip met inkepingen, zie foto's waar de oude 7 serie slechts wat rubber bubbels had om zodoende op de gladde behuizing toch nog wat meer grip te krijgen.
Conclusie:
Alleen vandaag nog kun je voor een ongekend laag bedrag van
49 euro (met wat geluk zelfs maar
19 euro) een Braun middenklasser in huis halen die normaal gesproken drie keer zoveel kost. Voor dat bedrag krijg je dan een scheer apparaat dat erg goed scheert zonder irritatie, licht van gewicht is en instelbare mogelijkheden heeft voor de bewegelijkheid van de scheerkop. Een goede scheerbeurt hoeft bovendien niet langer te duren dan slechts 5 minuten. De accu gaat lang mee en laadt snel op. Bovendien is er een mogelijkheid om de Braun te wassen met water.

De Braun Cashback actie voorwaarden:
Let op! Deelnemen aan deze actie kan alleen bij aankoop van een deelnemend product, gedurende de actieperiode.
De actie is geldig vanaf 1 oktober 2017 t/m 31 december 2017, in Nederland;
Voor deelname geldt een aankoopverplichting van één deelnemend Braun artikel;
Deze actie is uitsluitend geldig, bij aankoop van een Braun actieproduct, in één van de volgende winkels:
BCC / Blokker / Bol.com / Coolblue / Electro World / Euronics / Expert / Kruidvat / Makro / Maxwell / Media Markt / Obbink / Pleinshoppen / Redcoon / United Retail / Wehkamp;
Eén inzending per huishouden, per adres, per IBAN / BIC bankrekeningnummer;
Inzendingen worden uiterlijk tot 15/01/2018 in behandeling genomen, poststempel dient als bewijs ;
Eén cashback storting per huishouden, per adres, per IBAN / BIC bankrekeningnummer;
Het recht op de ‘Niet Tevreden, Geld Terug’ garantie vervalt bij deelname aan deze actie;
De actie is niet geldig in combinatie met andere Braun acties;
Deelnemers dienen 18 jaar of ouder en woonachtig te zijn in Nederland;
Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een rekeningnummer in Nederland;
Om in aanmerking te komen dient u (een kopie van) het aankoopbewijs + de uitgeknipte barcode van de verpakking + het compleet ingevulde actieformulier op te sturen. Onvolledige inzendingen worden niet in behandeling genomen;
U ontvangt binnen ongeveer 4 tot 6 weken het geld op uw rekening;
Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de actievoorwaarden of de terugbetaling van deze actie kunt u bellen van maandag t/m vrijdag van 09u00 tot 18u00 met het gratis nummer 00800 - 44 66 77 88 of een mail sturen naar: braun@promolife.be;
Door het deelname formulier in te zenden, gaat u akkoord met de actievoorwaarden;
Om aanspraak te maken op de terugbetaling, dienen verplicht alle gevraagde gegevens naar waarheid ingevuld te worden.
BRAUN MALE REFUND
c/o HighCo DATA 12913
Antwoordnummer 3020
3000 WB Rotterdam
Zijn er nog vragen of opmerkingen laat het dan even weten.......
Edit per 01-01-18: Ergonomie toegevoegd en fotomap link aangepast.
Via de onderstaande link tref je nog meer foto materiaal aan tav deze actie:
gallery: SLC