Cooler Master Silent Pro M700 Review

feep
11 februari 2012, laatste update op 11 februari 2012, 13.589 views

Cooler Master Silent Pro M700

Inleiding Het was weer eens tijd voor een nieuwe pc. Met mijn oude Antec 480W voeding heb ik wat problemen gehad waardoor ik wist dat ik een goede voeding uit moest zoeken voor mijn nieuwe pc. Ik heb mijn pc ongeveer een jaar geleden samengesteld. De hardware Intel Core i7 920 (met turbo @2.8 GHz) Gigabyte GA-EX58-UD4P Kingston ValueRAM KVR1333D3N9K3/6G Scythe Mugen 2 XFX 280GTX en ASUS 285 GTX OCZ vector 2 60GB Samsung Spinpoint F1 HD103UJ Samsung Spinpoint F1 DT HD753LJ Samsung SpinPoint T166 HD501LJ Hitachi Deskstar 7K250 HDT722525DLA380 Western Digital Caviar SE16 WD2500KS Cooler Master CM 690 NEC ND-3540 4 case fans De eisen voor de nieuwe voeding waren: • Stil • Modulair • Ongeveer...

Pluspunten

• Stil
  • Mooi
  • Modulair
  • efficiënt
  • 5 jaar garantie

Minpunten

• Maar 2 PCI-E aansluitingen
  • Bescherm rubbers blijven niet goed zitten

Inleiding

De hardware

Intel Core i7 920 (met turbo @2.8 GHz)
Gigabyte GA-EX58-UD4P
Western Digital Caviar SE16 WD2500KS
Cooler Master CM 690
NEC ND-3540
4 case fans

De eisen voor de nieuwe voeding waren:
  • Stil
  • Modulair
  • Ongeveer 700W
  • Van een goed merk
  • Rond 100€
Nadat ik mijn eisen op een rijtje had ben ik reviews gaan zoeken van voedingen die aan alle eisen voldoen. Ik kwam al snel uit bij de Cooler Master real power M700, Cooler Master silent pro M700 en de Corsair HX850W. De Corsair was een beetje boven budget en er was nog niet zo veel over bekend. Corsair was nog niet zo lang bezig op de voeding markt dus was er nog niet zo veel bekend over de voedingen. Ik wilde graag een voeding van een merk die bekend staat om zijn goede voedingen. Daarom bleven alleen de Cooler Masters over. Ze kwamen allebei goed uit reviews. Omdat ik een stil systeem erg belangrijk vind heb ik de Cooler Master silent pro M700 gekozen.

Specs

Model:RS-700-AMBA-D3
Type:Intel ATX12V V2.3 ? SSI EPS 12V V2.91
Dimension (W / H / D):150(W) x 86(H) x 150(L) (mm)
Input Voltage:90~264V (Auto Range)
Input Current:12A@115Vac, 6A@230Vac
MTBF:>100,000hrs
Protection:OVP/ UVP/OCP/OPP/OTP /SCP/ OLP
Output Capacity:700W
Max. Output Capacity:840W
Operation Temperature:0~40°C (Nominal Input Voltage)
Regulatory:NEMKO / TUV / CE / GOST / C-tick / / UL / FCC

• 135mm temperatuur geregelde fan
  • Anti-vibratie rubbers
  • 5jaar garantie

Verpakking en uiterlijk

De voeding komt in een mooie zwarte doos. In de doos vind je de voeding, een handleiding, cd, voedingskabel, modulaire kabels, rubbers voor de rand van de voeding en een sticker.

De voeding is bijna helemaal matzwart met een zilver Cooler Master logo en een 700W opschrift. Door deze kleur stelling is hij ideaal voor een open kast. Aan de onder en boven kant van de voeding zit een Cooler Master logo zodat het niet uit maakt of je de voeding boven of onder in de kast bevestigd. De kabels passen ook heel mooi bij de voeding omdat, ze helemaal zwart zijn. De kabels zijn plat waardoor je ze makkelijk kan weg binden.

In de voeding zitten een aantal gaatjes waar je de rubbers in kan bevestigen tegen eventuele resonanties van de voeding. Het systeem werkt helaas niet zo heel erg goed omdat, de rubbers er snel uit vallen. Ik heb ze daarom ook niet bevestigd. Bij mij zat er ook al standaard een stukje foam in mijn kast geplakt op de plek van de voeding waardoor de rubbers niet echt toegevoegde waarde hebben.

Aansluitingen

Er zit zoals bij de meeste voedingen een 20/24 pins (40cm) en een 4/8 pins (50cm) cpu aansluiting aan de voeding vast. Deze aansluitingen kunnen niet worden verwijderd, maar dat is geen probleem omdat je die toch altijd nodig hebt. De kabel is gesleeved waardoor hij er netjes uitziet.

Er worden 5 modulaire kabels mee geleverd. De kabels zijn “flat” waardoor je ze makkelijker kan wegbinden/wegstoppen en het ziet er mooier uit.

PCI-E aansluitingen: Er zijn 2 PCI-E kabels met 6+2 pins (45cm) voor het aansluiten van 2 videokaarten in SLI/Crossfire of 1 kaart met 2 aansluitingen. Als je dus 2 kaarten wil aansluiten met 2 voedings aansluitingen kun je beter naar de M850 kijken die heeft meer aansluitingen. Voor de meeste mensen zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn. Ik vind het wel jammer maar niet zo erg dat ik daarom een andere voeding heb gekozen.

SATA aansluitingen: Er kunnen maximaal 9 sata apparaten worden aangesloten. Je kan dit uitbreiden door gebruik te maken van splitters maar dat zal voor de meeste mensen niet nodig zijn. Voor mij is dit geen probleem aangezien ik 5 schijven gebruik. Er worden 3 kabels meegeleverd met op 45, 60 en 75 cm een SATA aansluiting.

PATA aansluitingen: Van de 4pins aansluiting voor onder anderen dvd spelers zijn er in totaal 5 aanwezig. Dit kun je natuurlijk uitbreiden door gebruik te maken van splitters. Er worden 2 kabels meegeleverd met op 45, 60 en 75 cm een ATA aansluiting. Op 1 van de kabels zit ook een floppy aansluiting.

Floppy aansluitingen: Er is een aansluiting aanwezig voor je floppy drive of card reader ofzo.

Prestaties en stabiliteit

De prestaties zijn zeer goed. Met mijn hardware geeft hij geen krimp. Met mijn cpu overgeklokt naar 3.7Ghz draait het ook gewoon perfect. De voeding in mijn oude pc gaf nogal wat problemen met opstarten. Gelukkig heeft deze voeding daar geen last van en werkt hij altijd perfect.

Geluidsproductie

De geluidsproductie die is super. Ik hoor hem nooit. Dat komt door de 135mm fan die heel erg stil is en ook niet zo hard draait. De ventilator past zich aan de belasting aan zoals in de afbeelding hieronder te zien is. Hierdoor is hij tijdens normaal gebruik niet te horen en tijdens gamen kan de ventilator wat harder gaan draaien maar dan hoor ik hem nog steeds niet door de ventilator van de videokaart. Ik ben zeer tevreden over de geluidsproductie. Dit was toch een belangrijk punt voor mij en de voeding doet gewoon z’n naam eer aan waar ik zeer blij mee ben.

Warmteproductie

De voeding produceert niet echt veel warmte. Dit komt onder andere door het 80 plus efficiëntie certificaat. Doordat de voeding erg efficiënt is wordt er weinig warmte geproduceerd en hoeft de ventilator minder hard te draaien.
Tijdens het gamen kun je voelen aan de lucht die uit de voeding komt dat hij wel wat warmer wordt maar dit wordt gewoon goed afgevoerd door de ventilator.

Koelvermogen

Het koelvermogen is al een beetje besproken in de punten hierboven. De voeding produceert niet zo veel warmte dus hoeft er ook niet zo veel warmte afgevoerd te worden. Door het goede ontwerp van Cooler Master blijft de warmte binnen de perken en de efficiëntie hoog.

Prijs

De prijs kwaliteit verhouding is gewoon goed. Je krijgt veel waar voor je geld. De voeding is opgebouwd uit goede onderdelen, is stil en ziet er goed uit. Er zitten meer dan voldoende aansluitingen aan. Toen ik de voeding kocht was het de goedkoopste voeding die aan mijn eisen voldeed. Door al deze punten is de voeding zijn geld gewoon waard.

Update 11-02-2012

De voeding is nu ongeveer 3 jaar oud en werkt nog steeds perfect. Hij is nog steeds heel erg stil en heeft de pc altijd zonder problemen draaiende gehouden. In de afgelopen 3 jaar is er niet erg veel veranderd aan de pc dus ik heb niet echt kunnen testen met zwaardere belasting.

Ik ben zeer tevreden over deze voeding en kan hem dus nog steeds iedereen aanraden.

Links

Heb jij ook een Cooler Master Silent Pro M700?

Wel vreemd dat ie maar twee PCIe stroomstekkers heeft, voor een 700W voeding. een Corsair VX550 heeft ook al twee PCIe stroomstekkers (één 6-pins en één 6+2-pins), en die levert toch 150W minder vermogen maximaal, en is beduidend goedkoper. 150W is toch wat twee 6-pins PCIe stroomstekkers behoren te leveren, dus 4x 6-pins of 2x 6-pins en 2x 6+2-pins zou niet al te lastig moeten zijn om in een 700W budget te stoppen.

edit:

Overigens staan Corsairs zeer goed bekend hoor :).

[Reactie gewijzigd door TGEN op 23 juli 2024 00:49]

Anoniem: 291053 @TGEN28 juli 2010 18:02
ik heb de CM silent pro 850W, en deze heeft ook maar 2 PCI-e (6+2) aansluitingen..
Die 850W is wel nodig vr me'n hd5970
Ik heb de HX520W van Corsair, en ik ben er zeer over te spreken hoor! Ik heb zelfs begrepen dat Corsair de betere voedingen levert :). Maargoed, ik ben dan weer niet zo bekend met Coolermaster voedingen.

Maar even een ander vraagje, heb jij geen last van dat de kast (je CM690) gaat resoneren met je 5! harde schijven? Gewoon uit nieuwsgierigheid :).
Ik had hier al last van bij 3 hardeschijven omdat ze niet precies op hetzelfde toerental draaiden. Nu heb ik er zo'n elastiekenwirwar van gemaakt dat ik 5 hardeschijven in elastiek op zou kunnen hangen :D.
Ik kocht de voeding ongeveer een jaar geleden en toen was Corsair nog minder bekend op het gebied van voedingen.

Ik heb idd wel wat problemen gehad met resonaties. Wist niet dat het door de verschillende toerentallen van de schijven kwam. Bij was het voornamelijk het grote stuk aan de voorkant met het logo er op dat resoneerde dus die heb ik nu helemaal vast gekit en hoor gelukkig niks meer. :D
Ik heb mijn voeding nu al 2 jaar geleden gekocht :P. Dus dan zal ik wel een van de early adaptors geweest zijn dan ;o.. Hij was ook wel flink prijzig (90 euri ofzo). Maar achteraf gezien een zeer goede aankoop :).

Ik had mijn voorplaat al redelijk vastgezet, maar er kwam volgens mij nog steeds een soort varierende brom uit mn kast. Toen dacht ik, laat ik eens kijken hoe t gaat zonder hardeschijven.. Wat een stilte :P. Dus toen heb ik ze maar in elastiek (10m van de zeeman :+) opgehangen en nu is t weer heerlijk stil ^^.
Ik heb hier de realpower 700W deze is ook gewoon niet te horen hoor:D ook niet onder load.
goede eerste review kerel, leest lekker weg (ik was niet opzoek naar een voeding, maar dit soort reviews moeten er meer van zijn, gewoon voor leesplezier.)
Veel succes met de komende reviews die je waarschijnlijk nog gaat schrijven, ik kijk er nu al naar uit.. 4 sterren van mij (een 10 krijgt bijna niemand van mij)
Goede review! :)
Ik heb de CM Real Power M700 zelf ook en ben er erg tevreden mee.
Inderdaad zeer stil. Ik weet eigenlijk niet hoe die klinkt, want idle hoor ik hem niet en tijdens het gamen zal 'ie vast wel wat meer lawaai maken, maar dan komt mijn videokaart er weer boven uit.
Voor de rest heb ik ook een zeer stil systeem.
Deze voeding is toch wel een hele grote vooruitgang in vergelijking met mijn vorige voeding. (Antec Basiq Power 500W)
Leuke review alleen mis ik nog de stabiliteid van de voeding. 800W erop, en of je het amperage kan meten wat de pc verbruikt in iddle en kijken of dat een beetje stabiel is.

''De Cooler Master silent pro M700 is een goede voeding die efficiënt, stil, mooi en goed geprijsd is. Je krijgt ook nog eens 5 jaar garantie wat altijd mooi meegenomen is. Ik kan hem dus iedereen aanraden. ''

Dat is dus het probleem wat veel mensen zeggen, ja hij werkt goed dus hij is goed. Echter gaat dit voor voedingen niet op en hebben veel cooler master voedingen last van een hoge ripple wat ervoor zorgt dat je componenten langzaam achteruit gaan, en zou ik (van het BBG aanschaf) nooit een cooler master voeding aanraden maar altijd betere aanraden:
XFX/seasonic/flowerpower/antec/corsair etc.

[Reactie gewijzigd door Frozen op 23 juli 2024 00:49]

In het begin zijn deze voedingen nog wel stil, maar na een jaar begint de voeding lawaai te produceren.

Daarnaast is de 12 volt lijn te hoog, dit kan niet echt kwaad maar toch. Wat ik ook een gemis vind zijn de "niet aanwezige molexstekkers".

Volgende voeding zal voor mij van een ander merk zijn.
Dit is mijn eerste review dus laat horen wat ik nog kan verbeteren :)

[Reactie gewijzigd door feep op 23 juli 2024 00:49]

Door de plaatjes tussen IMG brackets te zetten, [ i m g ]url plaatje[ / i mg ] (zonder spaties!), in de tekst worden ze ook in de tekst zelf zichtbaar.

Je komt bijvoorbeeld achter de URL van het plaatje door op de grote (op Firefox) rechtsklik > Afbeeldingslocatie kopiëren. Of rechtsklik eigenschappen en dan Locatie tussen de image brackets zetten.

Goede review ;)

[Reactie gewijzigd door iDaniel op 23 juli 2024 00:49]

Bedankt voor je hulp.

Het is me gelukt door direct naar de afbeeldingen te linken. Ik dacht dat het ook wel zou werken door gewoon afbeelding 1 te doen maar dat werkt dus niet. 8)7
Nee, dat werkt inderdaad niet. En het is ook zo dat plaatjes in de review zelf maar 600 pixels breed kunnen zijn. Grotere plaatjes worden niet volledig weergegeven, zoals je laatste plaatje die 805 pixels breed is.

Als je bijvoorbeeld meer plaatjes dan 4 hebt zul je moeten uploaden in je fotoalbum, als je deze niet hebt (zoals ik) dan kan je ook gratis op foto-upload-sites uploaden.
goede review en een perfecte review voor de eerste keer :P
ga zo door
Je zou er werkende afbeeldingen in kunnen doen 8)7

Voor de rest wel een leuke review, als dit je eerste is.
Daar zat ik mee te klooien. Maar ze werken nu eindelijk.