Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Bang & Olufsen BeoPlay E8 (Zwart)

Prijs
Specificaties In-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Bekijk alle reviews

Bang & Olufsen BeoPlay E8 (Zwart) Review

+3
Dutchiee 27 december 2017, 12.565 views
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.Dutchiee schreef afgelopen jaar 33 reviews, waarvan 39% gesponsord.

Bang & Olufsen BeoPlay E8 (Zwart)

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt sinds jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.

Pluspunten

  • Passieve noise cancelling
  • Meegeleverde oortjes
  • Kwaliteit van materialen
  • Via de app B&O Play is het geluid nog het e.e.a. te tweaken

Minpunten

  • Prijs, met 300 euro is het geen goedkoop setje

Eindoordeel

Score: 5
B&O BeoPlay E8

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-22.jpg

Inleiding

Bang & Olufsen, wie kent het niet. Het gerenommeerde Deense bedrijf brengt sinds jaar en dag luxe high-end audio producten op de markt. Sinds een aantal maanden is de Beoplay E4 op de markt, in-ear oordopjes met noise cancelling. Het werd maar eens tijd deze te gaan reviewen.

Specificaties

DESIGNER
Jakob Wagner

DIMENSIONS
Earbud:
23mm x 20mm x 25mm

Charging Case:
73mm x 47mm x 33mm

COLOURS
Black

Charcoal Sand
MATERIALS

Aluminium, textile, polymer, silicon and leather

WEIGHT
Earbuds:
Right (Master) 7g
Left (Slave) 6g

Charging Case: 45g

LOUDSPEAKER
Electro-dynamic driver, 5.7 mm diameter

BLUETOOTH
Bluetooth 4.2 · AAC codec

FREQUENCY
20 - 20,000 Hz

ON DEVICE CONTROLS
One Multi-functions button on each earbud:
Volume control
Play/Pause
Transparency Mode
Calls

Download full list of gestures
MICROPHONE
MEMS, Omni Directional

CORD
1.2m charging USB-A to MicroUSB

BATTERY
Rechargeable lithium-ion battery

Earbud battery
- Capacity: Right (Master) 85 mAh, Left (Slave) 60 mAh
- Up to 4 hours playing time at moderate volume

Charger battery
- Capacity: 365 mAh
- Gives 2x additional charges for the earbuds

BEOPLAY APP
Compatible with Beoplay App which will enhance your experience with Transparency Mode and ToneTouch.

TRANSPARENCY MODE
Three different levels of Transparency Mode, accessible in B&O PLAY App.

INCLUDED IN THE BOX
Beoplay E8
Charger Case (with built-in chargeable battery)
USB Charging Cable
SIlicon tips, 4 pairs of different sizes (XS, X, M, L)
Complyfoam, 1 pair in size M
Quick start guide


Onderstaand filmpje legt de opties gelijk even uit van de Beoplay E8.

Uitpakken

Via B&O ontving ik na mijn vorige review van de H4 de E8.
Afin, de Beoplay E4 is een in-ear koptelefoon. De E8 zijn wireless in-ear oordopjes.


http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e4/1-1.jpg

Deze review gaat puur over de E8.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-1.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-2.jpg

Wat opvalt is dat de B&O Beoplay E8 best licht is. Met 6 en 7 gram heb je er geen last van. Het voelt ook niet alsof de oortjes continue uit je oor vallen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-3.jpg

In de meegeleverde ‘charging case’ kunnen de E8’s worden opgeborgen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-5.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-24.jpg

De rest van de verpakking heeft een handleiding, USB oplaadkabel en een zakje waar verschillende groottes inzitten van oordopjes.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-7.jpg

Wanneer de oortjes niet naar wens zitten kunnen deze met andere oortjes naar wens worden aangepast.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-10.jpg

In de rechter earbud zit een klein ledje die gaat knipperen als de voorkant van de earbud wordt aangeraakt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-14.jpg

De earbuds kunnen gemakkelijk met een andere maat worden aangemeten door de rubberen plugs er even af te trekken en de anderen op de plek te duwen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-15.jpg

De E8 wordt geleverd met een ‘charging case’, die de earbuds tot tweemaal kan chargen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-19.jpg

Aan de achterkant zit een USB aansluiting. Links van de aansluiting zit een klein LED schermpje. Hierop wordt aangegeven hoeveel charges nog over zijn.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-20.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-22.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-23.jpg

Geluid

Bij het spelen van het onderstaande nummer kwamen alle instrumenten erg goed door. Ook zang klinkt vol en duidelijk. Er is wat bas aanwezig, maar zeker niet vervelend. De bas is begrijpelijkerwijs ook minder dan de Beoplay H4 (koptelefoon). Toch klinkt de E8 best goed. Onderstaande nummers zijn gebruikt om de kwaliteit van de E8 te meten. Wat ook een gegeven is, is dat met de B&O Beoplay app nog het e.e.a. qua equalizer/geluid aan te passen is.
De E8 heeft bijvoorbeeld de Isaac’s Hardstyle Sessions meer baat bij de EQ preset ‘Excited’, waardoor de bas iets meer aanwezig is.
Bij een klassiek nummer kan dit weer beter klinken bij ‘Bright’. De E8 zorgt in iedere geval voor genoeg speelplezier!.

Voor onderstaande nummers heb ik de presets even uitgezet om te luisteren hoe de B&O Beoplay E8 klinkt zonder presets. Om heel eerlijk te zijn vond ik het onderstaande nummer vrij ‘vlak’ vinden zonder preset. Met de ‘Exited’ preset, klonk dit wel echt een stuk voller. Dermate beter dat het net leek of ik naar een headset aan het luisteren was.



Onderstaand nummer klonk erg vol - zelfs met de preset uit. De stemmen kwamen erg goed door. Op Exited/Warm’ klonk het fenomenaal. Als groot fan van Andrea Bocelli kon ik hier wel van genieten.



Wat een nummer, en vooral.. wat een geluid! De E8 klonk zonder preset echt heel helder! Ik heb dit nummer drie keer geluisterd tijdens het schrijven van deze review. De instrumenten komen geweldig door, je krijgt niet het gevoel dat je wat mist - ookal gaat het om een live opname.



Afsluitend met Above & Beyond, holy moly.. Feelings all around (zoals met de E4)! Wat een prachtge set! maar vooral ook de kwaliteit hoe de B&O Beoplay E8 dit nummer weergeeft. Dit nummer klinkt erg vol, helder. De mids en high komen erg goed door.



In onderstaand nummer klinkt de bas weer ‘lekker’, normaal en totaal niet overheersend. De instrumenten komen goed door, en de E8 geeft een vol gevoel.



Samenvattend, qua muziek geeft de Beoplay E8 een erg vol gevoel. De low’s zijn net aan de lage kant voor mijn gevoel. Maar dat ligt ook aan de genre! Andrea Bocelli klonk perfect zonder vaste preset, dus wat dat betreft zit het met de normale preset wel goed! Wanneer er meer naar hardstyle/dance/house etc. wordt geluisterd kan er door middel van Beoplay app nog het e.e.a. naar wens worden aangepast.

Software

De software is gemakkelijk in gebruik, toch missen er een aantal kleine dingen naar mijn mening. De batterijduur wordt als een ‘batterij’ weergegeven. Een percentage of indicator hoeveel uur de batterij nog mee zou gaan, zou een warm welkom zijn. Een betere uitgewerkte equalizer waardoor iemand zijn stijl nog ‘beter’ zou kunnen personaliseren, zou ook geen overbodige luxe zijn. In dit geval dient er voornamelijk binnen de vier categorieën te worden gesleept. Eén voordeel is weer wel dat deze makkelijk op te slaan zijn. Hierdoor kan er per instelling een soort preset worden gemaakt, bijvoorbeeld voor klassiek wat warmer, voor films wordt de cirkel wat warmer e.d.

De software heeft niet zelf een eigen muziekspeler, de play, next (etc) knoppen stuurt alleen de ‘standaard’ app van een telefoon aan qua muziek.

De software zoekt naar een koptelefoon die in de buurt is. Wanneer deze is toegevoegd zal deze via de software te bedienen zijn.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-26.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-27.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-28.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-29.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-30.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-31.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-32.jpg

Tijdens het instellen werd al snel een melding weergegeven dat er een update klaar stond voor de E8.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-36.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-37.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-38.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-39.jpg

Wanneer er op de Beoplay wordt geklikt komt dit als ‘beginscherm’ tevoorschijn. Ik had hier op zijn minst wel een percentage van de batterij willen zien - allicht dat dit nog in de toekomst komt.

Er zijn hier een aantal opties mogelijk, waaronder het gebruik van een equaliser, previous/play/stop en next song.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-40.jpg

Transparency mode zorgt er voor dat wanneer er op de linker earbud wordt geklikt, al het omgevingsgeluid wordt weergegeven. Hierdoor kan er makkelijk naar mededelingen worden geluisterd.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-41.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-42.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-43.jpg

Met twee vingers kan de cirkel groter worden gemaakt waardoor meer ‘vlakten’ worden gepakt. Dit is overigens wel weer goed hoorbaar. Het geluid komt meer tot leven en lijkt opeens ook bijna surround te worden.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-44.jpg

De equaliser van de B&O app is helaas redelijk beperkt. Er kan met een cirkel worden gesleept naar de hoeken om het geluid aan te passen. Dit is zeker merkbaar, maar het geeft niet de vrijheid om een aantal tonen ‘net’ iets anders aan te passen dan door een slider waarmee de tonen harder en zachter te zetten zijn.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-45.jpg

Rechts onderin staat de save button waardoor de zelfgemaakte preset kan worden opgeslagen.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-46.jpg

Er zijn standaard al verschillende presets ingesteld. Er kunnen echter ook zelfs presets worden gemaakt.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-48.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/BenO-BeoplayH4/1-51.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/BenO-BeoplayH4/1-52.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/BenO-BeoplayH4/1-53.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/BenO-BeoplayH4/1-54.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-49.jpg

Via het hoofdmenu is ook nog de shop te bezoeken.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-50.jpg

Telefoneren

Het telefoneren gaat via de E8 prima. Aan de andere kant van de lijn kwam de microfoon erg helder over. Kortom, een groot pluspunt.

Met een dag gebruik van de oortjes kreeg ik zelf geen last van de oortjes. Met de meegeleverde oortjes kunnen deze ook dusdanig worden aangepast, zodat deze perfect in de oren zitten.

Conclusie

De B&O E8 is een veelzijdige in-earbuds. De E8 kan perfect worden gebruikt bij het reizen of werken. Genieten van de mooie tonen op klassiek, dance, trance, house of zelfs hardstyle. De bas klinkt over het algemeen best goed van de headset. Bij sommige nummers kan dit wat heftig overkomen, maar daar is ook snel aan te wennen. Door met de presets te spelen is er altijd de meest ideale instelling mogelijk. Dat er met de E8’s ook nog kan worden getweakt door middel van een app waarbij de presets of andere settings kunnen worden aangepast, is echt een gegeven. Als er tussen genres wordt geswitcht kan het ‘fijner’ zijn om net even die preset aan te passen.

Tijdens het gebruik is ook geen één keer het geluid weggevallen of vervormd. Hoe hard of zacht ik de E8 ook zette.

Wat overigens ook erg fijn is, is dat de earbuds gemakkelijk op kunnen worden geladen, waardoor er nog tot tweemaal vier uur gebruik kan worden gemaakt van de oortjes.

Kortom, het geluid van de E8 is voor mijn gevoel erg goed. Helaas hangt daar wel weer een prijskaartje aan. Met ongeveer 299 euro (tijd van schrijven), is de Beoplay E8 ook niet goedkoop te noemen. Toch klinkt de E8 wel erg goed, voor… een in-ear.. Dit valt ook niet te vergelijken met een H4, waar het geluid vaak heel anders overkomt (nog voller, ook door de grotere drivers die een echte koptelefoon heeft). Wil je tijdens het reizen geen warme oren van een dichte koptelefoon, dan is de E8 zeker iets om te overwegen!

Ik geef de Beoplay E8, 5 van de 5 sterren.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/beno-e8/1-22.jpg

Heb jij ook een Bang & Olufsen BeoPlay E8 (Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Reacties (26)

Wijzig sortering
Heb jij dit product moeten kopen of heb je deze kosteloos ontvangen?
Dat is wel een belangrijke sidenote, zegmaar. Want ik vond het al apart hoe iemand zo enthousiast kan zijn over earbuds van € 300,-
Ik begrijp je punt omtrent 300 euro. Dat is zeker ook geen klein bedrag - staat ook in de minpunten. Maar voor degene die het geld heeft liggen en op zoek is naar iets wat goed klinkt, dan is dit zeker een aanrader.
Puur gekeken naar de kwaliteit, is het wel echt een heel goed setje. Qua prijs is het aan de hoge kant. Het is de keuze aan de lezer of degene daar in wilt investeren.

Edit: staat overigens bovenin de review! :) Boven de intro.

[Reactie gewijzigd door Dutchiee op 27 december 2017 21:14]

Beetje kort door de bocht - dat je niet snapt dat iemand enthousiast kan zijn over earbuds van €300,- ? Dat is jou referentiekader dat dit veel is - ik ben zelf enorm enthousiast over mijn Beoplay H9 ongesponsored... die kost € 500..

Geld uitgeven voor iets wat kwalitatief goed is is toch niet raar? Zelfde met kleding, je auto of goed uiteten gaan..

[Reactie gewijzigd door DeMeneer op 27 maart 2018 16:11]

hello, I own the Zolo+ pair and I quite like them. However, one big deficiency for me has been the use case for call makin, either a conventional phone call or using these for Skype business calls, via either my iphone or my laptop. Zolo's reproduce audio as mono, only through the master earphone, the right one. I have read reviews of multiple wireless sets, but in none does it explicitly say whether phone calling is through both earphones...
How about the B&O E8's, do they reproduce the audio signal as stereo or also mono through the master earphone?
Please advise.

[Reactie gewijzigd door Bojsa op 1 juni 2018 08:52]

Ik ben er achtergekomen dat je de app van bang en olufsen niet moet gebruiken of installeren. En als je die al hebt geïnstalleerd moet verwijderen. Vervolgens in je spotify de equalizer op moet zoeken daar de bas 60hz naar ca 80%; de 2e schuif naar 50% dus in het midden. En de overige schuifjes naar 40% en misschien de laatste zelfs nog wel iets lager. Dan haal je het schelle uit de e8 en krijgt hij een mooi diep laag. Het totale volume is op deze manier ook een 25% hoger dan met de waardeloze bang en olufsen app. De e8 klinkt op deze manier heel erg goed en vergelijkbaar met de bose.
Jammer dat je dan alleen aan spotify vast zit!
Mooie review, maar hoe zit het met het kijken van video? (Netflix, YouTube oid) --> ook last van latency zoals 90% van de andere oordopjes (Samsung, Bose, Sony, Plantronics) ?

Sommigen (bijvoorbeeld Samsung) lossen het deels op voor specifieke apps, maar een echt goede en structurele oplossing zie ik niet. Voor dit geld zou het toch geen issue mogen zijn hoop ik?
Dank je wel!
Nee, geen last van gehad. Van zowel YouTube niet als andere apps. Dit was gewoon direct.
Klopt wat je zegt, had het voorheen bijvoorbeeld met mijn oude auto die inderdaad echt een seconde latency had. Als er iets vervelend is....
In dit geval geen last van gehad.
"De bas klinkt over het algemeen best goed van de headset. Bij sommige nummers kan dit wat heftig overkomen, maar daar is ook snel aan te wennen"

De bedoeling van audio apparatuur is natuurlijk dat het de muziek zo correct mogelijk weergeeft, niet dat je er aan gaat wennen. Persoonlijk vond ik de weergave onder de 500Hz warrig, niet stabiel (luister maar eens naar een steady 500hz toon dan hoor je de fluctuatie) en ontstaan er sidenotes (kan niet op de Nederlandse term komen). Jij noemt dat 'heftig', ik noem het gewoon matig to slecht.

Ik besloot er niet aan te wennen. Waarom zou ik?
Hello, do you maybe remember if they reproduced phone call sound in stereo or only mono?
Thanks in advance.
Oef, heeeeeeeleeee late reactie - had het niet gezien :(
Maar heel erg bedankt! :D
hello Dutchiee, I own the Zolo+ pair and I quite like them. However, one big deficiency for me has been the use case for call makin, either a conventional phone call or using these for Skype business calls, via either my iphone or my laptop. Zolo's reproduce audio as mono, only through the master earphone, the right one. I have read reviews of multiple wireless sets, but in none does it explicitly say whether phone calling is through both earphones...
How about the B&O E8's, do they reproduce the audio signal as stereo or also mono through the master earphone?
Please advise.
Hi Bosja,
As I recall it was in stereo. But I am not 100 procent sure.
how can we find out, do you have any (human) contact at B&O, where we can enquire? Thanks in advance.
By the way, have you tested the Jabra Elite 65G model?
Best regards.
Tested the Beoplay E8's yesterday in the B&O store in Eindhoven. They reproduce audio in stereo during phone calls (paired with iphone) and Skype application (paired with laptop).
Mooie review kwa opzet en afwerking. Inhoudelijk zegt het mij niks helaas. Ben aan het kijken voor nieuwe earbuds en de overweging om over te stappen op draadloos is lastig. In je review heb je het over goed geluid, dit is echter wel heel subjectief. Goed geluid in vergelijking met wat? Wat is je vergelijkings materiaal? Als ik voor 10 euro chinese IEMS kan kopen met draad die veel beter klinken dan dit is deze geen 290 meerprijs waard, of een paar sennheisers momentum bijvoorbeeld. Daarom de vraag waarop je goed geluid baseert in vergelijking met andere producten?
Hint, de Beoplay E8 zijn in het grijs in de aanbieding bij Amazon.de voor €169 nu
Zie ze alleen voor 230 bij amazon
Inmiddels is de aanbieding weer voorbij...

[Reactie gewijzigd door Stijnvi op 30 november 2018 10:16]

Zie ze momenteel ook staan voor 169euro. Zijn deze beter dan die Airpods van Apple? Zelf heb ik wel een android toestel.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True