Gebruikers

Score: 5
1 review

Bang & Olufsen Beolit 17 Grijs

Prijs
Specificaties Stereo met Bluetooth (oplaadbare accu) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Bang & Olufsen Beolit 17 Grijs Review

onzichtbaar 25 december 2017, laatste update op 29 december 2017, 5.968 views Product gekocht

Bang & Olufsen Beolit 17 Grijs

Geweldige Bluetooth speaker met mooie strakke bassen, ruim voldoende volume en nog een strak design ook!

Pluspunten

• Zeer goede geluidskwaliteit
  • Strak design
  • Winkelervaring

Minpunten

• Summiere handleiding
  • App moeilijk te vinden
  • Geen beschermhoes

Bang & Olufsen Beolit 17

Orientatie en aankoop
Ik was op zoek naar een goede Bluetooth speaker. Met name de combinatie van goede kwaliteit op voldoende hoog volume met een strakke bas. En dat voor een "redelijke" prijs. Na diverse reviews gelezen te hebben bleven alleen de Bose Revolve+ en de Bang & Olufsen Beolit 17 over.

De aankoop was al een ervaring op zich. Je bezoekt de B&O winkel (in dit geval Eindhoven) en krijgt netjes een hand. Vervolgens mag je rustig verschillende soorten muziek beluisteren en krijg je wat uitleg. Helaas nemen ze ook de moeite om je naar nog wat duurdere speakers te laten luisteren. LOL
Luistertest
Toen ik de Beolit 17 (op tafel) beluisterde, comfortabel gezeten (in stoel), zei de verkoper dat deze nog beter klonk op een beetje afstand, op de grond in de buurt van een muur.

Tijdens het beluisteren diverse nummers beluisterd:
  • Pink - What about us
De stem van Pink komt mooi helder door de speaker en het ruimtelijk effect van het nummer komt goed tot zijn recht. De electronische tonen klinken strak en niet zwaar of vermoeiend.
  • Yo-Yo Ma - Morricone: The Mission
De Beolit 17 kan goed overweg met zowel de zachte passages als de aanzwellende muziekfragmenten. De bas van de cello is mooi diep en blijft altijd strak.
  • Lee Seung Chul - My love
Dit nummer zal wat minder bekend zijn, maar het ging mij om het typische stemgeluid of dat behouden bleef. Mooi in balans en mooi hoog met behoud van het karakter.
Uitpakken en installeren
De Beolit is verpakt in een mooie doos. Maar voor die 500 Euro had ik toch ook wel iets van een draagtas of bewaarhoes verwacht. De handleiding is minimaal en op zich heb je die voor een eerste gebruik ook niet nodig, maar on-line is er iets meer informatie te vinden. De App store apps kennen dit nieuwe model nog niet. Uiteindelijk moet je BeoPlay installeren via de B&O website. Allemaal een tikje omslachtig. Verder is de verbinding tussen USB-C en de speaker nogal kritisch. Duurde even voordat deze goed contact maakte.
Specs
Amplifiers & Drivers
  • · 2 x 35 watts Class D for bass and treble (2 x 120 watts peak power)
  • · 1 x 5.5” long-stroke Full- Range Driver
  • · 2 x 4” Passive Bass Radiators
  • · 3 x 1,5” Mid-Tweeters
Battery
  • · Rechargeable with heat protection circuit, 7,4V, 2200mAh, Li-Ion
  • · Up to 24 hours playback at moderate listening level (volume step 14 of 32)
  • · Charging time: 2.5 hours
Iets waar fabrikanten meer aandacht aan zouden moeten besteden is welke DAC er gebruikt wordt in de speaker. Ook bij B&O tast ik nog in het duister, maar enfin. Ik ben zeer tevreden met de aankoop. Weliswaar meer besteed dan de oorspronkelijke 250-300 Euro die ik in gedachten had. Maar ik heb tot nu toe geen betere, draagbare, Bluetooth speaker gehoord, onder de 500 Euro. Het geluid benadert toch wel de kwaliteit van een vaste hifi installatie. Althans toch zeker in perceptie.

Edit, de Bose Revolve+ uiteraard ook uitvoerig beluisterd, maar dan gewoon bij de Mediamarkt. Omstandigheden toch wat minder ideaal, immers grote ruimte. Maar in vergelijking met de Beolit klinkt de Bose veel scheller, minder vol en begint relatief snel te vervormen bij iets hogere volumes.

Heb jij ook een Bang & Olufsen Beolit 17 Grijs?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren