Persoonlijk vind ik dit formaat erg fijn. Vroeger had ik de iPad Mini, maar deze heb ik toen verkocht omdat ik er niks mee deed. Nu, eigen huis en samenwonend, wordt het ineens toch wel weer handig. Je kan gemakklijk even wat op Ziggo Go kijken terwijl je vriendin verder gaat met Temptation Island. Maar voldoet deze FNF iFive Mini 4S aan de verwachten? Is het een iPad Mini met Android?
[img]vUnwrsI0[/img]
Specificaties & Introductie
Ik hou van Android, je kan het echt persoonlijk maken door bijvoorbeeld de grootte van de icoontjes te vervangen, hoeveel icoontjes je je op je scherm wilt of waar je ze wilt plaatsen. Helaas was dit niet mogelijk bij de Apple iPad Mini, mede daarom wilde ik graag een zelfde formaat Android tablet.
De iFive Mini 4S voorziet denk ik redelijk in mijn behoefte en gaat er misschien zelfs overheen. Ik verwachtte dat de tablet snel en zonder vertraging werkt, en dat doet de tablet ook (meestal). Er is zo goed als geen lag te vinden, alles laadt snel en het geluid is, voor de tablet, goed. Alleen als je erg zware apps opent, zoals Ziggo Go, kan het zijn dat de iFive Mini 4S iets langer nodig heeft om te openen. De camera is alleen bijzonder slecht, maar wie koopt er een tablet voor de camera? Niemand, toch?
Basis:- Merk: FNF
- Micro USB Slot: Ja
Scherm:- Scherm Type: Capacitive (10-points), IPS
- Scherm Size: 7.9"
- IPS: Ja
- Scherm Resolutie: 2048 x 1536 (QXGA)
Connecties:- WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac Wireless Internet
- Bluetooth: Ja
Camera:- Camera Type: Dual Camera (one front, one back)
- Achter Camera: 8.0MP
- Package Formaat: 4.00 x 17.90 x 5.50 cm / 9.45 x 7.05 x 2.17 inches
- Product Gewicht: 0.3400 kg
- Package Gewicht: 0.6880 kg
Unboxing
De doos van de iFive Mini 4S is redelijk simpel. Alleen aan de voorkant zit een plaatje van de tablet en aan de achterkant wat basis informatie en specificaties. In de doos vinden we een Quick Start Guide, een EU charger met micro-usb kabel. Bij deze order kwam ook een Word Adapter, maar gelukkig heb ik die niet nodig in Europa.
[img]X68VmXB7[/img][img]RPT49ekQ[/img][img]ho43HtgO[/img][img]NaaMT4GC[/img][img]fPvz9My0[/img][img]S7oJoxWf[/img]
Hardware & Design
Als we weer naar de specificaties kijken, is het niet de beste tablet die er is. Er zijn betere en snellere alternatieve beschikbaar, maar daar betaal je ook meer voor. Als we de prijs in gedachte houden, is het een prima tablet voor dagelijks gebruik. Als je een tablet zoekt om echt uren mee te gamen en daarna nog TV te kijken erop, is dit misschien niet te tablet voor jou.
De hardware zelf is goed en de tablet voelt goed in de hand. Hij is volledig metaal en dat geeft toch wel een premium gevoel. De speaker van de iFive Mini 4S zijn ook zeker goed voor het kijken naar TV of YouTube. Ook als je naar muziek wilt luisteren via Spotify bijvoorbeeld is er een 3.5mm jack aanwezig. Toch blijft mijn voorkeur draadloos, maar iederen zijn ding!
Het design vind ik ook zeker goed. Hij is niet te groot en dik maar is zelfs aan de dunne kant. Ondanks dat het formaat hetzelfde is, ziet hij er toch anders uit dan de Apple iPad Mini, wat ik juist goed vind. Eindelijk eens een merk wat zich bezig houdt met het designen van zijn eigen producten in plaats van naar Apple of Samsung te kijken. Natuurlijk heb je wel punten die op elkaar lijken, maar dat zal je altijd houden.
Het logo aan de achterkant is goed zichtbaar, wat ik zelf prima vind. De iFive Mini 4S heeft 2 camera, eentje aan de voorkant en eentje aan de achterkant. Zelf vraag ik me nog steeds af waarom je een camera aan de achterkant van je tablet wilt hebben, maar dat kan aan mij liggen. De selfie camera kan ik me volledig in vinden trouwens.
Aan de bovenkant van de tablet, bij de power button, vinden we ook de Micro-USB poort en de 3.5mm jack. Daar vind je ook de poort voor een SD kaart, wat ik zelf erg handig vind. Wil je meer opslag op de tablet? SD kaart erin en gaan!
iFive Mini 4S Scherm
Er zit een 7.9" scherm op de iFive Mini 4s. Dat is hetzelfde formaat als de Apple iPad Mini en voor mij is dat het perfecte formaat. Het is makkelijk mee te nemen, hij is niet te groot om te gebruiken en je kan alles zien, ookal ben je dicht op de tablet. Ik zou zelf altijd voor een 7.9" tablet gaan, heerlijk formaat!
De display heeft erg mooie kleuren en dit maakt de tablet ideaal voor het kijken naar films of series. Zelf is het me niet opgevallen dat er kleuren niet kloppen, niet fel genoeg zijn of afwijken. Het is gewoon een aangenaam scherm om naar te kijken.
Zoals je kunt zien aan de video hierboven, werkt het displat goed. Zeker als je de prijs ingedachte houdt, onder de €100! Ik moet zeggen dat ik meer dan tevreden ben met mijn aankoop en ik deze tablet ook zeker aan zou raden aan andere personen.
Audio/Speaker
Zoals ik al eerder zei, de speaker geeft goed genoeg geluid voor het bekijken van TV of het spelen van een spelletje. Ik zou over de speaker niet lekker naar muziek gaan luisteren, daar is de kwaliteit dan weer niet goed genoeg voor. In dat geval kan je altijd een koptelefoon aansluiten via de 3.5mm jack.
Op de iFive Mini 4S kan je erg prettig TV kijken moet ik zeggen. Hij houdt lekker vast, het scherm geeft mooie kleuren en het geluid is ook goed.
Camera
Waarom je een camera op een tablet moet hebben is nog steeds een grote vraag voor mij. Ik zou mijn tablet niet uit mijn tas pakken om een foto te maken, daar gebruik je dan je telefoon voor. De voor camera kan ik me prima voorstellen, die gebruik je tijdens het video bellen. Misschien kan je de iFive Mini 4S dan maar beter over slaan als je hem voor de camera's wilt gaan gebruiken. Beide camera's zijn niet goed en ze maken slechte, wazige foto's. Normaal gesproken zou ik dit een heel erg min punt vinden, maar in een tablet heb ik er minder moeite mee.
De selfie camera is ook zeker niet goed zoals ik hierboven al zei. Toch zou je er wel mee kunnen videobellen. De persoon aan de andere kant is in staat om je te zien en je te herkennen, maar echt scherp zal je niet overkomen.
[img]I12zHNMR[/img]
Zoals je kunt zien zijn de foto's erg slecht. Als je foto's wilt maken of iets op wilt nemen, is dit niet de tablet voor jou.
Selfies en video bellen is mogelijk, maar het ziet er nog steeds niet goed uit. Als je iemand echt direct moet spreken en het niet kan wachten tot je je telefoon kan pakken, kan je de iFive Mini 4S gebruiken, anders zou ik het zeker niet aanraden.
Normaal zou ik ook even een selfie plaatsen, maar de front camera werkt bij mij helaas niet. De camera app loopt vast en ik moet de gehele tablet opnieuw opstarten dan.
Batterij
Zelf lees ik veel slechte verhalen over de batterij van de iFive Mini 4S. Daar kan ik me niet echt in vinden en ook zeker niet bevestigen. Veel review of comments online zeggen dat ze maximaal 4 uur uit de batterij kunnen halen, wat natuurlijk ook erg snel is. Zelf kan ik er een goede 5-6 uur uit halen, wat ik prima vind. Zelf gebruik ik de tablet om TV te kijken of af en toe wat internet te browsen. 5-6 uur is dan een prima accuduur als je het mij vraagt. Hier is een foto van de accuduur:
[img]aUAWtNKu[/img]
Zoals je kunt zien is de batterij niet zo slecht als ik op internet lees. Zelf ben ik er ook wel tevreden mee, ik kan een paar uur TV kijken zonder dat ik aan de lader hoef te hangen.
Het opladen van de iFive Mini 4S duurt wel erg lang. Het duurt meestal een goede 2 uur voor de tablet helemaal tot 100% geladen is. Dat komt waarschijnlijk omdat er een 4800 mAh batterij in de tablet zit. Daarom laadt ik altijd de tablet op voor ik naar bed ga. Hij kan de hele nacht rustig opladen en als ik wakker wordt, is hij 100% en kan ik er weer een paar uur TV tegen aan gooien.
Als je zoekt naar een tablet waar je TV op kan kijken, af en toe een niet te zware game te spelen en wat te browsen dan is de iFive Mini 4S zeker een optie om te overwegen. Zelf vind ik de batterij duur van de tablet gemiddeld tot goed, het scherm heeft goede kleuren en het geluid is ook prima voor een film of TV. Voor muziek luisteren zou ik toch voor de 3.5mm jack gaan, daar zijn de speaker niet naar gemaakt.
De iFive Mini 4S heet alles gedaan wat ik ervan had verwacht voor een zeer schappelijke prijs, minder dan €100! Natuurlijk laten we camera dan even buitenschot. Dat is een min punt, maar in een tablet kan ik daar mee leven. Soms is de tablet iets langzamer met laden, van bijvoorbeeld Ziggo Go, maar voor de rest niks aan gemerkt.
De software is niet up to date en je kan bijvoorbeeld Netflix niet uit de App store halen, omdat de software versie niet meer ondersteund wordt. Hiervoor zal je de .apk moeten downloaden en hem via die weg installeren.