Philips Immersive Sound 5.1 HTS7500 Review
9 februari 2010, laatste update op 9 februari 2010, 4.251 views
Rapporteer
Eind december heb ik deze set aangeschaft. Omdat ik een Philips Full HD TV had aangeschaft wilde ik ook een Philips Blu-Ray set erbij, vanwege de esthetiek, dezelfde uitstraling, afstandbediening, aansluitmogelijkheden, etc. Tot dan had ik altijd alles van verschillende merken en dan liep ik soms tegen ellende aan. Daarvan is nu geen sprake.
Pluspunten
- makkelijk aan te sluiten
- goede koppeling met Philipsproducten
- prima handleiding
Minpunten
- snoeren voor de achterboxen aan de korte kant
Omdat ik wilde profiteren van de aanbieding van Philips Nederland, waarbij je 10 BR-discs kon bestellen, heb ik (na raadpleging van de Philips Consumersite) een setje gekocht bij Electroplace in Rotterdam Zuid. Die waren 100 Euro goedkoper dan It;s en Foto Klein, maar wel 37 Euro duurder dan bij Redcoon. En in Frankrijk kon ik hem 70 Euri goedkoper krijgen. Helaas kreeg ik dan (in beide gevallen vanwege geen Nederlandse importeur) niet de 10 BR-discs van Philips.
Electroplace nam mijn bestelling op vrijdag op en maandag werd ik 's ochtends al gebeld dat ik hem kon afhalen. Hij stond keurig klaar in de doos.
De (grote) doos bevat de BR-speler/radio en de vijf boxen en de subwoofer. Alles keurig verpakt.
Aansluiten gaat heel simpel via gekleurde blokjes. Dus geen geklier met wat links achter moet of rechtsvoor.
Na ca 15 minuten is de set gebruiksklaar. HDMI neemt de tv over. Dus aanzetten en gelijk op de juiste ingang. Antenne aansluiten en de radio naar zenders laten zoeken. Perfect slaat hij alles op. De HD-satellietontvanger via optisch aangesloten. Prachtig geluid (Brava-TV in Dolby Digital II, radio 4 in DTS, etc.) alleen moet je dan wel gaan synchroniseren, want mondbeweging en geluid komen niet overeen. Dat is overigens een fluitje van een cent. Een paar keer plussen en minnen en hij staat (voor eeuwig) goed. Hetzelfde met mijn Mediplayer, die via coax is aangesloten.
De upscaling naar 1080 doet hij prima.
De ultieme test is de BluRaydiscweergave. Ik had Berlin van Lou Reed en Shine a Light van de Stones via Amazon.co.uk voor 10 Euri elk binnengekregen en ik ging er eens goed voor zitten. Inderdaad is de beeldweergave fantastisch. Het geluid is wat je kan verwachten. Helder in de hoge tonen en diep in de bassen. Alleen viel de surround me wat tegen. Maar goed, een concert is geen speelfilm. Alleen bij het applaus heb je een surroundervaring/
Daarin werd ik echter na de aankomst van de 10 schijven die ik gratis van Philips kreeg niet teleurgesteld. De Matrix en Batman kropen en vlogen rond me heen. Helicopters kwamen achter me vandaan en over me heen vloegen. Bij ontploffingen leken mijn darmen uit mijn lijf te trillen.
Kortom een geweldige kijk/luisterervaring.
Sinds kort heb ik ook mijn Sony mp3 player via een kabeltje aangesloten op de aan de voorzijde aanwezige mp3ingang. Geen klachten. Zo ook met de usb-stick. Daarmee heb ik de nieuwste software voor het apparaat overgebracht.
Ik ben na twee maanden nog steeds bijzonder te spreken over deze set.