BlackBerry Bold 9700 Zwart Review

8 februari 2010, laatste update op 8 februari 2010, 86 views Rapporteer

Onlangs het toestel unbranded ontvangen. Hiervoor een jaar met een SE X1 gelopen met win mobile. Dit was een welkome verrassing. Vanaf het moment dat ik het toestel heb aangezet werkt alles naar wens.
In mijn ogen is de Bold 9700 de Nokia 6300 van de smartphones. Compact, licht, functioneel, zakelijk en van alle markten thuis. Kortom een ideaal toestel voor de beller die graag een complete telefoon wil zonder fratsen ipv een gadgetphone.
Toestel:

Pluspunten

• geen onzinfuncties
  • menu's overzichtelijk, gebruikersvriendelijk
  • mail/agenda/sms/ping sociaal netwerken
  • geluidskwaliteit
  • (video)camera degelijk en simpel
  • batterij
  • design

Toestel:
Compact, licht. Mooi afgewerkt. Het leer aan de achterzijde ligt lekker in de hand. Ik heb relatief grote handen, de toetsen zijn fijn opgezet en intuitief prima te bedienen na wat oefenen. Het toestel weegt erg weinig voor een smartphone en de batterij doet het erg goed (48 uur bij regelmatig gebruik)

Beeld:
Het beeldscherm is goed te noemen. Eigenlijk mankeert er niets mee. Het is minder groot dan de Bold 9000 maar browsen gaat zonder problemen. Het in en uitzoomen met (i) en (o) is erg handig hierbij.

Gebruik:
Alles is logisch, geordend, en praktisch te noemen. Mailen, sms-en, pingen zijn zakelijk en erg makkelijk in het gebruik. Makkelijk in te stellen. Push-mail en de mail organisatie is uitstekend met meerdere accounts.
Dit geldt ook voor de agenda. Erg makkelijk, overzichtelijk en compleet.

Camera:
Je kan erg makkelijk de (video)camera activeren met de mediatoetsen. push n record/shoot. De kwaliteit is voor een zakelijke smartphone prima te noemen. Geen fratsen, geen gestotter. Autoflash.

Audio:
Geluidskwaliteit is bij bellen of gebeld worden uitstekend. Ringtones zijn duidelijk te verstaan. Trilstand is eveneens hard genoeg. De mediaplayer is simpel en overzichtelijk. IDtags/playlists/albumart worden goed meegenomen.

Conclusie:
toptoetstel!

Heb jij ook een BlackBerry Bold 9700 Zwart?