Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Samsung HMD Odyssey - Reviews

Specificaties Geschikt voor PC - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Samsung HMD Odyssey Review

+1
bluf98 10 december 2017, laatste update op 7 oktober 2018, 3.921 views Product gekocht

Samsung HMD Odyssey

Medio april 2018 samen met de nieuwe HTC VivePro nog steeds de best mogelijke consumergrade HMD die te koop is. De beeldkwaliteit en featureset van de Samsung Odyssey is duidelijk beter dan die van andere WMR headsets of 'non-Pro' Vive. Tip: beperkte levering in Europa. Zelf importeren? Zie Reacties onderaan.

Pluspunten

  • Samsung OLED (zelfde als Vive-pro)
  • video resolutie (min. screendoor)
  • buildquality HMD
  • comfortabel (ook na uren spelen)
  • build-on AKG audio is goed (mits goede fit)
  • controllers volgen alle mogelijke bewegingen veelal goed zonder geklooi met externe trackers
  • 1 dunne sterke draad naar PC ipv. kabelboom
  • middelgrote bril past ook prima met beleid ondanks dat deze headset geen opklapscharnier heeft

Minpunten

  • nog steeds bedraad
  • draad vrij kort voor rondlopen
  • neuscover ok, fijne fit beetje gepruts
  • SteamVR compatibility voor WMR nog in Bèta (i.e. controller-mappings en kalibratie VR soms nog wat buggy, met elke regelmatige update stabieler, zie onder)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Design & bouwkwaliteit Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4
~~~~~~~[UPDATE APRIL 2018:]

Opmerking: m.u.v. intro en comments, heb ik het in t Engels geschreven omdat ik het deels al op US MS Store site had geschreven én niet-NL mensen blijkbaar ook interesse hebben.

On YouTube 'Mixed Reality TV'did a good comparison of this HMD and all other current HMD's.
MRTV now also put a comparison between Vive, Vive Pro and Odyssey online.

Interesting conclusions in line with my own* experiences:
(average +, good ++, best +++) :
  • Comfort: Vive +++, Vive Pro +++, Odyssey ++
>Fold-down construction of Vives provides tad better support for people with glasses
  • Construction: Vive +++, Vive Pro ++, Odyssey +++
>Vive Pro looks are 'plastic' compared to more premium looking Odyssey and old Vive
  • Resolution: Vive +, Vive Pro +++, Odyssey +++
>Refer to pictures from MRTV video: Vive Pro & Odyssey contain exact same Samsung OLEDs
  • FOV: Vive ++, Vive Pro ++, Odyssey ++
>Same for all 3, Rift and Pimax4K (~110o), this is narrower than natural visual range FOV (~150o), but wide enough to be not at all claustrophobic
  • Godrays: Vive +, Vive Pro +, Odyssey +++
>Refer to pictures from MRTV video: Odyssey carries newer state-of-art fresnel lenses with much less Godrays then both Vives
  • Microphone: Vive +++, Vive Pro +, Odyssey +++
>Vive Pro contains worst Mic
  • Headphones: Vive ++, Vive Pro +, Odyssey +++
>Odyssey has clearly best (AKG) Audio
  • Weight: Vive +++, Vive Pro +, Odyssey ++
>non-Pro (470gram) and Odyssey(675gr) and Pro (809gr). Even though both Odyssey and Pro are 30-60% heavier than normal Vive, they have good balance, (i.e. not front heavy). Practically you can play with both 'heavyweights' for hours without becoming uncomfortably heavy.
  • Motion Tracking: Vive +++, Vive Pro +++, Odyssey ++
>Inside-Out tracking of Odyssey and all other WMR HMD's is most of times fine yet sometimes HMD looses tracking of controllers when out of sight of camera's. This occurs especially in dim lighting, but tracking mostly recovers quickly (not relevant for non-controller sims). This concept is ideal for a truly laptop based mobile setup;
>Outside-In tracking of Vives via Lighthouses is a nuisance to setup and not at all mobile but once done this concept has clearly the best possible motion tracking.

(* - based on 1st hand use Odyssey, Pimax4K and non-Pro Vive)

Remarkable: 6 months after the release of SamSung's Odyssey, the complete Vive Pro set is sold for double the price where it performs noticeably worse in certain important areas!


>> Additional Odyssey and WMR personal findings:
(enriched copy MS store review:)

> Odyssey specific positives:
- nicely build quality headset (synthetic leather);
- sharper image quality compared to other WMR- or non-Pro Vive HMD with much less screen-door effect and therefore more detail especially in distance (crucial for sims and readability small VR fonts, refer to pictures);
- OLEDS very bright and colorful with real blacks;
- hardly any god rays (better than Vive Pro w.o. fresnel mod);
- zero lag gaming for many hours on our 7820X-i7+GTX1080 rig w.o. fatigue/ nausea;
- AKG audio with good sound definition, separation, surround and oomph (bass) if these build-on headphones fit your ears perfectly on smaller/ rounder heads;
- controllers more ergonomic then MS WMR reference design;
- upto medium sized glasses fit fine inside enclosure if you're careful, contrary to recommendation in included manual;
- manually adjustable eye-width works well;
- build-in stereo mics work well with Cortana;

> Odyssey specific concerns:
- Odyssey nose-flaps require some attention when mounting: they tend to fold incorrectly putting strain on nose;
- Sadly not freely available in EURO zone, I had to import it from US; Refer to comment section (in Dutch) for options, experiences and costs involved;

> WMR generic positives:
- both joystick (Rift) and trackpad (Vive) on WMR controllers;
- inside-out controller tracking by WMR works reasonably precise free from need to purchase and install additional external trackers;
- only 1 thin but somewhat short combined HDMi/USB cable to PC;

> WMR generic concerns:
- WMR specific content in MS store limited and disappointing;
- SteamVR or reVive content already very nice, but drivers for WMR are -more than 6 months after initial release- still in bèta: despite frequent updates, WMR via SteamVR still sometimes buggy: Vive2WMR controller mapping wrong/ unresponsive and VR calibration floating/ incorrect;
- effective backstage tech support for better hardware compatibility from MS forum or Samsung's own 1st line support-agents is getting better in the last few months. Steam support community via forum is still primary source for beta bug-hunting threads directly interacting with SteamVR developers.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Samsung HMD Odyssey?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (44)

Wijzig sortering
Ik verwacht overigens dat het nog wel 'paar jaar' duurt voordat Samsung 8k (4320p) consumergrade schermpjes in smartphones en dus ook HMD's gaat toepassen...

De GearVR is immers samen met een Galaxy S8 een '1440p' HMD waarbij het S8 schermpje van 2960×1440 wordt verdeeld over 2 ogen (1480x1440 per oog?). 1440p is in zo'n klein scherm met een 6 inch beelddiagonaal, voor gewoon gebruik als telefoon, meer dan scherp genoeg om met blote oog geen pixels meer te kunnen onderscheiden.

Daarom zal m.i. zélfs een eerste kleinere upgrade naar 4k UHD (2160p) in een 6" schermpje van een S8 opvolger álleen toegevoegde waarde hebben als je er voor de gewenste content met je neus bovenop moet zitten. Zoals bij een GearVR HMD combo, waarbij de momenteel toegepaste fresnel lenzen de pixels extra uitvergroten om te zorgen dat headset zelf zo compact mogelijk blijft.

De Odyssey is een ‘1600p’ HMD en heeft afhankelijk van optische keuzes die intern gemaakt zijn: een 1440x1600 schermpje per oog of een 2880x1600 scherm wat, net als bij de GearVR, optisch wordt gescheiden.

Als je de specs van deze OLEDS onderling vergelijkt dan valt het op hoe gelijk ze (bijna) zijn!

Daarom zou Samsung gek zijn als ze hetzelfde OLED type, met wat kleine aanpassingen, niet voor beide producten zou gebruiken.
Ondanks dat VR/AR/MR momenteel door allerlei (mobiele) beperkingen nog in de 'kinderschoenen staat' en geen universele standaard is, heeft Samsung nu toch al 2 mooie product-markt combinaties om kostenefficient met 1 compacte OLED technologie te bedienen: GearVR+Sx voor mobiele VR content, Odyssey+desktop PC voor WMR/SteamVR.

Beide VR varianten kunnen, afhankelijk van hun aanwezige renderingperformance, voor OpenVR en samen met hun ingebouwde camera's ook voor Augmented Reality(AR) content worden gebruikt. Hier komen de mobiele- en desktop VR werelden qua beschikbare content dan al meer bij elkaar.

Anyway, voor kwalitatieve niet van echt te onderscheiden VR, hangt voorspoed m.i. af van wisselwerking tussen technologische vooruitgang samen met waardevolle/ onmisbare VR content en massale laagdrempelige instap voor en door 'de massa'.
Dit is nog een evolutie van jaren voordat je thuis betaalbaar een ‘Holodeck’ zal hebben om tussendoor even op vakantie te kunnen of andere spannende(r) avonturen te beleven.

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 19 december 2017 12:30]

Hoe is de VR Motion sickness na kort en lang gebruik ?
Geen last van gehad tot nu toe na uurtje ProjectCars2 racen noch Rise of the TombRaider.
Had ik met een Vive soms wel last van bij shooters
Is het screendoor effect echt heel veel beter dan een Vive of een Rift? Ben ook wel geinteresseerd in deze bril.
“heel veel” is relatief natuurlijk. De dichtheid van (o)led schermpjes per oog is nog steeds geen 8k.
Zelfs 1080p op een gewoon tft-led desktop scherm met normale kijkafstand voelt nog steeds scherper.

Omdat je bij hmd’s letterlijk met je neus tegen de pixels aan zit en de furnell lenzen ze extra lijken te vergroten/vervormen, zie je pixels nog steeds goed als je er op focussed. Ze zijn in Odyssey echter duidelijk weer wat kleiner met hogere dichtheid tussen pixels dan Vive. Hierdoor kan je de afzonderlijke rgb ledjes weer iets minder duidelijk onderscheiden.

Ook schakering van door Samsang toegepast (o)led raster en onderlinge grootte van rgb leds - vergeleken met Vive - ziet er egaler/gelijkmatiger uit en je ziet zwart tussen leds nauwelijk meer.

Kortom ik zou de hogere resolutie van het beeld van beide oleds in Odyssey max 20% scherper dan Vive schatten, net genoeg om met sims in de verte wél voldoende details te onderscheiden.

Voor mij ‘meer dan acceptabel’ met nog steeds goede fps voor vloeiende beelden passend bij huidige renderingssnelheid ‘state-of-art’ consumentenhardware.
Immers zelfs een op dit moment snelste consumer PC met best mogelijke CPU+GPU combo is nog niet krachtig genoeg om realtime - zónder upscaling - 8k per oog te renderen, m.i. een minimale resolutie nodig om pixels nauwelijks/niet meer te kunnen onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 17 december 2017 18:25]

Goed te horen dat het toch weer een stapje beter is; ik heb met name in Elite Dangerous soms moeite om de controls in de cockpit goed af te lezen. Moet soms net wat moeite doen om dat goed te kunnen doen. Klinkt alsof dat mogelijk dan wat beter gaat met Odyssey... Bedankt ook voor de tip van Borderoo, zeer handig. Waar heb jouw Odyssey besteld in de US?
ja ik heb Odyssey via Borderoo. aanrader qua service en communicatie.
Waar heb je deze firma gevonden? https://borderoo.com/
Ik ben er helemaal niet over te spreken ; lijkt meer op een scam dan iets anders.
Emails over en weer voor het bespreken van een formele quote tot betaling is gebeurd.
Hoor al een week niets meer! En ik ben niet alleen

[Reactie gewijzigd door Warnac op 22 februari 2018 09:35]

Vreemd. Josh van Borderoo heeft mijn order in november jl. prima afgehandeld mét hele vlotte vriendelijke comms. Ik heb eerder t vermoeden dat ze als startup de logistiek en bemensing (nog) niet helemaal op orde hebben?
Beetje ‘verzopen’ in hun eigen succes? Zijn jonge gasten volgens mij. Vervelend. Transactie en afhandeling kwam op mij ‘legit’ over.

Je kunt Odyssey overigens sinds deze week ook via Bol.com bestellen. Eur50 meer dan via Borderoo export maar dan kun je verhaal halen/ support krijgen via NL. Weet alleen niet of deze verkoop door Samsung mét EU garantie wordt ondersteund of dat je net als eigen import je garantie via Samsung US moet zien te regelen bij issues... Succes
Borderoo (Josh Stevens) via Google net als Big Apple Buddy (Phillis Chan) gevonden.

Borderroo was goedkoper zowel qua handlingfee als carrier-kosten.
Phillis wilde geen goedkopere shipment-optie via zelfde carrier, noch goedkopere carrier aanbieden die Josh wel gewoon standaard al aanbood. Daarnaast voelde Josh persoonlijker in zijn emailcontact en kwam bij mij na paar dagen heen en weer mailen met een betere quote dan Phillis.
Vandaar op lagere kosten en goed buikgevoel voor Borderoo gegaan.

Delivery was ruim een week vertraagd omdat MS.com liep te mutsen over 0,0VAT en afleveradres (waarschijnlijk had MS.com door dat t -door hen en SamSung- ongewenste export service betrof!?), maar viel uiteindelijk na ruim 2 weken wachten niet tegen en was netjes.

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 23 februari 2018 09:19]

Uiteindelijk toch ontvangen maar wrange nasmaak i.v.m. gebrekkige communicatie.
Vooral voor een startup had dit beter gemogen.
ha fijn. snappik.
Omdat ik er van baalde dat jullie via mijn oprecht (zeer) positieve referral Borderoo ook hebben geprobeerd, heb ik jullie matig/ slechte ervaringen met Josh gedeeld. Trekt hij zich zeer aan en baalt ook hij van. Komt/kwam inderdaad door (te) grote vraag en te weinig capaciteit. Hij beloofd beterschap:...

“Begin forwarded message:
From: Borderoo
Date: 23 February 2018 at 23:16:54 CET
To: Visje
Subject: Re: IMPORTANT: Borderoo experience?

Thank you! This is very helpful.
Have a great weekend,
Josh Stevens
Co-Founder, Borderoo

On Fri, Feb 23, 2018 at 10:49 AM, Visje wrote:
Hi Josh,
Good to hear about your turnover success and mitigations of downsides.
I suspected a situation like yours already. too bad but I understand for a startup like yours.

What you can do is to:
- approach these t.net users directly via a personal message. You can do this after first becoming a registered t.net user;
- Second, just approach all that have experienced delays with a similar personal truthful explanation;
- Thirdly, just do an excellent job from now on. Real positive experiences and deliveries 📦 upon promise always advertise best!
Take care, all the best,...

On 23 Feb 2018, at 16:54, Borderoo wrote:
Hi,
Thanks so much for bringing this to my attention and thanks again for such a wonderful review of our services. To be quite honest, we have had a large influx of Samsung Odyssey orders due to the recent price reduction, combined with great reviews from people like you, which has (admittedly) caused us to be somewhat overextended. This has caused the followed:
Delays in responses/quotes
Minor shipping delays (both from us and from Samsung to us)
I understand that this is unacceptable. We need to better. Recently, I have implemented the following to help fix this issue:
Changed our quote process to be more clear on when to expect delivery
Added more staff to manage emails/quotes/orders
Added more staff to manage shipping/logistics
Customers should notice this change very soon. I also wanted to apologize to you for putting you in an awkward situation. This is not our intent at all and hopefully customers do not think we are a scam or a fraudulent company at all, as you can attest to!

...,do you think it would be helpful if I posted a message on T.net? I am happy to do so if you think it will help. Please let me know! Also, let me know if you have any other suggestions as I greatly value your feedback.
Very much appreciate your help, Josh Stevens
Co-Founder, Borderoo

On Fri, Feb 23, 2018 at 12:44 AM, Vis Je wrote:
Hi Josh,
How is business?
Just to inform you that I receive some concerns from T.net users even implying that Borderoo might be a scam?!

Refer to link1 and link2 in Dutch. Google translate is your friend.
Their discontent seems mainly around lack of proper communication i.e. not receiving replies nor quotes from Borderoo’s side?

Since I had a totally different positive experience with you and actively advertised your services on this site as a result, it’s nevertheless starting to feel a bit awkward for me.

Upto now almost 1k T.net users read or actively commented on my T.net review and many interested in your export service...”

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 1 maart 2018 11:11]

Bedankt voor de tip. Ga er ook eens naar kijken.
naast beter in verte kunnen zien, is kunnen lezen van kleine tekst zeker beter bij Odyssey dan elke andere (huidige) hmd.

Omdat ook Pimax zijn 8k resolutie upsampled van 1440p(?) verwacht ik dat dit niet veel beter zal zijn (i.e. door extrapolatie eerder blurry beeld zonder duidelijk zichtbare pixels). Pas als alle betrokken hardware écht 8k native kan renderen met 90-120fps zal dit substantieel beter worden...

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 16 december 2017 10:44]

Zie nieuwe plaatjes uit MRTV video ter vergelijking
Verschil is goed te zien ja. Heb nu een Vive Pro en moet zeggen het is een hele verbetering in Elite!
mooi zo.
Toch vreemd dat HTC in nieuwe 'pro' dezelfde verouderde fresnel lenzen lijkt te gebruiken die de gewone Vive ook heeft? Als HTC voor Vive-Pro blijkbaar wél dezelfde SamSung OLEDs als de Odyssey gebruikt, waarom dan niet dezelfde of - bij 6 maanden latere release - nog betere lenzen?!

Hoe ervaar jij de ghosting en audio van je Pro in de praktijk?

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 27 april 2018 14:25]

Audio is redelijk, zou wel beter kunnen... mis een beetje bass.

Verder niet veel last van ghosting gehad. Alles werkt soepel.

Is de Samsung heel veel beter door die lenzen?
Volgens Sebastian van MRTV zou HTC voor pro dezelfde fresnel lenzen gebruiken die ook in de non-Pro zitten waardoor ghosting vergelijkbaar blijft.
Ik vind dat gewone Vive bij contrastrijke scenes en fel witte tekst op donkere achtergrond inderdaad vrij veel ghosting laat zien. Dat is bij mijn Odyssey zeker minder.
Zie mijn plaatjes en zijn You Tube review (link hierboven).

Maar als jij er in de praktijk - het enige wat uiteindelijk telt!- geen last van hebt, dan maakt het review verschil bij vergelijken van beide HMD's weinig uit.

Belangrijk is dat Odyssey en Vive Pro allebei de zelfde 1600p OLED van SamSung hebben én met een vlotte PC 1:1 native via HDMI2.0 worden voorzien van heldere en scherpere content! 1600p VR @90fps past nét nog in de HDMI2.0 bandbreedte.
In tegenstelling tot de 1440p naar 4K-8K upscaling trucs die Pimax toepast via maar HDMI1.4 busje.

Er is voorlopig nog geen (betaalbare) PC die écht native 4K, laat staan 8K, VR kan renderen op >90fps.

Veel plezier met je Pro :)

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 27 april 2018 23:27]

Ik zal er nog eens op letten op die ghosting, laat ik nog wel weten of ik dat zie.

Maar ik vind de stap in resolutie wel een hele verbetering. Ik kan nu gewoon de cockpit aflezen in Elite waar ik voorheen echt moest turen...

Pimax dat is het net niet lijkt mij... ik las wel dat FOV wel een verbetering is maar dat de hoge resolutie niet waargemaakt wordt vanwege de beperkte bandbreedte wat jij ook schrijft. Echt zonde van dat product...

Pluspunt bij de Samsung is ook dat je geen base stations nodig hebt voor de tracking lijkt mij en geen hub. Je pakt je bril plugt hem in in je PC en gaan. Wat wel weer gaaf is aan de vive en hopelijk ook de pro op termijn is dat hij draadloos te gebruiken is. Heb een draadloze Vive gehad met een TP CAST, wel gaaf rondlopen zonder navelstreng. Voegt ook wel wat toe.
Inderdaad lijkt me de aangekondigde TP CAST voor WMR cool. 8-)
Ik heb overigens bewust voor oleds en Odyssey gekozen. Mijninziens is Samsung, als een van de grootste producenten van led schermen met hun R&D, als een van de beste in staat om ook voor HMD het best mogelijke oled te maken. Dit doen ze immers al voor hun toonaangevende smartphones en voor véél andere grote bedrijven, waaronder Apple met niet die lulligste eisen. Het is naast die kennis en kunde om hele kleine 8k+ schermpjes voor hmd’s te kunnen maken m.i eerder kwestie of er nu een markt voor is gegeven hoge prijzen.

VR moet m.i. eerst massaal doorbreken (met onmisbare content zónder kinderziektes!), Intel en nVidia/AMD bijpassend snel genoeg zijn én 8k resolutie qua productieaantallen voor zulke kleine schermpjes ook ‘mainstream’ worden (smartphones etc.), wil het m.i. commercieel aantrekkelijk zijn -met weinig risico - om 8k+ ook in hmd’s te gaan stoppen.
Tot die tijd -die gaat komen- ben ik voorlopig tevreden met mijn compacte retail VR setup. :)

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 17 december 2017 21:24]

@bluf98
Heb je ook ervaring met ARMA 3 in combinatie met de HMD Odyssey?
Kun je iedere game spelen op steam zonder dat er bij staat of het ondersteund word?
Als het goed is kun je iedere open source game spelen met een willekeurige vr bril, klopt dat?
ben benieuwd Ik wil Samsung NL en vooral de grote baas in korea overtuigen dat men deze VR Bril ook in EU uit brengt
Ik zie dat importeren uit US niet zitten en heb overigens ook geen reactie gehad van borderoo op mijn aanvraag.

al vast bedankt voor je reactie
Hoi @Waarbrand27
Nee Arma 3 nog niet geprobeerd.
Ben nu de Pimax 4k aan het testen. :9~

Alle software via 'opensource' SteamVR voor Vive via Steam WMR beta drivers (nu nog geen native WMR content via Steam) draait in principe op Odyssey. Soms is WMR<>Vive controller mapping wat vreemd en stabiliteit Steam drivers voor WMR bij mij verre van stabiel (regelmatig crashes/bsod).
Via Revive kan je net als Vive ook Rift only/ native games spelen maar dubbele conversie dat voelt nog erg beta. Werkt bij mij nog niet probleemloos (b.v. van Rift naar SteamVR/Vive naar WMR gemapde interface voor Dirt Rally wel te starten niet te spelen).

Volgens mij is Josh van startup Borderoo 'bedolven' onder Odyssey quotes uit NL? O-) Vreemd ik had heel goed pro-actief vriendelijk mailcontact met hem. Probeer het anders nog eens en zeg dat je via T.net review van bluf98 (Robert) interesse hebt?

Suc6 met Korea!
Drankje voor deze heldere feedback
Voorlopig is het dus aan de software zijde nog niet optimaal
Ben benieuwd hoe je de relatief goedkope(zonder controllers) pimax 4K vind, vooral in vergelijk met de odyssey
Pimax 8k is allleen beschikbaar voor de backers
Deze staat eigenlijk nog hoger op mijn verlanglijst alleen dan zal ik ook nog dieper in de buidel moeten tasten voor minimaal een videokaart 1080 gtx ti

Gr
Michael
Michael, check deze reaktie.

Geeft je het antwoord dat je zoekt: 4K en 8K HMD's worden m.i. pas interessant als ook GPU/CPU hardware deze schermpjes native 1:1, zonder extrapolatie 'trucs', met extreem hoge(re) resoluties kan renderen.
Tot die tijd kan je met minder dan een GTX1080 als ' Kickstarter' prima een Pimax4K draaien.

Accepteer dan wel dat dat 2160p minder lichtsterke LED van Pimax4K weliswaar een hogere resolutie heeft dan Odyssey/Vive-pro AMOLED's met real blacks op 'maar' 1600p, maar dat de content vanaf je PC door de Pimax4K drivers met minder dan 1440p wordt gerenderd. Andere 2 renderen native 1:1 op 1600p. Dus oogt beeld via Odyssey/Vive-pro scherper dan de fuzzy imaging via Pimax4K door upscaling.

Zelfs al zou Pimax hun drivers voor de 4K native rendering aanzetten, dan kan de HDMi1.4b videointerface van de 4K 2160p maar op max 30hz verstouwen, terwijl 90hz minimaal is voor vloeiende beelden.

De Odyssey heeft al een HDMi2.0 interface waarschijnlijk om de native 1600p op minimaal 90hz aan te kunnen. Ook een GTX1080 heeft een HDMi2.0b en ook die kan 4K op 'maar' op 60hz renderen, ipv. benodigde >90Hz.

Kortom het wachten is dus op GPU's die minimaal een HDMi2.1 interface (of DP equivalent) hebben en met gemak 4K of zelf 8K op max video settings(!) kunnen renderen. Duurt nog wel ff...
vgr, Robert

[Reactie gewijzigd door bluf98 op 11 januari 2018 21:34]

" Voorlopig is het dus aan de software zijde nog niet optimaal"

Om die reden ga ik de Pimax4K voorlopig niet in detail reviewen, heb te veel gezeik met BSOD onder SteamVR bij zowel Odyssey als Pimax4K.

Kheb T.net daarom gevraagd om 4K alvast wel aan Pricewatch toe te voegen, maar zelf de review te doen. Zij hebben de tijd en alternatieve hardware middelen om Pimax4K ongetwijfeld wel stabiel te testen.
Beste bluf98,

heb nu een Occulus Rift en zit te twijfelen om de Samsung Odessey te kopen. Ik speel eigenlijk voornamelijk Project Cars 2. Is er een groot verschil tussen de Rift en Odessey? Beeld en tracking?

Met vriendelijke groet, TK
Hi TK,
Rift nooit geprobeerd.
Kan Odessey alleen met Pimax4K en Vive vergelijken:
- Odessey heeft tov. Vive m.n. minder screendoor. Heeft Rift niet zelfde resolutie als Vive?
- SteamVR stabiliteit voor WMR momenteel als beta op mijn systeem nog te veel crashes bij Rift content (via reVive) of Vive games;
- Odessey tov. Pimax4K scherper, meer screendoor, helderder kleuren en veel beter contrast.
- Project Cars2 draait lekker op mn Odessey áls ik hem pas ingame -wachtend vlak voor start - opzet, anders verlies ik calibratie en crashed SteamVR of zelfs hele systeem...
Klopt de Rift heeft idd zelfde resolutie al de Vive. Die crashes is dus nog even een probleempje. Groot verschil in resolutie met de Vive en Odessey in Project Cars 2? Klopt het dat beeld scherper (minder blurry) is in de verte? Heb nog even bedenktijd, heb nog een aantal dagen om de Rift retour te sturen.
ja meer details door minder screendoor. zie ook mijn reaktie op deze vraag van DennisD1973 hieronder.
Zie nieuwe plaatjes ter vergelijking


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True