Philips 43PUK7100 Zwart Review

9 december 2017, laatste update op 9 december 2017, 518 views Rapporteer
Product gekocht 0

TV met (vind ik) een fraai beeld en een zeer soepel bedienbare en goed reagerende TV, maar pas sinds dat deze is voorzien van een ombouwkit (reparatie binnen de garantieperiode na lijst met klachten),klacht is in dit geval keurig verholpen via BCC.

Pluspunten

• Fraai beeld
  • Verbeterde snelheid

Minpunten

• Nog geen minpunt na reparatie

Deze 43 PUK7100 gekocht in november 2015 vanwege het goede beeld als TV, ben dus geen gamer o.i.d. Vanaf het begin had de TV last van traagheid, uitvallen geluid, vastlopen en herstarten uit zichzelf. De enige remedie was regelmatig de stekker eruit en opnieuw opstarten. Afgelopen oktober voor het aflopen van de garantie de TV weggebracht naar de winkelier met de klachtenlijst en na 3 weken weer retour ontvangen en alle klachten zijn tot op heden niet meer aanwezig. Uit de reparatiebon blijkt dat er een ombouwkit is ingebouwd. De TV identificeert zich niet meer als PUK7100 maar als PUS7100. De beeldkwaliteit is hetzelfde maar er is veel veranderd, inclusief een andere AB. De traagheid is duidelijk verbeterd, tot op heden (nu twee dagen retour) geen enkele storing en dat was echt anders. Ook de TV-guide is gewijzigd, overigens duidelijk beter om doorheen te bladeren. Ook het instellingen-menu is anders en waarschijnlijk van een nieuwere versie want eventueel aanwzige Philips Hue is nu te koppelen aan het Ambi-light.
Ik heb mijn beoordeling nu dus ingevuld na de reparatie, anders zou mijn review veel klachten bevatten zoals die ook door anderen zijn beschreven.
Al met al dus echt een hele verbetering!

Heb jij ook een Philips 43PUK7100 Zwart?

Dag Compagnon,
Dank voor je reactie. Ik heb overigens niet eerder de TV weg gebracht maar heb wel een uitgebreide klachtomschrijving gemaakt voor de winkel. Lijkt er sterk op dat de klachten bekend zijn bij de fabrikant maar niet iedereen de TV weg brengt of de moeite neemt om er iets mee te doen. Ik was ook niet op de hoogte van de reparatiemogelijkheden zoals een ombouwkit en daarvook niet specifiek om gevraagd. Dat ze dit hebben gedaan geeft wel blijk dat men op de hoogte is van de klachten. De klachten zijn overigens tot nu toe helemaal niet meer terug gekeerd. Een veel betere bediening en gebruikersgemak.

[Reactie gewijzigd door op 26 juli 2024 08:56]

Heb dezelfde klachten nu bij verschillende mensen gezien of over gehoord.

Zo'n beetje iedereen die genoeg doorzeurt krijgt een niewere print geplaatst.

Meeste problemen worden door de veel te zwakke SOC voor het Androidsystem veroorzaakt.

Goed dat het nu weer voor je werkt, want het scherm plus ambilight zijn nog steeds geweldig ;)