Ark Survival Evolved review -Torac
Na 1000 uur in de game dacht ik dat het wel tijd was om even een review te schrijven over deze naar mijn mening enorm verslavende game. Veel leesplezier toe gewenst!
Inhoud:
- Wat is Ark Survival Evolved
- Ark SURVIVAL Evolved
- Season passes en de prijs
- Systeem vereiste
Wat is Ark Survival Evolved?
Ark survival evolved is een game die je op steam (het wel bekende game platform van Valve) kan kopen voor 60 euro. Ook zijn er nog season passes lees hier meer over in het onderstaand kopje; Season passes en de prijs. Het hoofd doel van de game is om een van de eindbazen te verslaan vanuit daar betere spullen te krijgen en dan de super eindbaas te verslaan. Een van die eindbazen is een hele grote woeste draak, ook is er nog een enorme spin met een leger aan kleine spin minions.
Season passes en prijs
Ark survival evolved is op dit moment voor 60 euro te koop op steam;
Naar mijn mening is 60 euro opzich prima. Maar dan moet het daar ook wel bij blijven. Wil je de hele game inclusief alle DLC´s kopen dan gaat dit je rond de 100 euro kosten. Mocht je de game al in de early acces hebben gekocht voor 30 euro kan je ook de DLC erbij kopen voor 40 euro.
Er zijn op dit moment 4 DLC´s
Scorched Earth (Een map/dino/item uitbreiding)
Ragnarok (Een map uitbreiding met dingen afgeleid van Scorched earth)
The Center (Map uitbreiding)
Abberation (Nog niet uigebracht item/dino/map uitbreiding)
Scorched earth is naar mijn mening enorm leuk om erbij te kopen als de core game je begint te vervelend. Ragnarok is zeker ook leuk maar naar mijn mening toch minder. Vooral omdat ze er aspecten van scorched earth in hebben gevoegd waardoor scorched earth minder leuk lijkt dan Ragnarok. The Center is een leuke map helaas wel een beetje unbalanced met pvp. Abberation is helaas nog niet uit maar ben niet van plan dit te gaan kopen omdat ik vind dat het het survival aspect weg haalt.
Ark SURVIVAL Evolved
Je vraagt je vast af waarom ik het woord survival in de titel vet heb gemaakt.

Dit is omdat ik niet snap waarom de tek tier is toe gevoegd. Ik vind dat dit het aspect van de survival game enorm vervaagd. Ook in een van de laatste patches is de nieuwe super eind baas toegevoegd dit is meer alien dan dino naar mijn mening. Ook snap ik niet precies waarom er draken en andere mythische wezens zijn toegevoegd al kan ik hier nog wel mee leven. Ik snap dat op een gegeven moment de dino´s op zijn en er dan alsnog content moet worden uit gebracht maar dat is niet op deze manier. Meer maps en meer spullen. Misschien een npc systeem. En natuurlijk minder bugs/glitches en betere optimalisatie. Dat soort content lijkt mij beter dan nog meer dino´s.
Systeem vereisten
Ark survival evolved is een enorm zware game. Zowel als download als om te spelen.
Op steam staat dat ark survival evolved de volgende computer onderdelen nodig heeft.
Dit is naar mijn mening om alles echt op low te spelen...
Processor: Intel Core i5-2400/AMD FX-8320
Geheugen: 8 GB RAM
Grafische kaart: NVIDIA GTX 670 2GB/AMD Radeon HD 7870 2GB
Opslagruimte: 60 GB beschikbare ruimte
Naar mijn mening heb je het volgende nodig om een goede 60 fps te halen op medium settings:
Processor: een intel core i5 of een Amd A/FX series.
Geheugen: 8GB gaat prima maar ark zal heel erg profiteren van meer beschikbaar ram geheugen 12GB is al voldoende voor een betere speel ervaring.
Grafische kaart: een nvidia/amd kaart met 4GB vram is genoeg
Opslagruimte: 60GB om de game op te installeren exclusief mods.
Al heeft ark ook heel veel profijt van een snellere hdd/ssd voornamelijk bij het joinen van servers het laden van mods of het renderen van objecten/dino´s in de wereld.
Bedankt voor het lezen van mijn review.

Dit is mijn aller eerste uitgebreide review (ooit

) feedback is natuurlijk welkom!