Algemene beoordeling:
Krijg van mij een "heel goed". Het scherm werd netjes afgeleverd in een stevige doos, goed verpakt en alles netjes in plastic. Het scherm ziet er netjes uit in afwerking en maakt meteen indruk met zijn 24" beelddiagonaal. Overigens is het scherm iets minder hoog dan ik allereerst dacht, maar daar kom ik zo wel op.
Featureset:
Netjes alles bijgeleverd in aparte plastic zakjes, dus DVI en VGA kabel, stroomkabel en een kabeltje voor aansluiting van de ingebouwde speakers. Wat dat laatste betreft is de kwaliteit ver te zoeken. Ik gebruik al tijden een koptelefoon van Sennheiser (HD457), maar het geluid is niet te vergelijken en erg slecht! (daar moet je het dus echt niet van hebben) Echter heeft mij dat wel doen besluiten om het een "voldoende" te geven. Zonde van de moeite om ze in te bouwen
Kleurweergave:
"goed". Niet zo veel op aan te merken. Ik heb de instellingen dan ook niet aangepast. Sowieso vind ik dat discussie hierover een overdreven zaak is. Iedereen is opzoek naar de beste instellingen, maar dat is volledig afhankelijk van je eigen smaak en de situatie van waar je het scherm hebt staan. Ik heb hem namelijk in een vrij donkere kamer staan en dan is het prettig voor de ogen als de kleuren er niet keihard uitspringen. Lichtinval van buitenaf op het scherm is niet direct vervelend, dankzij de matte afwerking van het scherm. Daardoor veel minder reflectie als de glanzende LCD's.
Contrast en helderheid:
"goed" zwart is zwart, rood is rood enz.
Ghosting en pixeldefecten:
W.b. ghosting heb ik nog niets gezien wat erop lijkt. Ik speel nu de Beta van Battlefield Bad company 2 en die ziet er geweldig uit op het scherm.
Picxeldefecten niet tegengekomen. (het eerste waarop ik het scherm heb gecheckt)
Bouwkwaliteit en afwerking (vormgeving):
Ik pak deze drie even bij elkaar, want ik kan er kort over wezen. Het zit stevig in elkaar, er is een mogelijkheid om een muurbeugel te nemen en te bevestigen. Het enige nadeel is dat het schem niet te draaien is op zijn voet.
De afmetingen van het scherm wil ik nog even benadrukken, namelijk: breedte 52 cm en hoogte 30 cm. Echt een breedbeeld dus met een verhouding van 16:9 (draait op 1920 x 1080)
Prijs:
Prima prijs (210 euro). Ik heb 2 jaar geleden voor ongeveer dezelfde prijs een Samsung Synchmaster 206BW gekocht, waar ik overigens ook tevreden over was.
Over de foto's:
De laatste foto is met flitser gemaakt waarbij je goed kan zien hoe de matte afwerking het licht niet direct reflecteerd. Het licht wordt alle kanten opgestuurd door de matte afwerking waardoor het weergegeven beeld nog mooi helder is.