Lenovo ThinkVision P24q-10 (EU-stekker) Zwart

Prijs
€ 134,95
Specificaties 23,8" • 2560x1440 (Quad HD) • IPS • 4ms - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Lenovo ThinkVision P24q-10 (EU-stekker) Zwart Review

Bruin Poeper 9 november 2017, laatste update op 3 december 2017, 1.376 views Product gekocht

Lenovo ThinkVision P24q-10 (EU-stekker) Zwart

Ultiem veelzijdig en maximaal compact bij dit beeldformaat.
Mooie prijs/prestatieverhouding.

Pluspunten

• Zeer compact (narrow bezel)
  • Veel aansluitingen (1xUSBin/4xUSBuit/2xHDMI/hoofdtelefoon/Displayport+Minidisplayport))
  • Hoogteverstelbaar, draaibaar
  • Voeding ingebouwd
  • 2560x1440 op 24" nuttiger dan 1920x1200
  • Mat scherm

Minpunten

• onderaan ietsje bleeding zichtbaar op donkere achtergrond
  • druktoetsen steken uit
  • HDMIkabel niet meegeleverd

Ik ben een poosje in de markt geweest voor een nieuwe 24" werkmonitor WUXGA 1920x1200 naast m'n laptop. Zoiets als Dell Ultrasharp U2415. De oude Acer was kapot gegaan, en als je serieus aan iets wilt werken (programmeren, CAD) dan is het bijna een must dat je dat apart van de Laptop browser zet.
De ruimte vereiste wel dat het beslist niet groter dan 24" mocht worden, en met narrow bezel.
Onlangs ontdekte ik dat er 23,8" 2560x1440 met narrow bezel worden verkocht.
Lenovo heeft er 3 versies van, allemaal zeer betaalbaar.
Hier gaat het om de Thinkvision P24q. Deze heeft een normale USB 3.0 hub.

Er is ook nog een iets duurdere.
Thinkvision P24h - met zwaardere voeding (tot 120W) en. USB hub 3.1 Type C. Heeft dus dat miniformaat stekker voor USB, waar ik niets mee kan. Oppassen dus bij het bestellen.!!!

En er is ook nog een spotgoedkope, zonder USB-hub en met een vaste voet.
pricewatch: Lenovo L24q-10 Zilver
Hier is een review video van zo'n L24Q (english)

Heb dus de P24q besteld bij Buyitdirect, want die had 'm op dit moment als enige op voorraad. De verpakking was een zeer stevige kartonnen koffer. Ik zie een mallotige freak daar nog wel mee op vliegvakantie gaan :)
Montage was simpel. Hoogteverstelling werkt, al is het niet vingerlicht: je moet hem wel met 2 handen aanpakken. Hij heeft ook een draaibare voet. Bij mij is het niet zeker of de voet op de tafel draait of op zijn draaiplateau. tZal er van af hangen hoe glad je tafel is.
Er is een melding van waar je de software kiunt downloaden, maar dat was bij mij niet nodig. Windows10 snapte alles direct. Je moet even opletten dat je daar "Beeldscherm uitbreiden" kiest, anders blijf je hangen in "dupliceren". dus 2 identieke weergaves.
En 1920x1080 ziet er niet goed uit op de P24q. Gelukkig voldoet de natural resolution 2560x1440 wel aan mijn (redelijk hoge) verwachtingen.

Ik ervaar het werken op deze 23,8" P24q met 2560x1440 toch alsof ik er 2 15" beeldschermen bij heb gekregen.
Ik ben blij dat ik uiteindelijk deze heb gekozen ipv een WUXGA 1920x1200, zoals de U2415 van Dell.

Het beeld van mijn 15" HP Omen vind ik tikkeltje scherper/contrastrijker ogen, maar die heeft met 15" dan ook meer dots per inch. Het verschil is minimaal hoor, maar ik denk dat het wel meetbaar is.
Mijn P24q heeft ook een beetje bleeding links vh midden aan onderzijde. Dat zie ik alleen als ik de donkere achtergrond heb, zoals bv het tentje als achtergrond van Windows10. Normaalgesproken heb ik bij browsen of programmeren altijd een wittige achtergrond, en dan merk je er totaal niets van.

Ik vind dit in verhouding tot zijn prijs een goede monitor met enorm veel gebruiksnut in een niet al te dominant formaat. Dat je nog een beetje over de monitor heen kan kijken blijkt erg te helpen om het formaat niet al te dominant te laten lijken.
Met de rolmaat gemeten buitenafmetingen in mm zonder voet BxH = 539x325(inclusief de strook onderaan van 21mm).
Links, rechts en boven is slechts 6mm beeldloos, en onderaan 23mm (waarvan 21mm plastic strook).

Ik heb deze monitor op sommige punten niet de volle 5 sterren gegeven.
Allereerst is een 10 alleen voor de meester. Maar deze monitor heeft een paar features die gewoon slecht werken. Bijvoorbeeld die 'avondmodus' maakt het beeld wat warmer, echter je krijgt dan vervelende rode rafels langs de letters. Daar geef ik strafpunten voor. Als Lenovo die features weg had gelaten konden ze er ook geen strafpunten voor krijgen. Voor de standaardinstelling gun ik ze, gelet op de prijs, de 5 sterren wel. Ik ben voor mijn doel zeer tevreden over mijn aankoop.
Als je een beeldcriticus bent moet je volgens mij meer uitgeven. Maar dan wel 2x zoveel om een beetje zekerheid te hebben dat je beeld echt mooier is.
Er werd bij mijn exemplaar een Factory Calibration Report meegeleverd (!).

Er wordt naast een stroomkabel een USB-kabel voor de hub en een displayportkabel meegeleverd.
Mijn laptop heeft geen Displayport, dus moest ik er nog een HDMI-kabel voor kopen.
De P24q heeft 2 HDMIaansluitingen. Er kan dus nog een HDMIapparaat bij; je moet omschakelen via het menu op de monitor.
De monitor heeft geen speakers, maar wel een hoofdtelefoonaansluiting (3,5mm).
De USB geeft 4 uitgangen links op ca 100mm van de rand, waarvan 1 gele bestemd is voor constant onder stroom tbv een oplader, een Arduino, etc.
Het verbruik zou ca 20W zijn. Als je de USB vol aan het werk zet kan hij 67W trekken volgens de specs.
Ik heb weinig gemerkt van warmteproductie, en dat was bij mijn oude 24" toch echt wel het geval.

Bij de montage moet je het apparaat plat neerleggen om de VESAstandaard in te klikken. De druktoetsen steken iets uit.
Pas er dus voor op dat je het apparaat niet op de druktoetsen legt: je kan ze dan gemakkelijk beschadigen.
De vrijwel gelijke Dell P2418D heeft dat nadeel niet, maar die heeft de USB-aansluitingen pal aan de zijkant zitten, zodat de USB-stekkers/kabels (hinderlijk) uit steken. En hij is een fractie duurder.

Heb jij ook een Lenovo ThinkVision P24q-10 (EU-stekker) Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren