Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Tweakers

Tweakers zegt: 8

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties 5,8" • 2436x1125 • 256GB - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Apple iPhone X 256GB Grijs Review

+1
TotallyJorden 6 november 2017, laatste update op 8 november 2017, 10.749 views

Apple iPhone X 256GB Grijs (Product gekocht)

Wat een toptoestel. Overgestapt vanaf een iPhone 7, twijfelend of ik mijn TouchID vingerafdrukscanner die zo goed werkte wel kwijt wilde, om in te ruilen voor FaceID waar ik mijn twijfels over had... onterecht, zo blijkt!

Pluspunten

  • FaceID werkt beter dan verwacht
  • Supersnel en "smooth", waardoor je TouchID eigenlijk niet mist
  • Groot en mooi scherm, telefoon nauwelijks groter dan iPhone 7
  • Camera is top!

Minpunten

  • Nog steeds geen notificatie-LED
  • Meer vingerafdrukgevoelig materiaal op achterkant
  • Prijs...

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Design Score: 5
Scherm Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 3
Deze (korte) review gaat puur om mijn ervaringen na de eerste vier dagen van gebruiken van het nieuwe toestel, waarbij ik het toestel vergelijk met mijn vorige telefoon, de iPhone 7. Ik laat het maken van beeldmateriaal, benchmarks e.d. graag over aan mensen die daar meer verstand van hebben :)
Ophalen
Ik was 1 van de gelukkigen die probleemloos door het bestelproces kwamen. Aangezien ik in Amsterdam woon heb ik er voor gekozen om op 3 november om 9:00 mijn toestel op te halen in de Apple Store te Leidseplein.
Ik was enigszins bang voor de drukte daar, er stond een enorme rij. Gelukkig bleek Apple daar wel rekening mee te hebben gehouden en was alles ter plekke goed geregeld. Ik was binnen 5 minuten binnen en binnen 10 minuten weer buiten vanwege de preorder-rij.

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ3ndevjluq.jpeg

Hierna snel naar huis gefietst en bezig gegaan met installeren en overzetten van de data. Dat gaat gelukkig bij de meeste apps volledig automatisch, echter bij een aantal apps is het nodig om deze opnieuw in te stellen of opnieuw in te loggen.
Eerste ervaringen met FaceID
Tijdens het installatieproces stel je FaceID in. Dat gaat door je hoofd 2x in een ronde beweging te laten scannen, wat al met al ongeveer 20-25 seconden duurt. Zo gepiept dus!

Tot mijn blije verrassing zijn er enkele apps die al ingesteld zijn voor FaceID. Dat zijn bijvoorbeeld de ING bankieren app en Dropbox.
ABN en Rabobank doen het iets minder goed, daarbij moet ik nu codes gebruiken. Naar mijn verwachting kijken zij even de kat uit de boom en komt die FaceID ondersteuning later.

FaceID blijkt in de praktijk erg goed te werken! Ik heb al enkele malen probleemloos in het donker mijn telefoon kunnen unlocken, en ook met zonnebril ging het foutloos. Dit duurde iets langer.
Naar vergelijking met TouchID heb ik het idee dat het unlocken ongeveer 2x zo lang duurt, maar nog steeds erg snel is. Je merkt al snel dat de "swipe up"-beweging went, binnen een uur miste ik de vingerafdrukscanner niet meer. Doordat de telefoon zo supersnel is, voelt het intuitief aan. Je mist de homeknop eigenlijk helemaal niet, terwijl ik eigenlijk wel verwacht had deze heel erg te missen!
Uiterlijk en scherm
Dan het uiterlijk van de telefoon. Als je de voorkant ziet, word je heel erg verliefd.
Zelf maak ik gebruik van TrueTone, wat betekent dat de kleuren van het OLED-scherm aangepast worden aan de omgeving. Dit zorgt voor een wat gelige tint ten opzichte van de LCD-schermen die Apple voorheen gebruikte, in elk geval als ik mijn iPhone 7 er naast hou. Die oogt erg blauw. Als je Truetone uit zet, krijgt de iPhone X dezelfde blauwige kleur voor je idee.
Het scherm staat standaard niet erg helder als je het automatisch laat beheren, maar voldoet goed. Als je foto's wilt bekijken is aan te raden het wat helderder te zetten om nog meer te genieten van het mooie scherm!

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ3FTjW9s3i.jpeg
Ten opzichte van de iPhone 7 is hij nauwelijks groter, maar het schermoppervlakte is dat wel! Wanneer je terug gaat naar de iPhone 7 mis je dat extra oppervlakte direct.

De notch valt eigenlijk nauwelijks op. Hiermee wordt de hardware bedoeld die bovenin het scherm zit; o.a. de camera, nabijheidssensor etc. Er zit een verschil tussen apps die al rekening houden ermee en apps die dat niet doen.
In het laatste geval is de ruimte rondom de notch zwart, en omdat het een OLED scherm betreft is het dus ECHT zwart. Je denkt dan gewoon een iets grotere iPhone 7 in handen te hebben. Bij apps die al wel het volledige scherm gebruiken zie je de notch wel, maar het is niet storend.
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ26HNmWkhN.jpeg
Apps zoals Netflix kun je in dubbelklikken op het schermgedeelte om hem fullscreen (van rand tot rand) te zetten, zodat er een kleine hap uit het beeld is genomen, of in de standaardstand laten staan zodat het niet het gehele scherm vult maar je ook geen hap mist. Ik vond zelf schermvullend mooier.
Geluid
Ook hier weer geen metingen voor verricht, maar puur op gevoel. De iPhone 7 klonk al prima; de iPhone X klinkt nog iets beter, vooral in de lage tonen. Het komt denk ik doordat het oppervlakte van de telefoon iets groter is. Voor mijn gevoel heeft hij meer "inhoud". Ik heb dat helaas niet kunnen vergelijken met een iPhone 7/8 Plus, wellicht klinkt die om dezelfde reden nog beter.
Camera
Nog niet heel veel tijd gehad om met de camera te spelen. Ik had voorheen geen iPhone 7 Plus dus die 2e camera achterop is nieuw voor mij. Je kunt er erg mooie portretfoto's mee maken en ook de extra (optische) zoomstand is erg handig!

Tijdens museumnacht heb ik geprobeerd met moeilijke situaties qua belichting een aantal foto's te maken. Oordeel zelf zou ik zeggen!

https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ2mqvZ4zN9.jpeg
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ2ySQCTlXf.jpeg
En nog een andere lastige foto (want in beweging):
https://ic.tweakimg.net/images/member/original/1EbFrZ1hjn3WoKv.jpeg
Minpunten
Minpunten zijn er natuurlijk ook. De grootste is, in mijn ogen, de prijs. Nadat eerder Samsung en Google al enorme prijsstijgingen hadden, doet Apple er ook een flinke schep bovenop.
Het voordeel van een Apple toestel kopen is wel weer dat deze aardig waardevast zijn. Bij de Samsung Galaxy S8 ging de winkelprijs in minder dan 6 maanden van 799 naar 599, dat zal bij Apple niet gebeuren. Je kunt hem dus volgend jaar wellicht nog wel boven de 1000 euro verkopen mits je er zuinig op bent geweest.
Desondanks vraag ik me af hoe het volgend jaar zal zijn. Komt er een X-S (lijkt me een rare naam) of een X2 of XI, welke weer even duur is?

Het OLED-scherm is niet zo fel van kleur als de Samsung S7 of S8. Ik zie dit echter niet als nadeel, daar ik die zelf iets te fel ingesteld vind. Dat kun je veranderen en het is sowieso persoonlijk. Ik vind de kleuren die de telefoon zelf instelt helemaal goed, al is het WOW-effect er pas echt als je hem helderder instelt.

Het nieuwe glas-materiaal op de achterkant is een stuk gevoeliger voor vingerafdrukken dan het metaal van de iPhone 7. Ook vind ik het metaal mooier. Het is echter glas dat wel weer fijn aanvoelt, en ik kijk er al wel naar uit om een Qi oplader te gebruiken. Je veegt de vingerafdrukken wel eenvoudig weg.

Er zit nog steeds geen notificatie LED op. Nu er een OLED scherm is, lijkt het mij eenvoudig mogelijk om gewoon een pixel bovenin (of een set pixels, om inbranden te voorkomen?) te laten oplichten als er een melding is. Ik mis het zelf niet (gebruik een Apple Watch dus die meldingen zie ik sowieso wel), maar dit zou voor veel overstappende Android-gebruikers wellicht een toevoeging zijn.

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Apple iPhone X 256GB Grijs?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Vraag & aanbod

Meer advertenties

Reacties (105)

Wijzig sortering
Ik ben een Android gebruiker van het eerste uur en ik lees nu overal reviews over de iPhone X dat dit momenteel de beste/mooiste telefoon is die ooit is gemaakt.

Laten we voor het gemak even aannemen dat dat zo is dan nog 1319 euro voor een smartphone ouch daar heb ik een splinternieuw ultrabook voor of een supermooie vakantie. Er is bij mij echt geen enkele telefoon die die prijs kan rechtvaardigen. Voor dat geld heb je 2x een S8 en dan hou je nog 100 euro in je zak....

Ok ja hij is mooi maar zo fragiel dat er een hoesje omheen moet dus dat zie je niet meer. En ja FaceID werkt beter dan TouchID wanneer je vingers nat zijn, maar hoe vaak gebeurt dat en rechtvaardigt dat minieme voordeel een meerprijs van 6-700 euro op een S8?

Het zal een keuze zijn die iedereen voor zichzelf moet maken, ik sta alleen weer compleet verbaasd hoe deze telefoon met deze ultieme prijs waarschijnlijk weer als warme broodjes over de toonbank gaat vliegen. De opvolger gaat dan weer 100 euro duurder zijn, dus 1400. Ik ben echt benieuwd hoe lang Apple dit nog weet vol te houden maar wederom chapeu, van de dingen die ik lees lijken ze toch wel een supergoede telefoon te hebben gemaakt ondanks de prijs.
Ik ben het eens met je punt over form over function. Maar dat stoort mij bij alle flagships. Bij Apple is het nu nog even net wat erger door de reparatie kosten. Ik snap ook niet dat mensen de prijs van dit toestel rationaliseren door te zeggen dat ze hem straks voor veel geld weer verkopen. Laat hem een keer verkeerd vallen en hij is waardeloos.

Dus ja, je koopt een dure telefoon gemaakt van een van de meest breekbare materialen die we kennen om dat het er zo mooi uit ziet en dan stoppen we dat snel weg in een hoesje zo dat je het niet meer ziet. De camera met "saffier glas" dat even snel krast als de rest is ook weer een node loos duur iets.

Ik heb liever dat men een met een flagship komt die lang met een accu doet en een super scherm heeft die ik niet hoef weg te stoppen in een hoesje omdat hij anders stuk gaat en de kosten die ze uitsparen gebruiken om hem betaalbaar aan te bieden.

Helaas is dat niet de trent.

Voor mij is er ook niets aan deze telefoon die de prijs recht-vaardigt. Eerder het omgekeerde, je betaalt een hoop extra aan zaken die hem juist fragieler maken.
Ik weet niet of het daadwerkelijk form over function is. De reden dat de achterkant glas is, is omdat ze dan qi kunnen ondersteunen. Ik vind persoonlijk metaal nog altijd mooier. Weet niet hoe ze daar bij Apple tegenaan kijken. En heb me er eerlijk gezegd ook niet in verdiept of qi met metaal mogelijk is.
Polycarbonaat. Ja ik weet dat dat tegenwoordig zelfs in goedkope telefoons not done is, maar tot mijn vorige had ik dat gewoon. En die liet ik echt niet elke week vallen, maar die is wel een aantal keer ongelukkig op de grond beland, en heeft alleen kleine krasjes eraan overgehouden die eigenlijk niet te zien zijn, en zijn scherm nog steeds in prima staat.

Dus nu ook een telefoon gemaakt van glas hier (via mijn werkgever). En dat ziet er zeker mooier uit dan polycarbonaat. IIG in die 2 minuten voordat er een plastic case omheen ging...
Vandaar ook dat ik enorm blij was met mijn Sandstone oneplus one destijds. Deze hoefde je absoluut niet weg te stoppen in een hoesje en kon wel tegen een stootje. Mijn S7 vind ik geweldig strak zonder een hoesje maar is daar veel te glad voor. Nou ben ik van mening dat Samsung telefoons wel wat meer kunnen hebben dan Apple telefoons, mijn S2 is meerdere keren gevallen zo ook mijn S4 zonder ook maar een kras.

Ik sta er gewoon van te kijken hoe de studenten in mijn klas met studieschulden waar je misselijk van wordt als eerste deze telefoon bestellen. Compleet blind voor de werkelijkheid. Het is alsof je eenmaal een iPhone hebt gebruikt je daarna volledig gehersenspoeld bent. Nee dank je, geen telefoon voor mij met een prijs van een ultrabook. Ik hou het liever bij een telefoon waarvan ik kan zeggen dat ik geen organen hoef te verkopen om het te kunnen bemachtigen. Je loopt gewoon met ruim 1300 euro in je broekzak. 1300!

Desalniettemin. Een leuke eerste review

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 9 november 2017 09:21]

Ik zal je vertellen, ik ben bijna 2 meter lang, ben niet bang aangelegd en kan heel hard fietsen, maar na het ophalen van de telefoon heb ik hem mooi even in een onopvallende rugzak gestopt op de terugweg. Iedereen die je met een Apple tasje ziet lopen op die eerste ophaaldag weet precies dat je met 1300 euro op zak loopt 8)7

(Overigens is de versie met minder schijfruimte natuurlijk wel wat goedkoper)
Ik ben ook een behoorlijk eind, voor hoever dat meehelpt, maar ik zou precies hetzelfde hebben gedaan haha. Ik hoop wel dat je er plezier van hebt voor dat geld.
Ik zit geregeld gewoon alleen maar te kijken naar die telefoon zonder iets te doen. Even unlocken, kijken hoe mooi het beeld vult, vanuit alle hoeken bekijken... Heb er zeker plezier van!
De batterij die langer dan men denkt mee gaat is al lang uitgevonden. Maar geen enkel bedrijf heeft dan inkomen meer als men stop met upgraden :p
Ik vind persoonlijk de Samsung S8 de mooiste niet-Apple telefoon. Vind alleen Samsung zo bar slecht op software-gebied... niet alleen die Touchwiz (die naar het schijnt de laatste jaren wel sterk verbeterd is), maar ook bijvoorbeeld hun Samsung Home software die mijn wasmachine moet ondersteunen... maar dat niet echt doet.
Ik ben zelf van oorsprong een echte HTC fan, pas toen ik editie na editie van hun nieuwe telefoons teleurgesteld werd (zelfs t.o.v. de vorige!) heb ik de overstap naar Apple gemaakt. En ook dat pas toen Apple het geheugen in hun toestellen verdubbelde. Ik voelde dat ik bij Android niet meer terecht kon omdat ik die Samsung software niet kon waarderen, bij HTC was de kwaliteit te schommelend, en andere merken konden mij ook niet bekoren.

Vergeet overigens niet dat die S8 eigenlijk ook 799 euro kostte bij de launch. Samsung kan dat echter niet volhouden (en dat merk je dus ook terug in je tweedehands verkoopwaarde). Op de een of andere manier komt Apple er wel mee weg.

Iedereen moet echter inderdaad zelf die keuze maken, de kwaliteit is dik in orde maar de prijs is inderdaad wel een beetje TE.
Mee eens wat Samsung betreft, ik word constant lastig gevallen met allerlei Bixby meuk waar ik totaal niet op zit te wachten. Of reclames van Onedrive. Hiervoor had ik trouwens nooit Samsung maar koos ik altijd telefoons die makkelijk te modden waren zoals de OP3, maar Samsung blinkt altijd uit in design en kwaliteit, jammer inderdaad dat ze die lijn niet kunnen doortrekken naar hun software want daar valt zeker nog genoeg te verbeteren.

Waardevastheid bij Apple is trouwens geen garantie, de iPhone 8 wordt nu ook al verkocht voor een lagere prijs maar dat zal vooral door de X komen. Wat dat betreft had Apple beter heel de 8 kunnen skippen en van de X gewoon de 8 gemaakt.

Ik val eigenlijk ook een beetje tussen wal en schip. Ik denk niet dat ik nog Samsung koop hierna maar een iPhone wil ik ook niet. Tja wat blijft er dan over? De Sony's en HTC's laten het compleet afweten en brengen enkel mediocre toestellen uit voor hoge prijzen dus daar hoef je het ook niet te gaan zoeken. En ook Google Pixel brengt de nodige problemen met zich mee, die vertrouw ik ook niet.
Toch even een jaartje wachten op de Pixel 3 denk ik ;)
Haha yep het wordt hoog tijd voor een derde speler eigenlijk :)
Wat is er mis met lg? V30 is een mooi toestel alleen jammer van die amoled problemen.
Het OS zelf draait prima tegenwoordig inderdaad. Waar ik me aan stoor is precies wat jij ook noemt. Features waar je helemaal niks aan hebt. Ik ben een grafisch ontwerper waarbij ik veel achter de pc zit. Ik hoef geen app te hebben die mij om het uur verteld dat ik actiever moet zijn. Of mij een update geeft van mijn gemaakte stappen van de afgelopen maand.

De S8 vindt ik overigens niet de mooiste. De afgebogen schermen vind ik maar niks. Ze gaan wat dat betreft met reparatie kosten en fragielheid apple achterna.
Vindt die 'uitsnijding' in het scherm toch NOT DONE!Is ook een probleem bij sommige apps,heb ik gelezen( https://mobile.twitter.co...-meteen-naar-de-winkel%2F )Face-ID werkt mss wel goed(bij tweelingen/twins valt hij door de mand🙄),maar je gaat mij niet wijsmaken,dat het fijner is om toch een fysieke knop te hebben,voor te unlocken?!Niet iedereen hoeft toch te zien,dat je bezig bent met je smartphone?!En ik zou schrik hebben voor hem te laten vallen,laat staan gebruiken,zo kwetsbaar(glas,reparatiekosten kunnen ¤600 bedragen!!!)!Ik heb mij een MI MIX 2 aangekocht,niet omdat ik geen X kan aanschaffen,gewoon omdat ik de prijs onverantwoord vindt.Dat is pas een toptoestel voor zijn 💰😎
Je moet maar eens Iphone 8/X vs Mi Mix 2 intikken op youtube😋

Voor de rest fijne review!!!

[Reactie gewijzigd door greatkz op 6 november 2017 18:26]

De uitsnijding is geen probleem bij apps. Of ze zijn er op aangepast, dan is het scherm volledig gevuld met de hap er uit, of ze zijn er niet op aangepast en dan is de ruimte naast de hap ook zwart. Doordat de verhoudingen van het scherm anders zijn kun je die ruimte missen, dan is hij net zo groot als op de iPhone 7 of 8.

Ik vind persoonlijk de TouchID fysieke knop wel fijner. Staat misschien niet helemaal duidelijk in het verhaal. Maar ik had verwacht hem heel erg te missen, maar dat was dus niet zo! Het werkt echt beter dan je denkt en ik snap volkomen dat ze hem weggelaten hebben; het stuk scherm dat je er voor terug krijgt is zeer welkom.

Je kunt FaceID best gebruiken terwijl je 'm "onder tafel" houdt o.i.d., hoeft hem echt niet recht voor je gezicht te hebben. Het "niet iedereen hoeft het te zien" is dus ook hier gewoon mogelijk.

Ik heb er zelf geen hoesje om zitten. We zullen zien hoe dat de komende maanden gaat. Ik ben niet van plan hem te laten vallen.

Die Mi Mix 2 vind ik ook een mooie telefoon. Als ik een Android telefoon zou willen, zou het de Samsung S8 of de Mi Mix 2 zijn. Al moet ik bekennen dat ik het aan die Mi Mix 2 jammer vind dat het geen OLED is, en ik denk dat de camera achterblijft vergeleken met de Samsung en Apple telefoons.
Camera blijft helemaal niet achter(buiten enkele betaalde fanboys,die niet objectief zijn!).

https://youtu.be/FH8DKiNxD3E

[Reactie gewijzigd door greatkz op 6 november 2017 18:13]

Dat valt inderdaad niet tegen zo op het eerste gezicht! Bij die eerste bloemen vind ik de foto van de iPhone x wat scherper met de bladeren o.a., bij die gele bloemen die er na komen lijkt de kleur van de mi mix weer mooier.
Jij bent gelukkig niet objectief😉

[Reactie gewijzigd door greatkz op 6 november 2017 20:10]

Die video is fake! Beide shots zijn exact het zelfde. Links en rechts is dus gewoon de zelfde opname!

https://jensbouma.nl/download/fakevideo.png
Dan zijn mijn ogen waarschijnlijk de boosdoener ;) De bladeren onder de bloem lijken links scherper dan rechts in de video.

Maar idd leuke grap!
Nog nooit gezien,hoe ze dat opnemen?Die smartphones zitten beiden in zo'n speciale houder(beetje selfie stick),waardoor ze naast elkaar zitten,en tegelijk opnemen,en aangezien de camera vd X aan de buitenkant zit en de camera vd M2 in het midden,filmen ze bijna exact uit dezelfde hoek(Mix 2 links id houder,dus camera bijna naast elkaar),juist het diafragma kan de grootte,dichtheid bepalen!
Dus totaal NIETS fake! Ik heb een Mi Mix 2 en kan zeggen in vergelijking met een Galaxy S7/S8 en Iphone 8 plus,hij bijna evengoed is,qua back-camera!(ik repareer smartphones btw)

Mi Mix 2 vs S8 vs Iphone 8/X

https://www.youtube.com/watch?v=APVSqxC6SbQ
https://www.youtube.com/watch?v=N1qQMjTdnNQ
https://www.youtube.com/watch?v=xS2lwvys5g4
https://www.youtube.com/watch?v=XZwApLoIHnM

[Reactie gewijzigd door greatkz op 7 november 2017 14:09]

Met alle respect: het eerste filmpje wat je aanhaalt zijn beide plaatjes uit exact de zelfde hoek! Dat kan als ze de beide lensen exact hebben ongelijnd in een robot arm die 2x de zelfde beweging maakt. De ‘2’ lenzen zitten niet net naast elkaar maar op precies het zelfde punt. Fake dus!
Really?!
Je kunt echt bijna identiek dezelfde beelden schieten hoor,niets moeilijk aan!En dit zonder 'robotarm'😂
https://youtu.be/FIt7SBOmpKs

Niets fake!!!Daarentegen,dat de X één vd beste camera's heeft!

[Reactie gewijzigd door greatkz op 7 november 2017 17:47]

En die persoon had inderdaad ook al op 13 september de Iphone X :P
Als een MI MIX voor jou het einde is, waarom maak je je dan zo druk om een notch bij een ander toestel?

Volgens mij is het nog even afwachten of die 'vreselijke notch' in de praktijk lastig/irritant gaat worden of misschien wel helemaal niet vervelend is, de tijd zal het leren. Voor de Apple bashers zal het iets vreselijks zijn (bij een toestel wat ze niet hebben en/of gebruiken) en de Apple-lovers zullen er totaal geen probleem mee hebben. Truth is in the eye of the beholder.
Druk?!😅Het heeft gewoon geen zicht,is iets anders als vervelend of irritant.Ook de informatie,die je bovenaan allemaal moet missen,waar de uitsnijding zit?!En de ontwikkelaars moeten alles nu persé veranderen?!

De Mi Mix 2 heeft ook nadelen,zoals de selfie-camera die vanonder zit,en je uw scherm 'moet' omdraaien bij selfies,maar dat wordt je snel gewend!Sommige apps zoals Instagram draaien niet mee,maar dat is softwarematig,dus kan door een rotatie app of update te installeren verbeterd worden!

De Mix is zeker het einde niet,maar eerder het BEGIN van een nieuw tijdperk voor alle smartphones😉

https://mobile.twitter.co...-meteen-naar-de-winkel%2F

[Reactie gewijzigd door greatkz op 7 november 2017 14:48]

Die ad in je link is wel grappig. Ik ben het zelf nog niet tegengekomen. Ik vermoed dat het te maken heeft met hoe de ontwikkelaar de app in elkaar heeft gezet. Net zoals je websites op een vaste grootte kunt maken of responsive. Weet er echter ook het fijne niet van.
ontwikkelaars hoeven alleen een aanpassing te doen als ze het hele scherm willen gebruiken. en je mist helemaal geen informatie waar de uitsnijding zit, het is alleen een beetje verplaatst en de providernaam en batterijpercentage is dan niet zichtbaar.
dat gepromoot wordt dat je media schermvullend kunt bekijken vind ik dan weer niet zo nodig, want waarom zou je foto's en films enzo willen bekijken met een hap eruit?

[Reactie gewijzigd door mjz2cool op 7 november 2017 13:33]

Je noemt direct 3 minpunten?!

1)Ontwikkelaars moeten zich weeral aanpassen!Layout en plaatsing vd app....Het is niet gewoon de ratio aanpassen!Vergt tijd en extra kosten waarschijnlijk in het begin?!
2)ik heb toch graag de providernaam te zien,vooral bij roaming!!!Niet elke provider werkt europees samen met uw thuisprovider!!!Dus extra kosten(GEEN free roaming dus)!!!Batterij weet ik ook graag,zonder iets te swipen,dat ik niet onverwachts ergens zonder batterij kom?!Ik laad maar op als ik moet,niet elke avond....
3) ik zou wel graag fullscreen alles bekijken,je moet maar eens een Iphone6/7/8 of andere met zo'n notch hebben?!Het is toch leuker als je het volledige LCD/(AM)Oled benut zoals Mi Mix(2)?!

Zijn kleine puntjes,maar toch belangrijk!

Gelukkig zijn er wel verbeteringen in Ios 11 tov van Android 6/7,die ze weer een stap dichter brengen!

[Reactie gewijzigd door greatkz op 7 november 2017 14:53]

1, het aanpassen is niet verplicht, en een beetje ontwikkelaar vind het niet zo'n groot probleem denk ik. bovendien gebeurt het vaker bij een update of nieuwe telefoon dat bestaande apps dan aangepast moeten worden.
2, de provider en batterij percentage kun je zien door naar beneden te swipen. ik snap wel dat het makkelijker is om het altijd te zien. ik zou het zelf juist uit willen zetten, want als ik het wil weten swipe ik wel naar beneden. als ik niet hoef te bellen hoef ik ook de provider niet te zien. hooguit een icoontje als ik aan het roamen ben, zoals dat bij android en windows phone was.
3, fullscreen betekend vaak dat je ook een stuk van de content afsnijd. ik kijk juist alles in oorspronkelijke ratio, op een manier dat het hele beeld te zien is.
Leuke eerste indruk review :)
Dat glas voor en achter icm met dunne bezels maakt het voor mij (voor het eerst) wel gewenst om de X in een hoesje te gaan stoppen, daar zijn de reparatiekosten na een ongelukje domweg veel te hoog voor.
Het glas voelt heel typisch aan. Het zou mij niet verbazen als het best tegen een flinke tik kan. Ik denk dat ik er straks ook een hoesje omheen gooi, voor nu nog even genieten van het 'naakte' gevoel van deze telefoon.
Het glas voelt heel typisch aan. Het zou mij niet verbazen als het best tegen een flinke tik kan. Ik denk dat ik er straks ook een hoesje omheen gooi, voor nu nog even genieten van het 'naakte' gevoel van deze telefoon.
Test hoe sterk het glas van de iPhone X is:
(Heb ook een video gezien maar kon hem niet meer terug vinden)

https://www.cnet.com/news/apple-iphone-x-drop-test/
Had het net gezien inderdaad, niet best!
https://www.youtube.com/watch?v=FRJpwTQdd2U

Valt wel mee. maar toch maar niet laten vallen :)
Is in principe geen probleem. (gebruik zelf een karamische Xiaomi welke zeer krasproef is maar wat snel breekt) Het enige punt van kritiek is dat Apple de reparatie zo verschrikkelijk duur maakt 300+ euro !!!
Dunne bezels hebben niks met breekbaarheid te maken. Hetgene dat breekt is immers het glas. Dat loopt al jaren over de bezel heen.

Ik snap wel dat je met de huidige reparatiekosten 'm in een hoesje doet hoor :)
Vorig jaar met de metalen achterkant was het wel 50% minder risico op barsten ;)
Dat klopt :+

Nee maar serieus, er zijn genoeg redenen waarom je tegen dunne bezels wil zijn. Maar breekbaarheid is daar echt geen onderdeel van. Laten we stoppen met dat kul-argument :P
Als het unlocken echt 2 keer zo lang duurt als met TouchID dan vind ik dat een flinke achteruitgang eerlijk gezegd. Voorlopig wacht ik nog rustig af totdat deze feature goed getest is ....
Het is voor mij gevoelsmatig een verschil tussen unlocken in 0.2 seconden of unlocken in 0.4 seconden. Dus nog steeds bijzonder snel! Vooral als je het doet zoals voorheen... dus gelijk na het activeren van het scherm (tap to wake up! Of pick up = wake up. En natuurlijk nog een knop aan de zijkant) omhoog swipen, dan ben je vrijwel even snel klaar als met TouchID.
Maar zoiets is lastig te meten. En eerlijk gezegd vind ik dat ook niet eens zo belangrijk, het gaat meer om het gevoel dat je er bij hebt.

Ik kwam er net wel achter dat FaceID ook voordelen heeft. Het unlocken met TouchID ging altijd lastig als ik mijn handen net gewassen had en ze nog een beetje nat waren. Dat probleem speelt in elk geval niet meer :)
Ook met natte ogen getest? ;)
Verder vond ik het leuk om te lezen en ga meer en meer nadenken over wat de volgende iPhone moet worden. De 8 had eerst het streepje voor vanwege de prijs. Maar de X begint te knagen... binnenkort maar eens in de winkel naast elkaar houden.
Wel zojuist met slaperige ogen in het donker. :O ging prima!

De 8 is ook erg mooi, maar de echte veranderingen zitten op de X. Zou inderdaad zeker even vergelijken!
Dat met die natte vingers is zeker herkenbaar, dus dat is zeker een + voor FaceID.
Op zich een prima review, maar voor de nadelen die dit toestel heeft verdiend het zeker geen 5 sterren.
De nadelen in mijn ogen (het is immers allemaal subjectief) wegen niet op tegen alles dat wel ontzettend goed geregeld is of in elkaar steekt.

Ik zie verbeterpunten op een verder vrijwel perfect toestel. Altijd wat te wensen houden :)
Welke nadelen? Prijs is relatief, en niet van invloed op het aantal sterren. Je betaalt ook 200 euro p.p. voor een toprestaurant, dan zeg je toch ook niet dat het per definitie niet super lekker is?
IMHO is dit de beste telefoon ooit gemaakt. Daar is de prijs ook naar, en dat is logisch.
Ik snap zeker als mensen het de prijs niet waard vinden. Dat is ongeveer het meest subjectieve aan die hele telefoon. En maakt mij erg kritisch op een aantal onderdelen.

Ben het helemaal eens met je reactie.
Sterren zijn voor mij een afweging prijs/kwaliteit.
Een prijs die zo hoog is schept extreme verwachtingen bij mij, en vermoedelijk niet enkel bij mij...
Een review is toch altijd een persoonlijke mening. Vooral deze review :) Ik heb namelijk geen tijd gestoken in benchmarks e.d., de objectieve gegevens laat ik aan Tweakers zelf en de mensen die daar beter in zijn.

Ik heb er zelf voor gekozen om de prijs buiten beschouwing te laten voor de beoordeling in sterren. Het staat je uiteraard vrij om er zelf een ster af te halen als je de prijs zwaarder weegt ;)
Hoe kan je nu iets beoordelen zonder rekening te houden met de prijs??
Mocht dit toestel ¤100 kosten kijk je toch anders dan als dit toestel ¤1400 kost? Of is geld iets dat bij jou uit de lucht komt vallen?
Ik hoop eigenlijk dat door de manier waarop ik het heb geschreven, iedereen zichzelf wat meer inzicht kan verschaffen over of de telefoon het voor hen wel of juist niet waard is. Ik kan niet in je portemonnee kijken, jij niet in de mijne, maar ik kan je wel vertellen wat ik vind van dit toestel.
Het ging me niet over de review, die is netjes, maar over mijn persoonlijke interpretatie van de sterren. Maar die is inderdaad persoonlijk.
Bedankt voor de extra verduidelijking van jouw standpunt. ;)
Geld is voor iedereen wat anders. Daarom hecht ik er juist waarde aan als er niet naar prijs/kwaliteit gekeken wordt. Dat is namelijk iets wat extreem subjectief is. Van alle subjectieve waardeoordelen vind ik dat veruit de minst belangrijke. Ik hoor in reviews liever naar wát ik krijg, dan wat ik daar voor moet betalen. Kijk ik daarna wel of ik het het geld waard vind.
Dan krijg je dus automatisch dat alle budget producten slechte reviews moeten hebben, want die moeten altijd afwegingen maken. Of dat nu een telefoon van ¤150 is, of een GTX1060: Twee sterren. Immers hij is beter dan een GTX1050, maar blijft erg achter tov een GTX1080TI. Gevalletje no shit natuurlijk.
Dat is dus exact wat ik zou willen ja. Kun je netjes sorteren, etc.
Als ik zie dat Tweakers de iPhone X een 8 geeft, kan ik denk wel zeggen dat jouw waardering van 5 sterren iets te rooskleurig is.
Zij laten de prijs meewegen en nemen de benchmarks mee (zo vind ik het wel een tegenvaller dat ze een minder snelle 4G chip gebruiken), ik laat alleen mijn gevoel spreken.

Ook een minpunt als het ontbreken van die 3,5 jack is voor mij geen minpunt; ik gebruik al heel lang draadloze oordopjes naar volle tevredenheid, en die enkele keer dat die leeg zijn pak ik gewoon de oordopjes die meegeleverd zijn. En desnoods heb je zo'n converter erbij meegeleverd.

[Reactie gewijzigd door TotallyJorden op 10 november 2017 13:54]

Breekbaarheid, te weinig RAM voor multitasking, niet sneller dan concurrentie, niet de hoogste water bestendigheid, geen andere optie dan Face ID dat overigens langzamer werkt, geen headphone jack, geen draadloos snelladen, geen snellader bijgeleverd, de Notch en het niet geoptimaliseerd gebruik maken ervan, het niet veel meer bieden dan de standaard iPhone 8 behalve looks, geen uitbreidbaar geheugen, etc.

Met al deze dingen zeker niet de hoge prijs waard.

En beste toestel ooit gemaakt is zeker een subjectieve mening, want in mijn mening biedt het toestel daarvoor veel te weinig.

[Reactie gewijzigd door WGACA op 10 november 2017 12:08]

Te weinig RAM voor multitasking was in mijn ogen bij de iPhone 6 voor het laatst. Het toestel is wel sneller dan de concurrentie, dat zie je in de diverse benchmarks (overigens de review van Tweakers nog niet gelezen, daar ga ik zo naar toe). Draadloos snelladen gebeurt al wel, met update 11.1 die uit was op de dag van de release werd de 7.5 Watt al ondersteund. Of bedoel je iets anders?

De iPhone X en de 8 Plus wijken inderdaad grotendeels van looks van elkaar af, maar die FaceID en bijbehorende hardware zijn wel een erg groot verschil hoor. Verder zijn die looks wat mij betreft erg belangrijk. Je hebt nu een 8 Plus in een handzame behuizing. Precies wat ik wilde.
Er vanuit gaan dat hij sneller is dan de concurrentie gebaseerd op benchmarks is wel een beetje een flater hoor...

Gaat om real world use. De iPhone X opent enkel games sneller en doet zeer zware taken sneller zoals 4k video rendering. Eigenlijk dingen die de gemiddelde gebruiker weinig tot niet doet. Alle daagse apps en browsing gaat toch echt sneller op de Note 8 bijvoorbeeld:

https://youtu.be/uL99tRQR9W0
Breekbaarheid, niet sneller dan concurrentie, niet de hoogste water bestendigheid, geen andere optie dan Face ID dat overigens langzamer werkt, geen draadloos snelladen, geen snellader bijgeleverd, de Notch en het niet geoptimaliseerd gebruik maken ervan, het niet veel meer bieden dan de standaard iPhone 8 behalve looks, geen uitbreidbaar geheugen, etc.

Met al deze dingen zeker niet de hoge prijs waard.

En beste toestel ooit gemaakt is zeker een subjectieve mening, want in mijn mening biedt het toestel daarvoor veel te weinig.
Jij hebt hem overduidelijk nog niet zelf in je handen gehad, maar wel al een mening gevormd naar aanleiding van wat populistische nieuwsberichten. Overigens is de iPhone 7 nog sneller dan de laatste Samsung Note S8. Check de geekbench of real world scenario's maar. (https://www.youtube.com/watch?v=dJOWBUsEFfk)
Breekbaarder is logisch. Glas is nou eenmaal breekbaarder dan plastic, maar dat is dan weer een stuk krasgevoeliger. Ik duw liever tegen wat mooi glas aan dan een plasticje. Overigens valt het met die breekbaarheid ook wel mee in de praktijk.
Waterbestendigheid who cares? Ik zwem niet met mijn iPhone en hij is waterbestendig in alle gevallen van ongelukjes.
FaceID werkt PERFECT. Nu een week in gebruik. Niet sneller dan Touch ID theoretisch, maar in de praktijk wel. Hij heeft namelijk al gezien dat ik het ben voordat ik zelf heb besloten te unlocken. Touch ID zal op dat moment pas in werking gaan, Face ID is al lang klaar.
Wel draadloos snelladen. Zit er alleen niet standaard bij.
De notch wordt juist omarmd door de UX/UI, zie https://developer.apple.c...elines/overview/iphone-x/
En als je de iPhone 8 en X qua looks niet vind verschillen, heb ik nog wel een adresje van een goede opticien :)
iPhone X-scherm reageert soms slecht bij koud weer http://nu.nl/mobiel/50008...slecht-bij-koud-weer.html (via @NUnl)

Nog een nadeel...
Leuk, maar neemt niet weg dat het een probleem is.

Het is een hardware probleem, geen software probleem lijkt mij.

En waarom heeft Apple hier wel last van maar Samsung niet bijvoorbeeld?
Laten we hopen dat de temperaturen boven nul blijven. :D
En kun je er nu ook effectief meer mee dan een standaard telefoon... en is dat ook nuttig? :+

Ik bedoel... een waterpas in je telefoon is leuk... maar ik zie de bouwvak meneren nu niet echt met een apple een muurtje rechtzetten...

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 10 november 2017 13:26]

Ik denk dat je je dat bij elke telefoon kunt afvragen. Als je je dat moet opvragen, moet je hem vooral niet kopen.
Dus zijn de extra kosten het niet waard (voor mijn dan iig) .... en zo kun je jezelf een paar honderd euro uitsparen of ... gewoon wachten tot de prijs zakt :-)
Good luck met dat laatste bij Apple ;)
Das waar :+ Maar een dure phone kopen die nog steeds de zelfde problemen bevat als zijn voorganger gaat me ook net iets te ver :P https://www.nu.nl/mobiel/...idspreker.html?redirect=1

[Reactie gewijzigd door jayjay_seal op 13 november 2017 11:21]

En die notch dan is dat geen minpunt?
Ik stoor mij er eerlijk gezegd totaal niet aan. Vind het juist wel grappig!

Natuurlijk zou het mooier zijn als hij er niet was geweest. Maar ik snap het doel ervan, en de manier waarop ze het opgelost hebben vind ik eerlijk gezegd mooier dan wanneer ze de zijkanten van de notch ook 100% zwart hadden gehouden.
Mooie review. Ik kan het beamen dat het een goed toestel is.
Ik ben nog in dubio.

Het is een mooi toestel, zonder meer. Het bijna volledig randloze scherm is toch wel echt hét selling point van dit toestel, maarja... over de 1000 euro voor een telefoon, waarvan je van tevoren al weet dat deze opgevolgd gaat worden door iets dat nog mooier en beter is met een jaar oid?

Dat gezegd hebbende, ik ken mezelf. Nu liggen de financiële prioriteiten nog even ergens anders, maar mocht ik met teveel geld op zak in de buurt van Hong Kong komen is de kans groot dat er een meegaat.
Als he met botificatie LED bedoelt dat er een lichtje brandt voor notificaties of voor berichten dan is dat al tijden mogelijk om onder accessibilty opties onder het kopje hearing dit aan te vinken. Dan knippert je flitser bij binnenkomst van notificaties/berichten/gesprekken.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone X Google Pixel 2 XL LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*