LG 29UM59A-P Zwart Review

Nick Testpanel
5 november 2017, laatste update op 6 november 2017, 984 views Testpanel

LG 29UM59A-P Zwart

Dit is een prima breedbeeld monitor voor deze prijsklasse. Vooral het OnScreen Control software geeft toevoeging met dit scherm.

Pluspunten

• OnScreen Control software
  • Prijs van een breedbeeld scherm
  • Apparaat schakelt zich helemaal uit wanneer deze een tijd niet wordt gebruikt.

Minpunten

• Heel erg vingerafdruk gevoelig op de bazels van het scherm
  • Geluid uit de headphone uitgang niet echt helder.

Begin oktober organiseerde Tweakers het oktobertestfest. Een groot aantal tweakters kreeg de gelegenheid om verschillende producten te reviewen. Ik was uitgenodigd door LG om de LG 29UM59A-P een review over te schrijven.

Specificaties:

De monitor werd geleverd met:
  • Stroom kabel
  • Adapter
  • HDMI kabel
  • Instructie CD
Het is een 29 inch monitor met een maximale resolutie van 2560x1080 (full HD)
Ik heb deze aangesloten aan mijn PC via een HDMI kabel op een AMD Redeon 6800

Scherm heeft ondersteuning voor HDMI & USB-C
Omdat ik zelf geen PC heb met USB-C heb ik deze aangesloten via HDMI

Bouwkwaliteit van het schrerm is goed. De voet en de bezels zijn van glassend plastic. Heel erg vinger afdruk gevoelig maar de uitstraling van het product is mooi.

De monitor wordt ook geleverd met OnScreen Control software waarmee je gemakkelijk posities van je schermen kunt instellen.
Het is een handige toevoeging wanneer je werkt met meerdere vensters binnen Windows of Mac OSX. Erg mooie toevoeging.

Ook kan met deze software ingesteld worden als je bijvoorbeeld een ander kleuren profiel krijgt.
Bijvoorbeeld je zit in Google Chrome. De software zal dan de kleuren profiel aanpassen naar bijvoorbeeld Reader zodat het pretligger lezen van websites.

De game mode is erg handig om te gebruiken. Je kunt vooraf ingestelde instellingen maken. Deze kunnen dan als profiel opgeslagen worden. Je kunt ook deze vooraf instellen met de OnScreen Control software zodat je altijd de prettige instellingen krijgt zoals jij dit wil.

Toen ik mijn test product ontvang waren er geen pixel defecten aanwezig gelukkig.

Ik vond de kleuren van het scherm erg mooi overkomen.

De kleuren zijn aan te passen via een simpel menu.
Via een trackpoint button ondermidden van het scherm (net onder het LG logo) kun je makkelijk instellingen aanpassen van het scherm.

Ook is er een headphonejack aanwezig maar alleen de kwaliteit van het geluid is niet erg mooi. Ook vind ik de positie van de aansluiting achter het scherm niet echt ideaal. Deze had bijvoorbeeld aan de onderkant kunnen zitten naast de trackpoint.

Contrast en helderheid is goed van dit scherm.
Scherm heeft een Flicker Safe'-functie vermindert de hoeveelheid flikkeringen tot bijna nul en helpt je om je ogen te beschermen tegen vermoeiende flikkeringen.
Ik heb zelf deze functie ingeschakeld terwijl World Of Warcraft aan het spelen was en was een erg prettig.

De vormgeving van het scherm is goed. Je kunt wel het scherm kantelen maar deze in hoogte niet instelbaar.

Wat ook erg prettig is van deze monitor dat je de sleep mode kunt instellen op verschillende instellingen. Wanneer er een tijdje het scherm niet wordt gebruikt wordt deze volledig uitschakelt.

Ik heb geen ghosting kunnen ervaren met dit scherm.
De video via Youtube spelen goed af en mooie kleuren. Ook tijdens het gamen geen problemen.

Het is wel even wennen als je nooit een breedbeeld scherm hebt gebruikt als monitor. Dit went wel erg snel moet ik zeggen en erg prettig om mee te werken.

Over algemeen ben ik tevreden over dit scherm tijdens het gebruik.

Heb jij ook een LG 29UM59A-P Zwart?

Anoniem: 372172 5 november 2017 16:10
Mooie review :) +2