Dit is een zeer fijne muis die je zowel bedraad als draadloos kunt gebruiken.
De muis reageert snel en heeft heel veel knoppen die je allemaal kunt programmeren.
Zoek je echter naar een muis die je graag draadloos wilt gebruiken?
De accu gaat maar 4 uur mee.
Pluspunten
- Draadloos en bedraad te gebruiken
- Goede reactie, zowel bedraad als draadloos
- Ergonomisch design
- Veel knoppen!
- Die vele knoppen zijn programmeerbaar
Minpunten
- Accu snel leeg bij draadloos gebruik (uurtje of 4 voor mij)
- Muis heeft last van extra acceleratie bij draadloos gebruik
Na een aantal jaren de razer naga als go to muis te gebruiken voor mijn rpg spellen.
Viel het me wel op dat deze muizen snel kapot gingen. 3 muizen in 4 jaar tijd vind ik toch wel veel.
Ik bedacht mezelf dat ik vroeger veel logitech muizen heb gehad die het zelfs nu nog doen zonder problemen (mx300, mx500, mx5 18). Dus ik besloot op zoek te gaan naar een muis die een beetje de vorm van de mx518 had.
De g700s sprong er voor mij uit, het deed mij aan de mx518 denken die ik jaren met plezier gebruikt had. Een bonus zijn ook de vele knoppen die de muis heeft, precies wat ik na 4 jaar naga zocht!
Het went als je in wow als priest je hele inventaris aan spells op je muismnoppen kunt binden. De naga bood die oplossing, de g700s ook.
De sensor die deze muis heeft is goed en snel. Ook in draadloze modus reageert de muis rap en merk je niet eens dat je draadloos aan het werk bent. Soms als ik de melding kreeg dat de batterij bijna leeg was had ik pas in de gaten dat ik de muis draadloos aan het gebruiken was.
De softwaresuite/driver die bij deze muis hoort werkt goed en is makkelijk in te stellen.
Je kunt profielen maken voor spellen die automatisch geactiveerd worden zodra bijv. een spel opstart.
Ook heeft de muis plek op zijn interne geheugen voor 5 profielen die je kunt gebruiken als je de muis op een vreemde computer aansluit zonder drivers. Deze muis werkt altijd met de meegeleverde dongle, dus ook zonder software. De dongle is trouwens in de muis mee te nemen.
Kortom, kwa prestaties, feutureset en gebruik is deze muis prima in orde.
Is het dan echt rozengeur en maneschijn? Nee!
Dit is de slechtste DRAADLOZE muis die er is. Een accuduur van 4 uur in draadloze modus! Ja je leest het goed, 4 uur! Dit vind ik dus echt veel te weinig. Dan kun je de muis net zo goed bedraad gebruiken, dit doe ik ook vrijwel altijd. Er zijn wel opties om een grotere batterij te kopen, misschien dat ik dat nog een keer doe.
Ook als je de muis draadloos gebruikt krijg je een enorme acceleratie. Dus ik moet elke keer de muis stukken langzamer zetten in draadloze modus.
Heb deze muis nu bijna 1 jaar in mijn bezit en zal hem niet snel weg doen. Tenzij er een nieuwe versie komt die de accuduur van de g900(24 uur) heeft.