Een goede week geleden heb ik mijn amd Vega 56 in ontvangst mogen nemen. Ik ben er de afgelopen week dan ook al goed mee aan de haal geweest en het leek mij leuk weer eens een review te schrijven.
Vega 64 is op het moment een raar beest. Met 12.5TFlops lijkt hij stukken sneller dan de 8.9TFlops van de GTX1080. Maar dat is in de meeste gevallen totaal niet het geval. Begrijp me niet verkeerd, het is een snelle kaart! Hij kan alleen zijn benen niet strekken in huidige games. Dat samen met een goede 100watt extra opgenomen vermogen maakt het een verschrikkelijke keuze ten opzichte van de GTX1080!
Nu zijn er al enkele games waar in de power van Vega echt tot zijn recht kan komen. Forza 7, Wolfenstein 2 en binnenkort farcry 5 zijn hier een voorbeeld van, hierin presteert Vega 64 dan ook eerder in de buurt van de 1080TI en lijkt het opgenomen vermogen opeens helemaal niet zo gek veel.
Maar nu Vega 56. Vega 56 is van fabriek uit niet erg snel. Dit is met opzet gedaan om het verschil tussen Vega 56 en Vega 64 groot te houden (een beetje het zelfde als wat je nu met de 1070TI en 1080 ziet). Door de Vega 64 bios op je Vega 56 te flashen presteert de Vega 56 daarom ook bijna gelijk aan de 64! erg mooie prestatie winst.
NOTE: Ik ben niet verantwoordelijk voor als jullie je kaart mollen dit te doen!!!!!!
Het flashen is zeer makkelijk en relatief veilig. Als het fout gaat zit er namelijk een kleine schakelaar op je Vega kaart om het naar een backup bios te zetten! THX AMD
Flash software:
link
Vega 64 Bios:
link
Run de flashsoftware als admin en selecteer de Vega 64 bios om deze te flashen. ja zo makkelijk kan het dus zijn..
Mocht je vragen hebben stuur mij gerust een PM!
Voor prestatie winst kun je op
DEZE link klikken.
Conclusie,
De Vega 56 is een kaart die toch even wat aandacht nodig heeft van de user om de prestaties er uit te halen. De prestaties zelf zijn erg goed en tegelijk ook wel wat teleurstellend het ligt enorm aan de game die jij wil gaan spelen. Maar 1 ding is zeker in nieuwe games zal hij super presteren.