Iomega ScreenPlay Director HD Media Player Internet Editio 1TB Review

reablom
27 februari 2010, laatste update op 27 februari 2010, 5.525 views

Iomega ScreenPlay Director HD Media Player Internet Editio 1TB

Bij het schrijven van deze review heb ik het apparaat ca. 1 wk in bezit.
Ik heb het apparaat met name gekocht om films/series op TV te kunnen kijken zonder dat hiervoor de PC aan moet staan. Verder had ik nog de volgende wensen:
- omdat ik niet continu met een USB stick de data heen en weer wil kopieren moest er een harde schijf en een netwerkaansluiting in zitten.
- Verder leek het me erg handig om dmv torrents de films e.d. direct op de mediaspeler te downloaden. Ook hier hoeft dan niet steeds de PC aan te staan
- Muziek afspelen is mooi meegenomen, maar geen vereiste. Dit telt dus ook niet al te zwaar mee in mijn beoordeling.
Om met de positieve punten te beginnen:
- Beeld: hierover ben ik goed te spreken. Zelfs de relatief lage...

Pluspunten

• Beeldkwaliteit
  • Installatie
  • Mogelijkheden
  • Youtube

Minpunten

• Traag (netwerk, torrents, opstarten)
  • Fangeluid
  • Navigatie door uitgebreide muziekcollectie
  • Toch niet niet alle formaten worden afgespeeld

3 van 5 sterren (Voldoende)
Bij het schrijven van deze review heb ik het apparaat ca. 1 wk in bezit.

Om met de positieve punten te beginnen:
- Beeld: hierover ben ik goed te spreken. Zelfs de relatief lage kwaliteit afleveringen van Lost (624 x 352, 350 MB voor een aflevering) die ik erop heb gekeken zien er behoorlijjk goed uit. Ik heb nog niet veel verschillende bestandsformaten geprobeerd (alleen avi en mkv tot nu toe), maar ik ben nog geen bestand
tegengekomen dat het niet doet.
- Geluid: voor zover ik kan beoordelen prima. Ik heb de mediaspeler niet via een optische kabel op mijn receiver aangesloten. Hoe het meerkanaalsgeluid is weet ik dus niet.
- Bediening: bijzonder eenvoudig.
- Installatie: zonder problemen.
- Youtube: dit werkt prima.

De minder positieve punten:
- Netwerk: traaaaaaag. Max. 1.5 MByte/s.
- Kopieren van USB: traaaaag. Max 1.5 MByte/s
- Torrent downloads: traaaaag. Volgens mij omdat er een maximum van slechts 5 peers is.
- Fangeluid: ondanks dat bij de reviews op verschillende sites wordt gemeld dat het apparaat stil is vind ik dit een beetje tegenvallen. Tijdens een stille scene hoor je de speler duidelijk.
- Opstarten duurt laaaang: Ik denk wel ca. 2 minuten voor je een filmpje kunt starten.
- Navigeren door een uitgebreide collectie: als je een erg uitgebreide muziekcollectie hebt is het niet al te makkelijk navigeren. Dit kan namelijk alleen door de directorystructuur zoals je die zelf hebt aangemaakt. Zoeken kan alleen op bestandsnaam.

31-1-2010 Aanvulling
Vandaag het eerste bestand gehad dat niet afgespeeld werd: de filpmjes van mijn Canon Ixus 40. Foutmelding: audio codec niet herkend. Volgens de file info is dit: Uncompressed 8-bit PCM audio.

27-2-2010 Aanvulling
Vandaag toch maar een usb kabel gehaald om de speler aan de PC te hangen. De overdrachtssnelheid van 1.5 MB/s begon toch te irriteren. Met USB kabel haal ik ca. 20MB/s. Dat levert in ieder geval wat minder wachten op.

Heb jij ook een Iomega ScreenPlay Director HD Media Player Internet Editio 1TB?

Anoniem: 343543 3 februari 2010 08:39
Reablom, bedankt voor je duidelijke review. Ik heb zelf sinds een paar dagen hetzelfde apparaat. Ik heb hem aangeschaft voor de backupfunctie als HD en de printserver. Ik vond het inderdaad ook erg handig dat ik dan mijn films kan laten streamen.

Zoals je al aangaf, is dit niet echt optimaal qua snelheid. Het heen en weer kopiëren van grote bestanden is zodoende ergerlijk. Wat ik ook erg handig vind, is de optie van de torrentsoftware. Maar het is inderdaad vreselijk traag om iets te downloaden. Ik heb al van alles geprobeerd met poorten in de router e.d., maar het downloaden gaat bij mij met maximaal 100kb/s! Ik neem aan dat het bij jou niet veels sneller gaat?

Ik zag dat ik momeneteel beschik over firmware: Current version is: 2.040. Op de website van Iomega is Version 2.063 te verkrijgen. Zal dat nog iets uitmaken qua snelheid?

Groeten,

Ruurd
- Torrents: met 100kb/s zou ik al blij zijn! Zoals ik vermeld ligt het probleem volgens mij in het aantal peers waarmee de client verbinding maakt. Op mijn PC heb ik die momenteel op 60 peers per torrent ingesteld. De Iomega kan echter slechts met maximaal 5 peers verbinding maken. Dit is in te stellen in de settings onder "netwerk". Volgens mij is de default waarde 3...

- De firmware nummers die je noemt snap ik niet goed. Mijn versie is 1.4.036 en dit is ook de meest recente versie die ik op de Iomega website kan vinden. zie [url]http://https://iomega-eu-en.custhelp.com/cgi-bin/iomega_eu_en.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=22488&p_created=1265057797&p_sid=_LW9*DTj&p_accessibility=&p_redirect=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPSZwX3NvcnRfYnk9JnBfZ3JpZHNvcnQ9JnBfcm93X2NudD00LDQmcF9wcm9kcz05OTEsMTA3MyZwX2NhdHM9JnBfcHY9Mi4xMDczJnBfY3Y9JnBfc2VhcmNoX3R5cGU9YW5zd2Vycy5zZWFyY2hfbmwmcF9zY2ZfOT0xNzImcF9wYWdlPTE*&p_li=&p_topview=1[/url]

Als je een andere firmware hebt gevonden post dan svp even de link.

Groeten,

Ron
Anoniem: 334610 4 september 2010 22:33
Hey kenners,

OOk ik heb zo'n iomega Media player op de kast staan.
Alleen krijg het klere ding niet gelinkt met men com via de netwerk kabel.
Met het vast IP adres is het me al wel eens geluk....maar automatisch gaat dat niet of wat?
Heeft iemand vn jullie enige richtlijnen hier voor mij aub?
Ik heb het apparaat al een tijdje geleden verkocht. Ik kan me niet meer herinneren of ik speciale truken uit most halen om via het netwerk erop te komen.