Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
×

Help Tweakers weer winnen!

Tweakers is dit jaar weer genomineerd voor beste prijsvergelijker en beste community. Laten we ervoor zorgen dat heel Nederland weet dat Tweakers de beste website is. Stem op Tweakers!

Gebruikers

Score: 4
1 review

AVerMedia Live Gamer Portable 2 - Reviews

Prijs
Specificaties Capture-apparaat - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

AVerMedia Live Gamer Portable 2 Review

+3
Dutchiee 30 oktober 2017, 455 views
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van de review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

AVerMedia Live Gamer Portable 2

In mijn livestream gebruik ik al jaar en dag producten van Avermedia, van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de LGP2.

Pluspunten

  • HDMI
  • 1080p60
  • Mogelijkheden tot offline recording d.m.v. een SD card.

Minpunten

  • Prijs
  • Geen 4K capture
  • USB 2.0 terwijl de LGP Extreme wel 3.0 heeft
  • Lichte delay in het beeld

Eindoordeel

Score: 4
AverMedia Live Gamer Portable 2

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-24.jpg

Inleiding

Al jaar en dag gebruik ik Avermedia producten voor mijn livestream. Van de Live Gamer Portable tot de Live Gamer Extreme, ik heb ze allemaal gebruikt - met veel plezier. Doordat ik wel eens wat weg geef aan vrienden/viewers werd het tijd een nieuwe capture card te testen, en dat doen wij in deze review met de Live Gamer Portable 2. Is deze net zo handzaam als de voorganger? Wij zoeken het uit.

Specificaties

Laten wij gewoonlijk beginnen met de specificaties.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-1.jpg

Uitpakken

Tijd om de capture card eens uit te pakken!

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-5.jpg

Aan de zijkant staan de volgende punten aangegeven:
- 1080p60 Plug and Play
- PC & PC-Free Mode
- Headset Commentary
- Console Party Chat
- RECentral: Stream in Perfection


http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-6.jpg

Bij het openen van de doos was de vorm wel even wennen vergeleken met de LGPv1, die was namelijk plat. De LGP is ‘driehoekig’ en heeft een redelijk duidelijke blauwe led.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-8.jpg

Het lijkt er op dat een hoop mensen last hebben met het instellen en verbinden van een capture card. De volgende tekst is daarom zeer opmerkelijk!

“Need Help?
If you encounter any issue with the product DO NOT RETURN IT TO THE STORE.
Please contact us first. Our staff would be happy to provide assistance.
Contact us at: www.avermedia.com/support


Het is natuurlijk altijd fijn dat een bedrijf support wilt bieden. Aangezien ik al wat langer met capture devices speel, laat ik de support op dit moment links liggen, toch begrijp ik wel dat het echt best lastig kan zijn om met meerdere systemen te gaan werken en de timings e.d. goed te krijgen. Laat ik daarom ook het volgende zeggen: “Mocht je support nodig hebben met het instellen van een capture device, ook al is het een Elgato of een andere device, stuur mij gerust een bericht. Ik ben echt al jaar en dag bezig geweest met het instellen en configureren van capture devices (ook bij andere beginnende streamers). Het is in het begin vaak vrij lastig om alles goed in te stellen, ook waar mensen bijvoorbeeld met een PC de HDMI in en out gebruiken van een capture device (tip, klonen vanuit de PC - scheelt een minimale delay)”.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-9.jpg

Uiteraard ontbreekt de Quick Guide niet.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-11.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-12.jpg

De volgende kabels worden met de capture card meegeleverd:
- USB Kabel
- 4-Pole 3.5mm audio kabel
- HDMI kabel

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-16.jpg

De LGP is een klein en licht kastje. Een aantal jaren geleden waren de boxen van Avermedia ongeveer 3 keer zo groot. Gelukkig is deze tegenwoordig handzamer en dus ook makkelijker mee te nemen.

Wanneer de PC is geselecteerd en de knop wordt aan de bovenkant ingedrukt, dan wordt RECentral gestart. In geval dat deze op de SD kaart staat, dan zal deze direct recorden - bij het indrukken van de knop aan de bovenkant.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-19.jpg

Aan de voorkant zitten de koptelefoonaansluitingen, volumeknop en slider om het op SD kaart op te nemen of direct door te sturen naar een PC.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-20.jpg

Aan de achterkant zit een USB aansluiting (om met de PC te koppelen), HDMI in en out, en uiteraard het SD-slot, voor degene die erg graag direct wilt recorder zonder PC gebruik.

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-23.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/1-24.jpg

Gebruik

Avermedia biedt eigen ontwikkelde software voor recording en streaming/commenting. Dit heet RECentral. Echter, voor recording en streaming gebruik ik altijd OBS studio/classic. Het voordeel van OBS is dat het erg veel mogelijkheden biedt, ook voor het gebruik van overlays, leuke bewegende beelden (bij followers etc.), HTML pagina’s etc.

RECentral is in de laatste jaren behoorlijk aangepast en de bugs zijn zo goed als weggewerkt. Voor diegene die samples wilt recorden is RECentral daarom ook wel een aanrader. Het zorgt er voor dat de CPU load zeer laag blijft waardoor er ook geen haperingen in het beeld voorkomen.
http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/2-1.jpg

http://www.nl0dutchman.tv/reviews/avermedia-lgp2/2-2.jpg

Recording/streaming

Voor streamen raad ik aan om OBS te gebruiken. Wanneer je er echt niet uitkomt, stuur mij gerust een bericht. Ik help je met alle plezier (zie mijn reactie bij het uitpakken)!

Ik heb in dit geval Forza Motorsport 7 standaard op medium/high gezet - waar mijn Gigabyte GTX 1070 8GB OC WindForce toch wat issues heeft met high/ultra (ergo niet stabiel).

Opgenomen met RECentral:


Opgenomen met OBS Classic:


Opgenomen met OBS Studio:
Voor OBS Studio heb ik twee verschillende recordings gemaakt, namelijk met een VeryFast en SuperFast preset. De VeryFast preset is ‘zwaarder’ voor de CPU en rendert net ‘iets’ meer detail.

VeryFast:


SuperFast:


In mijn optiek zien de OBS Studio SuperFast en RECentral kwalitatief het beste uit. Op de RAW samples ziet VeryFast desondanks dat mijn oude 6-core CPU op z’n donder krijgt er het beste uit. Kortom, er is genoeg te tweaken om net het juiste resultaat te krijgen! Voor alleen recorden is RECentral het makkelijkst, voor recorden/streamen is OBS Studio in mijn optiek wel een goed startpunt.

Wat overigens wel zonde is, is dat het een capture card is die maximaal 1080p kan opnemen/streamen. Desondanks dat het ‘maar’ full-hd is, ziet het beeld er wel echt goed en scherp uit.
Onderstaand een sample die ik uit mijn livestream heb geknipt (sample voor mijn Beyerdynamic MMX300 v2 review (dit was de eerste keer dat ik met de LGP2 speelde, - geluid was daarom niet sync - die namelijk weer anders ingesteld dient te worden dan de Live Gamer Extreme :) - in de streams daarna was dit uiteraard gefixt)).

Conclusie

Een capture card van ongeveer 165 euro (op moment van schrijven) is niet niets. Het is de vraag of bij de aankoop van een capture card een SD slot benodigd is, zo niet dan adviseer ik de Live Gamer Extreme. Wanneer een SD kaart slot wel benodigd is, dan is dit een goed device. Voor de console gamer is de Live Gamer Portable 2 een logische optie - aangezien die niet altijd een PC naast de console hebben te staan om het e.e.a. te recorden. De LGP2 biedt hiervoor ook echt meerwaarde. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een tweede PC voor het streamen, dan adviseer ik gebruik te maken van de Live Gamer Extreme, deze heeft namelijk wel USB 3.0 en doet ook 1080p60.
Tijdens het surfen kwam ik er trouwens achter dat er ‘net’ en nieuwe LGP2 Plus is uitgebracht. Deze heeft een 4K pass-through en kan recorden op 2160p60. Dit is voor de gamer die met hogere resoluties speelt, een groot voordeel!

Het verschil met USB 2.0 en 3.0 is in mijn optiek wel te merken. De beelden kwamen via de Live Gamer Extreme sneller binnen op mijn tweede systeem. Dit is soms ook merkbaar in de frames. Bij de LGP2 duurde dit toch allemaal net iets langer, dit is voor mij zozeer niet zo spannend - aangezien ik geen gebruik maak van de HDMI pass-through, toch was dit in de stream ook merkbaar. Met de Live Gamer Extreme was het beeld ook net iets sneller en stabieler bij de viewer, omdat de USB 2.0 versie net wat meer delay heeft, merkt de uiteindelijke viewer dit ook.

De kwaliteit van de recording is wel echt prachtig. De samples op 1080p60 zorgen ervoor dat alles zeer helder en crisp uitziet (jammer dat YouTube het beeld ook iets down-scaled). Wanneer maximaal op full-hd wordt gespeeld (en vooral een SD-slot benodigd is), is de LGP2 een logische en waardige opvolger van de LGP1. Helaas heb ik geen samples meer van voorgaande filmpjes met de LGP1, maar voor mijn gevoel voelt het veel soepeler en ziet het er toch een stuk beter uit dan voorheen. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van twee computers, dan raad ik toch aan te kijken naar de Live Gamer Extreme (vanwege de USB3.0) - in geval van max Full-HD gaming, en anders de LGP2 Plus in geval van het gamen op een hogere resolutie dan 1080p.

Desondanks blijft de LGP2 een goed device, zeker voor de console gamer is de LGP2 een warm welkom. Het recorden op de SD-card is voor menig console gamer daarom ook wel zo handig. Zeker met de optie om ook nog eens de headset direct aan te sluiten op de Avermedia, is dit wel iets wat van groot voordeel kan zijn op de recordings/commentary.

De LGP2 krijgt van mij 4 van de 5 sterren.

Heb jij ook een AVerMedia Live Gamer Portable 2?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (2)

Wijzig sortering


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True