Sitecom MD-253 Review

seansan
28 januari 2010, laatste update op 28 januari 2010, 22.950 views

Sitecom MD-253

Zojuist de MD-253 gekocht na nare ervaringen met de Iomega ix2.
Setup
* MD-253
* Twee schijven (Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS) uit een lacie backup geript van 1GB en erin gezet. Beste prijs ....
* Sitecom 300N X2 router
Eerste indruk
* Dingetje draait nu netjes, maar maakt wel veel lawaai (althans meer dan ik dacht
* Config werkt wel prima, en je lijkt alles in te kunnen stellen - maar er missen wel duidelijk wat zaken
* Set-up CDROM werkt zowel in mijn Windows XP Sp3 en Vista Enterprise beiden niet. Bij de een een error, bij de andere niet gedetecteerde schijf.
Wat het kan
* Data opslaan, in RAID 0, JBOD
* Users en shares aanmaken voor in Windows (geen aparte instellingen voor Apple/Linux)
* FTP,...

Pluspunten

• * Netjes, makkelijk
  • * Doet wat het moet

Minpunten

• * Sharenaam van het apparaat lijtk soms weg te vallen (kan aan mij liggen)
  • * FTP is niet te benaderen via de sharenaam van het apparaat 9was dit wel gewend met andere NAS)
  • * Er zijn twee folders die public zijn en blijven (kun je niet wijzigen)
  • * Het ding heeft een FAN die maar niet uitgaat (volgens mij kan die uit en pas opstarten als de schijven warm worden door veelvuldig gebruik) => hij maakt dus nogal wat lawaai
  • * Je kunt geen data direct kopieren van je oude NAS zoals dat soms wel kan (A nr B); Nu moet ik via WIndows de data verslepen van server A naar B waardoor het 2 keer over het netwerk vliegt ipv 1 keer.
  • * Volgens mij heeft sitecom geen gebruikers forum. Dat zou wel heel erg fijn zijn om wat dingetjes sneller boven water te krijgen en nieuwe features voor product updates vandaan te halen

Zojuist de MD-253 gekocht na nare ervaringen met de Iomega ix2.

Setup
* MD-253
* Sitecom 300N X2 router

Eerste indruk

Wat het kan
* Data opslaan, in RAID 0, JBOD
* FTP, bittorrent, iTunes daapd server, Twonky voor media en uPNP (wel via eigen config)

Punten voor verbetering die ik tegenkwam
* Sharenaam van het apparaat lijtk soms weg te vallen (kan aan mij liggen)
* Er zijn twee folders die public zijn en blijven (kun je niet wijzigen)

Mild tevreden. Ik zeg tegen Sitecom: ding stiller maken, sharenaam probleem troubleshooten en data direct laten kopieren. Rest komt vanzelf wel

Heb jij ook een Sitecom MD-253?

Dit lijkt wel erg negatief als ik het zo lees ;) Tis wel een mooi dinkie hoor!
Anoniem: 97031 29 januari 2010 14:03
Met de laatste firmware gaat het device na 30 minuten in idle. 1 nadeel in die firmware: update vanuit de gui werkt niet meer. Daarvoor wordt waarschijnlijk maandag een nieuwe fw gereleased
Anoniem: 97031 27 maart 2010 09:59
Reden voor bricken is gevonden en opgelost in de laatste fw. Procedure voor upgraden naar die firmware vereist het verwijderen van de schijven en dan upgraden.
Suggestions for future updates suggested on: http://forum.nas-central....&p=6086&hilit=MD253#p6086 also search for MD253 on forum for more intell.

You can send an email to support@sitecom.com with suggestions
De NAS kan mbv het eigen backupprogramma geen grotere bestanden dan 2.048 Mb kopiëren. Je kunt ook niet zien hoever de backup is gevorderd. Apparaat maakt een irritant geluid. Loopt bij het kopiëren van grotere hoeveelheden bestanden via Windows vast en dan doet zelfs de aan/uitknop het niet meer. Dus stekker eruit, resetten en weer opnieuw beginnen. Het lijkt erop alsof het product nog niet is uitontwikkeld.
Anoniem: 380130 20 oktober 2010 11:24
Wanneer ik mijn home storage in mijn netwerk hang hebben mijn werkstations plotseling moeite met het openen van webpages. Zowel bij statisch als dynamisch IP. Herkent iemand dit? Tips?
Ik moet toch zeggen, een nas met gigabit ethernet, 2 schijven, raid ondersteuning en €50, wat hadden jullie verwacht?

Mij lijkt het vrij vanzelfsprekend dat het ding buggy gaat doen (zeker als je van plan bent er 4 TB in te zetten)

Oh en kelty, ik weet dat het heel erg mosterd na de maaltijd is, maar ooit gehoord van data recovery software? Als je nog kan formatteren kan je in ongeveer 95% van de gevallen je data grotendeels terugkrijgen.
Ik heb hem al 2 jaar draaien, gebruik hem alleen voor opslag, er zitten 2 2TB schijven in, voor het grootste deel film en muziek, grootste bestanden zijn 45 gig en heb er nooit een probleem mee gehad, en hij staat al 2 jaar 24/7 aan.

ja, hij maakt idd meer herrie dan je zou verwachten maar hij staat op zolder en leeft zich maar uit.

Backup maken van iets geeft idd problemen, maar daar heb ik een andere losse schijf voor van 2 tb.

Rechtstreeks films afspelen gaat tot 15 gig goed, maar als het grotere bestanden zijn gaat het beeld hikken, wat normaal is.

Maar wat wil je meer voor 50 euro, en ik heb meerdere nassen getest op mijn werk van goedkoop tot extreem, die van 500 euro leveren ook niet altijd wat je er van verwacht, en het merendeel van dat spul is nog hd kieskeurig ook, in de md253 kan je bijna alles in gooien en je hoeft er niet eens gelijke schijven in gooien, 2tb en 1 tb en verschillende merken gaat er gewoon in en hij maakt er 1 schijf van.
is dit apparaat wel te gebruiken als FTP of is dat helemaal een ramp? ben aan t kijken naar een eenvoudige NAS met FTP mogelijkheid wat eenvoudig is in te stellen en gewoon simpel werkt.