AOC AG271QX Zwart, Rood

Prijs
Specificaties 27" • 2560x1440 (Quad HD) • 144Hz • TN • 1ms - Bekijk alle specificaties

AOC AG271QX Zwart, Rood Review

DylanSan 27 oktober 2017, laatste update op 27 oktober 2017, 214 views Product gekocht

AOC AG271QX Zwart, Rood

Wat een monitor, wel wat minder in kleur en kijkhoeken, maar goed, een van de of niet de goedkoopste 144hz 1440p 27" monitor. Erg blij mee, maar zou toch veel meer willen uitgeven voor een IPS paneel.

Pluspunten

• Een van of niet de goedkoopste voor de features.
  • Groot
  • Niet vermoeiend op het oog
  • Stevige bouw
  • Koptelefoon arm
  • Hoogte verstelling
  • USB hub
  • Minimalistiche bezel

Minpunten

• Niet de beste kijkhoeken
  • Kleurinstellingen waren bagger
  • TN Paneel
  • Goedkoop voelende remote
  • Kleine knopjes

3 van 5 sterren (Voldoende)
Wat een monitor.

Ik ben zelf een CS:GO speler, en meerder fast-paced shooters, en ik merkte het verschil vrijwel direct. Nu is 60Hz en 144Hz net als dag en nacht. Voor competetieve gameplay is dit een uitstekende optie, omdat de prijs vrij goed is voor de features die je zoekt in een monitor. Natuurlijk zijn er eigenlijk veel betere 24" opties, maar ik moest wel voor een 27" monitor gaan anders zou het er een beetje apart er uit zien als ik een 27" monitor as secondaire scherm gebruik.

Zou ik het product opnieuw kopen? Nee, maar het was naar mijn mening geen slechte keuze. Het is immers mijn eerste 144Hz monitor. Ik zou bij mijn volgende monitor upgrade eerder gaan voor een IPS paneel, misschien meer input lag, maar gaan die 5 extra milliseconden echt uitmaken?

De bezels zijn erg smal in vergelijking tot mijn vorige monitor. Deze bezels zijn bovenkant en zijden ongeveer een halve en de chin is iets meer dan een centimeter. Verder zijn er geen afleidende felle lichten als de monitor aan is en/of op slaapstand staat. Anders dan mijn vorige monitor laat is deze gewoon in slaapstand 's nachts, mijn vorige monitor had zo'n irritante vel witte LED die om de aantal seconden aan gaat en dan weer uit. Dus een grote verbetering!

De stand is geweldig stevig zonder flex want het is niet dat goedkope plastic dat wat lower end monitoren gebruiken. Zit zelfs een een soort van meet tool er aan, alhoewel het aan de achterkant is en wat moeilijk te zien vanaf voren is het wel handig.

Nog een fijne plus is de USB hub met audio passthrough. Ik gebruik de audio passthrough niet want ik heb een aparte AMP. Komt met een lange USB 3.0 kabel. Wel jammer dat de USB poorten niet bruikbaar zijn als de monitor uit is. Dus kan pc niet uit sleep modus halen als jouw periphirals op de hub is aangesloten op de monitor als deze uit staat.
Over kabels gesproken. Deze monitor had alle mogelijke kabels meegeleverd! Display port, HDMI, zelfs D-Sub? Hahahaa, Misschien voor troubleshoots maar anders niet.

Heb jij ook een AOC AG271QX Zwart, Rood?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren