LG V30 een premium voor geïnteresseerden
7 oktober 2017 was het Oktober Testfest bij Tweakers. Samen met 200 andere genodigden was ik die dag aanwezig. Ik was uitgenodigd om de LG V30 ter plekke te testen. Ik heb daarbij één uur de LG V30 mogen gebruiken en testen. Omdat het een productiemodel was, heb ik de LG V30 niet mee naar huis gekregen om het uitgebreid te testen. Om die reden schrijf ik een hands-on review wat ik in die tijd heb ondervonden.
LG V30
Een high-end smartphoneserie is terug in Nederland. Na afwezigheid van de LG V20 afgelopen jaar, is de high-end serie van LG terug in Nederland met de nieuwe V30. Medio oktober is deze smartphone in Nederland beschikbaar. De prijs op de Pricewatch is € 899,- op 24 oktober 2017, en is daarmee hoger dan werd geanticipeerd. Is daarmee de V30 zijn prijs waard?
Mijn eerste ervaring toen ik de LG V30 kreeg overhandigd was dat de smartphone goed in de hand ligt. De telefoon is dun, licht en voelt stevig aan. Door de smalle randen is de 6 inch smartphone goed te hanteren. Ondanks het 6 inch scherm, toch compact in de hand. Er valt weinig tot geen kritiek te leveren op de bouwkwaliteit. De LG V30 voelt werkelijk premium aan.
Sinds de LG G2 waarbij de startknop op de achterkant zit, zit bij de LG V30 de startknop/vingerafdrukscanner ook op de achterkant. Persoonlijk vind ik de locatie ideaal aangezien de indexvinger er goed opvalt. Dit verschilt natuurlijk per gebruiker. Aan de linker zijkant zitten de volumeknoppen en aan de andere kant de simkaartslot gecombineerd met Micro SD-geheugenslot.
Ook is de LG V30 water- en stofbestendig. Alleen zou ik zelf nooit opzettelijk een telefoon onderdompelen in het water, maar natuurlijk is die feature mooi meegenomen.Kortom een telefoon met veel features. Bijzonderheden ga ik kort toelichten.
Scherm
Een van de bijzonderheden is het oledscherm. Het is een mooi scherm met afgeronde hoeken. De resolutie is 2280 x 1440 pixels met een schermverhouding van 18:9. Het 6 inch oledscherm toont rijke en realistische kleuren. In het uur dat ik het kon gebruiken, heb ik genoten van de kleuren die het scherm gaf.
Ontwerp
Qua ontwerp lijkt de LG V30 op de Samsung S8, echter met een mindere curve aan de randen van de telefoon. Het ontwerp is elegant en strak. Graag nodig ik de lezer uit om de afbeeldingen te bekijken en zelf te oordelen. Je houdt ervan of niet.
Accuduur
De LG V30 heeft een 3300 mAh accu. Features van de smartphone zijn draadloos opladen en Qualcomm Quick-Charge 3.0. Door beperkte review tijd heb ik natuurlijk niet de accuduur en de oplaadtijd kunnen testen. Voor informatie over de accuduur verwijs ik door naar:
Ben je iemand die graag veel fotografeert en of video’s maakt met een smartphone? Dan is de LG V30 een optie om te overwegen. Met zijn kristalheldere lens maak je prachtige foto’s. De lens heeft een maximale diafragmaopening van 1,6 wat veel licht doorlaat. De lens is gemaakt van een soort glas dat volgens LG het dynamische bereik vergroot en situaties met weinig licht makkelijker maakt. Het heeft aan de achterkant twee camera’s, een 16 MP camera en een 13 MP camera met groothoeklens. Aan de voorkant zit 5 MP camera ook met groothoeklens. Voor mensen die veel foto’s en of selfies maken, is de LG V30 zeer geschikt. Ook valt er genoeg in de cameraopties aan te passen om de juiste foto te maken. Alle cameramodussen heb ik kort gebruikt. De LG V30 maakt mooie, scherpe foto’s bij veel of weinig licht.
Geluid
De LG V30 heeft twee bijzonderheden op gebied van geluid die echt wat toevoegen aan de smartphone beleving. Ten eerste zit er een Hi-Fi 32bit Quad DAC in de smartphone. Dit versterkt/verheldert het geluid. Om dit te testen heb ik de meegeleverde Bang & Olufsen-oordopjes ingedaan en geluisterd naar de muziek. De LG V30 weet goed geluid te geven via de 3.5 mm audioplug.
Ten tweede heeft de smartphone Hi-fi Video en HD audio opname. Hi-fi audio opname is een van de geweldige punten van de smartphone. Ik heb zelf nog nooit zo een heldere audio opname gehoord van een smartphone. Dit ondervond ik toen een filmpje maakte en het nader met Bang & Olufsen-oordopjes had beluisterd. Terugluisterend naar de opgenomen audio, was ik verbaast hoe helder en vol de stemmen op de voor- en achtergrond waren. Daarnaast was er geen ruis te horen. De LG V30 heeft een groot dynamisch audiobereik.
Het enige wat ik vond tegenvallen was de speaker. Het geluid was schel en miste diepte. Dit valt dan ook te verwachten met een smartphone die dun is en nauwelijks randen heeft.
Software
De software van LG is prima, het is een aangepaste Android 7.1.2 Nougat. Bij het gebruik van de smartphone was het een vloeiende ervaring. Er waren geen stotteringen tijdens mijn testtijd.
Al met al is de LG V30 een high-end smartphone met veel functies. Zou ik de LG V30 aanraden? Ja. Als je op zoek bent naar een smartphone in het hoge prijssegment. De telefoon is dan voornamelijk aan te raden aan audiofielen die graag de DAC gebruiken en aan mensen die graag foto’s maken met hun telefoon. Er is dit jaar weer een V-serie in Nederland. Wil jij met de LG V30 een premium ervaring?
Graag bedank ik de lezers van dit stuk. Dit was mijn eerste hand-on review. Hopelijk heb ik met deze hands-on review een goed beeld gegeven van de LG V30.