Logitech G110 Gaming Keyboard (Qwerty US) Review

Anoniem: 267416
2 maart 2010, laatste update op 2 maart 2010, 6.161 views

Logitech G110 Gaming Keyboard (Qwerty US)

Dit is mijn eerste review, dus tips en verbeterpunten zijn welkom! Logitech G110 Gaming Keyboard Features Custom-color backlighting Integrated USB audio Twelve programmable G-keys Hi-Speed USB 2.0 hub port Game/desktop mode Removable palm rest Intelligent cable management Instant media access Onboard memory Whats in the box - Gaming Keyboard G110 - Palm rest - Quick start guide - Software CD Waarom de G110 Ik had dit keyboard vorig jaar voorbij zien komen in een bericht op tweakers en ik was gelijk verliefd Een mooi keyboard die net even wat meer kan dan een gewoon keyboard. Eind vorig jaar heb ik ook een...

Pluspunten

• Stille stevige toetsen
  • Backlighting
  • Vormgeving
  • USB Audio
  • Volume scroller
  • Record key

Minpunten

• Software problemen

Dit is mijn eerste review, dus tips en verbeterpunten zijn welkom!

Logitech G110 Gaming Keyboard

- Palm rest
- Quick start guide
- Software CD

Waarom de G110
Ik had dit keyboard vorig jaar voorbij zien komen in een bericht op tweakers en ik was gelijk verliefd :)
Een mooi keyboard die net even wat meer kan dan een gewoon keyboard. Eind vorig jaar heb ik ook een nieuwe pc gebouwd en daarom vond ik dat mijn oude Dell keyboard ook wel vervangen mocht worden.
Jammergenoeg zou de G110 pas vanaf januari leverbaar zijn in Europa. Maar nu heb ik'm eindelijk!

Algemene beoordeling
Eerste indruk is heel goed! De toetsen voelen heerlijk aan. Het zijn gewone toetsen die lekker stil zijn en goed voelen als je ze intoetst. De backlighting is niet heel fel, maar goed te zien als het donker is in je kamer.

Ergonomie
Eerst wat over het keyboard in z'n geheel. Hij staat iets vlakker dan m'n vorige toetsenbord (ook met de pootjes omhoog) en dit zal wel even wennen zijn. Het geheel voelt stevig aan en op de onderkant zitten rubbertjes die ervoor zorgen dat je keyboard niet over je hele bureau schuift (wat bij mijn vorige keyboard nog wel is gebeurde). De pols steun (die ik bij mijn vorige keyboard wel gebruikte) heb ik er bij de G110 toch maar weer snel afgehaald. Ik vind bij dit keyboard zonder pols steun wat fijner. Bij mijn vorige pols steun liep die gelijk met mijn bureau, bij deze zweven je polsen toch nog een soort boven je bureau. De bevestiging voor de pols steun is gewoon zo als ik het gewend ben met 2 clipjes. Dan zit die ook gewoon goed vast. Ook onder de polssteun weer een hoop rubbertjes om ervoor te zorgen dat je keyboard niet gaat schuiven.

Functionaliteit
Naast het gedeelte wat elke keyboard heeft zit er op die keyboard een aantal G-keys. Aan deze keys kan je zelf een functie toekennen via de logitech software. Er zijn 12 G-keys en 3 geheugen keys die aan de linkerkant van het keyboard zitten. Dus in totaal kan je 36 G-keys instellen. Naast de geheugen toetsen zit een record key. Dit is super handig en spreekt allemaal voorzich: record key> G-key die je wilt aanpassen/instellen > toetsen combinatie > record key > klaar!
Bovenaan het keyboad zit ook de game/desktop switch, deze schakelt je windows toets uit als je aan het gamen ben. (Ik vind dit knopje niet heel stevig aanvoelen maar aangezien ik'm toch niet gebruik maakt dat niet uit)
Rechts daarvan, in het midden van het keyboard zitten de mute knoppen voor de USB integrated audio. Je kunt aan de bovenkant van het keyboard een headset/headphones en een mic inpluggen die je dan kan muten met de buttons op het keyboard. Ik heb het getest en onder windows 7 x64 werkte dit allemaal zonder moeilijkheden. Bovenop zit ook nog een extra usb 2.0 port. Ideaal voor bijvoorbeeld USB sticks.
De backlighting switch (on/off) zit daarnaast. Dan komen de numlock/capslock/scrolllock lampjes (oranje) en dan de media control keys. Deze keys werkte direct met foobar2000, wat echt heel cool is :) Ik had gewoon niet verwacht dat het direct zou werken. Onder de media control keys zit nog een mute button die heel je sound gewoon in een keer uitzet en een scroller voor je volume. Deze gaat heel 'precies'. Je moet veel scrollen voor weinig verandering van volume. Allemaal erg handig!

Vormgeving
Niks op aan te merken! Dit keyboard vind ik er gewoon heel cool uitzien! Zeker als het donker is en je backlighting staat aan ;)

Bouwkwaliteit
Hierover kan ik nog niet veel zeggen omdat ik dit product nog maar net heb. Toch voelt alles goed en stevig aan. Het enige minpuntje vind ik de game/desktop switch. Deze voelt zoals hiervoor gezegd niet zo stevig aan.

Drivers en ondersteuning
Ik heb de CD niet gebruikt maar gewoon van internet de laatste versie (3.04) van de logitech software gedownload. Alles leek te werken todat ik de G keys wilde gebruiken. Het wilde maar niet lukken om iets te doen met die keys, dus na wat zoeken gevonden dat ik beter een andere versie kon proberen. En inderdaad met versie 3.03 lijkt het probleem verholpen. Ik heb nog even gekeken en op de CD was ook versie 3.03 aanwezig. Toch raar dat de nieuwste versie niet werkt met dit keyboard.
Even iets over de software. Je kan met de software de functies van je G-keys instellen. Er is de mogelijkheid om profielen te maken en zo nog meer mogelijke combinaties te maken. G-keys kunnen een toetsencombinatie uitvoeren, een macro, een script, een programma starten, een stuk tekst in geheugen en muisklikken simuleren :D Er zijn in iedergeval genoeg dingen te bedenken die je met de G-keys kan doen. Bijna alles is mogelijk!

Prijs
Ik vind ~70 euro voor dit keyboard een mooie prijs. Het is wat duur als je weet dat je ook een gewoon keyboard kan kopen voor minder dan 10 euro, maar dit is alles behalve een gewoon keyboard en daarom de 70 euro zeker waard!

Kopen?
Ik zeg JA! Als je op zoek bent naar een gaming keyboard die net wat meer kan dan een gewoon keyboard dan zou ik zeker even naar dit keyboard kijken! Hij ziet er gaaf uit en typt heerlijk!

Update 02-03-2010
Ik heb'm nu een tijdje en ik raak er steeds meer aan gewend. In het begin is het even wennen dat je Esc niet meer links boven zit :P
Het min-puntje over dat het keyboard te vlak zou heb ik weggehaald. Dit was omdat ik het vergeleek met mijn vorige keyboard. Het was gewoon even wennen maar nu typt en gamed het heerlijk! Ik gebruik'm nog steeds zonder polssteun.
M'n G keys gebruik ik nog niet heel veel maar af en toe wel leuk voor het 'automatiseren' van single shot guns in fps games ^^

Heb jij ook een Logitech G110 Gaming Keyboard (Qwerty US)?

Vraag & Aanbod

leuke review :)

wist helemaal niet van het bestaan af van dit plakje!

ben opzoek naar een nieuwe, vroeg mij af hoe breed hij nou eigenlijk is.
is dat dell plankje smaller dan een standaard bord?

heb http://tweakers.net/price...roccat-arvo.html#tab:info deze op het oog.
Anoniem: 267416 @Sondeer28 januari 2010 09:57
ik denk dat mijn oude Dell keyboard gewoon de standaard breedte heeft, en de g110 net iets breder is door de g keys.

Die Roccat Arvo ziet er ook gaaf uit :P Wel heel anders denk ik want dat is een heel compact keyboardje :)
nice review,

Leuk van deze is de audio poort in het achterkant, maar ook de backlight :P Ik zie dat je ook nog een G9 hebt :) Raar dat je software problemen ondervind, ik heb daar geen last van met mijn G15.
Anoniem: 267416 @jaspara28 januari 2010 09:59
ik weet ook niet of het aan mijn windows versie ligt of dat de laatste versie geen ondersteuning heeft voor de g110.
alles werkt nu in iedergeval :)
+als ik gewoon de CD had gebruikt was er sowieso niks aan de hand geweest... maarja aangezien ik geen cd speler heb ... :P
Nette review!! Nu ben ik helemaal overtuigd om deze te gaan halen :P

Wel jammer van logitech dat de software nog niet helemaal in orde is
Ik heb een keer op dat Dell keyboard zitten typen en eerlijk gezegd vind ik die lekkerder typen dan de G serie van Logitech en eigenlijk ook nog eens mooier :X

Sowieso : Wat is "game input hardware" asociaal duur tegenwoordig ... voor de prijs van de G110 had je vroeger gewoon het topmodel :/
Leuke review,

ik ga mee met nero355, maar dat komt omdat de gamer ook gamer stuff wil hebben..

En toch kijk ik raar aan tegen dit tikplankje, moet nog altijd denken aan de G15 serie want als je de G110 andersom neerlegt lijkt ie wat op de G15..

anyway, ik vind het op zich een mooi exemplaar, vooral als je kijkt dat de meeste tobo's tegenwoordig een toetsenbord in een media knoppenkast is.
Heb hem vorige week besteld, zou morgen op stock moeten liggen, nu nog SC2 beta key dan kan ik hem eens goed uittesten.
Leuke review, ik heb em laatst ook aangeschaft voor 55 euro en ben er ook zeer over te spreken, en inderdaad esc is niet meer 'links boven' wat wel ff wennen is.

Toets aanslag is ook heeeeeerlijk, mijn oude (ja ook een) Dell was gewoon aan vervanging toe na 5+ jaar trouwe dienst.

Ik moet ook nog een beetje wennen aan de toets positionering omdat deze kleiner is vergeleken met mijn Dell. De verlichte toetsen zijn ook ideaal als je een beetje in het donker speelt.
en nu nog een azerty variant ipv qwerty
De Qwertz variant heb ik net toegevoegd dus de Azerty zal zo wel komen. De Qwerty variant stond al een tijdje in unsorted maar was mij bij een eerdere Logitech check niet opgevallen.

Speciaal voor jou: pricewatch: Logitech G110 Gaming Keyboard (Azerty)

[Reactie gewijzigd door Malarky op 23 juli 2024 17:51]

mooi review!
ik ben op zoek naar een nieuw toetsenbord (en muis) en dit is misschien wel 1 van de kanshebbers....
Goede review!! Ik zoek ook al een tijdje naar een nieuw toetsenbord en deze is een prima candidate naast de G11.
Overigens heb ik nooit echt last gehad van weglopende toetsenborden... wat wel vreemd is want ik heb PRECIES hetzelfde dell ding dat je prepacked bij een nieuwe pc krijgt... oh well ^^