LG Q6 Zwart

Prijs
Specificaties 5,5" • 2160x1080 • 32GB (uitbreidbaar) - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

LG Q6 Zwart Review

wander waals Testpanel 23 oktober 2017, 200 views Testpanel

LG Q6 Zwart

Mooie midranger met duidelijk specifieke focus. Mooi scherm, mooi design, maar een matige camera en mist voor mij sommige nieuwere snufjes (quick charging, usb-C, vingerafdrukscanner)

Pluspunten

• 3,5 mm jack, jammer dat dit niet vanzelfsprekend is
  • scherm
  • design
  • stevigheid
  • prijs!
  • Weinig Bloatware

Minpunten

• mist sommige moderne ''essentials'' zoals USB-C en vingerafdrukscanner
  • achterkant minder premium dan voorkant

3 van 5 sterren (Voldoende)
Mijn algemene beoordeling over dit toestel is een beetje gemengd. Hoewel dit toestel zeker een unieke featureset heeft, al helemaal als je ook nog eens naar de prijs kijkt, heb ik mij gedurende de afgelopen 2 weken er toch meer dan eens op betrapt dat ik mijn oude vertrouwde nexus 6p er bij pakte. De Q6 heeft absoluut een paar punten waarin hij voorloopt op de concurrentie, echter zijn dit voor mij niet de punten die ervoor zorgen dat ik een telefoon gebruik.

Introductie: Net zoals de meeste mensen die hier tot nu toe een review van hebben geschreven, heb ik dankzij Tweakers (en LG) deze telefoon kunnen testen. Ik ben de afgelopen 2 weken in t bezit geweest van deze telefoon en heb deze een soort van als daily driver gebruikt (daarover later meer). Persoonlijk gebruik ik een nexus 6p, en daarvoor een moto X. Ik durf uit die telefoons toch wel te concluderen dat ik redelijk verknocht ben aan een goede oude vertrouwde clean versie van Android. Als een van de weinige in de familie die wat betreft techniek geen 2 linkerhanden heeft kom ik zo nu en dan ook in aanraking met O.A. HTc, Samsung & Apple. Een half uurtje met een dergelijke telefoon kan mij zo nu en dan lichtelijk frustreren, iets wat ervoor zorgde dat ik erg benieuwd was naar mijn beleving van de LG-software. In de afgelopen 2 weken heb ik het grootste gedeelte van de tijd met de Q6 rond gelopen, echter zijn er sommige aspecten waarbij ik mijn Nexus zoveel fijner vond dat ik merkte dat ik mijn Nexus stiekem er soms bij pakte. Deze aspecten komen gedurende de review aan bod

[img]lxskBGbF[/img]

Scherm & Design:
Ik heb besloten deze twee samen te pakken, simpelweg omdat het scherm zo’n groot deel van het design is (79,1%) Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De LG Q6 heeft een erg mooi scherm. Het scherm is mooi als de telefoon uitstaat, maar minstens zo mooi als de telefoon aan staat. De dunne bezels zijn niet alleen fijn als je het toestel vasthoudt, maar hebben ook echt een meerwaarde bij mediaconsumptie. Met de relatieve schermgrootte van 79,1% loopt LG voorop op concurrenten in dezelfde prijsklasse. De dunne bezels zorgen ook voor aandacht van de medemens, ik heb tijdens t uitgaan oprecht meerdere gesprekken gehad die ik anders niet had gehad, dus dat is dan weer een onverwachts pluspunt van deze telefoon. Het 5,5 inch beeldscherm heeft een resolutie van 2160 bij 1080, dit lijkt een gekke resolutie maar dit komt door de 18:9 beeldverhouding van de Q6. Hoewel ik eerst vrij sceptisch was over een niet-mainstream beeldverhouding ben ik gedurende de afgelopen 2 weken absoluut overtuigd van deze beeldverhouding. Multitasken gaat fijner, de interface ziet er overzichtelijker uit (geen idee hoe het komt). Op het moment dat een App de beeldverhouding niet ondersteund wordt de overgebleven ruimte opgevuld met homeknoppen. Hoewel dit natuurlijk niet ideaal is lijkt mij dit de beste oplossing. Wat voor mij bovendien het grootste pluspunt was is dat Google heeft aangekondigd dat 18:9 de nieuwe standaard gaat worden (pixel 2Xl heeft dit bijvoorbeeld ook), tof om te zien hoe LG hierin vooroploopt/hoe snel LG zich hierin aanpast. Verdere zaken als helderheid & kleurweergave waren prima, ik weet hier te weinig over om me er echt aan te ergeren. Wel mistte ik natuurlijk het diepere zwart van de AMOLED-schermen, maar voor een dergelijke prijs had ik dit ook absoluut niet verwacht. Qua Design ben ik verder geen grootte fan van de blauwe kleur, dus is echter natuurlijk enorm subjectief. Verder bevalt het design goed, de randen van metaal geven een meerwaarde aan het premium design, en waar LG wel meedoet in de rage van geen/weinig bezel skippen ze gelukkig de camera bump. Bovendien voelt de telefoon erg stevig, iets waar ik later verder op in zal gaan.

Bereik

Over het bereik kan ik heel kort en bondig zijn, ik heb de telefoon alleen maar in de stad mogen testen en slecht een enkel telefoongesprek gemaakt, dit verliep prima. Kan er verder veel leuks over verzinnen maar dat is eigenlijk wel de kern….

Accuduur:
Accuduur is voor mij een van de features die niet helemaal overeenkwam met wat ik van andere heb horen zeggen. Vanaf dag één was dit eigenlijk een blije verrassing (kan ook iets zeggen over mijn verwachtingen). Gedurende de terugweg naar huis heb ik, met dank aan de NS, 2,5 uur lang mogen genieten van dit toestel. Met 3000 mAh heeft dit toestel geen verbazingwekkend grote of kleine accu, de accuduur is eigenlijk net zo. De accu van mijn nexus is 450 mAh groter (het scherm ook 0,2 inch) maar vaak hield mijn LG (zo voelt het ondertussen toch al wel een beetje…) het een stuk langer vol. Ik heb geen uitvoerige accutesten gedaan, en ben mij er volledig van bewust dat de eerste twee weken niet representatief zullen zijn. Zelf haalde ik er makkelijk mijn dag mee, en kwam ik vaak boven de 4 uur aan SOT. Persoonlijk mis ik wel de mogelijkheid tot snelladen, ik heb nu meer dan eens gehad dat ik even tussen zes en half zeven een halfuurtje thuis was om vervolgens tot laat weg te zijn. Meer dan eens was het dan halverwege de avond dat de LG het stokje over moest dragen aan mijn Nexus.

Gebruiksgemak
Ik denk dat ik in dit stukje het meeste afhaak van de algemene mening. Laat ik beginnen dat de LG Q6 doet wat hij moet doen, en dit doet hij helemaal prima. Ik heb nooit lang moeten wachten en hoewel de Snapdragon 435 niet je van het is voldeed deze voor mij helemaal prima. Ook qua software was ik prettig verrast, het is even geleden dat ik in aanraking was gekomen met LG en hun software is dusdanig verbeterd. Echter merkte ik wel na dag een dat ik mijn voornemen, om niet aan de software te komen, niet waar kon maken. Ik heb de standaard launcher vervangen voor de Google launcher en heb daar geen spijt van. Verder heb ik mijn oma even losgelaten op de telefoon om te zien hoe intuïtief de telefoon is, dit ging verrassend goed. Ze moest heeft meermaals verbaasd uitgesproken wat ze tegenwoordig allemaal toch wel niet kunnen, en kreeg ook basale dingen voor elkaar.

- Bouwkwaliteit en afwerking
Hoewel ik t hier al lichtelijk over heb gehad bij het design voelt de telefoon echt bijzonder stevig. Ik ben persoonlijk iemand die goed gebruik maakt van zijn telefoon (het is een wonder dat mijn nexus nog leeft), toen tijdens de productpresentatie de term Military Standard Durability (MIL-STD 810) viel was ik dan ook dusdanig benieuwd. Hoewel ik vaak persoonlijk had gekeken wat deze telefoon nou allemaal kon hebben (iets wat wonder boven wonder niet per ongeluk tijdens het gebruik is gebeurd), besloot ik dat dit toch niet helemaal ideaal was bij een leentoestel. Voor meer informatie raad ik je vooral aan om de review van SizzLorr te lezen.

- Camera
De Q6 heeft een camera van 13 MP achterop zitten, en een 100 graden groothoekcamera van 5MP voor. Om maar aan de voorkant te beginnen (van voor, naar achter en helaas niet naar links of rechts…). De groothoeklens van de 5MP camera vond ik echt een dusdanig voordeel, ik heb deze naast mijn nexus geprobeerd en je merkt gewoon dat je opeens vijf vrienden meer op de foto hebt staan. Dit was ook de functie waar mijn zusje geen genoeg van kon krijgen toen zij de telefoon in haar handen wist te krijgen, ik heb haar ook nog nooit zo lovend over een niet-apple telefoon horen praten. Echter betekend deze groothoekcamera wel dat, stel dat je niet zo veel vrienden zou hebben of een selfie wil maken waar je alleen op staat, het effect wat beperkter is. LG heeft een ‘’normale modus’’ gemaakt, echter doet deze niet heel veel meer dan een beetje inzoomen wat het beeldresultaat niet ten goede komt. De normale camera (al moet ik zeggen dat ik deze niet uitgebreid getest heb) is niet top, hij is gewoon oke. Doet me een beetje denken aan hoe ik de middelbare school heb gehaald, gewoon lekker makkelijk 6 doen wat je moet doen maar niet meer dan dat. Qua software beviel de LG
[img]2anUPjlm[/img]

[img]U0ISoLlx[/img]

[img]iWNRQ0No[/img]

[img]2jcJkeuH[/img]

[img]vRWlnvHF[/img]

Hoewel ik bij de prijs bij release een te hoge drempel zou vinden om deze telefoon aan te raden denk ik dat de prijs, op het moment van schrijven 270 euro, nu goed te verdedigen valt. Hoewel ik zelf deze telefoon niet aan zou schaffen (ik mistte mijn Nexus toch dusdanig, mss werkt t bij een V30 anders :9 …) zou ik deze absoluut aan kunnen raden aan ‘’normale’’ gebruikers met een focus op een degelijke en mooie telefoon.

Heb jij ook een LG Q6 Zwart?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren