2. Inleiding
In de kader van het oktober testfest van Tweakers.net. Mochten we de LG G6 mee naar huis nemen om het toestel te testen.
Bij het unboxen komt er een mooi toestel uit de box, hij licht lekker in de hand,
De belangrijke features van het toestel zijn:
- Android 7.0 out of the box.
- 5.7 inch scherm met een resolutie van 2880x1440
- 4GB RAM met 32GB opslag geheugen (uitbreidbaar tot 256GB).
- 13 mp lens met een 13 mp groothoeklens
- Ip68 water en stofbestendig
- Accu met een capaciteit van 3.300Mah.
3. Design/ bouwkwaliteit en afwerking
Bij het unboxen van het toestel kwam ik er al achter dat hij al was eerder was geopend. Hierdoor durf ik dus ook niet te zeggen of er oortjes bij zaten en hoe deze zijn. Maar bij het openen van de box kom je meteen het toestel. Til je toestel op voel je meteen dat deze vrij ligt is. Met 163 gram ligt deze ook lekker in je hand. Mede door de bouw van het toestel van glas en metaal bij elkaar heeft deze een robuste houding en voelt het dus vertrouwd. Je krijg niet het gevoel als je hem met een hand bestuurd dat hij je uit de hand valt. Dat vind ik namelijk dat ook zo fijn aan het toestel.
Verder met een 5.7 inch zonder te veel bezels is het toestel toch niet echt groot. Hij heeft namelijk maar een lengte van 148.9 mm. Hierdoor past hij perfect in mijn broekzak zonder dat hij uitsteekt. Door de stevige bouw en het prachtige Zilver / Grijsachtige kleur vind ik het een zeer mooi toestel geworden.
De minpunt aan het design is dat ze de speakers aan de onderzijde van het toestel hebben geplaatst. Want hoe vaak kijk je een film heb je je beeldscherm van je af? Naar mijn inzicht konden ze deze het beste gewoon voor plaatsen. Dit zodat het geluid naar je toekomt in plaatst van dat je het gaat weerkaatsen met je hand. Maar uiteraard is dit mijn mening.
4. Gebruik.
Bij het testen van het toestel heb ik vooral getest op bereikbaarheid van het toestel.
Zo heb ik het toestel een hele week getest als navigatie. Hierbij viel het me op dat het toestel niet echt warm word en erg weinig batterij verspilling is. De batterij gaat ondanks de 4g en de gps nog lang mee zonder dat de batterij teveel gedrained word. Daarbij is de gps zeer nauwkeurig en dat heeft zo zijn voordelen. Echter in de parkeergarage was die even de weg kwijt, dit is nog altijd een euvel dat bij veel toestellen zich voordoet.
Ook heb ik gekeken bij de LG G6 tijdens het gamen, LG heeft hier slim op in gespeeld om een batterij spaarstand te gebruiken bij het gamen. Dit hebben ze slim geïmplementeerd omdat games nog best veel batterij vermogen gebruiken. Hierbij kan je toch gamen zonder te veel in te leveren, ondanks deze spaarstand lever je niet in op de speel kwaliteit.
Behalve het gamen heb ik de mobiel ook als hotspot gebruikt, echter merk je hierbij wel dat de batterij snel leeg loopt. Bij het gebruik van de hotspot viel me ook op dat ik tijdens het online gamen (league of legends) veel reconnected kreeg tijdens het gamen. Veel pakket lost wat hier naar boven komt. Ik dacht namelijk eerst dat het aan de verbinding lag van mijn 4g, echter heb ik diezelfde avond geprobeerd met een ander toestel en hierbij viel me op dat ik op het andere toestel geen problemen had. Dit lijkt dus inderdaad in de module te liggen die de LG G6 bezit.
Wat LG goed heeft gedaan is de accuduur. Ze hebben een grote batterij erin gezet met 3300mAH, daarbij met android merk ik bij normaal gebruik doe ik er ongeveer een ander half dag mee. Samen met de fast charge is de mobiel van 10% tot 100% in ongeveer ander half uur tot twee uur. Wat naar mijn idee niet veel van de concurrentie af ligt.
5. Besturingssysteem.
Out of the box komt de LG G6 uit met android 7.0, wanneer je het toestel opstart komt je bij het gebruikelijke registratiescherm. Wanneer je eindelijk met het registreren klaar bent, merk je dat menu waar alle apps staan weg gelaten is. Echter staat er wel een update om dit terug te draaien, zodat je de oude LG launcher hebt. Naar mijn idee is dit een misser, je zou het standaard moeten laten ipv. Het standaard weg halen en iets nieuws plaatsen, om terug te keren na het oude moet je een update doen.
Uiteraard zijn er genoeg mensen die een andere launcher downloaden en installeren via de play store, maar dit toch even gezegd te hebben.
Ondanks dat de LG G6 een oudere chipset heeft, doet het niet onder de prestatie’s die de LG G6 verricht. Hij heeft voor mijn eisen genoeg snelheid en ram geheugen.
Uiteraard willen mensen steeds meer en nieuwer ( om ergens over te kunnen pronken), maar meer en nieuwer is niet altijd beter. Daarom vind ik het goed dat LG toch een goed product kan leveren waarbij alles lekker en soepel loopt, terwijl het met een oudere chipset werkt.
6. Scherm + Camera
We beginnen met het scherm. LG heeft gekozen voor een amoled display: 5,7”QHD+ 18:9 FullVision Display
Hiermee is het bekijken van films een verademing, echter kan het wel eens zijn als je een 3rd party app hebt dat hij vraagt om te calibreren. Dit is in een paar klikken gedaan. Bij onder andere het gamen zie je ook mooie heldere kleuren, een aanrader is wel dat je het scherm op volle helderheid zet zodat de kleuren nog beter naar voren komen.
Het valt me ook op dat het scherm vrij nauwkeuring op toetsaanslagen reageert, daarbij kun je met de multitouch meerdere vingers gebruiken.
Daarna verder met de camera. LG heeft hier gekozen voor: Dual camera 13MP lens en 13MP groothoek lens. Dit vind ik zelf een hele fijne camera, je kan hier mooie plaatjes mee schieten. Dankzij de dual camera kan je ook in het donker hele fijne plaatjes schieten, hierbij moet ik wel even noteren, het plaatje komt later in het artikel. Moet deze nog overzetten naar mijn pc. (inmiddels zijn de foto's geupload. Echter waren er 3 foto's die te groot waren, en dus moest ik deze comprimeren. Dit zijn vooral de foto's die in daglicht zijn gemaakt.)
7. Conclusie
Qua Design, houvast en camera zeker een top toestel. Echter voor de prijs van ongeveer € +/- 700 bij de release, ( nu een prijs van €430). Verwacht je wel iets meer van een high end toestel.
Zo is ervoor gekozen om de speaker onder het toestel te plaatsen, geen led notificatie en maar 32 GB opslaggeheugen in het toestel te plaatsen.