https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_787346.htmlXiaomi Inc. is een Chinese fabrikant van o.a. smartphones, tablets en wearables, gelokaliseerd in Peking (Beijing). In 2016 was Xiaomi de op 4 na grootste smartphonefabrikant ter wereld, waarschijnlijk voornamelijk door de grote thuismarkt.
Het bedrijf werd in 2010 opgericht. De eerste smartphone van Xiaomi, de MI1, werd in augustus 2011 gefabriceerd. Na de succesvolle release van de MI1 is Xiaomi zich aan het uitbreiden naar andere markten. Naast het verkopen van eigen producten heeft Xiaomi in samenwerking met bedrijven zoals Yeelight en YI Technologie verschillende producten uitgebracht zoals de Yi Action Camera en slimme lampen.
Vorige maand (september 2017) is de Mi Note 3 uitgebracht, de opvolger van de Mi Note 2. Er gingen het afgeliopen jaar de grootste verhalen de rondte over de Mi Note 3, zo zou hij een OLED scherm krijgen met een resolutie van 2K. Dit is echter niet gebeurd, het is deze Mi Note 3 geworden. Toch is het een mooi degelijk toestel!
De Xiaomi Mi Note 3 wordt in een zwarte stevige doos geleverd.
In de doos zit een pakketje met hoesje en een handleiding in het Chinees met een pinnetje om de simkaart te kunnen plaatsen.
Daaronder zit de telefoon, netjes omgeven door beschermfolie aan zowel voorkant als achterkant, en de camera.
Daaronder vinden we de poweradapter, in dit geval een Amerikaanse stekker. Een USB naar USB 3 stekker en een verloopje om een koptelefoon of oordojes aan te kunnen sluiten, want ook de Xiaomi Mi Note 3 heeft geen aansluiting meer hiervoor!
De telefoon is erg spiegelig, dus vingerafdrukken zijn snel zichtbaar, wel is het gebruik van het hoesje hiervoor een zeer welkom bijgeleverde accessoire. Het doet niets af aan het ontwerp, voelt niet heel duur aan, maar doet prima zijn werk! Ligt goed in de hand en zit er gewoon bijgeleverd.
De voorkant
De achterkant
Onderkant
Zijkant

Misschien is het niet het vlaggeschip wat iedereen verwacht had, maar het is abosluut een heel mooie toestel met de gloednieuwe Snapdragon 660 en 6GB aan geheugen aan boord.
De specs:
- Afmetingen: 152.6x74x7.6 mm
- Gewicht: 163 gram
- Kleuren: Blauw en zwart
- Behuizing: Een plastic pianolak achtige behuizing met aan de voorkant Corning Gorilla Glass 4
- Beeldscherm: 5,5 inch, 1920x1080 pixels, IPS scherm (401 PPI)
- CPU: Qualcomm MSM8956 Plus Snapdragon 660 (4x2.2 GHz Kryo 260 & 4x1.8 GHz Kryo 260)
- GPU: Adreno 512
- RAM: 6GB
- Intern geheugen: 64GB of 128GBen daarnaast is een microsd geheugenkaart van 256GB ondersteund
- Camera (achterkant): Dubbele 12MP camera op f/1.8 en f/2.6. De flits is meerkleurig en heeft 2 LED's.
- Camera (voorkant): Een 16MP camera op f/2.0
- GPS: A-GPS, GLONASS, BDS
- WiFi: 802.11.ac
- Bluetooth: 5.0
- USB: C
- Accu: 3500 mAh
- OS: Android 7.1
- fingerprint scanner
De Antutu score die ik zelf draai, komt uit op 114.340, een nette score lijkt mij.
Er draait MIUI 8 op, op dit moment is er alleen nog een officile chinese ROM beschikbaar. De verwachting is dat de GLOBAL ROM snel volgt. De Chinese ROM kun je wel op Engels zetten, maar hier en daar blijven Chinese tekens en apps zichtbaar. Niet ideaal. Een andere optie is een custom ROM, de ondersteuning hiervoor is erg groot en alle informatie is te vinden op
Hier heb ik zelf niet mee getest, dit is gewoon de Chinese ROM.
MIUI werkt prettig, het is heel herkenbaar vanuit iOS een soort middenweg tussen iOS en Adroid, met Android als basis.
Verder is het heel grbuiksvriendelijk, voorbeeld bij het afsluiten, door de "aan/uit knop" iets langer ingedrukt te houden.
Je kiest een optie en krijgt heel duidelijk feedback van wat je moet doen om te bevestigen.

Voor de camera heb ik gewoon wat plaatjes met detail proberen te schieten. Er zitten veel gebruikelijke functies op en zo ook de "Portrait mode".
Functies in het Cameramenu
Voorbeelden van foto's genimen met de Xiaomi Mi Note 3
https://farm5.staticflick...83799953_f244d38be7_o.jpgDe accu heb ik niet heel uitvoerig getest, ik had WiFi continu aanstaan en heb wat brnchmarks gedraaid. Verder aan collega’s laten zien en dan deed ik 1,5 dag met 40% accu. Dus dat is meer dan prima.

Toen ik het toestel voor het eerst in handen kreeg was ik onder de indruk. Het voelde aan als een metalen body, degelijk en gewoon erg stevig. Later blijkt dat het toch een plastic body is, dat is jammer, maar doet weinig af aan de degelijkheid.
Dan de ROM. De Chinese ROM viel mij wat tegen, dat is jammer want de MIUI schil had mij als iPhone gebruiker direct te pakken. Dit zou een toestel kunnen zijn wat ik ooit als opvolger van een iPhone zou overwegen. Alleen de ROM moet dan wel juist zijn. Als je zelf flashen geen probleem vind is er geen enkel probleem, maar als je bij officiële ROM’s wil blijven, adviseer ik te wachten op een GLOBAL ROM, die ieder moment uit zou kunnen komen. Misschien is het persoonlijk er zijn ook mensen die het acceptabel vinden.
De telefoon is bloedsnel en de camera maakt prima plaatjes, weer een mooi product van Xiaomi!
De 64GB versie is op dit moment verkrijgbaar rond de €340 bij
De 128GB versie kost rond de €370 bij
Edit: Flashen van de Mi note 3, voor EU multi ROM (uiteraard op eigen risico)

Okee, hoe gaat de unlock in zijn werk...
Zo is het bij mij gelukt:
Ga naar deze site:
Download dit pakket van 1,3GB:
Voor unlocken, ga naar:
Eerst vraag je permissie's aan, dan kun je de software downloaden.
In het pakket van 1,3GB staat een mapje "04_VPN_App", hier zit een "in.invpn_2017-08-15.apk"
Zet deze op je telefoon en installeer en open de app.
Als je die start, opent deze app:
Druk op start:
Je bent nu via een VPN in China verbonden.
Nu kun je in settings > Developer options > Mi unlock status je mi account (met toestelling om te unlocken) bounden aan je Mi Note 3.
Nu kun je in de unlock tool op de PC je telefoon unlocken!
Open de unlock tool.
Login met je mi acccount dat gebound is aan je mi note 3
Nu moet je 72 uur wachten voor je kunt unlocken
Start de telefoon in fastboot menu door power en volume down ingedrukt te houden
unlock
unlock anyway
unlock anyway
UNLOCKED!!!!
In het pakketje van 1,3GB zit een map: "02_TWRP", start "install_TWRP.bat" op de PC met een verbonden toestel in fastboot.
TWRP is geinstalleerd, dus nu kun je booten door power+volume up ingedrukt te houden en bij het booten de power knop los te laten.
Je komt nu in
Na swipen:
Ik heb nu eerst voor de zekerheid gewiped.
Vervolgens zet je de "xiaomi.eu_multi_MINote3_7.9.21_v9-7.1.zip" in map "03_CustomRom" op je toestel in de TWRP folder.
En kies voor install in het hoofdmenu van TWRP
Installatie loopt
Ik heb vervolgens achteraf gekozen om de app van TWRP te installeren, geen idee waarom eigenlijk
En voila!
Apps installeren lukt nu, ik heb Nederlands als taal gekozen, werkt ook prima en je kunt "updater" starten om updates te draaien:
Controleren op updates
Downloaden
Klaar om te installeren
En gaan!
En hoppa, nieuwe versie erop