Windows 7 heb ik nu op twee machines draaien. De ene, een Netbook (dus W7 32 bits), draait hij nu op sinds een week nadat W7 uitkwam en wordt veel gebruikt. Weliswaar met alleen standaard applicaties (IE8, Thunderbird en Office), maar tot nog toe NUL crashes gehad.
Op de andere machine een laptop (W7 64 bits) draait hij nu sinds een kleine maand op. Naast bovengenoemde applicaties (alleen Outlook i.p.v. Thunderbird) wordt die machine ook veel gebruikt in combinatie met Nokia Suite, Photoshop CS4, LightRoom, Nikon software, enz. Ook daar nog NUL crashes.
Als ik zo lees op T.Net dan ben ik niet uniek in mijn ervaring. Dus waar het gebash richting W7 vandaan komt is mij een vraag.
Ooit had ik wel eens een nieuwe computer gekocht die ook allerlei fouten gaf met de installatie (was op het eind van XP-periode, want er zat een Vista voucher bij de computer). Soms moest ik wel drie keer opnieuw installeren voordat het er door kwam. Je geeft op dat moment alles de schuld - de dvd-speler, het brakke MS-systeem, software die niet klopt, enz. - want je hebt per slot van rekening net een nieuwe machine, dus die is goed!! Uit eindelijk bleek ik in de 0,000001%-categorie te vallen van mensen die een reepje uitgeleverd had gekregen die ergens een klein reproductiefoutje maakte.
Wat wil ik zeggen: wees voorzichtig met je overhaaste conclusies en zoek het eerst goed uit en schrijf dan een vlammende review.
Asus levert door de bank genomen goede producten af. Sotwarematig laten ze imo nog wel eens een steekje vallen, maar dat lossen ze wel weer op door zeer geregeld up-dates uit te brengen. Ik was een enorme Asus-fan, maar door die steekjes die zo links en rechts laten vallen is "mijn vriendschap" wel wat bekoeld. Doet er niet aan af dat het nog steeds een van de topmerken is. In dit verhaal hoort ook jouw ervaring met 32-bits drivers. Onvergeeflijk in mijn ogen, fouten die gewoon niet voor mogen komen. Maar dat ze de komende 2 millenia niet uitgebracht zullen worden, durf ik ten stelligste te betwijfelen. Waarop baseer je zo een uitspraak? En daar dan weer W7 aan koppelen
Ik zou nog een nachtje geslapen hebben voordat ik deze review wereldkundig had gemaakt, of beter ik zou er eerst wat meer onderbouwing bij gezocht hebben.
Het is maar een overweging.