Wordt verwacht

Apple iPhone 8 Plus 64GB Grijs Review

magnat505
1 oktober 2017, laatste update op 1 oktober 2017, 6.946 views Product gekocht

Apple iPhone 8 Plus 64GB Grijs

Beste telefoon van het moment, met erg weinig nadelen.

Pluspunten

• True tone display
  • Accuduur
  • Snel (is dat nog een (plus)punt?)
  • Ongelooflijk goeie camera
  • Vingerprint aan de voorkant
  • speakers
  • Zeer goed bereik en hoge snelheden met 4g
  • Glas houd fijner vast dan dat gladde aluminium

Minpunten

• IOS 11 lijkt redelijk buggy te zijn?

Ondanks de vele malen toch maar weer een android telefoon geprobeerd te hebben (Samsung S8 plus), toch maar weer overgestapt naar IOS. Om de een of andere reden, lijken de reviews van deze telefoons in mijn gebruik nooit tot hun recht te komen. Uiteraard kan dat ook voor mensen gelden die deze review lezen.

Unboxing

Bij het bestellen van de "space grey" iphone 8 plus is de doos ook space grey. De inhoud van de doos bevat de apple oortjes, een dongle voor lightning naar headphone jack, wat papieren en de oplader. Wat opvalt als je de telefoon uit de doos haalt is het voor mij enorm diepe gevoel van het donkere aluminium. Vergeleken met de 6s plus bijv is het echt veel donkerder, en naar mijn mening veel mooier. De achterkant is van glas en dit geeft de iphone een toch redelijk ander uiterlijk dan de andere modellen. Persoonlijk vind ik dit 1 van de mooiste iphones ooit gemaakt.

[img]At8Y8wPV[/img]
[img]qpnbDXUP[/img]
[img]vccECLe0[/img]
[img]7DHm0297[/img]
[img]AeAEakMk[/img]

Scherm

Het scherm is op papier weinig veranderd. Zelfde resolutie, zelfde lcd bla bla. Toch zijn er wel degelijk een paar kleine wijzigingen, waaronder true tone. Nu valt dit eigenlijk nooit op, tenzij je het naast een andere telefoon houdt. Mijn vriendin heeft momenteel de 6s plus, dan zie je af en toe toch een redelijk verschil. Het scherm ziet er prima uit, is buiten perfect afleesbaar en heb er op dat het lcd is na geen klachten over. Van normale kijk afstand is het scherm echt scherp en
de kleuren spatten er vanaf.

Snelheid

De soc van de iphone 8 plus is op papier echt een monster. Om een kleine indruk te geven van de snelheid, in geekbench scoren de volgende devices, de volgende scores:
- Galaxy s8 plus: 6700
- Ipad pro 12.9 inch 2017 model: 9300
- Iphone 8 plus: 10450

In de praktijk merk je hier (nog) niet direct iets van. Het installeren van apps ging bijv echt heel snel, van het moment dat er installing stond totdat het klaar was, was vrijwel in een flits bij alle apps. Echter heb ik het idee dat ios 11 nog niet helemaal is wat het zou kunnen zijn. IOS 10.3 draaide op de 6s plus af en toe vloeiender dan ios 11 op de iphone 8 plus. Hoogstwaarschijnlijk zal dit nog gefixed worden. Wat ook opviel was dat er af en toe apps niet in het ram geheugen bleven staan. Waar de 6s plus dezelfde apps wel gewoon uit het geheugen laadde, was diet niet zo bij de 8 plus. Zodra dit opgelost is, zal ik dit opnemen in de review.

Accuduur

De accu van deze telefoon is echt heel goed, waar de meeste telefoons die ik gebruik rond een uurtje of 18:00 leeg waren savonds, heeft de iphone vaak nog genoeg juice over voor de volgende dag. Mijn gebruik bestaat voornamelijk uit, apple/google maps (dagelijks), spotify/apple music (meerdere uren), veel telegram, stocard, de camera, marktplaats app, internet bankieren, instagram, twitter en youtube. Om een indicatie te geven, de volgende telefoons haalde ik de volgende uren mee met mijn gebruik:
- Galaxy s8 plus: 7:00 uit de stroom, rond 18:00 was hij 20%.
- Iphone 6s plus: 7:00 uit de stroom, rond 22:00 was hij nog 20%.
- Iphone 8 plus: 7:00 uit de stroom, rond 22:00 was hij nog 55%.

Mijn ritme qua gebruik van de telefoon is ongewijzigd, dus voor mij laat dit duidelijk zien dat met de apps die ik gebruik, deze telefoon voorlopig een onovertroffen winnaar zal blijven. Nu gebruikt spotify een stuk meer stroom dan apple music op de iphone, en kost ook google maps meer stroom dan apple maps. Nu aan de android kant van het verhaal gebruikte apple music net zoveel stroom als spotify, of het verschil was niet dusdanig dat het opviel, en google maps zou uiteraard heel erg geoptimaliseerd zijn voor android.

Camera

Simply wow, wat een goeie camera. Vooral de shots in lowlight zijn echt amazing.
[img]KtC6N3D2[/img]
[img]NSFiFaDx[/img]
De camera maakt in bijna alle omstandigheden de beste foto's die je kan vinden op een smartphone. Een andere nieuwe feature is de 60fps 4k optie. Op onze 4k LG tv met HDR zag dit er echt ongelooflijk goed uit. De camera op deze telefoon is voor mij al genoeg reden geweest achteraf om hem te nemen. Echter komt hier ook een nadeel. Ik weet niet waarom, maar als ik de filmpjes van de iphone af haal en deze op mijn windows computer of laptop zet, dan stotteren de filmpjes erg hard. Op de mac heb ik hier geen last van.

IOS 11

Momenteel vind ik ios 11 nog niet de bom, apps sluiten zo af en toe zonder waarschuwing, en soms bij het opstarten van apps lijken deze tijdelijk even te hangen, waarna ze doorladen. Ik vind het echt heel knap van apple dat ze na een 3 maanden lange beta, waarbij 10 duizenden devices zich aangemeld hebben, ze het nog voor elkaar krijgen om zo'n buggy systeem neer te zetten. Het is vooral wachten op wat de toekomst gaat brengen.

Upgraden van je oude iphone

Als je van een 6s (plus) komt is het de upgrade voor de meesten denk ik wel waard, als je van een iphone 7 (plus) komt, zou ik persoonlijk alsnog upgraden. De processor is zeer toekomst bestendig, de camera is geweldig, persoonlijk vind ik deze iphone mooier dan een 6s of 7. Overigens gebruik ik een telefoon altijd zonder hoesje, dus ik ben zeer benieuwd hoe deze telefoon er na 1 jaar uitziet, zonder enige protectie!

Prijs

Te duur? Ieder zijn mening natuurlijk. De s8 plus was ook 900 euro, en deze telefoon was voor mij zodanig niet fijn om te gebruiken, dat ik hem dankzij forse waarde daling voor maar 550 kon verkopen. De iphone heeft mij 919 gekost, maar zoals uit het verleden is gebleken, zal deze telefoon niet zomaar in waarde dalen. Zelf vind ik het de prijs meer dan waard, het toestel voldoet op ios 11 na precies aan wat ik verwacht van een telefoon.

Heb jij ook een Apple iPhone 8 Plus 64GB Grijs?

Vraag & Aanbod

Als je van een iphone 7 (plus) komt, zou ik persoonlijk alsnog upgraden. De processor is zeer toekomst bestendig, de camera is geweldig,
Dat is geen goede reden om te upgraden, met alleen een toekomst bestendige SoC kom je niet verder.
Wellicht zou je kunnen aangeven wat het verschil is tussen een iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus.
Je zou kunnen kijken naar meerdere portret mogelijkheden, 4K 60 FPS videos, True Tone display en natuurlijk True Tone Flash met 4 leds en Slow Sync. Er zit echt een verschil tussen de iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus.
En waar baseer je op dat dit de beste smartphone is van dit moment?
Op basis van mijn eigen ervaring met meerdere toestellen, is dit voor mij de beste smartphone van het moment, dit kan natuurlijk anders zijn voor jou.
Dan ben ik eigenlijk wel een klein beetje benieuwd met welke toestellen je nog meer ervaring hebt gehad.
3 maanden lang de S8 plus van Samsung, 3 maanden met de Galaxy S7, Iphone 7, 2 maanden. Lenovo P2 een jaar, Oneplus 5, 2 weken. <-- afgelopen jaar.
Ik vind het als Apple gebruiker sinds 2007 een enorm teleurstellende innovatie.
We gaan ons nu ineens richt op beweegbare animated emoji, is dat niet heel erg goedkoop of moet iemand worden wakker geschud bij Apple. Ik kan zomaar 10 dingen bedenken die wel enorm innoverend zouden zijn voor velen. i.p.v. een krachtige core kunnen ze zich beter bezig houden met belangrijke zaken die vooral enorm praktisch zouden zijn in het dagelijks leven. Nee Apple ook ik sla dit jaar even over.
Voor deze centen mag men echt wel iets meer verwachten zo exclusief is dit allemaal niet.
Concurrentie ligt overduidelijk op de hielen, Huawei P10 €400,- Wat zit er niet op dit toestel, zelfs ; NFC-tags een betere camera en een superieur goed geluid en razend snel.
Nee, ik heb dit toestel niet, maar dingen moeten wel gewoon gezegd kunnen worden, dit zijn gewoon de feiten. Voor meer dan de helft van de prijs. Misschien beter om nu van jullie arrogantie plateau af te stappen en werkelijk wakker te worden voordat het te laat is. Ik ben altijd beschikbaar voor ideeën O-)
Deze review is over de 8 plus he, animated emoji is alleen voor de iphone X. Over innovatie valt te twitsten, ze zijn hard aan het werk met AR, die animated emoji is maar 1 van de dingen die je weer zou kunnen doen met de nieuwe sensor. En tja de concurrentie doe het echt niet veel beter, ik heb de s8 plus, s7 edge, oneplus 5, ook allemaal meerdere weken mogen gebruiken, maar persoonlijk doet de iphone alles wat ik wil, het best en het snelst. Over camera gesproken, de s8 plus is beter dan de huwawei P10, en de iphone 8 plus is weer beter dan de s8 plus. Daarnaast heb je ook features die andere toestellen niet eens bieden, zoals x2 optical zoom, 60fps 4k filmen (wat ik zelf overigens al gebruik sinds dag 1, prachtig om te zien op de 4k tv). Stel dat een samsung maar 400 euro zou kosten, zou ik alsnog graag de pegels neerleggen voor deze telefoon, die me na 2 jaar nog zo'n 600 oplevert, wat neerkomt op een kostenkaartje van ong 150 euro per jaar, wat behoorlijk meevalt voor een device wat ik elke dag gebruik.
Ik kraak de iPhone niet af, ik ben gewoon teleurgesteld in deze iPhone.
Ja natuurlijk heb je altijd netjes je firmware updates wat geweldig is zoals het stabiele iOS, maar zag jij mensen echt jubelen en uit hun dak gaan in de Steve Jobs zaal? ikke niet.
Waarom hebben ze direct hun productie met 50% teruggedraaid omdat het z'n succes nummer is?
Ze zijn gewoon overal makkelijk te verkrijgen omdat heel veel mensen denken laat maar zitten.
Ik koop wel een iPhone 7 of 6s dit zijn gewoon de feiten. Ik ben loyaal aan Apple, maar tevens ook kritisch.
Ze moeten ophouden alles zo enorm te verheerlijken dat zei het wiel hebben uitgevonden bij elke presentatie. die beweegbare animated emoji had ik al op mijn eerste webcam op mijn Samsung laptop van 7 jaar geleden waar hebben we het over. Kortom: Ja Apple en iOS is een fantastisch product, maar ze moeten nu gewoon echt aan de bak. Ik hoor dit ook van andere Apple aanhangers om me heen. Dus echt persoonlijk is mijn mening niet. En weet zeker meer dan 50% de 3.5mm headphone port mist. Had hier gewoon in geïnnoveerd i.p.v. alles naar je eigen hand te willen zetten. Zit je met Apple adapter lightning kabeltje wat ik helemaal niet wil en reuze onhandig is bovendien. En omdat ik toch zo lekker bezig ben als audio freak. Waarom niet innoveren in de kwaliteit van de audio en zorgen dat Hi-Res Audio kan worden afgespeeld anno 2017? geluidskwaliteit is echt belabberd vergelijken met Sony Xperia XZ. Probeer het eens, er gaat een nieuwe wereld voor je open.
Dus er valt nog genoeg te sleutelen en te verbeteren aan een (volgende) iPhone.
Dat de verkoop van de iphone 8 keihard zou tegen vallen dat had apple zich van te voren al kunnen bedenken. Je hebt meerdere groepen mensen die een iphone halen. 1. als status symbool, toch een beetje laten zien dat je het helemaal bent, dan is de iphone 8 niet je ding, maar uiteraard de X.
2. De groep die altijd het beste en nieuwste wil hebben, nogmaals de X is net wat cooler en nieuwer, dus deze groep koopt ook geen 8 meer.
3. De groep die het iphone 8 type ontwerp zat zijn, en graag een moderner uiterlijk willen.

Als je het zo bekijkt, blijven er weinig mensen over die een iphone 8 willen. Voor mij was de hoofdreden om voor de 8 plus te kiezen, en dus niet voor de X, is dat de vingerprint scanner aan de voorkant zit EN aanwezig is. ik gebruik me telefoon zeer vaak op tafel, uit me zak etc, en uit ervaring met vingerprint sensoren aan de achterkant, of wat dan ook, is het fijnst gewoon simpel de voorkant.

Daarnaast high res audio over je iphone? Ik ben zelf ook een audio freak, maar ik gebruik de iphone alleen om het signaal naar de versterker te sturen via tidal, en gebruik zeker niet de interne telefoon versterker/dac. Ik heb pasgeleden een nieuwe versterker gekocht, deze ondersteunt high res bluetooth audio, en na deze gehoord te hebben bij stassen hifi, is dit toch wel echt de bom. Aangezien in dit soort gevallen de iphone alleen de bron is, en dus zelf niks aanstuurt, maakt het geen hol uit welk merk je telefoon is. Daarnaast heb ik toch een bluetooth koptelefoon, zelfde verhaal, versterker en dac van de koptelefoon, en dus niet van de iphone. Het zou voor mij dus niets uitmaken of dat beter wordt of niet.
Als het gaat om duurzaamheid en firmware ondersteuning wint ten aller tijden Apple, zo klaar als een klontje. Daar zullen het veel mensen met mij een zijn. Maar het is nooit verkeerd als je om je heen kijkt. Ik zit graag met met dopjes in het OV muziek te luisteren. Mijn amp gaat niet lukken om mee te nemen, veel te zwaar ;)
Maar een iPhone is serieus veel geld, ik ga er toch wel een beetje vanuit dat ze nu onderhand de ontwikkelingskosten eruit hebben. Waarom moet het dan toch nog bijna 900 euro kosten en geen 600 euro? De iPhone X van 1.329 euro ga ik sowieso nooit betalen. (zonder case)
Doe effies nuchter en met de voetjes op de vloer. voor dat geld heb je een kei van een laptop 8)7 (of HD AV receiver)
Ach, ieder zijn ding natuurlijk, als je het geld kan en wil missen dan moet je het zeker niet laten.
Maar mijn grens is toch echt bereikt met 900 euro. De winst is bizar op z'n toestel.
Zolang je gelukkig ben met z'n stukje elektronica, dat is ook weer wat waard :Y)

[Reactie gewijzigd door thepeet op 23 juli 2024 12:55]

Die animated emoji is mijns inziens niet meer dan een tech demo van de nieuwe gezichtsherkenning van Apple. Zal in de praktijk weinig gebruikt gaan worden, maar ziet er gewoon leuk uit om te bewijzen dat die gezichtsherkenning anders/beter is dan die van de concurrentie.
Mijn vriendin en ik zouden het best leuk vinden als we elkaars echte emotie naar elkaar konden sturen. Komt toch wat persoonlijker over dan HAHAHA typen, of een statische emoji sturen, terwijl je stiekem nog steeds chagrijnig naar je scherm kijkt. Niet dat ik alleen voor die functionaliteit weer 280 euro extra zou uitgeven :D absoluut niet namelijk.
Grappig hoe onze meningen kunnen verschillen, ik vind het de upgrade van 7 naar 8 totaal niet waard. Glazen achterkant is een stap terug naar mijn mening en draadloos laden blijft een gimmick eigenlijk. Ik vind het niet noodzakelijk handiger tenzij je meerdere QI toestellen hebt. Ik ben sterk ontgoocheld in dit totaal gebrek aan innovatie en durf, alsook de keuze om het innovatievere toestel in de markt te zetten aan een prijs die te debiel is voor woorden. Ik heb zin om te zeggen dat ik er klaar mee ben, maar in plaats daarvan heb ik mijn toestel retour gebracht en gebruik ik gewoon weer de 7
Ik kwam van een iphone 7, dus voor mij is de upgrade al de dubbele camera, die de 7 niet had. Overigens is de camera voor mij al genoeg reden om over te stappen, ik maak heel veel foto's en bewerk deze ook en hou het allemaal goed bij, en dan is de 8 plus echt een behoorlijk zieke verbetering tegenover de 7. En wireless charging is erg handig, zodra volgend jaar airpower uitkomt kan ik me horloge, me vriendin haar iphone en die van mij allemaal op dezelfde pad leggen, en maar 1 kabel erin steken heerlijk. en tja innovatie? Samsung had bij de S5 een waterdichte telefoon, met sd card reader, toen kwam de S6 uit, niet waterdicht, geen SD card reader, toen kwam de S7 was alles terug en toch noemde een groot aantal mensen dit geweldig, in principe is er dus letterlijk niets veranderd in 3 jaar. Niet dat het bij apple wel zo is, maar in mijn ogen wordt er niks weggehaald, en daarna teruggebracht, als innovatie. (headphone jack is voor mij een welcome removal, hoe minder gaten hoe beter.
Samsung heft de laatste Jaren toch meer innovatie in hun toestellen dan apple, ook al zijn vele dingen gimmicks. Van apple verwacht ik echter meer dan van Samsung.
Please enlighten me over samsung hun innovatie? Ik heb de s8 plus namelijk 3 maanden gehad, maar wat een rot toestel. Vingerprint op een locatie waar ik na 3 maanden nog steeds niet aan gewend was. oftewel een downgrade tegenover de s7. Kleinere accu's, weer downgrade tegenover s7. En voor de rest is het gewoon een grotere S7, met dunnere randjes ik mis de innovatie?? Het enige wat ik mis op de iphone momenteel is een 120hz scherm. Want als je een ipad pro 2017 hebt, dan merk je dat echt heel erg, dat een iphone dat niet heeft. of welke telefoon dan ook for that matter.

Dingen die ik persoonlijk mis in een iphone, of je het innovatie noemt is een tweede:
- All week battery life
- Meer mogelijkheden tot optische zoom x2 (tot x5 bv)
- 120hz hdr display
- Krasbestending glas

In de basis moeten mensen niet vergeten wat een telefoon is, ondanks dat de telefoon veel taken van veel apparaten heeft overgenomen. Zoals navigatie apparatuur, camera's, kookboeken etc. Wat verwacht je van een telefoon behalve uiteindelijk dat de telefoon al deze taken zelfs beter uitvoert dan het pro losse item? Kijk natuurlijk wil ik liever een x100 optical zoom iphone, die 40mp foto's maakt, waarvan ik de maan etc kan zien. Maar dat is het doel ook niet meer van een telefoon. Sinds de eerste smartphones is letterlijk alleen alles beter geworden. De eerste iphone had multi touch, apps, etc. Wat is er sinds de eerste telefoon anders? andere unlock methode? app store? zijn allemaal kleine verbeteringen aan dat bestaande product.
Innovatie, pff ... het toverwoord.
Elk groot tech merk heeft weleens een innovatie gehad.
Waar Apple groot mee is geworden is vooral met implementatie en maar zelden echt eigen ideeën. Eigenlijk al geen noemenswaardige "innovatie" sinds de iPhone 1 meer.

Je kunt bijv. zeggen dat de schermen van Samsung innovatief zijn (en dat klopt, amoled, randloos enzo), maar daarnaast hebben ze een OS wat ruim 2x zo groot is als stock Android en na een half jaar zo traag als een slak is. Het zijn allemaal voors en tegens, net zoals de iPhone niet perfect is. Je kiest gewoon wat het beste bij jou past. Klaar.

Als ik naar de iPhone X kijk en de 8(+), dan heb ik liever de 8(+). Terwijl de X met nieuwe dingen komt. Maar dat wil niet altijd zeggen beter. Soms is het gewoon fijn om iets te hebben wat gewoon goed is en elk jaar weer wat beter wordt ipv weer een beta fase in te gaan met nieuwe dingen. Die gestures, de problemen met face recognition, schermen die niet werken in de kou etc, ik wacht wel tot die zaken gladgestreken zijn in volgende modellen.

Ik weet niet waarom je meer van Apple verwacht dan Samsung. Beide hebben namelijk interessante innovaties gehad door de jaren heen. Dus van beide kun je wat verwachten. Persoonlijk vond ik de S8 bijv. ook geen vooruitgang t.o.v. de S7, o.a. al vanwege de kwetsbaarheid die je de iPhone 8 ook kwalijk neemt.
En dat is nog maar 1 van de vele redenen waarom de S8 me niet kon bekoren. Dus tja, wat zijn al die nieuwe dingen (innovaties) dan nog waard als de S7 het in mijn optiek beter voor elkaar had?

[Reactie gewijzigd door xs4me op 23 juli 2024 12:55]

Ben benieuwd wat je deed besluiten om je S8 Plus te verkopen.
Anoniem: 679534 @njitter19 oktober 2017 19:33
Een fanboy zijnde die maar wat roept? :)
Accuduur was bij mij ver onder de maat, camera maakte in veel situaties matige foto's. De vingerprint scanner aan de achterkant vond ik echt zeer vervelend geplaatst, en werkte matig. De ogen scanner aan de voorkant werkte zowat alleen als de zon niet scheen, het beste in het donker, laat ik hem dan net niet nodig hebben. Waardoor ik hem uiteindelijk zonder unlock methode gebruikte. Ik drukte heel vaak prongelijk op de bixby knop, waarna het toestel 2 seconde ging laggen, om naar bixby home te gaan.

Dit alles heeft ervoor gezorgd, dat na 3 maanden gebruik ik echt een ander toestel wilde.
De camera van de s8 is subliem in de meeste reviews. Accuduur in dezelfde reviews ook. De oogscanner is een gimmick.. De vingerafdruk scanner zit idd op een vervelende plek! De bixby knop is uit te zetten.
In de meeste s8 vs iphone 8 verliest de s8. Dit is ook mijn eigen ervaring. Accuduur is ook alleen bij video kijken geweldig, maar bij de apps die ik gebruikte, was de accuduur een ware nachtmerrie. bixby knop uitzetten kon in de tijd dat ik het toestel niet, zonder rare dingen op je toestel te doen.
Zowel door DmXoMark als de door de jury van de Consumer Mobility Awards is de fotocamera van de S8 tot beste camera ter wereld benoemd.

Kijk hier naar de accuduur dan de iphone naast die van de S8. S8 gaat 30% langer mee.
Accuduur van de iphone 8 is in de volstrekt eerlijke video gewoon bizar slecht.

Je bent duidelijk en fanboy en dat mag van mij, maar ga geen onzin verkondigen om maar te bashen.
Als je kijkt bij de reviews van anderen op mijn tweakers account kan je zien dat iemand dit toestel van mij gekocht heeft. Bewijs genoeg
Het moment dat de iphone 8 uitkwam en ik besloot mijn s8 plus te verkopen, waren er helaas voor mij, redelijk wat mensen die hetzelfde leken te denken, waardoor de 2de hands prijs extra daalde. Dus met niemand, denk ik toch dat het er stiekem heel wat zijn. En prima dat je geen argument gelooft, dat maakt je in principe een samsung fanboy. Een video van iets bewijst niets, dit is het gebruik van een bepaalde test. Deze test kan in het voordeel van de iphone zijn, of iin het voordeel van de galasy s8. In mijn type gebruik, deed de iphone 8 plus velen malen langer op 1 accu lading dan de s8 plus.