Asus N61Ja-JX046X Review
Op het moment even wat unboxing foto's. Het enige wat ik de potentiële kopers nu wil zeggen is dat de laptop niet bruin is als op de foto, maar de achterkant glanzend zwart is! Ik zal proberen binnen een aantal weken wat benchmarks te doen en deze online te plaatsen. Tot dusverre is het enige wat ik kan zeggen het naar mijn mening een goede aankoop is. Als je verder nog vragen hebt over de laptop wat ik voor je kan controleren moet je contact met me voorlopig even opnemen (zie profiel). Ik heb tevens even alle unboxing foto's wat ik heb gemaakt geüpload naar het volgende adres: http://www.dohmenmultimedia.nl/asus-n61ja-fotos Nu even verder alle zooi op mijn nieuwe laptop installeren en dan horen jullie snel meer van mij! Updates:...
Pluspunten
kwaliteit beeldscherm grote HDD (500GB) ATI Mobility Radeon HD 5730 Intel Core i5-430m USB 3.0 (1x)
Minpunten
Lage resolutie (1366* 768)
Updates:
3DMark06 resultaat
7819 3DMarks
Mijn vorige laptop (een Toshiba Satellite) had het probleem dat de harde schijf onder een van de polsen zat en ERG warm werd. Bijna richting de warmte van de ventilator/cpu eigenlijk.
Dit werkte erg onplezierig, wat deze Asus dus niet heeft.
En ik kan me ook vinden in de mening/observatie van Snufver dat de fan stil is. De warmte van de zijkant is voor mij niet erg, want dat had mijn Toshiba laptop ook, en het is dus normaal.
Ik vroeg me ook af hoe het met gamen zat, vooral qua gta 4, crysis etc.
Heb je hier al een beetje een idee van?
Is de resolutie, echt zo een grote drempel dat ik de hele koop zou moeten uitstellen?
Gamen heb ik er nog niet op geprobeerd, dus daar zou ik nu nog niks van kunnen zeggen.
[Reactie gewijzigd door DarkKnight op 24 juli 2024 03:44]
Gefeliciteerd met je nieuwe laptop,Nou, ik heb hem binnen en heb er een beetje mee gestoeid. De resolutie valt wel mee, hoor. Het scherm zelf is gewoon erg goed en de resolutie past goed bij dit formaat. Misschien als je een hogere resolutie gewend bent, is het wennen maar voor mij viel het echt mee.
Maar een vraagje ik zag dat jij je laptop vanmiddag had binnengekregen maar kan je er een beetje op gamen zo ja wel spel heb je gespeeld
alvast bedankt
De benchmark 64bit liet een avg fps zien van ~18-20 voor GPU test en ~15-17 voor de CPU test. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal bij de hand, maar ik dacht dat ik op mijn Q6000 + 8800GT niet alles op high kon zetten, ten minste toch niet als ik enigszins vloeiend wilde spelen.
Ook is WoW geïnstalleerd, wat ook alles draait op max (behalve shadows, maar dat is ook sowieso mijn smaak om dat niet op hoog te zetten) met 60FPS in normale omgevingen.
P.S
Wat is de windows experience index score? (ben van plan deze namelijk te gaan kopen)
[Reactie gewijzigd door Shamalamadindon op 24 juli 2024 03:44]
Edit:
Zelfs hardware.info heeft de resolutie verkeerd.
[Reactie gewijzigd door Shamalamadindon op 24 juli 2024 03:44]
6,6 - Processor
5,9 - Memory (RAM)
6,7 - Graphics
6,7 - Gaming graphics
5,7 - Primary hard disk
Het heet: ASUS ExpresssGate Utility
Helaas, nog maar even verder zoeken dan...
Bedankt voor de info Snufver!
Verder wel een hele mooie laptop Snufver! Keyboard ziet er gelikt uit en het frameless scherm ziet er echt luxe uit
Nouja, ik heb de N61Ja gewoon besteld (en zou hem vrijdag al gehad hebben, als ik thuis was geweest) en ik denk dat het me best zal bevallen na mijn huidige laptop, welke niet zo fantastisch is.
Gamen kan ik iig prima doen...
Ik heb hem besteld bij 4Launch, waar ik van te voren had gevraagd wanneer ze nieuwe voorraad zouden hebben. Dit was toen 19 januari, wat ik ook had gepost in de Multimedia notebook topic op GoT.
Maar het was wel zo dat ze daar geloof ik maar 1 dag voorraad hadden en toen alweer was uitverkocht.
Bij 4launch konden ze mij iig niets zeggen over de verwachtte leverdatum omdat de leverancier het ook niet wist
En de bovenkant is niet glanzend zwart maar gewoon de kleur zoals op de foto (ook de patronen)...alleen het valt niet op
Nog even een klein extra pluspunt wat wel vermeld mag worden. Hij wordt standaard met een 64bit versie van Windows 7 geleverd, dat zie je nog niet vaak genoeg tegenwoordig.
[Reactie gewijzigd door mr.Millenarian op 24 juli 2024 03:44]
Verschikkelijk vind ik het.
Sinds de Widescreen LCD opkomt zie je veel en veel te veel schermen die niet meer dan 800 pixels horizontaal gaan.
Tenzij je dus naar hele grote schermen gaat. Leuk voor thuis maar niet echt praktisch voor een laptop.
Ik heb een laptop met zo een 1280x800 op een 15 inch scherm en ik scroll me een ongeluk. Ik heb nog een oude laptop met 1400x1050 resolutie op een 15 inch scherm en geloof me: je kunt veel meer op je scherm kwijt en ziet er bovendien ook nog eens beter uit...
Is ook het vermelden waard in je recensie trouwens. Denk dat ik niet de enige ben die dit wel wilde weten.
Kan je mij misschien vertellen of deze ook 'switchable graphics' heeft?
Ik had begrepen dat de i5's een onboard gpu hadden en dat sommige laptops
de mogelijkheid hebben batterij power te besparen door over te gaan op de embedded gpu wanneer er geen extreme performance nodig is.
/u/341598/crop633e798c9128b_cropped.png?f=community)
/u/243128/wob.png?f=community)