Inmiddels ben ik al 1,5 jaar eigenaar van deze headset en nog steeds ben ik er uitzonderlijk tevreden over. Ik heb de headset gekocht omdat ik in korte tijd een paar slechte kwaliteit headsets had versleten en nu wel een goede wilde. Na een kort onderzoek kwam ik terecht op deze Steelseries 5H headset. De USB-aansluiting met virtueel 7.1 geluid gaf mij uiteindelijk de doorslag. Ik heb de headset gekocht in Duitsland via Caseking voor €89,90.
De eerste indruk
Eenmaal in een huis had ik gelijk een degelijke indruk van de headset. Goed verpakt, zeker beter dan van andere headsets. Bij de headset is enkel nog een boekje, sticker en een mini-cd met drivers te vinden. De 2 normale 3.5-jacks aansluitingen moet je niet in de computer, maar in het 7.1 USB-converter stoppen. Deze plug je vervolgens in de computer. Op Windows 7 lijken de drivers al inbegrepen te zijn. Het installeren van de drivers vanaf de mini-cd is dus niet nodig.
Afspelen van muziek
Een muziektest volgt en ik ben zeer onder de indruk. Het geluid is zeer helder en wat mij betreft prachtig te noemen. Geen gekraak of andere storende geluiden. Het staat zeker gelijk aan mijn huidige 2.1 X-230 setje.
Met de headset op
De headset zit ook ontzettend goed. Door de grote oorschelpen passen mijn oren er volledig in. Je kunt je dus totaal afzonderen en concentreren waar je mee bezig bent. Na verloop van tijd had ik amper door dat ik hem ophad. Ook is de headset niet zo zwaar en zijn de harde stukken voorzien van kussentjes. Een ideale oplossing. De headset is verstelbaar in de hoogte. Je kunt hem dus gemakkelijk verstellen op de grootte van je hoofd.
Daarnaast kan je deze headset uit elkaar halen. Je kunt de beide speakers loskoppelen van het middenstuk. Uiterst handig als je je headset wilt meenemen naar bijvoorbeeld een LAN-party.
Geluid tijdens gamen
Natuurlijk game ik ook veel en aangezien dit beschouwd wordt als een gaming headset, moest ik dit uiteraard ook even testen. Opnieuw kan ik positief zijn over deze headset. Het geluid dat uit de headset komt is prachtig. Met games als Modern Warfare 2 kan je vijanden al op een behoorlijke afstand horen en opwachten. In het begin is het wel even wennen om te herkennen waar het geluid precies vandaan komt.
De looks
Met de looks van de 5H-headset zit het wat mij betreft ook wel goed, hoewel het voor andere misschien lachwekkend over kan komen. De headset is namelijk aardig aan de grote kant. Dit is voor mij geen minpunt, aangezien toch niemand het ziet.
Geluidsopname
Op zich is hier niet veel mis mee. Ik krijg nooit klachten over mede-gamers tijdens het spelen. Ik heb een
tutorial ingesproken en dit is zeer duidelijk verstaanbaar. Niet optimaal, maar prima te doen. Luister en oordeel zelf. De microfoon kan je in- en uitschuiven. Mocht het dus niet nodig zijn om te praten kan dit deel terug in de headset duwen. Zo heb je hier geen last meer van.
Al met al vind ik deze headset een prima ding. Goed geluid en zeer comfortabel, wat mij betreft de belangrijkste punten, zijn de grote pluspunten van deze headset. Ben je dus nog opzoek naar een nieuwe headset en heb je een behoorlijk budget, dan raad ik je deze headset van harte aan.