Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix GS 8GB Review

rschwartnld
20 september 2017, laatste update op 20 september 2017, 555 views Product gekocht

Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix GS 8GB

Een enorme kaart, maar ondanks de niet bestaande user support van Gainward, en de slechte bediening software een goed produkt.
Een beest van een kaart in prestaties. Je ziet de kaart eerder tegen de 2000 mhz aan draaien dan lager. Verder is het geen fratsen gpu.

Pluspunten

• nagenoeg altijd 1975Mhz zonder oc
  • bouw kwaliteit
  • kwaliteit onderdelen
  • zeer makkelijk te overklokken
  • blijft echt koel
  • fijn stil bij normale belasting

Minpunten

• de kaart neemt 3 sloten in (2,5 slot)
  • geen user support
  • nutteloos 3 kleurig led geval
  • geen rgb instellingen mogelijk
  • klungelige bestuur software
  • hoge aanschafprijs (695 euro)

Heb bij deze kaart een zeer gemengde mening.

De aanschaf prijs was helaas enorm hoog op het moment dat ik de kaart kocht, wat zeker zuur is omdat een paar weken daarna nvidia de prijs van de 1080 drastisch verlaagde. Waardoor de 1070 uiteraard meteen enorm in prijs mee zakte.
Wat mijn toch al negatief beeld van nvidia zijn zakelijk beleid heeft versterkt, de jacht naar extreme winsten gaat maar door.
Uiteraard is inmiddels duidelijk geworden dat crypto miners ook verantwoordelijk waren voor de enorme prijs verhogingen die plaats vonden. Het was en is letterlijk zeer lastig om een kaart aan te schaffen. Zeer lange levertijden zijn schering en inslag op dit moment. Want beide kampen richten zich voornamelijk alleen maar op de Amerikaanse markten. Uiteraard komt dit de leveranciers goed uit om de prijzen lekker hoog te kunnen houden.

Ik heb voor deze 1070 een AMD rx 480 gekocht maar die werd echt constant erg warm en hierdoor ging uiteraard de fan een enorm lawaai maken, maanden later kwamen de beter gekoelde versies op de markt.
Let wel dat mini kaartje deed het erg goed. Vanwege het lawaai toch maar voor de stik dure 1070 gegaan en dit bleek op dat vlak een goede keuze te zijn.

De prestaties zijn gewoon goed tot zeer goed.
Het merk Gainward stond al bekend om zijn betrouwbaarheid en goede prestaties. Dus zeker als je een 1080p monitor hebt zal deze extreem goed presteren, met mijn 30 inch 1440p monitor is het goed te noemen, maar bij meerdere spellen merk ik dat het net iets te kort blijkt te komen. Je hoeft niet te proberen om alle spellen op high te zetten want dat zal je absoluut niet gaan bevallen.
Eerlijk gezegd ben ik achteraf toch best wel blij dat ik het aanbod had aangenomen om de GLH die ik besteld had om te zetten naar een GS die veel eerder geleverd kon worden.
In de praktijk blijkt dat beide hetzelfde presteren. Een kennis heeft samen met mij gekeken of zijn kaart beter zou presteren. Grappig genoeg is er helemaal geen verschil de GS is exact hetzelfde en klokt ook exact hetzelfde.
Ik moet wel toegeven dat ik nooit de uiterste grenzen op zoek, dit omdat ik uit ervaring weet dat overklokken amper tot niets uitmaakt in echte performance.
Wij beiden hebben bij uitzondering eenmalig toch maar eens wat pittiger overklokt.
De klok snelheid van het geheugen tot 800 Mhz overklokken bleek bij beide geen enkel probleem. Het Micron geheugen zou denk ik zelfs de 1000 makkelijk kunnen halen. Maar zoals ik al aangaf zie ik daar het nut niet van in. Toch is het opvallend dat vele problemen hebben met Micron chips terwijl deze kaarten echt geen moeite hebben sneller geklokt te worden.
Ook met de overklokken van de core zie je amper echt betere prestaties het lukt beide om makkelijk de kaart rond de 2100 Mhz te klokken.
Beide kaarten draaien standaard 1975 Mhz er zijn ons geen verschillen duidelijk geworden.
Blijkbaar koopt Gainward de chips binned in want beide presteren in de top van de gtx 1070 kaarten
Het meest opvallende is dat je door simpelweg het ventilator profiel wat pittiger te zetten de kaart al constant op 1975 Mhz blijft draaien ondanks hevige belasting
Dit geeft ook meteen een beetje weer dat de fabrikanten steeds meer moeite hebben de veel kleinere componenten effectief en stil te koelen. Het grote nadeel van de eindeloze jacht naar schaal verkleining. Letterlijk een zegen en een vloek :).
Het is mij wel duidelijk dat echt overklokken heel erg lastig gaat worden, want het is echt niet de moeite om dit te proberen tenzij je schiet spellen speelt waar je minimaal iets sneller zou kunnen reageren. Je moet dan wel echt een super pro speler zijn om er baat bij te hebben.

De Mening over de kaart zijn uiterlijk is voor ieder persoon anders, de een vind het oer lelijk de ander vind de kaart kwaliteit uitstralen.
Sommige vinden de led balk mooi, maar de meeste missen extra leds en rgb controle.
Overigens de led balk heeft 3 vaste kleuren die gaan branden naarmate de kaart belast word. Overigens werkt dit alleen als je gainwards vreselijke eigen simpele overklok tool gebruikt.
Groen als hij idle en koel is, blauw als de kaart wat warmer word en rood als hij echt belast en warm word.
Grappig genoeg zul je een redelijk pittig spel aan moeten zetten om dat rode te zien te krijgen, bij mij lukte dit pas toen ik meerdere spellen op ultra grafische setting had gezet met alle toeters en bellen op max fxaa enzovoorts, en soms alleen als ik veel en heel lang speelde. Dit waarschijnlijk omdat mijn behuizing geen wonder van goede lucht circulatie blijkt te zijn.
Uiteraard zullen zeer recente titels dit eerder voor elkaar krijgen.
Maar tot dusver heb ik helemaal niets gevonden wat mij boeit, na minstens 45 jaar spellen spelen is het allemaal een pot nat geworden.
En online spellen doe ik helemaal niet meer aan, die laat ik aan de jeugd, cheaters en hackers over. Dit is ook meteen de voornaamste reden voor het niet aanschaffen van nieuwe spellen, bijna alles is pure online flauwekul geworden. Sommige blijken wel een solo campagne te hebben, maar deze zijn zo kort dat na een paar uur je er door bent.

Slot conclusie het is een beest van een kaart die standaard draaiende vrijwel iedereen zal bevallen, zolang u de overstap naar 1440p of 4k niet gaat maken.
Wat betreft de discussie over de prestaties met 1440p blijkt de 1070 als je spellen op hoge en ultra instellingen wil spelen net te kort te komen.
Met oude titels zal het meestal wel lukken maar zeker met nieuwere spellen komt de kaart te kort. De vraag is hoe belangrijk vind je deze instellingen. In veel spellen zie je amper verschil tussen medium, high en ultra, tenzij je heel ver inzoomed om een object te bekijken.
De meeste spelers die ik ken hebben bij mijn weten nog nooit elk detail van een tankje of vliegtuig bekeken in een strategisch spel.
Ook het nut en de waarde van schaduwen in spellen is de mening echt in "the eye of the beholder" de een wil alles met schaduw de ander zet schaduw helemaal uit.

Heb jij ook een Gainward GeForce GTX 1070 Phoenix GS 8GB?

Vraag & Aanbod

"hoge aanschafprijs (695 euro)"
Terwijl de kaart bij 4launch voor €485 te koop is.

Er is iets niet goed gegaan. :?
Ho dat is de huidige prijs.
Ik heb de kaart gekocht toen hij net uitkwam in nederland op dat moment was de prijs net onder de aanschaf prijs van de gtx 1080. De 1080 was toen rond de 750 euro en hoger kort na mijn aankoop verlaagde nvidia de prijs van de 1080 en daarna ging het hard
Nog sterker 2 weken geleden moest je nog 535 euro betalen voor dezelfde kaart.
RGB kleur kun je wel besturen, met de special expert software van gainward, de kleuren zijn niet veel maar je kan ze ook uitschakelen, of zetten in an manier om de temperatuur van de card te geven. Verder de card zelf is prima.
Hallo johnhazou,
In het meegeleverde programma heb ik geen optie gevonden waarmee ik de leds kan besturen cq uitschakelen anders had ik dit allang gedaan. Heb ook getracht om met andere software deze led balk aan te spreken maar dat is mij tot dusver niet gelukt.
Het is geen gezicht om in een kast met blauwe led accenten alleen die groene balk te zien van de gpu :D.
Mijn hele pc had ik afgestemd op blauwe led of zoals de razer muis, volledig rgb bestuurbaar.
Welke uiteraard in dezelfde kleur blauw is gezet.
Erg rustgevend die coole blauwe look ;).